Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

AquaManiac.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A w sumie nie ma o czym gadac, rozpada sie kometa, jej szczatki przeleca blisko Ziemi ale znowu nic sie nie stanie. Na szczescie ruchy Cial Niebieskich potrafimy dosc dokladnie przewidywac. Natomiast warto sie zastanowic co by bylo gdyby... gdyby Ziemia rzeczywiscie miala sie kiedys zderzyc z kometa. Czy potrafilibysmy jakos zareagowac? Dlatego IMO tak bardzo wazne sa badania Kosmosu bo jak nas kiedys kamyk bedzie mial trafic to lepiej miec jakis realny plan dzialania w garsci. No i odpowiednie ku temu srodki.
  • 0

Energia.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

TAK przegladam i przegladam i stwierdzam ze to jest głaskanie kotka za pomocom mlotka(NASA)gada dozo a szczegoly sa nikle trzeba zobaczyc obadac co sie wydazy i wtedy najechac na NASA ale jezeli dojdzie do udezenia komety w ziemie to busz osiwieje do konca a USA stanie sie wielka ale wielka KLAMLIWA RASA (zadem) pozdro i oby nie doszlo do najgorszego POZDRO dla wszystkich czytelnikow forom

Edit Przemo: Proszę o zwracanie uwagi na język.
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

pszczoo pisała :
"Jakie będą dalsze losy fragmentów komety? "
Słuchaj napisałem ci o innych tematach ,żebyś sobie poczytała i zrozumiała ,że te wszystkie obliczenia,tabelki z NASA, nie mają nic do powiedzenia w tej sprawie....

Czy wy wszyscy myślicie ,że te wszystkie znaki mówiące o zagładzie nic nie znaczą , ja was ludzie nie rozumie to jest forum rzeczy PARANORMALNYCH nie opieramy swoich wizji tylko na wyliczeniach matematycznych!!!

Niby zapoznaliście się z wszystkimi postami w temacie.....ale jakoś w to nie wierze....
Kometa podzieliła się na 65 części dopiero przedwczoraj....a na piktogramach z 1995-06-26
United Kingdom, Hantshire, Longwood widoczne było te 65 częsci!!!! CZY WY MYŚLICIE ŻE MOŻNA BYŁO TO PRZEWIDZIEĆ?

NIE! NIE! NIE! I NIE! przytocze wam fragment Karola który zna się na astronomi:

Moje pytanie do Karola:
Znasz się na kometach i gwiazdach dlatego chciałbym wykorzystać twoją wiedze,
mam pytanie czy w roku 2005 mógł ktoś przewidzieć/obliczyć na ile części podzieli się ta kometa? :hmm:

Odpowiedz :
Na zdrowy rozsądek ;-)
Było praktycznie to niemożliwe.
[size=18]To tak jak rzucić butelką szklaną i zanim spadnie na ziemie liczyć na ile fragmentów się rozpadnie. Tylko niby jak? :hmm:

Więc pytanie do was pomyślcie o tym bo piktogramów na 100% nie wykonali ludzie
Coś w tym przekazie musi być!!!

jeszcze raz apeluje przeczytajcie tematy o piktogramach co oznaczają, jak powstają
od kiedy te zjawisko możemy zaobserwować, a najlepiej sciągnijcie sobie film z konferencji UFO z 2005roku prowadzonej przez wybitnego ufologa Jaime Maussana ten film wam wiele wyjaśni!!!

TU SĄ FILMY
a propo filmu brat 3 dni temu zabrał film do szkoły 2klasa LO ,wszyscy sceptycy deptali brata ,że nie ma Ufo, trzech z nich już obejrzało film , teraz reszta kłuci się kto bierze go następny,wy macie go tu więc do sciągania"

jest tu sporo nowych forumowiczów proźba zapoznajcie się z tematem , bo narazie większość z was nawed nie do końca poczytało ten temat nie ma pojęcia o zjawiskach paranormalnych,za to postami sypiecie ostro ;-)

Nie chce siać paniki ,ale napewno coś się wydarzy w tym miesiącu!
  • 0

AquaManiac.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oliwer, oczywiscie ze nie mozna przewidziec na ile dokladnie odlamkow sie podzieli jadro komety ale korzystajac ze znajomosci zasady zachowania pedu, jak rowniez innych praw fizyki, mozna z bardzo duzym przyblizeniem obliczyc tor po jakim sie beda poruszaly.
"tabelki z NASA, nie mają nic do powiedzenia w tej sprawie.... " ciekawe ze jakos WSZYSTKIE tabelki NASA sie zgadzaly :) A jesli gdzies sie NASA pomylila to napisz gdzie.
Acha, USA nie jest jedynym krajem na swiecie i wyobraz sobie ze poza NASA tez sie obserwuje komety, nawet w Polsce :) Komputery tez wszyscy maja wiec jaki problem wyliczyc trajektorie?
Ciekawe czy 26 Maja napiszesz ze jednak NASA miala racje :)
  • 0

Toldo.
  • Tematów: 21
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

oczywiscie ze nie mozna przewidziec na ile dokladnie odlamkow sie podzieli jadro komety

oczywiscie ze nie mozna naukowo obliczyc na ile czesci sie podzieli ale jesli to wszystko jest gdzies zapisane i ktos o tym wie i chce nas ostrzec przed tym
  • 0

oliver axel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

AquaManiac Godzin: 6,4 Postów: 55 i o czym tu z tobą mówić jak nie znasz tematu ja zanim coś napisałem to czytałem 30godzin nie licząc tego ,że chyba jeszcze 60 na wylogowanym !! walisz postami bo duzo wiesz :lol : nie rób jaj ;-)

CO DO NASA TO TO SĄ ...................................... i zwisają mi ich wyliczenia
z tabelkami możesz dyskutować na forum-astro!!!!!
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dobra panowie mysle ze starczy tych przepychanek bo ciagle gadacie o tym samym i kazdy wyklada na lawe swoje argumenty, a moze by tak ktos dotarl do nowych fotek komety? Do jakichs nowych analiz, danych? Nikt nie odniosl sie do tego co zamiescilem i nie skomentowal mojego ostatniego posta. Za kolejne rozmowy nie na temat bede blokowal ten dzial pewnym osobom na 24h.
  • 0

maks.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem, moze cos źle robię, ale linki z fimami nie działaja mi ani w Mozilli , ani w internet explorerze,
  • 0

oliver axel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

teraz sprawdziłem DZIAŁAJĄ
  • 0

AquaManiac.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Fajne zdjecia:
http://www.spitzer.c...c2006-13a.shtml

Na pl.sci.kosmos jest ciekawa dyskusja na ten temat, za duzo postow zebym mial cytowac wiec zacytuje link:
http://usenet.gazeta......news.tpi.pl>

Przy czym wszystko w ujeciu takim... hm... bardziej naukowym :) Ale ciekawy watek.
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

AquaManiac, A czy jest już dokładnie obliczone co nam grozi jesli droga Ziemi i komety się styknie w jednym pkt.?? Bo o ile mi wiadomo to takie cuś będzie miało miejsce.
  • 0

AquaManiac.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie, takie cus nie bedzie mialo miejsca :)
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

No to pozostaje poczekać.
  • 0

oliver axel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Będzie będzie :smile: Legalize i widzisz jak to jest :lol :ja już czekam a w razie gdyby nic się nie wydarzyło to i tak tu będe tłumaczył dlaczego niby nic się nie wydarzyło :smile: Iran deklaruje wojnę kolejny znak, teraz tak jak mówisz
czekamy na spektakl :papapa: kolejne zdjęcia z NASA itd.itp dla mnie nie mają znaczenia
  • 0

Legalize.
Reputacja

Napisano

Jeden ekspert mówi że tak, drugi że nie. O co tu chodzi?? CUż ja mam począć ? :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych