Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

sceptyk.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bo i po co czasami są większe fragmenty

Chodzi o to ze wg. naukowcow SW-3 nie miala sie za bardzo zblizyc a tu prosze... jej fragmenty w atmosferze?

Raczej elmenty jej warkocza, choć możana to podciągnąć pod fragmenty

No wlasnie analogia do mojej 1 odpowiedzi

:help: zdajesz sobie sprawe jak długi może być warkocz komety??
jak nie to uświadomię cię od może osiągać w zależności od komety od kilku do kilkudzieśięciu milionów kilometrów
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

..bzdura, tak było przez rok, do września ubiegłego roku

Jeżeli masz rację to znaczy, że Panowie naukowcy z Nature kłamią. Byłem pewny że czytałem na początku maja o zmiejszającej się dziurze ozonowej i rzeczywiście - artykuł z 4 maja 2006: "Nature": Warstwa ozonowa regeneruje się
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Kula ognia nad Teksasem, obserwowana przez świadków

Dołączona grafika

Zdjęcie misji opportunity z 15 maja, kula ognia nad Marsem?

Dołączona grafika
http://www.lyle.org/...95L0M1.JPG.html
  • 0

sceptyk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Skupuje po to żeby zarobić?? Jeżeli złoto idzie w górę to żeby zarobić trzeba je sprzedawać czyż nie? Bo jak sam twierdzisz na giełdzie raz jest lepiej raz jest gorzej;]

zależy jeżeli analityk banku prognozował dalszy wzrost ceny to skupup jest uzasadniony poczekaj aż zacznie tanieć odrazu zostanie wyprzedane

[ Dodano: 2006-05-19, 20:15 ]
kule ognia są dostrzegalne nad polską a tak na marginesie czy każdy bolid musi być zwiatunem komety
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jeżeli masz rację to znaczy, że Panowie naukowcy z Nature kłamią. Byłem pewny że czytałem na początku maja o zmiejszającej się dziurze ozonowej i rzeczywiście - artykuł z 4 maja 2006: "Nature": Warstwa ozonowa regeneruje się

...czytałem i też sie zdziwiłem gdy ten art puścili ..najprawdopodobniej oni się z tą publikacją troszkę opóznili,... a ja trochę z tą pełnoscią dziury przesadziłem,.. ponadto podałem sięgała 750 du miast 250 du i już poprawiam,..w kazdym bądź razie zaczyna być ponownie nieciekawie z ozonem nawet tutaj nie tylko nad południowym
  • 0

niewierzewto.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Sorry że wcześniej troche bluzgałem, po pierwsze chciałem powiedzieć żę wielu z was nawet tego deszczu meteorytów nie zobaczy i ani spektakularny on nie będzie.. wszystkie większe kawałki komety (które mogłby nam zagrażać przeleciały daleko i są już daleko) Ziemia przejdzie jedynie przez pas pyłu (sam pył) wystarczy fragment wielkości ziarnka piasku aby na niebie widzieć "spadającą" gwiazde. Na drodze Ziemi takich "pasów pyłowych" jest naprawde dużo i są z nimi związane różne roje meterów.
  • 0

rudzik.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

na dalekim wschodzie http://news.yahoo.co...wN5bnN1YmNhdA--
  • 0

GRipeN.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Skupuje po to żeby zarobić?? Jeżeli złoto idzie w górę to żeby zarobić trzeba je sprzedawać czyż nie? Bo jak sam twierdzisz na giełdzie raz jest lepiej raz jest gorzej;]

zależy jeżeli analityk banku prognozował dalszy wzrost ceny to skupup jest uzasadniony poczekaj aż zacznie tanieć odrazu zostanie wyprzedane

Ale właśnie chodzi o to żeby sprzedać zanim zacznie spadać cena żeby zarobić, bo jeżeli skupili powiedzmy 100k kg złota i będą to chcieli opchnąć to ceny polecą jeszcze bardziej na łeb na szyje. Oczywiście wiadomo że wszystkiego nie sprzedadzą odrazu to było tylko hipotetyczne założenie;] A inwestowanie tylko w złoto to raczej nie jest dobry pomysł żeby zarabiać kokosy bo można się przejechać jeżeli na rynku będzie jakiś krach;]
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Znowu się ziemia trzęsie,czyżby kolejne ostrzeżenie?

http://earthquake.us.../quakes_all.php
  • 0

Ejael.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jeżeli ktoś był by w stanie przewidzieć globalny krach gospodarczy to zainwestował by wszystkie swoje środki pieniężne w złoto i diamenty bo po krachu kawałkiem zadrukowanego zieloną farbą papieru to będziesz mógł sobie co najwyżej... zabić muchę :-D

Zapytajcie się dziadków jak to było w czasie wojny - odpowiedzą wam że liczyło się żeby mieć kury, krowy i złoto bo to były jedyne waluty za które ludzie byli skłonni coś sprzedać. Warto obserwować kurs złota.
  • 0

GRipeN.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale jest też platyna, srebro (mniej opłacalne).
  • 0

Ejael.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ale w powszechnej świadomości istnieje tylko złoto. Srebro również ale wszyscy wiedzą że jest mniej warte od złota. Jeżeli chodzi o platynę to nie sądzę żeby jakiś chłop był skłonny dać kurę za platynę - za złoto od razu. Na to się nic nie poradzi - tysiące lat tradycji złota robi swoje.

Ja zakładam, że nie ma czegoś takiego jak nieskończony wzrost i kiedyś musi nastąpić globalne załamanie gospodarki. Dlatego warto mieć trochę złota - pierścionki, łańcuszki, obrączki, kolczyki a jak kogoś stać to sztaby :) Jak kupuje prezenty to też wolę kupić coś ze złota, nawet nie drogiego. To na pewno pewniejsza inwestycja niż ciąg liczb w komputerze bankowym. Zwłaszcza jeżeli człowiek wierzy, że czasy ostateczne się zblizają :)
  • 0

sceptyk.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie ma sensu skupować złota skora nadejdzie koniec swiata to poco komu złoto jak już umrze a krach światowej gospodarki nastąpi po wyczerpaniu sie ropy (pamiętajcie roba to nie tylko paliwa to również przemysł farmacełtyczny większość leków jest wytważana z pochodnych ropy)
  • 0

makaryn.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie ma sensu skupować złota skora nadejdzie koniec swiata to poco komu złoto jak już umrze a krach światowej gospodarki nastąpi po wyczerpaniu sie ropy (pamiętajcie roba to nie tylko paliwa to również przemysł farmacełtyczny większość leków jest wytważana z pochodnych ropy)

A czy ktoś tu mówi o końcu świata? Przeczytaj wreszcie ten temat dokładnie... :|
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja myślę, że za użycie w zdaniu wyrażenia "koniec świata" powinny polecieć warny... Z kilku powodów conajmniej :D
Po pierwsze primo: wprowadza w błąd innych czytelników
Po drugie primo: świadczy o braku znajomości tematu, albo głupocie
Po trzecie primo: po raz kolejny trzeba prostować tekst co wynika z tego, że wiele wątków wałkuje sie w koło macieju
I wreszcie po czwarte primo: zaśmieca temat.
Sorry za :offtop: ale myślę, że było już więcej :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych