Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

.
  • Tematów: 0
Reputacja

Napisano

Witam
dlaczego rok 2006 jest rokiem przełomowym??
podejrzewam, że zobaczycie już niedlugo. (pewnie w czerwcu)
rok 2012 jak dobrze poczytacie to sie doczytacie co ma być w tym roku. rok 2006 jest bezposrednio zwiazany z 2012.
i właśnie dlatego podałem daty 2006,2009,2012 bo czytam przepowiednie i różne komentarze.
ci co faktycznie się interesują tym tematem, czytają i myślą wiedzą co mam na myśli.
ci co szukają w tym sensacji będą mieli powód do śmiechu i kolejnych komentarzy i inteligentnych i kulturalnych wypowiedzi (komentarzy szukaj wcześniej).

ekscytujecie się wydarzeniem, kometą a tak naprawde nie chcecie poznać powodu tego co ma nastąpić.
ale...
każdy bierze dla siebie to co jest dla niego zrozumiałe.
  • 0

NHolokaust.
  • Tematów: 40
  • Artykułów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

ekscytujecie się wydarzeniem, kometą a tak naprawde nie chcecie poznać powodu tego co ma nastąpić.

Giv, te powody, w kilku wersjach, są nam (no, bynajmniej mi) doskonale znane i omówione przy tym na łamach forum.
  • 0

Pylbas.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam
dlaczego rok 2006 jest rokiem przełomowym??
podejrzewam, że zobaczycie już niedlugo. (pewnie w czerwcu)
rok 2012 jak dobrze poczytacie to sie doczytacie co ma być w tym roku. rok 2006 jest bezposrednio zwiazany z 2012.
i właśnie dlatego podałem daty 2006,2009,2012 bo czytam przepowiednie i różne komentarze.
ci co faktycznie się interesują tym tematem, czytają i myślą wiedzą co mam na myśli.
ci co szukają w tym sensacji będą mieli powód do śmiechu i kolejnych komentarzy i inteligentnych i kulturalnych wypowiedzi (komentarzy szukaj wcześniej).

ale...
każdy bierze dla siebie to co jest dla niego zrozumiałe.

Piszesz o przełomie o jakimś powodzie tego, co ma nastąpić, ale chcąc nie chcąc musimy się pogodzić z tym że nic nie odmieni naszego życia poza nami samymi. A przełom o którym tak dużo ludzie piszą to prganienie sprawiedliwości i poprawy obecnego życia. Życie na naszej planecie jest źle uporządkowany kiedy my mamy jeśc prawie cała afryka głoduje. Ludzie czyli my wszyscy powinniśmy rozwiązać ten problem. Co do przełomu jest jeden o którym się dowiedziałem sporo i chyba założe temat. Co lepsze może się pokryć z datą 2007 a może i 2006 a przynajmniej do 2012 ma nastąpić. Dlaczego więc wątpie.. 17 lat życia to nie wiele ale nic mnie już nie dziwi. Ta kometa to kolejnę troche niezwyklejsze zjawisko a może i ważniejsze wydarzenie w dziejach astronomii ale tylko w tym dziale. Jeśli założymy że coś w nas walnie w tym roku i będzie to ta kometa to jedyne czego będe żałował jeśli umre to, to że nie poświęciał życią Najwyszemu. Jeśli nic się nie stanie nie będzie to dla mnie żadna nowość. Chcę wam pokazać iż zdarzenie takie jak to może mają nam przypomieć że nigdy nie znamy dnia ani godizny naszej śmierc i że mamy żyć tak aby nie żłować. Wiem że zszedłem na dalszy plan, ale takie to moje przemyślenia.
  • 0

#919 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

a to ci dopiero reaktory.

a moge wiedziec skad u ciebie wziela sie ta wiedza o reaktorach?

usmialem sie, dzieki ;)

owszem ze Cie smieszy, bo malo doczytales
  • 0

Gregorian.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja mam tekie pytanie.
Czy ktoś z was opowiadał o 25 maja swoim znajomym i jak oni reagowali na tą wiadomość?
Mam kilku znajomych, którzy są w UK i USA, ale jakoś nie mam odwagi im o tym powiedzieć. Boję się, że mnie wyśmieją jak im powiem, żeby sobie pojechali w tym czasie gdzieś w góry, czy choćby gdzieś daleko od wybrzeża.
Osobiście mam nadzieję, że jednak nic nie walnie, ale pewności nie mam.
pozdrawiam wszystkich
  • 0

Pylbas.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja rozmawiałem z ludźmi wszyscy traktują to jako dowcip - nikt nie chce pogłębiać tego tematu ...
  • 0

NHolokaust.
  • Tematów: 40
  • Artykułów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Czy ktoś z was opowiadał o 25 maja swoim znajomym i jak oni reagowali na tą wiadomość?

Opowiadałem w formie ciekawostki. Przyjęli to normalnie, bo to nic nadzwyczajnego przecież.

Mam kilku znajomych, którzy są w UK i USA, ale jakoś nie mam odwagi im o tym powiedzieć. Boję się, że mnie wyśmieją jak im powiem, żeby sobie pojechali w tym czasie gdzieś w góry, czy choćby gdzieś daleko od wybrzeża.

Jeśli im powiesz, żeby na ten czas zaplanowali wycieczkę w góry czy gdziekolwiek dalej od wybrzeża, to z pewnościa Ciebie wyśmieją, ponieważ jest to co najmniej lekka przesada :) Pozostaw bieg wydarzeń na jego własnym torze, nie próbuj uprzedzać faktów, czy zmieniać czegokolwiek na siłę, bo dobrze na tym nie wypadniesz a już z pewnością w oczach innych.
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

bo ludzie nie uwierzą w słowa pokaż im dowód film,znaki wytłumacz napewno uwierzą jak nie to powiedzą ,że coś w tym jest i będą sie zastanawiać chyba że są naprawde ignorantami pierwszej klasy. ;-)
  • 0

#924 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

nie nalezy nikomu pomagac na sile...to nic nie zmieni
  • 0

maks.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Lynx gratulacje za stwierdzenia do mojego postu, ale pozwolisz, że jednak udokumentuje tym razem swoje wątpliwości.
W oparciu o link: http://neo.jpl.nasa....ay Table&show=1
Wyświetliłem sobie tabelę danych NASA a dotyczącą kawałków komety 73P/Schwassmann-Wachmann. Na pierwszym miejscu jest kawałek 3AD przeleci obok ziemi w dniu 15 Maja o godz 23.40 na czwartym miejscu jest kawałek 3AX ten z kolei przeleci obok ziemi w dniu 17 Maja o godz. 8,24. Zatem róznica czasu w przelocie obu kawałków, pochodzących z kawałka A po pierwszym podziale wynosi 33,3 godziny, a dokładnie 1964 minuty to daje nam 117840 sekund. Biorąc pod uwagę równiez z tej tabeli uśredniona prędkość obu kawałków otrzymamy wynik 14,275km/sek. Czyli chcąc obliczyć w jakiej odległości w kilometrach leci jeden od drugiego nalezy wykonać nastepujące działanie: 117840 sek X 14,275km = 1.682.166 km.
Wniosek z tego taki, że kawałki pochodzące ze wspólnego źródła majac poczatkową prędkość równą temu źródłu zmieniły swoją prędkość w stosunku do siebie i w stosunku do początkowej prędkości, co najmniej chyba dziwne zjawisko.
Nalezy więc chyba ponownie postawic pytanie: Co było przyczyną rozpadu tej komety, poniewaz różne prędkosci jej kawałków nie bardzo wskazuja na samoistny jej rozpad.
2. Jeżeli jednak przyjąc za podstawe rozpadu samoistne siły odśrodkowe, to skąd ta róznica w prędkościach poszczególnych kawałków?.
3. Te róznice są znacznie większe w stosunku do praźródła prędkości jakim była cała kometa. Bodajże od 11 Maja do 25 Maja ma trwać przelot owych kawałków, co więc spowodowało takie róznice w prędkości?
4. 25 Maja ma przeleciec kawałek 3S - oczywiście nie ma go w tabeli NASA nadal. Nie mniej jezeli istnieje jeszcze, a nic nie wskazuje jak dotąd na jego dezintegrację, to co go zatrzymało w kosmosie na tak długo w stosunku do całego peletonu, przecież nie wstąpił na piwo i tak mu zeszło, on ma duzo mniejszą prędkość w stosunku do reszty, tylko że znowu pytanie co go tak skutecznie wyhamowało?
  • 0

.
Reputacja

Napisano

a wszystko to utarte schematy.
:(
nic ponad to
:]
pokazali wam jak myśleć
a tylko jednostki chcą się uczyć dalej
:)
  • 0

mart.in.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

czy my jednak nie ubieramy tych wszystkich przepowiedni do potencjalnych zdarzen...

po przeczytaniu postu solarisa przeszly mnie az ciarki, w tamtym momecie wydawalo mi sie, ze jednak nie unikniemy dramatu

a jednak, przede wszystkim, slusznie zauwazone zostalo, ze do konca nie potrafimy odczytywac przepowiedni, czy Kodu Biblii, ktorego autentycznosc jest prawdziwa, ale jak na razie odczytujemy zazwyczaj (za kazdym razem?) fakty po zdarzeniu
sprawdzilismy 2006 i matrycach obok mielismy sentencje potwierdzajace pewne obawy, jednak czy moze gdybysmy rzetelniej sprawdzili te same matryce, czy nie okazalo by sie, ze 2006 jest powiazany wraz z jakims innym rokiem, i 2006 oznacza jedynie jakies odniesienie, poczatek do tego co ma sie w kulminacyjnym momencie wydarzyc w innym czasie ?

na pewno przepowiednia z tegolinku nie odnosi sie do naszych czasow...bardzo ladny przyklad nadinterpretacji faktow, przeciez tam jest napisane, ze w momencie uderzenia komety nie bedzie swiatowego banku, gieldy, jakas ciecz spadnie na ziemie i zatruje wode, to oznacza raczej zderzenie z czyms jeszcze wiekszym niz odlamek komety, zwlaszcza, ze jest tam napisane, ze nie bedzie juz wtedy zylo wielu ludzi, gdyz jak jest napisane, oni po prostu znikna wczesniej

Już przed uderzeniem komety w ziemię zniknie (nie umrze) wiele milionów ludzi.

ta przepowiednia pasuje mi bardziej do czasu przed kolejnymi zmianami, powinniscie wiedziec, ze pierwsza dekada tego wieku obfitowac bedzie w bardzo wiele roznych wydarzen, oprocz zagrozenia zwiazanego z obecna kometa mamy przelatujace obok Ziemii gigantyczne cialo niebieskie w 2012, ktore moze byc poszukiwana przez nas planeta X lub tez, jak to niektore przekazy podaja, jest to cialo niebieskie ktore wyglada na jedno a w rzeczywistosci jest rojem komet...sceptycy tez maja cos dla siebie - w 2019 przelatywac bedzie gigantyczna kometa, ktorej istnienie nawet nasa nie tuszuje, w przypadku ktorej po raz pierwszy w naszych dziejach przekroczone bedzie prawdopodobienstwo uderzenia, tyle ze nasa nie panikuje, uwaza, ze mamy zcas na wyznaczenie dokladniej trajektorii lotu, a potem sie moze cos wymysli...

tak ze luss 25 maja wcale nie musi sie nic przydazyc, poza przyjazdem niewielkiego zgredzika o niemilym spojrzeniu, ktory zostal nastepca Jana Pawla II

najwazniejsze z calego wydarzenia to nie jest sam moment uderzenia, bo czy udzerzy to wydaje mi sie w tej chwili kwestia naprwde otwarta, dlaczego ?
z jendej strony mamy rozne przekazy i przepowiednie, wzglednie nieistnienie czasu w innych wymiarach..mimo wszystko z drugiej strony istnieje cegla calego wszechswiata, czym jest WOLNA WOLA, dlatego raczej trudno o istnienie scislej przyszlosci...

choc w tym wypadku nasza wola akurat nie ma zbyt wielkiego znaczenia, gdyz, nasze mozliwosci, nasza technologia nie daje nam zbyt wielkiego pola do popisu, wlasciwie nie potrafimy nawet dobrze obliczyc trajektorii i ilosci odlamkow komety...

mimo wszystko nie jestesmy sami w tym pieknym wszechswiecie, lub jednym z ich wielu

i wlasnie to jest najwazniejsze w calym tym wydarzeniu, zeby zdac sobie sprawe z naszej malosci w calym tym ogromie, przeciez nawet jak nic sie do wrzesnia nie wydarzy to co, wszyscy sceptycy beda mogli dalej wrocic do skostnialych teorii naukowych ? moze lepiej od razu wrocic do teorii ze wszystko kreci sie wokol Ziemii, ktora ma ksztalt banana...

to samo wierzacy w impact komety w atlantyk, co jesli udzerzy, bedziecie sie cieszyc, ze mieliscie racje...?

najwazniejsze to odnalezc siebie w tym wszystkim, takie wydarzenia jak to zderzenie z kometa maja byc jedynie alarmem dla nas, bysmy sie obudzili, zycie to nie tylko tv,lodowka, sypialnia, wyscig szczurow, czy megalomanow, system, z ktorego powinnismy sie wyrwac, system, ktory nas niszczy i narzuca nam falszywa wizje czlowieka, najgorsze w tym wszystim jest to, ze system ten zostal osiagniety zludnym wykorzystaniem wolnej woli, mamy swoisty efekt motyla, nie wazne komu sprostac maja ludzie bedacy u i wlaczcy o tego swiata, czy maja przed soba do rozpracowania tlum slepcow czy doskonale widzacych, robia co chca, wystarczyc nakarmic tych pewnych siebie widzacych mas-papką, by ci uwierzyli, ze skoro widza to nie mogli zostac oszukani

poszukujmy milosci w nas samych, nie wchodzmy na przekor w droge innym zrodelkom energii, a odbije sie to na nas samych w pozytywny sposob

ok wrocmy do oczekiwania na kolejny odlamek...
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wyświetliłem sobie tabelę danych NASA a dotyczącą kawałków komety 73P/Schwassmann-Wachmann. Na pierwszym miejscu jest kawałek 3AD przeleci obok ziemi w dniu 15 Maja o godz 23.40 na czwartym miejscu jest kawałek 3AX ten z kolei przeleci obok ziemi w dniu 17 Maja o godz. 8,24. Zatem róznica czasu w przelocie obu kawałków, pochodzących z kawałka A po pierwszym podziale wynosi 33,3 godziny, a dokładnie 1964 minuty to daje nam 117840 sekund. Biorąc pod uwagę równiez z tej tabeli uśredniona prędkość obu kawałków otrzymamy wynik 14,275km/sek. Czyli chcąc obliczyć w jakiej odległości w kilometrach leci jeden od drugiego nalezy wykonać nastepujące działanie: 117840 sek X 14,275km = 1.682.166 km.

Zgodzilbym się z tymi obliczeniami, gdyby orbity obu tych kawałków były wyznaczone z wystarczającą dokładnością. Zwróć uwagę, że przy datach największego zbliżenia do Ziemi są podane przybliżenia: +/- 1d 07h 05m dla fragmentu 3-AD i 08h 01m dla fragmentu 3-AX. Na tej podstawie niemożliwe jest obliczenie rzeczywistej odległości między nimi.

Wniosek z tego taki, że kawałki pochodzące ze wspólnego źródła majac poczatkową prędkość równą temu źródłu zmieniły swoją prędkość w stosunku do siebie i w stosunku do początkowej prędkości, co najmniej chyba dziwne zjawisko.

Bynajmniej. W końcu źródło się rozpadło. A trzeba wiedzieć, że komety nie są ciałami na których powierzchni panuje niebiański spokój. W pobliżu Słońca wydobywają się z nich pod dużym ciśnieniem gazy, które wraz z fragmentami materii współtworzą głowę i warkocz komety. Rozpad przypomina w tym wypadku raczej eksplozję, w wyniku której nowopowstałe odłamki zaczynają się od siebie oddalać.

3. Te róznice są znacznie większe w stosunku do praźródła prędkości  jakim była cała kometa. Bodajże od 11 Maja do 25 Maja ma trwać przelot owych kawałków, co więc spowodowało takie róznice w prędkości?

Pamiętajmy, że kometa rozpadła się prawie 11 lat temu. To dużo czasu, by kawałki oddaliły się od siebie, nawet jeśli ich prędkość była by bardzo mała.
  • 0

mart.in.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

4. 25 Maja ma przeleciec kawałek 3S - oczywiście nie ma go w tabeli NASA nadal. Nie mniej jezeli istnieje jeszcze, a nic nie wskazuje jak dotąd na jego dezintegrację, to co go zatrzymało w kosmosie na tak długo w stosunku do całego peletonu,  przecież nie wstąpił na piwo i tak mu zeszło, on ma duzo mniejszą prędkość w stosunku do reszty, tylko że znowu pytanie co go tak skutecznie wyhamowało?

kosmiczy gruz ?
energia wyzwolona przy podziale komety ?
wolna wola innych ?
;)
  • 0

helium.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Powiedzcie mi czy tylko kawałek 3-S przeleci tak blisko? Czy według orbit diagrams na stronce NASA najbliżej ten kawałek przeleci 29 maja w odłeglości 10 mln km od nas? :-|
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych