Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

pszczoo.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie znacie dnia ani godziny, więc drogie Panie i drodzy Panowie darujcie sobie rozważania o przyszłości. Równie dobrze jutro może być koniec. Nie jestem dewotą, po prostu Biblia mówi prawdę dosłownie, bez metafor.
Może gdyby technologia była zacofana nie byłoby "fałszywych proroków"-Biblia mówi sama za siebie (!!).
Powiedźmy sobie szczerze, ilu z nas wierzy w przepowiednie,tarot, wróżki?
A ile z nich się sprawdziło?
Każdy zna odpowiedź.

to jak tak swietnie znasz Biblie to zapewne przeczytalas apokalipse Jana prawda?
To swietnie zdajesz sobie sprawe z tego ze Jezus mowil ludziom ze oczyszczanie zaczelo sie wraz z jego narodzinami a kulminacja bedzie w 2000lat po jego smierci i trwac bedzie jescze 1000 lat po tej kulminacji. Zapewne wiesz rowniez ze Jezus mowil ludziom ze Wielka Gora ma spowodowac lagodniejszy proces oczyszczania. Zapewne wiesz ze Ta gora Jest piramida CHeopsa.

Skoro o tym wiesz to bardzo dobrze wiesz ze to samo jest w Przekazach Egipskich, Majow, Edgara Kayce`ego, Klimuszki, Patricka Geryl`a i wielu innych..POczytaj sobie rowniez np. Projekt Cheops, to moze rowniez dowiesz sie ze Owe oczyszczanie ma byc skutkiem przebiegunowania...Fakt przebiegunowania tzw. 1000letniego ale nie katastrofalnego w skutkach, lecz przebiegunowania w naszych umyslach.Odblokowania innych pogladow naszego umyslu.

Przeanalizuj to o czym Ci napisalem, zapewne nie zrozumialas tego co chcialem Ci tu przekazac

A co do 2012 to wiem ze jest kupe przepowiedni ze cos ma sie stac, wiele mowi o przebiegunowaniu tyle ze ja nie rozumiem dlacsego przebiegunowanie Ziemi ma czyms grozic? Zdarzalo sie juz kupe razy przeciez?

przebiegunowanie to tylko jedna z wielu kwestii, zreszta to nie bardzo dotyczy 2012, bo przebiegunowanie sie juz ropoczello i trwac bedzie przez jakies...1000 lat, wtedy to przez jakis krotki okres bedzie stan, gdy wogole zanikna bieguny magnetyczne Ziemii, kompasy bedzie mozna puscic na allegro ;) ...ciekawe jak beda radzic sobie zwierzeta...ale to odlegl kwestia, a do 2012 raczej bedziemy mieli innych wrazen pod dostatkiem

tylko dlaczego nie wyryja wielkiego napisu w polu :-/  

moze nie znaja angielskiego ;D

no i napisy dawalyby duze pole do popisu dla wszystkich fake`ow, a tak niektore, 3wymiarowe piktogramy sa raczej trudne do podrobienia, a zwlaszcza do zrobienia w jedna noc...

tu masz racje, bedzie trwalo Tysiac lat ale to jest troche inne przebiegunowanie niz wszyscy mysla. Tak jak napisalem powyzej, to przebiegunowanie bedzie zachodzilo w naszych glowach...

To zapewne wiesz i TO, że mamy 2010 rok.
Więc jeśli mamy 2010, to czemu 4 lata temu kiedy był 2006 (potocznie 2002) nie stało się nic niezwykłego?
A może chodzi o wojne w Iraku, która dużo może zmienić w naszym życiu, bo od tego zacznie się III wojna światowa, nieporozumienia z innymi krajami.
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

maks zrozumiałem twojego posta wybrałem tylko ten fragment wypowiedzi...
zrozumiałem cię dobrze,tak jak myślisz też może być ;-)

pszczoo co ty jeszcze nie napiszesz :P
  • 0

pszczoo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

maks zrozumiałem twojego posta wybrałem tylko ten fragment wypowiedzi...
zrozumiałem cię dobrze,tak jak myślisz też może być ;-)

pszczoo co ty jeszcze nie napiszesz   :P

Pff...i widzisz czego mnie na religii uczą :)
Te 4 lata w plecy to bład w urodzeniu Jezusa, który urodził się 4 lata później-niby.
  • 0

#814 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

pszczoo>

Tak bardzo deklarowalas znajomosc Biblii, tak bardzo sie na nia powolywalas i co? nie umiesz odpowiedziec na moje pytania?

Z tym rokiem 2010 to bym sie troche wstrzymal Pszczoo....troche dystansu bo to wszystko jest zaplanowane...pomylki moga byc w kilku latach ale to co nasz czeka jest nieuchronne.Mozesz w to nie wierzyc, nie mnie zrobisz krzywde. Jesli nie otworzysz sie, nie otworzys swojego umyslu ani serca to zrobisz krzywde wylacznie sobie.O tym mowil Jezus wiec skoro jestes wierzaca to powinnas wziac sobie to wszystko do serca. Ludzie wysmiewaja rok 2012 ale o tym samym jest dokladnie mowione w Biblii...

Wiec teraz pytam ogół ludzi tu piszaych. Jaka postawe przyjmiecie?
Gdy sa podawane dowody na teorie zwiazane z rokiem 2012 to widac tylko szydere i smiech, natomiast gdy podsuwa sie wam Biblie jako dowod to nie slysze odzewu..

Sami nie wiecie, co piszecie w takim ukladzie a czepianie sie doslownie dat jest troche zalosne, jest malostkowe, bo tu nie chodzi o same daty tylko o tresc przekazow zawartych w Biblii , Projekcie Cheops, Proroctwie Oriona Patrycka Geryla itp. itd.

Ostraszliwych dziejach na ziemi mowil sam Filipek, ten sam ktory przewidzial powodz stulecia w 97 roku u nas w Polsce...wtedy tez go wysmiewano, a potem?

Jezu! on to przewidzial! a potem? Byl pochowany z honorami i uroczyscie...Ludzie ruszcie BANIAMI bo widze ze przerdzewialy
  • 0

pszczoo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

pszczoo>  

Tak bardzo deklarowalas znajomosc Biblii, tak bardzo sie na nia powolywalas i co? nie umiesz odpowiedziec na moje pytania?

Z tym rokiem 2010 to bym sie troche wstrzymal Pszczoo....troche dystansu bo to wszystko jest zaplanowane...pomylki moga byc w kilku latach ale to co nasz czeka jest nieuchronne.Mozesz w to nie wierzyc, nie mnie zrobisz krzywde. Jesli nie otworzysz sie, nie otworzys swojego umyslu ani serca to zrobisz krzywde wylacznie sobie.O tym mowil Jezus wiec skoro jestes wierzaca to powinnas wziac sobie to wszystko do serca. Ludzie wysmiewaja rok 2012 ale o tym samym jest dokladnie mowione w Biblii...

Wiec teraz pytam ogół ludzi tu piszaych. Jaka postawe przyjmiecie?  
Gdy sa podawane dowody na teorie zwiazane z rokiem 2012 to widac tylko szydere i smiech, natomiast gdy podsuwa sie wam Biblie jako dowod to nie slysze odzewu..

Sami nie wiecie, co piszecie  w takim ukladzie a czepianie sie doslownie dat jest troche zalosne, jest malostkowe, bo tu nie chodzi o same daty tylko o tresc przekazow zawartych w Biblii , Projekcie Cheops, Proroctwie Oriona Patrycka Geryla itp. itd.

Ostraszliwych dziejach na ziemi mowil sam Filipek, ten sam ktory przewidzial powodz stulecia w 97 roku u nas w Polsce...wtedy tez go wysmiewano, a potem?

Jezu! on to przewidzial! a potem? Byl pochowany z honorami i uroczyscie...Ludzie ruszcie BANIAMI bo widze ze przerdzewialy

Dobrze. Jeśli już tak nawołujesz do Projektu Cheopsa, to zgodze się, ze rok 2012 coś wniesie, jak każdy wie, zmienia się klimat, będzie coraz cieplej, o tym także mówił Klimuszko:
"- Przyjdzie taki czas, że w Polsce będzie ciepło jak na równiku, a za waszymi oknami będą rosły owoce południowe.

Ojciec Klimuszko wskazywal także Polskę jako kraj, od którego wyjdzie sygnał, który zmieni caly świat. Nie precyzował tego, ale wspominał, że Polska to wyjątkowo ważny kraj, z którego będą pochodzili ludzie, którzy zmienią świat. Mówił także o tym, że myśł z Polski będzie promieniowała na cały glob ziemski. Radził, żeby być optymistą i w ogóle nie brać pod uwagę, że będzie koniec świata."
"...w ogóle nie brać pod uwagę, że będzie koniec świata."-jeśli już mówisz o Projekcie Cheops, to pewnie wiesz, że tą przepowiednia także bezpośrednio zalicza się do Projektu.
"... Wystąpią morza i oceany, zatrzęsie się ziemia, zginą miliony.

Podawał jednak bardzo precyzyjny znak tych wydarzeń, bowiem wtedy znowu pojawi się Atlantyda, która teraz spoczywa pod oceanem."- teraz chodzi mi o Atlantyde, jak każdy wie, jest to podwodne miasto.
Nawołując do tego, chodzi mi o to, że kiedy "wpadnie" kometa, jak uważacie do Oceanu, wody wypłyną, być może chodzi o to, że kiedy woda wypłynie, ukaże nam się Atlantyda.
"...- Jeśli rzucicie ziarno w ziemię po tym co sie stanie, to zapuści ono pędy w klatkę piersiową zakopanego człowieka.

Po wojnie przewidywał okres wspaniały, gdyż ma zmienić się klimat w Europie na cieplejszy. "- wszystko mówi za siebie, prawdopodobnie chodzi o wojnę atomową, która zniszy większą ilość ludzi.
Potem napiszę resztę...jeśli was to ciekawi, oczywiście.
  • 0

Mike.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Witam ponownie drodzy przyjaciele!

Zaczniemy od początku, czyli słów parę do Eurycide. Przyjacielu nie daj się odwieść ani zwątpić sceptykom, niedowiarkom, LEWOPÓŁKULOWCOM. Ignorancja ludzka przez tysiące lat wypaczyła obraz świata i teraz ludzkość widzi tylko okiem i szkiełkiem. Nawet biblia mówi, że świat dzieli się na widzialny i niewidzialny, ale ludzie odrzucają te mądrości szukając we wszystkim namacalności.
Proszę wstaw licznik odliczający do 25 maja - strachu nie podjudzasz, większość z nas o tym doskonale wie, że coś zdarzyć się MOŻE, ale prawdopodobnie się NIE WYDARZY. To forum jest dla ludzi otwartych, ba powiedziałbym nawet ekstremalnie otwartych i szukających. Ludzi, którzy obserwując nasz świat zauważają błędną układankę lub brak jakiegoś istotnego spoiwa. Czegoś czego nie można dotknąć ręką, ani zobaczyć pod mikroskopem. I tu na tym forum poruszamy takie tematy, które dla pewnych ludzi mogą wydawać się śmieszne, głupie.
Sceptycyzm często wywodzi się z naturalnej obrony (co za tym idzie z silnej chęci pokazania swoich racji). Ludzie jako jednostki przez swoje życie utarli sobie jakiś światopogląd i tkwią w nim i są pewni właśnie tego światopoglądu. I trafienie na coś co burzy lub burzyć może ten światopogląd jest wybitnie niewygodne i bardzo boli. Bunt się rodzi ogromny, niezrozumienie i nietolerancja. Taka jest droga sceptyka/ignoranta. Nie wpadajmy w to koło. Jako ludzie otwarci akceptujmy odmienne zdanie, przecież każdy z nas ma prawo je mieć.
Apeluję, więc do stałych bywalców forum - róbcie i róbmy swoje - dyskutujmy, przekazujmy nowe fakty, nie wchodźmy na ścieżkę "wojny" ze sceptykami... bo polegniemy. Polegniemy, bo pojawi się zwątpienie. I polegniemy... z braku LOGICZNYCH dowodów.
We wszechświecie wszystko jest Jin i Jang, wszystko się równoważy. Jedna strona nie może funkcjonować bez drugiej. Tak jak jasność nie może istnieć bez ciemności tak zimno nie może istnieć bez ciepła, a dobro bez zła.
A my "poszukiwacze" potrzebujemy sceptyków - oni dodają nam "paliwa" do dalszej, jeszcze bardziej wytężonej pracy.
A my "sceptycy" (to nie jest błąd) potrzebujemy "poszukiwaczy" - jako ludzi o odmiennych poglądach i wizjach, otwartych umysłach, którzy wnoszą światło do naszego życia (po części by je gasić i ich teorie obalać lub... dopasowywać do isniejącego świata). Otwartość i akceptacja tego nam potrzeba. Nawet, gdy ktoś krzyknie 2 + 2 = 5.

Pozdrawiam serdecznie
  • 0

oliver axel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Muhad ja mam wrażenie że do nich nic nie dociera,dosłownie są bombardowani tematami,znakami,proroctwami itd. ale mają problem z przyjęciem ich do siebie, powoli dochodze do wnisku ,że przekonywanie kogokolwiek do tego co się dzieje nie ma sensu,jak tak dalej będzie to spadam z forum i wruce jak już będzie po wszystkim :-/

MIKE masz świętą racje pozostane do końca,
EURYCIDE wstaw ten zegar ,walczymy o prawde nie poddawaj się!
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Euricyde tutaj szukałem: http://neo.jpl.nasa.gov/orbits/

Racja nie ma wynikow, dzieki za sygnal

Ostatnio przyglądałem się sporo piktogramą z 1995raku z Angli oraz z lat kolejnych (maj,czerwiec) z rejonu Hantshire oraz Wiltshire sądze ,że mają istotne znaczenie w sprawie komety SchwassmannWachmann.

Bardzo fajna analiza i w koncu cos wnosi do tematu, na ile prawdziwe to sie przekonamy za 2 tygodnie. Dzieki!

no tak, kolejne gdybanie...bomba,może kometa a może jeszcze co innego...

usuwam

Jednocześnie mam pewną wątpliwość, otóz chodzi mi o fakt, że tak na prawdę nie wiemy do końca co mają na celu osiągnąć przekazy w formie piktogramów.

Piktogramy sa dla tych, ktorzy chca zobaczyc "wiecej"

tylko dlaczego nie wyryja wielkiego napisu w polu :-/
o ile to by bylo prostsze

To by bylo zbyt widoczne ostrzenie (o ile ktos uwierzylby w napis) a w piktogramach tak jak w przepowiedniach, zobaczy ten kto uwierzy albo poswieci temu troche czasu. Doskonala forma dla tych, ktorzy wierza w cos wiecej niz tylko w konwencjonalna nauke.

Zaczniemy od początku, czyli słów parę do Eurycide. Przyjacielu nie daj się odwieść ani zwątpić sceptykom, niedowiarkom, LEWOPÓŁKULOWCOM. Ignorancja ludzka przez tysiące lat wypaczyła obraz świata i teraz ludzkość widzi tylko okiem i szkiełkiem[ciach]

Brawo swietny post, rzeczowo ujmuje charakter naszych rozwazan :) Dziekuje za slowa wsparcia Mike :)
  • 0

oliver axel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

I DALEJ DO PRZODU<PRAWDA CZEKA
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

[url="http://www.mountainhouse.com/"][url="http://www.mountainhouse.com/"]http://www.mountainhouse.com/[/url][/url] to strona, ktora zajmuje sie produkcja i rozprowadzeniem zywnosci pakowanej w sposob zapewniajacy jej dlugoterminowosc. Mountainhouse sprzedaje za posrednictwem swojej strony tzw. zywnosc "ratunkowa" na wypadek kleski zywiolowej, kataklizmu, wojny itd.

Po kliknięciu na głownej stronie w "3" białe puszki trafiamy na:
[url="http://www.mtnhse.com/miva/merchant.mv?Scr...egory_Code=MHSE"][url="http://www.mtnhse.com/miva/merchant.mv?Scr...egory_Code=MHSE"]http://www.mtnhse.com/miva/merchant.mv?Scr...egory_Code=MHSE[/url][/url]

gdzie sprzedawane jest właśnie:
Storage&Emergency Foods

spójrzcie na listę... wszystkie produkty zostały wyprzedane (Out of Stock), o czym donosi [url="http://www.godlikeproductions.com"][url="http://www.godlikeproductions.com"]http://www.godlikeproductions.com[/url][/url]

podobno jeszcze pare dni wczesniej firma mountainhouse udostepniala pelny asortyment. Dlaczego aktualnie nie mozna juz kupic "zelaznych racji" ? Czy moze to miec jakis zwiazek z "panika" zwiazana z kometa SW-3?
  • 0

AquaManiac.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Byc moze, przed rokiem 2000 bylo dokladnie to samo :)
  • 0

Dantom.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jedną z inspiracji tego forum było to co opublikował Eric Julien - moim zdaniem nie jest to przepowiednia, bo ta nie zawierałaby konkretnej daty wydarzenia, lecz jest to konkretne ostrzeżenie. Być może niepotrzebnie "uczepiliśmy" się komety SW-3 bo interpretacja piktogramów może wskazywać na przykład związek czasowy z jej przelotem blisko Ziemi, a nie związek przyczynowo - skutkowy samego uderzenia. Podzielam zdanie wypowiedziane już na tym forum, że samą katastrofę spowodować może obiekt z głębi kosmosu. Ważna jest tu data z jakimś przybliżeniem. I to jest najbardziej interesujące. Nie lekceważyłbym snów i wizji bo historia zna przypadki gdzie katastrofy były poprzedzane takimi snami ludzi o szczególnych predyspozycjach, ale i zwykłych. Dlatego jestem za przywróceniem odliczania czasu do "Dnia Przeznaczenia".
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ok mam juz 2 glosy za licznikiem do 25 maja na TAK

2 do 1, ktos jeszcze?
  • 0

ahahahazal.