Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja rozumiem, forum rzeczy niewytlumaczalnych

..nie rozumiesz,.. rozumiesz tylko siebie,..poza tym że niewytłumaczalne sie raczej czuje niż rozumnie

- i ok, wiadomo ze jest na swiecie wiele rzeczy niewytlumaczalnych i dobrze ze takie forum jest ale straszenie na kazdym kroku globalna zaglada w sytuacji kiedy wszyscy znajacy temat na calym swiecie mowia ze katastrofy nie bedzie uwazam za spore przegiecie.

..i w tej katastrofie oraz w tym co nadchodzi właśnie o to chodzi, żeby wszyscy niby znający temat(y) w końcu się dowiedziedzieli jak mało wiedzieli w stosunku do tego jak dużo i jak wysoko się obnosili z tym co tak mało wiedzieli,..by nie powiedzieć jak się wymądrzali tą swa mało wiedzacą wiedzą,..nie muszę dodawać, ze to będzie dla nich taka mała zapłata za ich ignorancję i arogancję,..będą i wieksze zapłaty, bo ich ignorancja i arogancja narobiła wielu szkód, których teraz trzeba będzie doświadczyć,... bardzo obiektywnie i bardzo dosadnie doświadczyć tego wszystkiego co pominęli i pomijli, to czego nie uwzglednili i nie uwzgledniali w tych wielce mądrych i wielce wiedzących modelach,... pomijali i nie uwzględniali bo psuły im te piękne wypracowane modele oraz bo nie pozwalały im, gdyby je uwzglednić wynosić się swą madroscia i swa wszechwiedzą

..nadzchdzace będzie prawdziwym przegieciem dla tych maniaków, ...odgrodzonych od świata i zamknietych w swych małych akwariach samozadowolenia i samouwielbienia,...czas doświadczyc jak niebezpiecznym zajeciem było ogladanie i badanie świata przez szybę akwarium oraz decydowanie o świecie bez jego odczucia oraz bez odczuwania skutków wprowadzania w życie, w świat swych nieczułych działań
  • 0

maks.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oliver Axel ciekawe są te piktogramy zwłaszcza zwrócił moja uwagę ten:1995-07 United Kingdom,Hantshire,East Meon . Otóż istnieje bardzo podobny też z tamtego obszaru tyle że z 1994r - ten z kolei zawiera tylko jeden obiekt, a nie cztery. /kometa dzieli sie w sposób niekontrolowany/ wygląda to na doprecyzowanie przekazywanej nam informacji.
Jednocześnie mam pewną wątpliwość, otóz chodzi mi o fakt, że tak na prawdę nie wiemy do końca co mają na celu osiągnąć przekazy w formie piktogramów. Może to być ostrzeżenie i tu zakładamy a priori dobrą wolę istot lub inteligencji to przekazującej nam. Może to być także chęć wywołania "negatywnych emocji" Są relacje, że przynajmniej w niektórych wypadkach wlaśnie to ma miejsce.
  • 0

aph.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

tylko dlaczego nie wyryja wielkiego napisu w polu :-/
o ile to by bylo prostsze ;-)
  • 0

mart.in.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A co do 2012 to wiem ze jest kupe przepowiedni ze cos ma sie stac, wiele mowi o przebiegunowaniu tyle ze ja nie rozumiem dlacsego przebiegunowanie Ziemi ma czyms grozic? Zdarzalo sie juz kupe razy przeciez?

przebiegunowanie to tylko jedna z wielu kwestii, zreszta to nie bardzo dotyczy 2012, bo przebiegunowanie sie juz ropoczello i trwac bedzie przez jakies...1000 lat, wtedy to przez jakis krotki okres bedzie stan, gdy wogole zanikna bieguny magnetyczne Ziemii, kompasy bedzie mozna puscic na allegro ;) ...ciekawe jak beda radzic sobie zwierzeta...ale to odlegl kwestia, a do 2012 raczej bedziemy mieli innych wrazen pod dostatkiem

[ Dodano: 2006-05-14, 10:38 ]

moze nie znaja angielskiego ;D

no i napisy dawalyby duze pole do popisu dla wszystkich fake`ow, a tak niektore, 3wymiarowe piktogramy sa raczej trudne do podrobienia, a zwlaszcza do zrobienia w jedna noc...
  • 0

Józek.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

koło z gwiazdą oznacza bombe atomowąkomete-uderzenie
znaczenia albo uderzy bomba i bedzie koniec albo kometa i będzie to dla was mniejsze zło

no tak, kolejne gdybanie...bomba,może kometa a może jeszcze co innego...

Tu się zgodze bo dla mnie lekkie przegięcie - interpretacja tego znaku.
Ale reszta nawet nawet :smile:
  • 0

maks.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mart.in przebiegunowanie rzeczywiście rozpoczęło się. Istnieje teoria mówiaca, że będzie to przebiegało rozłozone w czasie. Nie mniej w czasach współczesnych nigdy takiego zjawiska nie doświadczyliśmy. Tak na dobrą sprawę to nawet nie bardzo wiemy czym jest magnetyzm ziemski. Wiemy, że pole elektryczne wytwarza pole magnetyczne i odwrotnie, ale niestety to jest wszystko co wiemy tak na prawde na ten temat. Dane geologiczne i starożytne przekazy mówia, ze to zjawisko może też przebiegać gwałtownie. To znaczy nie wiemy czy po okresie wzglednie łagodnego przemieszczania sie biegunów nie nastepuje nagłe przyspieszenie. Proponuje wykonać proste doswiadczenie, umieszczamy dwa magnesy na dwóch osiach obrotowych i sprawdźmy co sie dzieje i jak się zachowują w momencie zbliżania sie ich końców do siebie. Otóż po początkowej lagodnej fazie przyciagania czy tez odpychania się, nastapi zawsze po osiagnieciu pewnej wartości krytycznej gwałtowny ruch.
Podobnie może byc z Ziemią.
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

eltom pisał:
"Może brutalnie, ale napiszę tak:
A świstak siedzi..."

widze ,że tylko tyle potrafisz ,ja staram się poznać prawde ,a ty chyba chciałbyś pracować jako świstak?

ktosiuf pisał:
"no tak, kolejne gdybanie...bomba,może kometa a może jeszcze co innego..."

przeciez była mowa o tym ,że to my sami wybieramy czy kometa uderzy czy tez nie ,
ktoś pisał może być tak ,że jeżeli USA wypowie Iranowi wojne lub odwrotnie to wtedy kometa uderzy bo to będzie dla nas lepsze zło, nie mówie że walnie atomówka a jak nie to kometa ,według mnie jest to ostrzeżenie

maks pisał:
"chodzi mi o fakt, że tak na prawdę nie wiemy do końca co mają na celu osiągnąć przekazy w formie piktogramów. Może to być ostrzeżenie i tu zakładamy a priori dobrą wolę istot lub inteligencji to przekazującej nam"

i o to mi chodzi to tylko przypuszczenia , bo tylko tyle można w tej sprawie zrobić

aph pisał:
"tylko dlaczego nie wyryja wielkiego napisu w polu :-/
o ile to by bylo prostsze ;-)"

Bo gdyby napisali : 25.05.2006 uderzy kometa w atlantyk to ciekawe kto by w to uwierzył?
pozatym sceptycy tacy jak ty pisali by: no znają angielski może spotkamy ich w MC DONALDS, wiec jakie miałoby to znaczenie?

Nitz0r pisal:
"Tu się zgodze bo dla mnie lekkie przegięcie - interpretacja tego znaku.
Ale reszta nawet nawet :smile:"

a czy według ciebie ten świat nie jest jednym wielkim przekrętemprzegięciem?

TO SĄ MOJE PRYWATNE SPOSTRZEŻENIA przynajmniej nie pisze o swoich snach jak inni,
szukam odpowiedzi w rzeczach namacalnych, czy ktoś z was ( pseudo) sceptycy dał jakiś ciekawy materiał w tym temacie? czy tylko wysmiewacie się z wszystkiego co tu znajdziecie?
  • 0

ccooll.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam i pozdrawiam :smile:
Śledzę to forum od tygodnia, czekałem na 11-ego i nic się nie wydarzyło.
Postanowiłem sprawę przeanalizować od początku, i oto co odkryłem.
Autor tekstu, który jest na pierwszej stronie tego tematu, nie uwzględnił orbit planet ( punktu gdy orbita Merkurego przebiega najbliżej Słońca).
A teraz wyobraźcie sobie piktogram przedstawiający system słoneczny - "BRAKUJE ZIEMI" - kilka tygodni po fragmentacji komety. Wyobraźcie sobie, że ten piktogram obrazuje układ planet odnoszący się do daty 14 maja 2006 r. Daty, kiedy kometa będzie najbliżej, z planetą Mars nieco później, aby wykazać, że najtrafniejsza data będzie po 14 maja.
Przeprowadziłem symulacje, i układ planet i ORBIT wskazuje na datę 21.02.2007, lub 20.07.2006 lecz patrząc na układ słoneczny od spodu. Symulacja obejmuje rok 2000 – 2013,dokładność +/- 10 dni.
Co się wtedy wydarzy ? :-/
  • 0

#804 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Ostatnio przyglądałem się sporo piktogramą  z 1995raku z Angli oraz z lat kolejnych (maj,czerwiec) z rejonu Hantshire oraz Wiltshire sądze ,że mają istotne znaczenie w sprawie komety SchwassmannWachmann.
Według mnie znaki te były napisane językiem prostym ,tak aby każdy potrafił je odczytać  
moja teza jest taka:
zdarzenia miały by następować według dat powstania piktogramów z tym że w roku 2006  

1997-07-30  United Kingdom,Wiltshire,Etchilhampton
Obrazek  
Mandala symbol początek i koniec ,koło z gwiazdą oznacza bombe atomowąkomete-uderzenie  
znaczenia albo uderzy bomba i bedzie koniec albo kometa i będzie to dla was mniejsze zło

ps:narazie tyle może potem opisze więcej znaków(jak moje teorie się spodobają dam kolejne)
są to tylko moje własne domysły.... ;-)
ps2:sory za orty

Ten piktogram moze symbolizowac nadejscie w 2012 lub tuz po 2012 roku tzw. planety x, Nibiru, czy planety x. Tylko niech nikt nie mowi ze taka planeta sie do nas nie zbliza , bo sie zbliza i naukowcy doskonale o tym wiedza.

Może brutalnie, ale napiszę tak:
A świstak siedzi...

Moze wymyslisz cos bardziej kostruktywnego? czy myslenie bardzo CIe boli?

koło z gwiazdą oznacza bombe atomowąkomete-uderzenie

no tak, kolejne gdybanie...bomba,może kometa a może jeszcze co innego...

a Ty zamast gdybac wolisz pleciec bzdury i nic nie wnosic do tematu
  • 0

pszczoo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie znacie dnia ani godziny, więc drogie Panie i drodzy Panowie darujcie sobie rozważania o przyszłości. Równie dobrze jutro może być koniec. Nie jestem dewotą, po prostu Biblia mówi prawdę dosłownie, bez metafor.
Może gdyby technologia była zacofana nie byłoby "fałszywych proroków"-Biblia mówi sama za siebie (!!).
Powiedźmy sobie szczerze, ilu z nas wierzy w przepowiednie,tarot, wróżki?
A ile z nich się sprawdziło?
Każdy zna odpowiedź.
  • 0

#806 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

o ile to by bylo prostsze ;-)

Bo piktogramy o takim zapisie jest bardziej wiarygodny...a co mieli napisac po angielsku? Kto by uwierzyl? Nie badzmy naiwni
  • 0

maks.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

oliver axel chyba nieporozumienie przeczytaj moja wypowiedź jeszcze raz, to nie jest sceptycyzm, tylko próba zwrócenia Twojej uwagi na istniejące doniesienia w tej materii.
W niczym to nie neguje samych przesłań zawartych w piktogramach, natomiast zmusza do zastanowienia jaki jest cel tych przesłań. W oparciu o dzisiejszą wiedze na ten temat, mozna przyjąć zarówno wariant typowe ostrzeżenie, ale tez mozna przyjąć wariant: "próba wywołania negatywnych emocji" Co wcale nie dyskredytuje samego faktu istnienia tych przesłań.
  • 0

#808 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Nie znacie dnia ani godziny, więc drogie Panie i drodzy Panowie darujcie sobie rozważania o przyszłości. Równie dobrze jutro może być koniec. Nie jestem dewotą, po prostu Biblia mówi prawdę dosłownie, bez metafor.
Może gdyby technologia była zacofana nie byłoby "fałszywych proroków"-Biblia mówi sama za siebie (!!).
Powiedźmy sobie szczerze, ilu z nas wierzy w przepowiednie,tarot, wróżki?
A ile z nich się sprawdziło?
Każdy zna odpowiedź.

to jak tak swietnie znasz Biblie to zapewne przeczytalas apokalipse Jana prawda?
To swietnie zdajesz sobie sprawe z tego ze Jezus mowil ludziom ze oczyszczanie zaczelo sie wraz z jego narodzinami a kulminacja bedzie w 2000lat po jego smierci i trwac bedzie jescze 1000 lat po tej kulminacji. Zapewne wiesz rowniez ze Jezus mowil ludziom ze Wielka Gora ma spowodowac lagodniejszy proces oczyszczania. Zapewne wiesz ze Ta gora Jest piramida CHeopsa.

Skoro o tym wiesz to bardzo dobrze wiesz ze to samo jest w Przekazach Egipskich, Majow, Edgara Kayce`ego, Klimuszki, Patricka Geryl`a i wielu innych..POczytaj sobie rowniez np. Projekt Cheops, to moze rowniez dowiesz sie ze Owe oczyszczanie ma byc skutkiem przebiegunowania...Fakt przebiegunowania tzw. 1000letniego ale nie katastrofalnego w skutkach, lecz przebiegunowania w naszych umyslach.Odblokowania innych pogladow naszego umyslu.

Przeanalizuj to o czym Ci napisalem, zapewne nie zrozumialas tego co chcialem Ci tu przekazac

A co do 2012 to wiem ze jest kupe przepowiedni ze cos ma sie stac, wiele mowi o przebiegunowaniu tyle ze ja nie rozumiem dlacsego przebiegunowanie Ziemi ma czyms grozic? Zdarzalo sie juz kupe razy przeciez?

przebiegunowanie to tylko jedna z wielu kwestii, zreszta to nie bardzo dotyczy 2012, bo przebiegunowanie sie juz ropoczello i trwac bedzie przez jakies...1000 lat, wtedy to przez jakis krotki okres bedzie stan, gdy wogole zanikna bieguny magnetyczne Ziemii, kompasy bedzie mozna puscic na allegro ;) ...ciekawe jak beda radzic sobie zwierzeta...ale to odlegl kwestia, a do 2012 raczej bedziemy mieli innych wrazen pod dostatkiem

moze nie znaja angielskiego ;D

no i napisy dawalyby duze pole do popisu dla wszystkich fake`ow, a tak niektore, 3wymiarowe piktogramy sa raczej trudne do podrobienia, a zwlaszcza do zrobienia w jedna noc...

tu masz racje, bedzie trwalo Tysiac lat ale to jest troche inne przebiegunowanie niz wszyscy mysla. Tak jak napisalem powyzej, to przebiegunowanie bedzie zachodzilo w naszych glowach...
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

1997-07-30 United Kingdom,Wiltshire,Etchilhampton

Muhad masz racje to jest nadejście NIBURU,teraz widze że faktycznie tu nie pasuje, no i data się nie zgadza,

my przynajmniej rozmawiamy o nich i może dojdziemy kiedyś do rozwiazania piktogramów (przynajmniej części) oni raczej nie odkryją znaczenia bo dla nich to tylko zboże a jak coś znajdą to będzie to raczej ironia.... szkoda...
  • 0

#810 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

mart.in  przebiegunowanie rzeczywiście rozpoczęło się. Istnieje teoria mówiaca, że będzie to przebiegało rozłozone w czasie. Nie mniej w czasach współczesnych nigdy takiego zjawiska nie doświadczyliśmy. Tak na dobrą sprawę to nawet nie bardzo wiemy czym jest magnetyzm ziemski. Wiemy, że pole elektryczne wytwarza pole magnetyczne i odwrotnie, ale niestety to jest wszystko co wiemy tak na prawde na ten temat. Dane geologiczne i starożytne przekazy mówia, ze to zjawisko może też przebiegać gwałtownie. To znaczy nie wiemy czy po okresie wzglednie łagodnego przemieszczania sie biegunów nie nastepuje nagłe przyspieszenie. Proponuje wykonać proste doswiadczenie, umieszczamy dwa magnesy na dwóch osiach obrotowych i sprawdźmy co sie dzieje i jak się zachowują w momencie zbliżania sie ich końców do siebie. Otóż po początkowej lagodnej fazie przyciagania czy tez odpychania się, nastapi zawsze po osiagnieciu pewnej wartości krytycznej gwałtowny ruch.
Podobnie może byc z Ziemią.

bede sie pwtarzal, tu nie chodzi tylko o przebiegunowanie ziemskie, tu chodzi o nasze umysly.
Odblokuja sie nam stopniowe te poklady umyslu, te ktore zostaly nam zaszczepione w naszym dna. Jest to tzw Boski pierwiastek
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych