Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

michciu.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

tak w bielsko-białą :P
  • 0

mariuszm.
  • Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

a jak jebnie w polske? :surprised:

Witajcie,
to jest mój pierwszy post. pragnę podzielić się pewnym snem jaki miałem ok 8 lat temu.
Jestem nad ziemią, całą europę widzę w pełnej okazałości (zieleń) , nagle ogromna 'kula' uderza w północny atlantyk (ok 2 szer francji na zach za irlandię) . zieleń zamienia się w czerń i czerwień, widzę jak cała europa wrze czerwono-czarno , patrzę na polskę i widzę ją soczyście zieloną (za wyjątkiem małego szarego paska na pmorzu) - wogół gotująca sie czerń i czerwień.

Mam taką dziwną właściwość że bardzo często śni mi to co wydarzy się (rozrzut czasowy jest duzy - od tygodni po kilka lat) więc daty nie wskazuje.

mariusz
  • 0

pszczoo.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

tak w bielsko-białą :P

Nie, bo w Kaczyńskiego, albo w Parlament, o tak! Jestem za!
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Potwierdzone doniesienia o "ognistych obiektach" nad Australią!

Jak pewnie wiecie i mogliście dziś przeczytać w okolicach południa zamieściłem na forum kilka doniesień prosto z Australii. Ludzie raportowali, że widzą dziwne światła lub smugi, przeważnie zielone (ale były też doniesienia o niebieskich obiektach). Były to informacje całkowicie niepotwierdzone, choć część osób donosiła, że lokalne rozgłośnie radiowe (Australijskie i Nowo Zelandzkie) raportowały w wiadomościach o tych wydarzeniach. Obecnie mamy potwierdzenie prosto z Australii!

Świetlne przedstawienie ostatniej nocy:
17 maj (proszę zwrócić uwagę na strefę czasową)

Mieszkańcy Queensland i północnego NSW mieli okazję oglądać spektakularny pokaz świateł ostatniej nocy, z tajemniczym zielonym światłem - przyjęto że to meteoryt - przecinającym niebo. Przedstawiciel australijskiego biura transportu David Gray powiedział, że światła zostały dostrzeżone nad zatoką Brisbane oraz nad miastem po 6 rano.

"Widzieliśmy to z naszej wieży kontrolnej, podobnie jak dostrzegalne to było z wielu samolotów w tym obszarze" powiedział.

"Raporty jakie otrzymywaliśmy sugerują, że wyglądało to jak rodzaj zielonego rozbłysku lub flary"

Mieszkańcy wybrzeży "Gold and Sunshine" a także północnego NSW raportowali o tym samym.

"To mógł być meteoryt lub kosmiczny złom" powiedział Mr. Gray. "Nie mamy pojęcia co to dokładnie było".

źródła:
http://www.thecourie...5003401,00.html
http://www.abc.net.a...05/s1640158.htm

Czy zatem dzisiejsze bardzo silne trzęsienie w pobliżu Nowej Zelandii i Australii może mieć jakiś zwiazek z kosmicznym "złomem" / meteorytami?
  • 0

Dantom.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Załóżmy przez moment, że Eric Julien podał faktycznie przybliżone namiary uderzenia. W ile godzin tsunami mogłoby dotrzeć (z jakimś tam przybliżeniem) do Nowego Jorku ? Ciekawi mnie to, ponieważ gdzieś tam czytałem, że ok. 3 w nocy (czasu miejscowego). :surprised:
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Załóżmy przez moment, że Eric Julien podał faktycznie przybliżone namiary uderzenia. W ile godzin tsunami mogłoby dotrzeć (z jakimś tam przybliżeniem) do Nowego Jorku ?

No przeciez na podanych przeze mnie zdjeciach wszystko pisze...

Witajcie,
to jest mój pierwszy post. pragnę podzielić się pewnym snem jaki miałem ok 8 lat temu

Jestem skłonny Ci uwierzyć, choć oczywiście zaraz każdy napisze "ze za duzo sie naczytales o komecie"... nie martw sie nie tylko ty snisz o takich rzeczach a co ma byc to bedzie.

A oto najświeższe zdjęcie - fragment B i podział (15 maja)
Dołączona grafika
  • 0

sceptyk.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ludzie weżcie mi to forum co raz bardziej mi się podoba wchodze tu dla poprawy nastroju zabawni z was ludzie a te ogniste kule to normalna rzecz jest i nazywana jest bolidami co do uderzenia komety to może szanowny pan poda jeszcze godzine uderzenia. co do końca świata to ja wiem na 100 % kiedy on nastąpi za jakieś 4- 5 miliardów lat gdyż za tyle lat nasze słońce dokona żywota. Jeżeli rozchodzi się o udrezenie komety lub asteroidy to kiedyś ono nastąpi to jet pewne a kiedy cóż może nawet w tej chwili a jeszcze jedno jeśli chodzi o piktogramy te zaprezentowane przez was to są do zrobienia może nie przez dwoje ale przez pięcioro ludzi co du skutków uderzenia to nie będzie tylko tsunami ale również zależy jak duży będzie to odłamek również zmiany w klimacie
  • 0

resdiablo.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

co do końca świata to ja wiem na 100 % kiedy on nastąpi za jakieś 4- 5 miliardów lat

jak na 100% wiedze to troche duza rozbierznosc tego zaledwie jednego miliarda lat :D

p.s. witam
  • 0

AquaManiac.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja sie caly czas nie moge doczekac co tu sie bedzie pisalo 26 Maja :)
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Potwierdzone doniesienia o "ognistych obiektach" nad Australią!

Dlaczego piszesz w liczbie mnogiej, skoro doniesiena mówią tylko o jednym bolidzie?

Czy zatem dzisiejsze bardzo silne trzęsienie w pobliżu Nowej Zelandii i Australii może mieć jakiś zwiazek z kosmicznym "złomem" / meteorytami?

Przypuśćmy że tak. Tylko jak w takim razie wytłumaczyć fakt, że hipocentrum trzęsienia znajdowało się na głębokości 150 km pod powierzchnią Ziemi?
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dlaczego piszesz w liczbie mnogiej, skoro doniesiena mówią tylko o jednym bolidzie?

A skad wiesz ze o jednym?

Przypuśćmy że tak. Tylko jak w takim razie wytłumaczyć fakt, że hipocentrum trzęsienia znajdowało się na głębokości 150 km pod powierzchnią Ziemi?

Zadalem pytanie a ty odpowiadasz na nie.. rowniez pytaniem zamiast wyrazic swoje zdanie ;)

ja sie caly czas nie moge doczekac co tu sie bedzie pisalo 26 Maja

Tez sie nie moge doczekac :)
  • 0

sceptyk.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ech ok skoro jesteś taki pewien swego to oddaj mi swój cały majątek lub majątek swoich rodziców jeżeli nic nie wydaży się teraz ani w 2012
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

ech ok skoro jesteś taki pewien swego to oddaj mi swój cały majątek lub majątek swoich rodziców jeżeli nic nie wydaży się teraz ani w 2012

Hehe :rotfl: gadka na poziomie podstawówki. Dawno tego nie słyszałem i dawno się tak nie uśmiałem :rotfl: :crazy:
  • 0

Imon.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam może to będzie kubeł zimnej wody dla wszystkich ale powiem tak - głupota i niewiedza ludzka nie zna granic.

Panie PTR prosze potwierdzać swoje informacje o rzeczywiste dane a nie analizuje je pan na swój sposób. Co do odłamków to przelecą w odległości 4 razy większej niż odległość Ziemia-Księżyc, (Panie PTR jako zadanie domowe prosze policzyć ile to km dokładność +-20tys. :P )

A po za tym paniki nie ma w telewizji bo oni podpierają swoje informacje na prawdziwych analizach profesjonalistów. Nie chce mówić co by było jakby każdy sobie analizował na swój sposób.

Sieje pan panike z tą kometą i to równą.

Aha rysunek przedstawiający kręgi w zbożu z pierwszej strony tego wątku to już szczyt niewiedzy (jak można umieścić planety na tej samej orbicie?? Panie PTR coś słabo sie pan uczył fizyki w szkole) po prostu szkoda gadać poziom merytoryczny spraw związanych z astronomicznymi zagadnieniami mniejszy niż zero - po prostu dno.

Aha to jest jedynie moja opinia oraz zapewne większość miłośników astronomii by sie pod nią podpisało.

Jęsli czuje sie pan urażony to przepraszam.
  • 0

Nelchael.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Imon :
1) Czytaj ze zrozumieniem plz (to nie PTR jest autorem tego tekstu który znajduje się na pierwszej stronie) .
2) Nie wypowiadaj się, jeżeli nie zapoznałeś się z tematem, wiedział byś wtedy, że PTR od jakiegoś czasu już nie jest w stanie zaglądać na forum.

btw. Czemu Wy szanowni Administratorzy poprostu nie zablokujecie dostepu ludziom tego pokroju do wypowiadania się na forum, którzy zamiast przeczytać, zastanowić się i napisać coś senswonego ( nie koniecznie musza się zgadzać z waszymi poglądami ) tylko zaśmiecają forum?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych