A czemu myślisz że spamuje?? Wiesz wogole o jakiego Michała i o jaka Iwone mu chodzi?? Bo ja tak... Podał jedną i konkretną wiadomość... Zresztą dodał że dla "wtajemniczonych"poprostu gosc spamuje
;-)
Napisano 12.05.2006 - 15:25
A czemu myślisz że spamuje?? Wiesz wogole o jakiego Michała i o jaka Iwone mu chodzi?? Bo ja tak... Podał jedną i konkretną wiadomość... Zresztą dodał że dla "wtajemniczonych"poprostu gosc spamuje
;-)
Napisano 12.05.2006 - 15:44
;-)
Napisano 12.05.2006 - 15:49
bedzie w zasiegu amatorskiego sprzetu jescze kilka - kilkanascie dni zapewne (zalezy od sprzetu i od tego czy bedzie sie jeszcze rozpadac). oczywiscie mowa tu o najjasniejszych fragmentach B i CDobra teraz pytania:
jak długo będzie widac jeszcze komete?
tej komety nie widac golym okiem. ani najjasniejszych fragmentow ani BD. bez lornetki co najmniej 7x50 (srednica obiektywow 5cm) nawet nie ma po co wychodzic, bo zimno sie wieczorem robi i tylko tracimy czas.czy będzie ją widać gołym okiem (bo chyba większość z nas na to liczy) ,ale proszę o kąkretną odpowiedz i o 2 mapki :
- pierwsza z gwiazdami widocznymi na co dzień, żeby było łatwo zorientować się gdzie się patrzyć...
- druga troszkę bardziej szczegółowa ,np: dla ludzi z lornetkami
ja wczoraj uzywajac lornetki 7x50 obserwowalem fragment B. przy takim zaswietleniu spowodowanym ksiezycem i obserwacja z terenu 80-tysiecznego miasta moge powiedziec, ze fragment ten widac jedynie jako slaba mgielke, ktora bankowo zostanie pominieta przez osobe, ktora nie wie czego szuka i nie zna techniki zerkania (bez tego nie widac kompletnie nic). _nie widac ogona_ _nie widac kolorow_Dobrze by było gdyby ktoś kto widział, albo wie jak wygląda, żeby opisał jak wygląda na niebie.
Czy się porusza, jak tak to oreśl jak szybko (na oko)
wielkośćnatęrzenie jasności porównaj np: do jowisza którego wszyscy już potrafią odszukać
Napisano 12.05.2006 - 16:03
ja osobiscie staran sie nigdy nie zajmowac pozycji sceptyka, jezeli nie mam dowodow na potwierdzenie zadnej z teorii w jakiejs sprawie to za zadna sie nie opowiadam.Zgadzam sie, jednak rowniez ze swojej strony prosze osoby z forum astronomicznych o wziecie pod uwage 'charakteru' tego forum
Napisano 12.05.2006 - 16:18
Napisano 12.05.2006 - 16:27
Napisano 12.05.2006 - 16:39
ok, sorry, moj bladhalo aph źle mnie zrozumiałeś z nikogo się nie naśmiewam,wybrałem pare śmiesznych cytatów
ale to nie dlatego żeby kogoś wyśmiać,dla mnie to zabawne cytaty dlatego je przytoczyłem....sam przytoczyłem pare smiesznych zdań z polowania na dachu :
jak ktoś poczuł się pokrzywdzony to przepraszam...
Co do cytatu o satelicie to wiem ,że to był satelita sam go widziałem
chodziło mi o to ,że całe słowo "tata ma racje" mnie rozwaliło :-D
Pozatym prawie dziennie zaglądam w gwiazdy i licze przelatujące satelity ,a przy okazji może zobacze coś ciekawego ;-)
nie napisalem, ze Ty, ale pojawily sie glosy, ze jeszcze niedawno sadzilismy, ze Ziemia jest plaska, wiec teraz tez sie mylimy. to jest raczej takie twierdzenie "oni mowia inaczej, a ja i tak wiem swoje".aph:
"i prosze o jakis wiekszy szacunek dla osob zwiazanych z astronomia"
Jaki szacunek, aph może zauwarzyłeś że pierwszy broniłem was to znaczy karola
jak reszta mówiła ,że to ignorant
I nie pisz ,że nie mam dla was szacunku bo to śmieszne...
po 1. napisalem, ze nie przyszlismy sie tutaj posmiac, tak jak zrobila to reszta. jedni znaja sie na tym, inni na tamtym - razem mozna cos zdzialac. zeby sie posmiac nie trzeba sie bylo tu wogole rejestrowacaph:
"a na koniec ciekawostka. wiecie skad sie w tym temacie wziely osoby znajace sie na rzeczy i starajace sie cos naprostowac? z tematow na forach astronomicznych w, ktorych adres na to forum znalazl sie pomiedzy dowcipami. wiec polecal bym sprawe przemyslec i docenic to, ze ktos chce wam pomoc w sensownym dazeniu do jakis wnioskow..."
dla mnie te wasze znanie się nie ma większego znaczenia .....według mnie to w tej sprawie astronomia i jej obliczenia są tylko przydatne do szukania komety...
skoro przyszłeś się pośmiać to o co ci chodzi...
okps: a pozatym my nie dajemy linów z astroforum w humorze, chociaż według waszego myślenia powinny tam się znaleźć.....więc komu brakuje szacunku?
Nie odpowiadaj bo znamy odpowiedz.. ;-)
Napisano 12.05.2006 - 16:39
Napisano 12.05.2006 - 16:43
Napisano 12.05.2006 - 16:44
Rozwiń swoją myśl.pszczoo mało widzisz
aph PEACE ASTRO WIELBICIELOM :drink:
Napisano 12.05.2006 - 18:43
Napisano 12.05.2006 - 18:59
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych