Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

niewierzewto.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chociaż tutaj, pod tym linkiem:
http://www.paranorma...p?p=25015#25015
Oczywiście to kłamstwo bo to kometa Halle-Boppa z 1997 roku, robiona mniej więcej 12-13 Marca i nie z Australi tylko z półkuli północnej. Kometa SW na świecie (całym jakby ktoś miał wątpliwości) była ledwo dostrzegalna gołym okiem.
  • 0

tarocik.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kometa Schwassmann-Wachmann 3 w dalszym ciągu ulega podziałowi, co pierwsi zaobserwowali astronomowie-amatorzy, a potwierdzły włoskie obserwatoria. Dziwne, że nie ma komunikatów od największych "zawodowych" obserwatoriów. W dniach 9/11 maja, w Stanach Zjednoczonych AP odbyły się ćwiczenia (czy próba generalna?) związane z likwidacją skutków wielkich trzęsień ziemi i mają zostać powtórzone w dniach 23-25 maja. Zbieżność dat? Być może... W dniach od 17 kwietnia do 17 maja w rejonie Australii zanotowano wzmożoną aktywność sejsmiczną (145 trzęsień od 4,3°R do 8,0°R). Trudno się w tym doszukać zależności kometa-ziemia, ale jest to faktem. 16 maja doniesiono o obserwacji kul ognia w atmosferze w rejonie Australii a jednocześnie odnotowano serię podmorskich trzęsień ziemi. Przypadek? Być może...

Ogromna kula ognia, która przemknęła przez niebo około 6.20 we wtorek była w rzeczywistości fragmentem komety SW-3 o wielkości lodówki, potwierdził Astronom Andre Claydon. Ziemia przemierza pas szczątek komety Schwassmann-Wachmann, rozbitej na 64 fragmenty, powiedział dyrektor obserwatorium w Springbrook. Niektóre z tych fragmentów uderzają w atmosferę i będą nadal uderzać, tworząc spektakularne światła przez następne 5 dni.

Agencja Reutera donosi o giełdowych stratach inwestorów sięgających bilionów dolarów, a oznacza to masową wyprzedaż akcji. Zanosi się na krach giełdowy. Wpływ nic nie znaczącej komety? Być może...

źródło: http://uleszka.com/w...a2006/maj25.htm
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oczywiście to kłamstwo bo to kometa Halle-Boppa z 1997 roku, robiona mniej więcej 12-13 Marca i nie z Australi tylko z półkuli północnej. Kometa SW na świecie (całym jakby ktoś miał wątpliwości) była ledwo dostrzegalna gołym okiem.

Ee... a fragmenty palace sie nad Australia w atmosferze? Ba.. jeden nawet wyladowal u kogos na podworku. Nie wziales takiej mozliwosci :)
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

1) Co mają szkolenia przeciwko trzęsieniom ziemi do uderzenia komety?
2) Kometa nie ma żadnego wpływu na aktywność sejsmiczną Ziemi bo niby jak?
3) Co z tego że 16 maja zaobeserowano kule ognia? Cały czas coś wpada w atrmosfere Ziemską i płonie, akurat taki kawałek wielkości lodówki będzie bardzo ładnie wyglądał jak sie spali w atmosferze. Np. takie:

A kawałek skały co uderzy w Ziemie wielkośc 1m MIASTA nie zniszczy, to nie jest film Armageddon.
4) Założe się że 99,9999% inwestorów na giełdach nie czyta takich pierdół i nie mają nawet pojęcia o tej komecie.

pozdrawiam
  • 0

ccooll.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Podaj jakieś konkrety, podstawy, podeprzyj się konkretami.
Albo nie zaśmiecaj forum. :arrow:
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ccooll haha, nie rozumiem jakie fakty? To nie ja pisze że kometa może wywołać trzęsienie Ziemi ( jak kolega wyżej..) To nie jest problem zidentyfikować gwiazdy na zdjęciu, spytaj kogokolwiek kto się zna na astronomi. A tak jasne komety jak Halle-Bopp zdarzają się bardzo rzadko... Jakbyś chociaż raz próbował obejrzeć tą komete chociaż przez lornetke wiedziałbyś żę to niemożliwe żeby była tak jasna ( i raczej byłoby ją widać na niebie jakby była tak jasna..) , ale o astronomi to masz pewnie takie samo pojęcie jak ja na temat rzeczy "paranormalnych"
  • 0

Traper.

Tajny Współpracownik

• Tematów: 31
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

ale o astronomi to masz pewnie takie samo pojęcie jak ja na temat rzeczy "paranormalnych"

skoro masz takie pojęcie to po co tu się udzielasz?
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Propo zdjęcia to wystarczy rozpoznać konstelacje na tle jakiej przelatuje kometa i sprawdzić położenie komety i gwiazd w dowolnym programie astronomicznym. To akurat nie problem. Okazuje się że jak Wy to nazywacie dziwnym "zbiegiem okoliczności" w tamtym miejscu przelatywała identycznie wyglądająca kometa tylko że 9 lat temu.

Ja mam sie podeprzeć faktami, a wyżej tarocik mówi o faktach łacząc komete z trzęsieniami ziemi..
  • 0

ccooll.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ccooll haha, nie rozumiem jakie fakty?

a więc, zakładam że nic nie rozumiesz,
i jesteś tu aby dymić. :papapa:
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To w takim razie sugeruje że większość z was nie ma bladego pojęcia o astronomi a piszą o kometach i chcą "dowodów". To ja chce dowodu że kometa powoduje trzęsienia Ziemi, dla was to jest odrazu niezaprzeczalny "fakt"..
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A kawałek skały co uderzy w Ziemie wielkośc 1m MIASTA nie zniszczy, to nie jest film Armageddon.

To nie będzie kawałek 1 metra tylko 700 - 800 m chyba ze nie widzisz wiekszej różnicy

, ale o astronomi to masz pewnie takie samo pojęcie jak ja na temat rzeczy "paranormalnych"

Kolejna prowokacja. Wkurzają mnie takie 'newby' które nie przeczytają chociaż 2 stron tematu, i myślą że wiedza wszystko na ten temat :nonoobs:

Ręce opadają :argue2:
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak btw, skoro to jest zdjęcie komety zrobione 16 maja (niby w Australi..) to dlaczego nie jest tak jasna w Polsce? Sam ją obserwowałem więc nie rozumiem dlaczego nie jest tak jasna w Polsce co więcej to była praktycznie nie dostrzegalna nie uzbrojonym okiem.
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Australia i Polsa nie leżą na tej samej szerokości geograficznej, i na dodatek Australia jest na Półkuli Południowej :argue2:
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam pojęcie o astronomi na pewno lepsze niż Ty, niestety nie skąd znasz rozmiary komety ja np. ich nie znam i przecierz to ma uderzyć nie zauważony kawałek komety przez NASA, lub NASA to ukrywa prawda?

Rozumiem że przychodząc musze tutaj wierzyć w to że za kometą leci statek kosmiczny, że UFO kontroluje wszystko na Ziemi, w telepatie, kręgi w zbożu, ciekawe co jeszcze ciekawego można wymyśleć.

EDIT admin:
cofam warna

[size=9][ Dodano: 2006-05-18, 16:46 ]

ciekawie hahahahaha, 2 ostrzeżenie. Każdy kto ma inne zdanie na temat waszych paranormalnych dziwactw zostanie prędko zbanowany, żyjcie sobie w swoim zamkniętym forum i wszystko będzie wporządku i banujcie każdego kto będzie chciał wam pokazać że nie ma żadnej teori spiskowej dziejów.
Pozdrawiam, to będzie 3 ostrzeżenie zapewne.
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Aph, co z tego że post cokolwiek wnosi na pewno znajdą sie inne moje posty które nic nie wnoszą, to takie widzi mi się admina. Theoden jak masz kolegów w australi spytaj się ich bo może widzieli taką komete bo ja raczej nie sądze szczególnie że to zdjęcie było robione na półkuli północnej może to Cie przekona?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych