Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

AquaManiac.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"moim zdaniem niec z tego nie bedzie chyba ze NASA ukrywa "
DaMiX twoim zdaniem naprawde tylko NASA patrzy w kosmos? Napisz od razu "wszyscy astronomowie tego swiata od Chile do Japonii cos ukrywaja".
  • 0

maks.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wygląda na to , że NASA zaktualizowała właśnie swoja liste obiektów zagrażających ziemi.
Albo źle szukam , albo zniknęło z niej wszystko co dotyczy komety Schwassmann - Wachmann. Ciekawe dlaczego?
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wygląda na to , że NASA zaktualizowała właśnie swoja liste obiektów zagrażających ziemi.
Albo źle szukam , albo zniknęło z niej wszystko co dotyczy komety Schwassmann - Wachmann. Ciekawe dlaczego?

Mozesz podac linka?
Wg. mnie wszystko gra patrzac na: http://neo.jpl.nasa....ay Table&show=1

choc nie wiem wciaz dlaczego wpisy koncza sie na 17 maja..
  • 0

Meledictum.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wy się sprzeczacie, czy wykryto już ten fragment, który ma uderzyć w Ziemię, czy nie, czy też moze wykryto, ale się to ukrywa etc. podczas kiedy w pierwszym poście w temacie jest napisane, że owy feralny fragment zostanie wykryty zaledwie na kilka dni lub godzin przed uderzeniem. Tak więc pozostaje nam czekać do mniej więcej 22 maja, kiedy to zostanie on wykryty (O ile w ogóle mamy coś na kursie kolizyjnym z Ziemią.). Poza tym, niekoniecznie NASA musi coś ukrywać, pamiętajcie, że może po prostu NIE WIDZIEĆ tego fragmentu, podobnie jak reszta astronomów. Swoją drogą, w przepowiedni jest wyraźnie napisane, że odłamek MOŻE pochodzić z komety, co nie jest jednoznaczne z "musi". Tak więc może to być jakaś zabłąkana skała przelatująca akurat w poblizu komety.
  • 0

AquaManiac.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Euricyde

"wasze posty mnie nie interesuja albo nic nie rozumiem co piszecie, po co to robicie?" - no to nie przeczytales mojego postu dokladnie bo ja napisalem wyraznie ze dobrze ze jest takie forum bo pelno jest zjawisk niewytlumaczalnych na swiecie i np. o zaginionych cywilacjach czy UFO chetnie podyskutuje bo tez uwazam ze cos jest na rzeczy.
I owszem, uwazam ze straszycie i ludzie sie boja bo ja nie mieszkam na Ksiezycu i rozmawiam z wieloma ludzmi i slysze. Pamietam doskonale psychoze roku 1999 i potem 2000, nic sie nie stalo. Teraz czytam ze wszyscy nagle przepowiedzieli 25 Maja katastrofe, nawet licznik umiesciliscie odliczajacy czas do "Konca Swiata", to nie jest straszenie?
No i to porownanie z forym astronomicznym jest tez nietrafione bo ja Was nie wyzywam od paranow i idiotow tylko chce podyskutowac i tam gdzie uwazam ze przesadzacie to pisze o tym. Nic innego nie mialem na mysli bo sadze ze kulturalne osoby moga sie spierac kulturalnie na rozne tematy ale przesadzac nie powinno sie. I tyle, watek rzeczywiscie idzie w kierunku off-topic wiec go nie chce dalej ciagnac, zauwaz ze jestem tu 2 dni dopiero ale tez w tym temacie podalem linki do fajnych materialow bo chce normalnie podyskutowac a nie obrazac nikogo, zreszta pewnie zauwazyles.
A co do tych PW to nie moge cos wysylac, rzeczywiscie zmiencie ISP bo ten wali w kulki , dostalem dzisiaj chyba wszystkie mozliwe bledy jakie moze WebSerwer wygenerowac, momentami nie da sie w ogole wejsc na strone mimo iz kod zrodlowy strony widze, skrypty sie chyba nie chca ladowac bo html jest.
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ok przekonales mnie sciagne licznik tzn ustawie na stary ;) ja nie obrazam nikogo i nie mowie o astroforumowiczach barany ani nic z tych rzeczy. Tak czy owak zauwaz ze ja nie jestem autorem zadnego tekstu w tym dziale a wszystko to pochodzi z sieci (z ktorej tez nie biore wszystkiego).
  • 0

#787 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

jak czytam wasze ignoranckie wypowiedzi to mnie wrecz oslabia. Ludzie, Ci co w to nie wierzycie i wysmiewacie innych. Pozbyjcie sie ignorancji i poczytajcie nie tylko to co NASA lub jakis amator astronomii wyglasil. moze warto przyjzec sie Biblii , Apokalipsie Jana, Przepowiedni Majow, Egipcjan, Klimuszki, Filipka z kotliny kl. , Projektu cheops, i wielu wielu innych...Jestescie beznadziejnymi ignorantami, tchurzami,ktorzy boja sie zrozumiec, pojac i wszystko bierzecie na latwizne bo tak jest wam najlatwiej i sprzeczacie sie byle sie sprzeczac, zamiast pomyslec, przeanalizowac i dopiero zabrac glos.Jestescie tacy madrzy? Gdbyscie troche przeczytali to zapewne mieli byscie juz w waszych glowach wiadomosc , ze my nic nie stracimy a mozemy tylko zyskac.To wy juz w tym momencie jestescie na straconej pozycji bo oplowacie tych ktorzy maja inny poglad, ktorzy maja cos innego do powiedzenia. Latwiej jest byc szyderczym. DO niczego was to nie zaprowadzi... jesli nie zrozumieliscie o jakie mi zrodla chodzi to juz wasz bol...warto miec wiedze jakakolwiek bo ona moze wam dupska uratowac....ale niee....

nie jeden tu wchodzi i czyta po lebkach....mysli sobie, jestem kozak...ale tu durnoty wypoisuja.... a pozniej taki mlotek wypisuje swoje szydery , bo to go rozsmiesza, jaki macie w tym cel? poprawia wam to nastroj? jakbyscie jeden z drugim przeczytali tyle materialow co wielu tu z tego forum(starych bywalcow) to byscie troche mieli wiecej oleju w glowie.Rece opadaja na ludzka glupote, ignorancje, obojetnosc...Jesli tacy ludzie zadza naszym krajem to nie ma dziwne ze sie wszystko pieprzy....i wszystko pieprzy sie na swiecie...przez takich jak wy...malostkowych, pysznych ludzi ktorym blizej mroweczki niz do kogos kto zyje zgodnie z zasadami.... :argue:
  • 0

AquaManiac.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A stary pewnie odlicza czas do 2012? ;-)
  • 0

#789 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

A stary pewnie odlicza czas do 2012?  ;-)

wiesz w ogole cokolwiek o tej dacie czy tylko to co sobie ubzdurales?
  • 0

AquaManiac.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

muhad ja wiem ze sa rozne przepowiednie bo ja sie sprawami paranormalnymi od dziecka interesuje i troche czytam. Ale jak na razie to zadna z tych przepowiedni sie nie sprawdzila a przepowiadania astronomow jakos wszystkie dlatego uwazam ze nalezy takie przepowiednie traktowac z przymrozeniem oka. Trzeba syskutowac na przyklad o paleoastonomii bo sie rzeczywiscie na calym swiecie odkrywa rozne dziwne budowle, rysunki itd... Ale to sa FAKTY i o nich mozna dyskutowac a jak dysktutowac o przepowiedniach jak sie na razie zadna nie sprawdzila?
A co do 2012 to wiem ze jest kupe przepowiedni ze cos ma sie stac, wiele mowi o przebiegunowaniu tyle ze ja nie rozumiem dlacsego przebiegunowanie Ziemi ma czyms grozic? Zdarzalo sie juz kupe razy przeciez?
  • 0

maks.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Euricyde tutaj szukałem: http://neo.jpl.nasa.gov/orbits/ Odpowiedź na wprowadzenie comets only, oraz Schwassmann - Wachmann brzmiała nieodmienie, ze takich obiektów nie ma, i że byc może są to nowo odkryte obiekty, które dopiero zostaną wprowadzone do bazy danych.
Oraz z odpowiedzi zorientowałem sie , że bazę uaktualniono w dniu 13.05.2006
  • 0

#792 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

muhad ja wiem ze sa rozne przepowiednie bo ja sie sprawami paranormalnymi od dziecka interesuje i troche czytam. Ale jak na razie to zadna z tych przepowiedni sie nie sprawdzila a przepowiadania astronomow jakos wszystkie dlatego uwazam ze nalezy takie przepowiednie traktowac z przymrozeniem oka. Trzeba syskutowac na przyklad o paleoastonomii bo sie rzeczywiscie na calym swiecie odkrywa rozne dziwne budowle, rysunki itd... Ale to sa FAKTY i o nich mozna dyskutowac a jak dysktutowac o przepowiedniach jak sie na razie zadna nie sprawdzila?  
A co do 2012 to wiem ze jest kupe przepowiedni ze cos ma sie stac, wiele mowi o przebiegunowaniu tyle ze ja nie rozumiem dlacsego przebiegunowanie Ziemi ma czyms grozic? Zdarzalo sie juz kupe razy przeciez?

nie chodzi tylko o przebiegunowanie ziemi, widze ze jednak malo wiesz skoro tylko do tych spraw sie odnosiesz..no ale coz...ja swoje wiem ale czy Ty jestes pewien tego co Ty wiesz?
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

AquaManiac, to może zainteresuje Cię Projekt-Cheops :) Jeżeli faktycznie interesujesz się od dziecka zjawiskami paranormal. to powinieneś zresztą znać ten projekt. A je żeli jeszcze nie znasz to miłej lekturki...
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ostatnio przyglądałem się sporo piktogramą z 1995raku z Angli oraz z lat kolejnych (maj,czerwiec) z rejonu Hantshire oraz Wiltshire sądze ,że mają istotne znaczenie w sprawie komety SchwassmannWachmann.
Według mnie znaki te były napisane językiem prostym ,tak aby każdy potrafił je odczytać
moja teza jest taka:
zdarzenia miały by następować według dat powstania piktogramów z tym że w roku 2006

1995-07-04 United Kingdom,Hantshire,Punchbowl...
Dołączona grafika
znak ukazuje wejście komety w atmosfere,każdy widzi chyba komete składającą się z sześciu elementów,albo czterech jeżeli bierzemy pod uwagę tylko koła pełne

1995-07 United Kingdom,Hantshire,East Meon
Dołączona grafika
Kolejny piktogram ukazuje rozpad komety poprzez wejśćie w atmosfere, symbol łuków w centrum piktogramu, symbol komety cztery pełne punkty. możliwe też że ukazuje 4 zagubione częsci komety które wejdą w atmosfere w czerwcu ,nie potrafie określic kiedy bo nie znamy dokładnej daty powstania piktogramu.

1995-06-17 United Kingdom,Hantshire,Cowdown
Dołączona grafika
Ten NAJBARDZIEJ ISTOTNY piktogram może symbolizować panów z NASA i ASTRONOMÓW szukających częsci
komety,zauwazcie fragmenty komety które nie wchodzą w promień poszukiwań, są poza polem zasięgu,tak więc mogą symbolizować to ,że nie zostaną odkryte wszystkie fragmenty,o ile wiem ktoś o tym wspominał ,że nie ma 2 obiektów w tabeli NASA może to one?a może to jeszcze nie odkryte fragmenty

1995-06-13 United Kingdom,Hantshire,Telegraph Hill
Dołączona grafika
znaczenie ziemia oraz satelity , ukazuje iż w dniu 13.06.2006 w pobliżu ziemi co symbolizuje pełna kula oraz satelity nie będzie jeszcze fragmentu odłaków komety które nam zagrazają ,przedstawia to czysty pierścień wokół ziemi i satelitów,pytacie po co satelity ?jak inaczej można by było przedstawić "czystą"przestrzeń wokół ziemi" ,gdyby nie satelity piktogram zlał by się w całość.

1995-05-28 United Kingdom,Wiltshire,Beckhampton
Dołączona grafika
Foto troche utrudnia ,ale chyba każdy widzi trzęsienie ziemi

1995-06 United Kingdom,Hantshire,Brockhurst Park
Dołączona grafika
koło poza ziemią symbolizuje komete,te łuki w ziemi to krater i fala powstała po uderzeniu komety

1995-07 United Kingdom,Hantshi,rexton
Dołączona grafika
uderzenie komety w ziemie w skutek czego powsają fale,koła poza ziemią symbolizują odłamki komety

1997-07-30 United Kingdom,Wiltshire,Etchilhampton
Dołączona grafika
Mandala symbol początek i koniec ,koło z gwiazdą oznacza bombe atomowąkomete-uderzenie
znaczenia albo uderzy bomba i bedzie koniec albo kometa i będzie to dla was mniejsze zło

ps:narazie tyle może potem opisze więcej znaków(jak moje teorie się spodobają dam kolejne)
są to tylko moje własne domysły.... ;-)
ps2:sory za orty
  • 0

eltom.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może brutalnie, ale napiszę tak:
A świstak siedzi...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4