Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

godot1981.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A żeby nie było całkiem offtopic, czekam na 25 maja bo muszę w razie czego szybko sprzedać akcję bo ostatnio sporo zainwestowałem w GPW i w razie katastrofy bym strzelił bankruta :) (załamanie światowego rynku) itp.

mam ten sam problem... ale zostaje z papierami
nie mam juz nic do stracenia moja polowa jest juz po drugiej stronie ;(
  • 0

sceptyk.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

co mają zjawizka paranorlane do wiary w Boga?? i ciekawi mnie wasza reakcja jak nic się nie stanie nie uderzy w nas kometa nie nastapi koniec świata w 2012, a co do tych ćwiaczeń
to juz powiedziałem że jeśli mją zwiażek z kometa to włeb bież przynjamnie cześć teorii o "nie widocznym fragmencie" co wiąze się z pytaniem czy zakładacie ze mylić się mozecie?? i odrazu odpowiadam na riposte waszą ja zakładam ze mogę sie mylić choć wierzę ze na 99% nie nastąpi żana kolizja w maju tego roku
a co do gościa z FEMA to powiedział rzeczy oczywiste przecież wcześmniej czy puziniej nastąpił by duży huragan a San Francisco leży w regionie aktywnym sejsmicznie więc trzęsienie ziemi o durzej sile jest kwestią czasu
  • 0

ccooll.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a co do gościa z FEMA to powiedział rzeczy oczywiste przecież wcześmniej czy puziniej nastąpił by duży huragan a San Francisco leży w regionie aktywnym sejsmicznie więc trzęsienie ziemi o durzej sile jest kwestią czasu

no i właśnie zaprzeczyłeś sam sobie.
:-D
  • 0

Józek.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bóg też zachodzi na zjawiska paranormalne jak duchy etc
  • 0

oliver axel.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ciekawy temat

"co mają zjawizka paranorlane do wiary w Boga?? i ciekawi mnie wasza reakcja jak nic się nie stanie nie uderzy w nas kometa nie nastapi koniec świata w 2012"

No nie mów że nie widzisz powiązania? cuda - są opisywane na stronach zajmującymi się zjawiskmi paranormalnymi, tak są przez ludzi odbierane,
wiara w boga którego nie można widzieć/spotkać też nie ma oparcia naukowego a jednak miliardy ludzi wierzą/czują ,że bóg istnieje....tak samo jest z tymi zjawiskami
według twoich teori BOGA nie powinno być ...i wszelkie cuda zapisane w biblli to tylko zmyślona bajka,nie porównuje tu boga do ufo , chce ci tylko przekazać ,że jeżeli czegoś
np: niewidzimy/niesłyszymy nie potrafimy wyjaśnić nie oznacza ,że nie jest to możliwe czy też ,że tego nie ma i że nie może się zdarzyć, to co jest praktycznie nie możliwe z wzglądów naukowych może się zdarzyć/istnieć...
to że często takie zjawiska są niewytłumaczalne nie zmienia faktu ,że są z nami o dawna...
patrz dzisiejszy art z strony fundacji Nautilus
tu
o ile mi wiadomo zajmują się zjawiskami paranormalnymi

ps:skoro mówicie ,że znaki są do zrobienia przez ludzi ,to pokarzcie jakieś foto najlepiej napiszcie ,kiedy co i jak (sprawozdanie)
  • 0

sceptyk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no i właśnie zaprzeczyłeś sam sobie.
:-D

w którym momęcie zaprzeczyłem samemu sobie o ile mamiętam nikt nie napisła ze ten człowiek przewidział datę wystąpienia huraganu tudzież trzęsianie ziem i jak gość mówi że będzie huragan w usa to nie odkrył niczego nowego ,gdyż huragan są zjawiskiem naturalnym i prawie co rocznym to tak jak byś nazwał jasnowidzem kogoś kto powiedział by że w gródniu spadnie śnieg na kasprowym

[ Dodano: 2006-05-17, 20:28 ]
w sumie to chciałbym obejrzeć tę donice z której wyciągnięto widoczną na fotce rośline a co do nautiliusa to widziałęm tam połączone dwie stalowe miski stalowe które unieruchomiły poloneza w zimie czyli jak nic się nie stanie za te kilka dni to nie zmienisz choć troche poglądów z 2012 r jako kresem cywilizacji
  • 0

oliver axel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"w sumie to chciałbym obejrzeć tę donice z której wyciągnięto widoczną na fotce rośline a co do nautiliusa to widziałęm tam połączone dwie stalowe miski stalowe które unieruchomiły poloneza w zimie czyli jak nic się nie stanie za te kilka dni to nie zmienisz choć troche poglądów z 2012 r jako kresem cywilizacji"

Ta donica to mały pikuś , ktoś w formie posadził jakąś rośline, pędy nie miły gdzie się rozwinąc i dlatego powstała twarz,ale nie o to mi chodzi, chodzi mi o same łączenie tematu wiary i zjawisk paranormalnych...

poglądy moge zmienić nawet za 15minut jak dasz mi jakieś racjonalne dowody, obalisz wszystkie wątki ->przechodze na twoją strone....ok?

swoją drogą to też mógłbyś troche stonować wrzaski które z siebie wydajesz.....
i uwierzyć choć trochę w zjawiska paranormalne....pozdro

ps. rok 2012 będzie czasem zmiany na lepsze ,nie koniecznie ma być koniec świata ;-)
  • 0

Reynevan.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"momęcie" "gródniu" "puźniej" sceptyk na litość Boską sprawdzaj te teksty zanim wyślesz bo to po oczach bije. :shock: I nie tłumacz się, że masz "dysleksję" czy inne "dysmózgowie", bo teraz nagle 50% populacji zaczęło je mieć. Nowa plaga.
A co do tematu to powtarzam po raz n-ty ZAPOZNAJ się z tematami zanim zaczniesz wygłaszać te swoje mądrości. A tłumaczenia typu, "nie przeczytam, bo nie wierzę, mam to gdzieś itp." to nie są żadne tłumaczenia. Miłej lektury. :smile:
  • 0

sceptyk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

25 maja dostaniesz najważniejszy dowód jak się nic niestanie ja również go otrzymam jak coś się jednak wydaży tak więc czekajmy na ten dowód z co do zjawisk paranormalnych to nie spotkałem się z takimi choć wierzę w życie po śmierci
  • 0

oliver axel.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widze że nie czytasz wszystkich postów , gdybyś przeczytał wiedział byś ,że bede czekał do 6 czerwca tak wywnioskowałem z tematu i piktogramów , może walnąc nawet 6czerwca i nie koniecznie musi to być kometa , według mnie walnie coś na 99%

ps:ok pogadamy jak wszystko minie ,chwilowo nie zaśmiecaj forum teoriami "to nie możliwe
bo w to nie wierze i NASA też" ;-)
  • 0

alan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

moj swiat sie juz zawalil wiec mi wszystko jedno i wszystko jedno czy w to wieze czy nie ale niektore zdjecia sa dosc ciekawe ogladal ktos ostatnio te zdjecia na ktorym byl ten dziwny pasek? pojawilo sie cos dziwnego nie wiem co to jest nie wiem czy to dalej jest. mysle ze co ma byc to bedzie i ne powinnismy sie przejmowac 70 % mnie mysli ze cos sie stanie ale nic nam nie zagraza a 30 ze juz totalnie wszystko sie rozjebie :/
  • 0

eXo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

chwilowo nie zaśmiecaj forum teoriami "to nie możliwe

Tak a teorią nie jest także fakt, że coś walnie?
  • 0

sceptyk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widze że nie czytasz wszystkich postów , gdybyś przeczytał wiedział byś ,że bede czekał do 6 czerwca tak wywnioskowałem z tematu i piktogramów , może walnąc nawet 6czerwca i nie koniecznie musi to być kometa , według mnie walnie coś na 99%

ps:ok pogadamy jak wszystko minie ,chwilowo nie zaśmiecaj forum teoriami "to nie możliwe

Czy ja powiedziałem ze zderzenie ziemi z jakimś obiektem jest nie możliwe?? Ja po prostu nie wieże, że można to przewidywać bez danych obserwacyjnych tzn. można, ale nie są to dane przekonywujące aczkolwiek jest możliwe nie zauważenie takiego obiektu

PS. Sorki faktycznie zapomniałem doliczyć możliwego poślizgu o którym mowa kilka postów wcześniej
  • 0

s'Cape.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

intryguje mnie na tym forum fakt, iz ludzie ktorzy zarzucaja bycie 'zamknietym na wiare, zjawiska paranormalne, etc', sa jeszcze bardziej od nich zamknieci na mozliwosc zaistnienia sytuacji odwrotnej. poza tym niektore osoby wciskaja w usta rzeczy ktorych nikt nie napisal, uwazajac ich wnioski za jedyne i sluszne.

kazdy moze miec wlasne zdanie, i trzeba je szanowac. a gdy ktos podaje konkretne argumenty (hi sceptyk), to z braku jakichs kontrargumentow (hi oliver axel), nastepuje demagogiczna oczerniajaca wyssana z palca gadka, ktora przypomina mi tylko gadanie leppera w sejmie. prosze nie zachowujcie sie jak 13 letnie dzieci. wiara w rzeczy paranormalne to jedno (nikt nikomu tego nie broni, sam w to wierze), ale przekonywanie o tym innych ludzi na podstawie 'ty nie wierzysz wiec nie zrozumiesz' jest conajniej infantylne. a dyskusje na tym forum sa bardzo ciekawe, wiec pliz, trzymajcie poziom!

a teraz co do komety - bede ciezko zrobiony na juwenaliach wiec nawet jak trzasnie to nie zobacze hehe:) a co do mozliwosci uderzenia jednego z odpadkow z warkocza komety w ktorym obecnie sie znajdujemy - no coz, niby prawdopodobienstwo istnieje, mam nadzieje jednak ze sie tak nie stanie.

w ogole czy ktos z was pomyslal jakie beda nastepstwa takiej fali tsunami? juz nigdy nic nie byloby takie jak kiedys. mad maxxx mode on i jazda w swiecie mechanicznej pomaranczy. NA BANK.
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nom i to by było tak zwane oczyszczenie które zmierza w określonym kierunku...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych