Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

pszczoo.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W najbliższym czasie , a dokładnie 16 maja bedzie nas mijać asteroida GY-2 , powinna przelecieć w odległości 0,0171 AU to jest 2.558.123 km, pod warunkiem że jej trajektoria jest prawidłowo obliczona i że nie uległa żadnym zmianom.

I co w tym niezwyklego?

Nie kapuje.
Nie bierzecie pod uwagi do jakijś mitów, przepowiedni blabla asteroidy, które przelatuje 4 razy bliżej niż ta kometa, a tą kometą interesujecie się jak jakimś Guru.
Najbliższe zbliżenie Ziemi i komety, to ok. 7,9 mln km-fragment V, a ta asteroida zbliży się na odelgłość 2.6 mln km- w przybliżeniu.
Pozdrówka!

• 0

maks.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Otóż tak się sklada, że część astrofizyków twierdzi, że owa asteroida GY-2 jest cześcia własnie komety SW-3. Inni twierdzą, że to niemożliwe. Trudno w takiej sytuacji zająć jednoznaczne stanowisko, ale wiedzieć nie zawadzi.
  • 0

#858 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

ona jest blizej, a sek w tym ze ten odlamek ma byc ostatnim ktory zostanie przeoczony, osobiscie uwazam ze jestesmy bezpieczni ale nie mam pewnosci
  • 0

pszczoo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ona jest blizej, a sek w tym ze ten odlamek ma byc ostatnim ktory zostanie przeoczony, osobiscie uwazam ze jestesmy bezpieczni ale nie mam pewnosci

Też tak uważam, że nic nam się nie stanie.
Ale nawołując do tego co napisałeś wcześniej.
Kiedyś pisałam artykuł do "gazetki szkolnej" o Planecie X(Nibru) i bardzo mnie zainteresowała, czytając dużo artukułów, przeczytałam że oddziałuje na naszą planetę swoim polem magnetycznym:
"Ludzie antycznego świata kojarzyli okresowe zbliżanie się 10 planety za oznakę wielkich wstrząsów, wielkich zmian, nowej ery. Mezopotamskie teksty mówią, że okresowe pojawianie się planety w wyniku zbliżania się jej orbity do Słońca, potrafili oni przewidzieć z dużą dokładnością. W Starym Testamencie wzmianki o takim zbliżeniu się 10 planety to okres deszczu, trzęsień ziemi i innych kataklizmów. W biblijnych ustępach znajdziemy, podobnie jak w ich Mezopotamskich odpowiednikach, wzmianki o znajdującej się w sąsiedztwie Ziemi olbrzymiej planecie, oddziaływującą ogromną siłą grawitacji. Wtedy słowa proroka Izajasza mówiące o przybyszu z dalekiego Nieba, przybywającym by zniszczyć Ziemię mogą stać się bardziej zrozumiałe".
Te kataklizmy, które nas spotykają są ostrzerzeniem przed Planetą X, która będzie końcem i początkiem. Dojdziemy do innego wymiaru. Wtedy będzie koniec, bo ta planeta jest od 2 do 5 razy większa od Ziemi.
Niesamowita wiedza jaką posiadali Sumerowie 6 tysięcy lat temu i ta która dzisiaj jest wykładana na uniwersytetach, wiąże się ze sobą. Otóż we wczesnej młodości wszystkie lądy na Ziemi były ze sobą złączone. Proces zwany jako dryft kontynentalny spowodował rozsunięcie się lądów, które można dzisiaj obserwować. Patrząc na mapę łatwo zaobserwować jak linie brzegowe jednych kontynentów pasują do innych. Mogłoby to oznaczać, że Ziemia była kiedyś połową planety. Wyobraźmy sobie, że cała woda oceaniczna i morska znajdująca się na naszej planecie wyparowała, można by wtedy zobaczyć dużą szczelinę w miejscu brakującej części Ziemi. Gdzie podziała się część Ziemi i dlaczego Ziemia jest tylko połową planety ? Sumeryjskie opisy stwierdzają, że Planeta X (Nibiru) jak nazywali ją Sumerowie zderzyła się w odległej przeszłości z Ziemią. Pozostałością oderwanej części Ziemi jest pas asteroidów oraz orbitujące wokół Słońca komety.
Jak podał "New York Times" z 19 czerwca 1982 roku coś daleko poza znanym nam system słonecznym wydaje się pociągać Urana i Neptuna. Jakaś siła grawitacji powoduje perturbacje w orbitach tych planet.
Ale przytoczmy sobie znów słowa:
"Wtedy słowa proroka Izajasza mówiące o przybyszu z dalekiego Nieba, przybywającym by zniszczyć Ziemię mogą stać się bardziej zrozumiałe"- myślę, że właśnie chodzi o tą planetę, a Wy?
  • 0

Traper.

Tajny Współpracownik

• Tematów: 31
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Wtedy słowa proroka Izajasza mówiące o przybyszu z dalekiego Nieba, przybywającym by zniszczyć Ziemię mogą stać się bardziej zrozumiałe"- myślę, że właśnie chodzi o tą planetę, a Wy?

czemu nie? tylko nie wiem czy Nibiru nadejdzie w ciągu przyszłych 100 lat :P
  • 0

pszczoo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

czemu nie? tylko nie wiem czy Nibiru nadejdzie w ciągu przyszłych 100 lat :P

Tylko nie byłabym przekonana, że w 2012, ale może już się długo do nas zbliża :)
I tak wiadomo, że na Ziemi jest gorzej niż w innych wymiarach życia.
Więc mi tam wszystko jedno.
  • 0

Traper.

Tajny Współpracownik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To że się zbliża to ja też wiem, tylko nie chce tego wiązać na siłę z innymi wydarzeniami :)
No nic, poczekamy zobaczymy... jeszcze tylko 11 dni do 25 maja :D
  • 0

michciu.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

moim skromnym zdaniem nic się nie stanie i niedługo się o tym przekonamy:) jescze 11 dni
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja też sądzę,że nic się nie wydarzy.Oby nie. :smile:
  • 0

#865 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Nibiru sie zbliza i wezcie wreszcie pod uwage to co napisalem o braku mozliwosci dokladnego namierzenia tej wymarlej planety.

Pszczoo widze ze masz podobne spostrzezenia odnosnie Nibiru. Chcialem jeszcze dodac, ze owa Planeta zniszczyla ta planete ktora kiedys byla pomiedzy marsem a Jowiszem. Ona tez nalezy do ogona Nibiru.

Planeta Miedzy marsem a jowiszem byla zamieszkiwana przez bardziej rozwinieta cywlizacje niz nasz i to duzo.Wiecie jak sie uratowala? :P Ano tu zostali przesledleni :smile:
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ok, ale tu rozmawiamy konkretnie o SW-3 a nie o Nibiru zatem prosze o powrot do tematu
  • 0

Traper.

Tajny Współpracownik

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

hmm... muhad, mam pytanko, skąd się wziął pomysł na to, że aktualnie Nibiru to kometa?

No nic. Co do koncepcji zamiaeszkania Tiamat (Sueryjska nazwa planety miedzy Marsem a Jowiszem), to nie wiem... może masz jakieś lepsze źródła ode mnie, ale o ile pamiętam, to Sumerowie wspominali o tuym, że była zamieszkana.

Tak czy inaczej ujżymy nibiru już całkiem niedługo, choć pewnie nie w tym życiu :)

Sork za OFFTOP :P

Co do komety SW-3, to ja mam mieszane uczucia, dobrze by było, gdyby ludzie sie obudzili z letargu w lakim są, ale nie koniecznie poprzez uderzenie mteoru/komety...
  • 0

#868 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Nie opieram sie tylko na sumerze.Przeczytalem 448 stron czegos co dalo mi ifnormacje , informacje logiczne i dla mnie prawdziwe.

jesli chodzi o to czy dozyjemy. Owszem, dozyjemy :smile:

Euri, ok juz nie wspomne nic na ten temat ;-)
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z ostatniej chwili:

komponent B ściemniał choć wciąż przy jest widoczny przy użyciu lornetki lub lunety
komponent G ściemniał i nie jest już możliwy do zaobserwowania nawet przy użyciu domowego sprzętu

http://www.skyhound.com/sh/73P.html

Strona Erica Juliena nie działa
http://www.savelivesinmay.com/

wg. opinii na godlikeproductions została usunięta bo wzniecała panikę
  • 0

Pylbas.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czyli już po "strachu" i całe zagrożenie minęło hehe :P A może znowu źle rozumiem to co piszecie....
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych