Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A moze zadajmy sobie takie pytania:

1. co jesli faktycznie do zderzenia dojdzie
2. co jesli w nocy obudzi nas huk przelatujacego fragmentu komety?
3. co jesli np. rano obudzimy sie i zobaczymy w mediach informacje, ze doszlo do zderzenia?
4. co w koncu jesli nagle uswiadomimy sobie ze 50 milionow ludzi zginelo a kilkadziesiat krajow znajduje sie pod woda?
5. co zrobia sceptycy?

O ile oczywiscie latwiej uwierzyc ze nic sie nie stanie, to o tyle trudniej dojsc do siebie po katastrofie. Miejmy nadzieje ze to "tylko" proroctwa, wizje, kod biblii, znaki w zbozu i nic poza tym...
  • 0

Tanatofobia.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

1. Będzie za późno na wyciąganie wniosków, no i płacz, płacz, płacz.
2. Osobiście bym wyszedł na dwór i "podziwiał" jeśli mamy zginąć to i tak zginiemy, choć podobno Polska ma być bezpieczna.
3. Wtedy przyznam wam racje, no i trzeba będzie myśleć co dalej z ziemią? W końcu 50mln ludzi to dużo, bardzo dużo. 50 krajów pod wodą to dużo, bardzo dużo. Stanie się wielka rzecz. Rzecz która na bank zmieni mentalność ludzi.
4. Tragedia, trzeba będzie myśleć głównie o pomocy, i własnie, i czym?
5. Pewno znikną z forum, zamilkną na wieki.
  • 0

koVaal.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

1. Będzie chaos, płacz i zgrzytanie zębów.
2. Chaos, panika, wrzask, obserwacja
3. Jeśli przeżyję, to: O k**wa. Jednak mieli rację.
4. Jest źle. Bardzo źle. Niby powinienem się cieszyć, że mnie to nie spotkało, ale...
5. Powiedzą: To nie był żaden odłamek komety, to była po prostu zwykła awaria reaktora atomowego gdzieśtam na końcu świata/atak terrorystyczny/Iran/kaczka/radio ma-ryja.
  • 0

alan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dobra jakie sa REALNE powtarzam REALNE szanse ze odlamek komety uderzy. Nie chodzi mi o odpowiedz 100% bo to mija z celemi chcialbym uslyszec opini specjalisty :P
  • 0

#1160 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

ekspertem nie jestem ale znikome.

co nie znaczy ze sie to nie wydarzy. Osobiscie uwazam ze nam nic nie grozi. Bardziej martwi mnie rok 2012.
  • 0

sceptyk.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A moze zadajmy sobie takie pytania:  

1. co jesli faktycznie do zderzenia dojdzie
2. co jesli w nocy obudzi nas huk przelatujacego fragmentu komety?
3. co jesli np. rano obudzimy sie i zobaczymy w mediach informacje, ze doszlo do zderzenia?
4. co w koncu jesli nagle uswiadomimy sobie ze 50 milionow ludzi zginelo a kilkadziesiat krajow znajduje sie pod woda?
5. co zrobia sceptycy?

O ile oczywiscie latwiej uwierzyc ze nic sie nie stanie, to o tyle trudniej dojsc do siebie po katastrofie. Miejmy nadzieje ze to "tylko" proroctwa, wizje, kod biblii, znaki w zbozu i nic poza tym...

1 wcześniej czy puziniej i tak dojdzie a efekt tego będzie tylko zależny od wielkości obiektu 2 huk przelatującego obiektu nie bedzie wstanie cię obudzić przelot od wejscia w atmosfera do uderzenia bedzie trwał w zależności od prędkości od 3-7 sekund tak więc raczej go nie usłyszsz nawet uderzenie nie będzie za bardzo słyszalne (w Polsce).
3 i 4 to samo co zrobiliśmy po tsunami w indonezji kondolecje żałoba narodowa a jak ustąpią wody teren niczyji (zakładająć ze część krajów całkowićie zniknie pod wodą i całkowicie zniszczone zostaną narody) zajmą inne państwa
5 cóż nic nie zrobią troche wstrząsinie to ich świato poglądem ale tylko tyle
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Specjalisty tzn kogo? Naukowca? Astronoma? Szanse w procentach? Nie da sie tego okreslic... wg. mnie warto zwrocic uwage na to:

Real hard evidence:

1- 73P-E is the last fragment reported by NASA to pass by earth on May 17th http://neo.jpl.nasa.gov/ca/

1- 73P-E jest ostatnim fragmentem wyszczególnionym przez NASA, który minie Ziemię 17 maja ]http://neo.jpl.nasa.gov/ca/

2- 73P-S is not showing on the NEO list but can be seen at http://neo.jpl.nasa...._shm?rec=900458

[b]2- 73P-S nie jest ukazany na liście obiektów NEO ale można go zobaczyć tutaj: ]http://neo.jpl.nasa.....=900458</span>

3- All fragments are passing earth to the left except for 73P-S.

[b]3- Wszystkie fragmenty mijają Ziemię z LEWEJ strony a 73P-S z prawej

4- Having the fragment to the right, the tail of 73P-S will reach us around May 22nd (A comet tail is always pointing at the sun)

[b]4- Mając ten fragment po prawej stronie, wejdziemy BEZPOŚREDNIO w jego warkocz 22 maja (warkocz komety zawsze zwrócony jest od słońca)

5- Since this comet is disintegrating right now, the pieces are still pretty big compare to an old comet that normally brings shooting stars after rounding the sun for a couple of time.

[b]5- Kometa rozdziela się na naszych oczach, więc jej fragmenty są wciąż stosunkowo duże

6- We may see strong meteor showers between the 22nd and the 29th http://skyandtelesco...icle_1704_1.asp

[b]6- Możemy oczekiwać deszczu meteorów między 22 a 29 maja

7- There is 1 chance out of 100??? to be directly impacted by a fragment that will not disintegrate in the atmosphere before touching the ground

[b]7- Czy mamy 1 szansę na 100??? na bezpośrednie uderzenie przez fragment który nie zostanie zdezintegrowany w atmosferze zanim uderzy w ziemię?

8- The May 25th Atlantic basin opportunity window is due to the fact that the earth will face the fragments, at the ecliptic plane, on the 25th
[b]
8- 25 Maja nastąpi takie zwrócenie Ziemi na ekliptyce, że Atlantyk znajdzie się bezpośrednio na wprost ewentualnych fragmentów SW-3

9- Are you ready to play Russian roulette with odds of 1-100??? The decision is yours.

[b]9- Jesteście gotowi zagrać w Rosyjską ruletkę z szansami 1-100? Decyzja należy do was

http://www.savelives...opic76-6-2.aspx
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

3 i 4 to samo co zrobiliśmy po tsunami w indonezji kondolecje żałoba narodowa a jak ustąpią wody teren niczyji (zakładająć ze część krajów całkowićie zniknie pod wodą i całkowicie zniszczone zostaną narody) zajmą inne państwa
5 cóż nic nie zrobią troche wstrząsinie to ich świato poglądem ale tylko tyl

no i wlasnie.. obawiam sie ze masz racje w tym miejscu
  • 0

ktosiuf.
  • Tematów: 13
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W Japonii juz sa jakies Silne Wiatry :) )

Nie rozumiem czemu ten post ma służyć?I dlaczego obrzuca sie warnami sceptyków a takich wypowiedzi nie....

A teraz do Eurycide pytania:

1. Co sie stanie jeśli nic się nie stanie?
2. Czy po raz kolejny powiecie ze tu nie chodzi o datę a uderzenie nastąpi w 2012?
3. Czy wtedy wkońcu przyznacie się że jednak nie wszystko co jest na tym forum to prawda?
4.Czy tobie osobiscie będzie głupio, i nie zastanowisz sie nad tym ile czasu straciłeś na tworzenie tego tematu?
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

1. Co sie stanie jeśli nic się nie stanie?

Bede mogl odetchnac :)

2. Czy po raz kolejny powiecie ze tu nie chodzi o datę a uderzenie nastąpi w 2012?

Daj mi czas do 7 czerwca ;) a potem napisze sprostowanie

3. Czy wtedy wkońcu przyznacie się że jednak nie wszystko co jest na tym forum to prawda?

Obiecuje ze swoja wiedze zweryfikuje i jeszcze raz przemysle wszystko od poczatku

4.Czy tobie osobiscie będzie głupio, i nie zastanowisz sie nad tym ile czasu straciłeś na tworzenie tego tematu?

Owszem bede zly ze poswiecilem tyle czasu na grzebanie w sieci i szukanie informacji o sw-3. Hm glupio? Raczej byloby mi glupio gdybym cos przeczytal i sie tym nie podzielil gdyby przypadkiem cos mialo sie stac.
  • 0

sceptyk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no dobra to powiedz co trzeba zrobić skoro nikt nie zna orbity i położenia tego fragmętu??
i gdzie chesz ewakułować 50 milionów ludzi
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

no dobra to powiedz co trzeba zrobić skoro nikt nie zna orbity i położenia tego fragmętu??
i gdzie chesz ewakułować 20 milionów ludzi

? to pytanie do mnie?? :) ja tylko tlumacze i szukam materialow... ile razy jeszcze mam tlumaczyc. Dodam: ze gdybym mial rodzine na Hawajach to dalbym im lekki sygnal ;) A jak macie wiecej pytan to odsylam do strony E.Juliena -> http://www.savelivesinmay.com/ tam na forum mozecie zapytac. Gosc naprwde robi co moze zeby ostrzec jak najwieksza ilosc ludzi
  • 0

ktosiuf.
  • Tematów: 13
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Eurycide, moze podzielisz sie z innymi nowymi informacjami o np:kawałku 3-D
  • 0

Eury.

Researcher

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Eurycide, moze podzielisz sie z innymi nowymi informacjami o np:kawałku 3-D

Czy ty mnie szpiegujesz? :)

http://cometography...._2006_list.html wg. tej strony 3-D od roku 1995 nie istnieje (wysublimował)
  • 0

sceptyk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

skoro jest to przesądzone to pozostaje na m podziwać spektakl o ile on będzie
ok i powiedzcie jedtu gdzieś na tej stronce treść tego "referendum: czy sie ukazać czy nie ??

[ Dodano: 2006-05-18, 20:44 ]

Ostatnio przyglądałem się sporo piktogramą  z 1995raku z Angli oraz z lat kolejnych (maj,czerwiec) z rejonu Hantshire oraz Wiltshire sądze ,że mają istotne znaczenie w sprawie komety SchwassmannWachmann.
Według mnie znaki te były napisane językiem prostym ,tak aby każdy potrafił je odczytać  
moja teza jest taka:
zdarzenia miały by następować według dat powstania piktogramów z tym że w roku 2006  

1995-07-04   United Kingdom,Hantshire,Punchbowl...
Obrazek  
znak ukazuje wejście komety w atmosfere,każdy widzi chyba komete składającą się z sześciu elementów,albo czterech jeżeli bierzemy pod uwagę tylko koła pełne  

1995-07   United Kingdom,Hantshire,East Meon
Obrazek  
Kolejny piktogram ukazuje rozpad komety poprzez wejśćie w atmosfere, symbol  łuków w centrum piktogramu, symbol komety cztery pełne punkty. możliwe też że ukazuje 4 zagubione częsci komety które wejdą w atmosfere w czerwcu ,nie potrafie określic kiedy bo nie znamy dokładnej daty powstania piktogramu.

1995-06-17  United Kingdom,Hantshire,Cowdown
Obrazek  
Ten NAJBARDZIEJ ISTOTNY piktogram może symbolizować  panów z NASA i ASTRONOMÓW szukających częsci
komety,zauwazcie fragmenty komety które nie wchodzą w promień poszukiwań, są poza polem zasięgu,tak więc mogą symbolizować to ,że nie zostaną odkryte wszystkie fragmenty,o ile wiem ktoś o tym wspominał ,że nie ma 2 obiektów w tabeli NASA może to one?a może to jeszcze nie odkryte fragmenty

1995-06-13    United Kingdom,Hantshire,Telegraph Hill
Obrazek  
znaczenie ziemia oraz satelity , ukazuje iż w dniu 13.06.2006 w pobliżu ziemi co symbolizuje pełna kula oraz satelity nie będzie jeszcze fragmentu odłaków komety które nam zagrazają ,przedstawia to czysty pierścień wokół ziemi i satelitów,pytacie po co satelity ?jak inaczej można by było przedstawić "czystą"przestrzeń wokół ziemi" ,gdyby nie satelity piktogram zlał by się w całość.  

1995-05-28 United Kingdom,Wiltshire,Beckhampton
Obrazek  
Foto troche utrudnia ,ale chyba każdy widzi trzęsienie ziemi

1995-06     United Kingdom,Hantshire,Brockhurst Park
Obrazek  
koło poza ziemią symbolizuje komete,te łuki w ziemi to krater i fala powstała po uderzeniu komety

1995-07  United Kingdom,Hantshi,rexton
Obrazek  
uderzenie komety w ziemie w skutek czego powsają fale,koła poza ziemią symbolizują odłamki komety

1997-07-30  United Kingdom,Wiltshire,Etchilhampton
Obrazek  
Mandala symbol początek i koniec ,koło z gwiazdą oznacza bombe atomowąkomete-uderzenie  
znaczenia albo uderzy bomba i bedzie koniec albo kometa i będzie to dla was mniejsze zło

ps:narazie tyle może potem opisze więcej znaków(jak moje teorie się spodobają dam kolejne)
są to tylko moje własne domysły.... ;-)
ps2:sory za orty

bez urazy ale przynajmnie ten ostatni piktogram jest robionu na 200% przez ludzi i to partaczy jakich mało spójż na okrąg z gwiazdką wewnątrz i zaraz koło niego wydeptaną ścieżkę odbiegającą bez pośrednio od pikto gramu
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych