Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

ciekawie hahahahaha, 2 ostrzeżenie. Każdy kto ma inne zdanie na temat waszych paranormalnych dziwactw zostanie prędko zbanowany, żyjcie sobie w swoim zamkniętym forum i wszystko będzie wporządku i banujcie każdego kto będzie chciał wam pokazać że nie ma żadnej teori spiskowej dziejów.
Pozdrawiam, to będzie 3 ostrzeżenie zapewne.

Powinno byc ale nie dam na przekor ;) Przeczytaj dokladnie caly watek bo takich krzykaczy przed Toba bylo wiecej ale podobnie jak ty nie byli otwarci na informacje tu zawarte podajac jako jedyna sluszna nauke - astronomie.
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

ciekawie hahahahaha, 2 ostrzeżenie. Każdy kto ma inne zdanie na temat waszych paranormalnych dziwactw zostanie prędko zbanowany, żyjcie sobie w swoim zamkniętym forum i wszystko będzie wporządku i banujcie każdego kto będzie chciał wam pokazać że nie ma żadnej teori spiskowej dziejów.

Mamy u nas NORMALNYCH sceptyków, którzy wypowiadają sie w sposób NORMALNY i nie wyśmiewają reszty ...

Można przecież rozmawiać jak człowiek z człowiekiem - analiza co niektórych wypowiedzi od razu pokazuje w jaki sposób dana osoba z góry ma zamiar reagować na postawiony problem ...

Do sceptyków :

Piszcie ludzie normalnie ... na zasadzie wymiany wniosków itd.
Nie atakujcie kogoś za to , że wierzy w coś w co nie wierzysz ty ...
I zdania typu "Ale bzdura .... buahahah .... UFO tu leci itd." są tak nędzne, że szkoda w ogóle rozmawiać z autorem takich wypowiedzi ...

Pozdrawiam ...
  • 0

niewierzewto.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Po 2. w Australii spadl fragment komety SW-3 wielkosci 10CM nie palac sie w atmosferze." To zdanie mnie poprostu zabiło, co masz na myśli nie paląc sie w atmosferze?

[ Dodano: 2006-05-18, 16:54 ]
PS. skąd wiadomo że to z komety SW?
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

o srol, niewierzewto najadłes się czegoś czy jak ??
btw: mam takie pytanie, co by sie stało w polsce gdyby owy kawałek komety SW-3 uderzył blisko ba! bardzo blisko kontynentu bądź w kontynent? Ale przecierz tak do konca niewiadomo jakich rozmiarów jest odłamek który ma wylądowac w oceanie, wliczając w to masy wody oceanicznej która też ma swoje do gadania, poniewaz w pewnym stopniu zmniejszy sile uderzenia.
Btw witam all ;-)
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

PS.2 postaram się "normalniej" rozmawiać bez ataków skoro tak,
  • 0

fab3r.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam pojęcie o astronomi na pewno lepsze niż Ty, niestety nie skąd znasz rozmiary komety ja np. ich nie znam i przecierz to ma uderzyć nie zauważony kawałek komety przez NASA, lub NASA to ukrywa prawda?  

Rozumiem że przychodząc musze tutaj wierzyć w to że za kometą leci statek kosmiczny, że UFO kontroluje wszystko na Ziemi, w telepatie, kręgi w zbożu, ciekawe co jeszcze ciekawego można wymyśleć.

EDIT admin:
warn, post nic nie wnosi do tematu

[size=9][ Dodano: 2006-05-18, 16:46 ]

To po kiego ch**a tu k**wa piszesz?
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie mam pojęcia o rzeczach paranormalnych bo nigdy z czymś takim się nie spotkałem i w to nie wierze. Za to wiem że kometa SW którą widziałem to na pewno nie jest to co dałem wcześniej na zdjęciu. Ponawiam pytanie:

1) skąd wiadomo że to fragment komety SW? Cały czas setki skał spadają na Ziemie te większe i te mniejsze więc skąd wiadomo że to z komety SW?
2) Co masz na myśli mówiąć że sie nie paliła w atmosferze?
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

To zdanie mnie poprostu zabiło, co masz na myśli nie paląc sie w atmosferze?

Kilka postów wyżej pisałeś ze NA PEWNO wiesz wiecej ode mnie z astronomii.

Zaobserwuj sobie meteory w nocy, i pomyśl człowieku, dlaczego one świeca.
Normalnie ręce opadaja. :nonoobs:
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Meteory świecą? Ee nie , coś pomyliłeś. Obserwuje czasem roje meteorów one nie świecą, one sie spalają całkowicie w atmosferze, natomiast większy meteor jak doleci do powierzchni Ziemi to staje się meteorytem. Dlatego nie rozumiem jak kawałek skały mógł spaść na Ziemię "nie paląc" się.
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

nie rozumiem jak kawałek skały mógł spaść na Ziemię "nie paląc" się.

To wszystko wyjasnia...
  • 0

niewierzewto.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tzn co? Admi napisał że kawałek komety spadł na Ziemie nie paląc się, więc pytam jak to możliwe że sie nie palił w atmosferze ( gdzie siła tarcia...) i skąd wiadomo że to z komety jak setki takich skał dziennie spadają?
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

1) skąd wiadomo że to fragment komety SW? Cały czas setki skał spadają na Ziemie te większe i te mniejsze więc skąd wiadomo że to z komety SW?

czytaj temat, warn nr. 3
  • 0

sceptyk.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Spróbujmy rozważyć następującą hipotetyczną sytuację :
1. W głębi kosmosu leci w kierunku Ziemi kawał skały o wymiarach ok. 1000 m.
2. Obiekt nigdy nie był w pobliżu Ziemi, więc nie znana jest jego orbita.
3. Prędkość obiektu wynosi ca. 20 do 30 km/sek.
4. Zbliżając się do orbity Ziemi asteroid nadleci od strony Słońca.
Niech ktoś kompetentny (naukowo), najlepiej sceptyk odpowie na następujące pytania :
A/ Na ile czasu przed hipotetycznym uderzeniem w Ziemię obserwatoria mogą realnie dostrzec niebezpieczeństwo ?
B/ Jakie mogą być skutki uderzenia takiego obiektu w Atlantyk (najlepiej gdyby to było w miejscu oznaczonym na mapce, którą podał Eric Julien) ?
C/ Jakie mogą być skutki natychmiastowego podania do publicznej wiadomości przez np. NASA domniemanego czasu kolizji (pyt.A) i spodziewanych efektów uderzenia (pyt.B). ?
Te trzy odpowiedzi jak mam nadzieję uspokoją nieco atmosferę pomiędzy zwolennikami i zaciekłymi przeciwnikami naszych ciekawych skądinąd dociekań.  ;<

odp na pytanie A. jeżeli asteroida lub inne ciało niebieskie zbliża sie od strony słońca wykrycie jego m najlepszym przypadku nastapi kilak dni bądź godzin przed uderzeniem z najgorszym w chwili wejścia w atmosfere
odp. na pytanie B skutki uderzenia w atlatyk to fale tsunami wybicie materiału skalnego z dna w atmosfere lokalne trzęsienie ziemi choć wstrząs byłby odczuwalny na całej planecie
erupcji wulkanów by raczej nie było gdyż niby co miałoby ją spowodować
odp. na pytanie C skutakmi ujawnienia takiej informacji byłaby anarchia

no ale sceptycy (ja przynajmniej) nie negujem braku mozliwości uderzenia komety w ziemię a raczej nie wierzymy w możliwość uderzenia w tym konkretnym czasie przez tą konkretną kometę

http://www.lpl.arizo.../impacteffects/ tu macie symulator udeżenia mozecie dowoli manipulować gęstością i wielkością
  • 0

comet-hunter.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich serdecznie
1. kawałek wielkości 10cm o nic nadzwyczajnego
2. Meteor nie może nie spalac się w atmosferze Ziemi -
3. Zgadza się zdjęcie przedstawione kilka postów poyzej przedstawia komete Hale-Bopp z 97 roku
  • 0

Solaris.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To ja chce dowodu że kometa powoduje trzęsienia Ziemi, dla was to jest odrazu niezaprzeczalny "fakt"..

A wystarczy tylko trochę poszukać:

The fragment should produce the minimum of one megaton (that is to say 50 times Hiroshima atomic explosion), producing 10 megatons (500 times Hiroshima) and causing a very great seismic reading at a magnitude between 8 and 9. But the true danger comes from the unique  configuration of the mid-Atlantic dorsal. Indeed, it is the zone of the world where the magma is the closest to the Earth's crust. In other words, any shock wave will produce a compression of the magma, which under the intense pressure, will explode with an enormous outburst. This vertical plunge will involve moisture above the surface of the ocean if the ocean floor relatively close to the ocean surface, producing an explosion similar to a spark-ignition engine which violently pushes back the piston by the expansion of gases.

Do rzeczy - wydaje mi się, że sporo ludzi ma jakieś sny, przekazy czy przeczucia na temat tego, co rzekomo ma się wydarzyć. Na przykład:

Chrześcijański dziennikarz Pat Robertson twierdzi, że otrzymał od Boga przesłanie na temat możliwego uderzenia tsunami w wybrzeże USA jeszcze w tym roku.
Ciekawe, że opublikowano to w tak renomowanym serwisie jak http://www.foxnews.c...,195931,00.html

Natomiast na stronie http://www.trunews.com/ jest 5 specjalnych audycji dotyczących tematu komety, która miałaby uderzyć w Ziemię.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych