Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 replies to this topic

maks.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Otóz Sceptyku informuje Cię, że z Pana Tadeusza nie da sie wyczytać tego co z Kodu Biblii, patrz procedury jakie miały miejsce, zanim odkrycie zostało parę lat temu opublikowane w American Scientist, jak i późniejsze próby podważenia tego łacznie z testowaniem Wojny i Pokoju, oraz słynnego juz Moby Dicka. Co do Erica Juliena to on tez powołuje sie na odkrycia jakich w KB dokonał Drosnin, wspólnie ze światowej sławy matematykiem Ripsem .
Proszę zanim cos napiszecie że jest fake , albo za takie to uznacie , postarajcie się wpierw zaznajomić z danym tematem, a nie pisać bo tak Wam się wydaje.
  • 0

Józek.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Umm inna rzecz już :

Z serwisu "[http://www.thirdwar.com/",] ktory został usunięty 2006-05-09 po 2 godzinach od publikacji]
Ta wiadomość pochodzi od anonimowego pracownika CIA, i została umieszczna na jednym z anglojęzycznych forów i dotyczy wydarzeń, które mają mieć miejsce 25 maja 2006. Grupa thinktanków w Białym Domu i Pentagonie, ściśle wspólpracująca z lobby zbrojeniowym zamierza rozpętać potężny konfikt zbrojny. Impulsem ma być zdetonownie potężnych ładunków atomowych na środku Atlantyku, które rzekomo mają być zagubionym odłamkiem komety SW-3. Szczególowy scenariusz działań był opracowywany conajmniej od roku 1991. Wykorzystując agentów dezinformacji, w internecie mają być wcześniej rozpowszechnione materiały, sugerujące katastrofę naturalną, będą pokazane przygotowane wcześniej filmy i zdjęcia udawadniające, że tak właśnie było. Znalazłem to na foru NZ gdzie jest poruszany termin daty 25.05.2006 ciekawe co z tego wyjdzie.

I nie mówię że to się zdarzy tylko podaje inna możliwość.
  • 0

QLIG.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem co o tym myśleć,ale po Amerykanach wszystkiego można się spodziewać.Chociaż nie wiem,czy taki spisek miałby szanse powodzenia,w końcu obserwację kosmosu prowadzą także inne państwa niż USA i pewnie by się zorientowali,że nic nie spadło.Bo wątpię,żeby Amerykanie wystrzelili głowicę,byłaby zbyt łatwa do wykrycia,jak już to zrobili by detonację na miejscu,ale jak wspomniałem wszyscy by się kapnęli,żew nic nie spadło.
  • 0

Guliwer.
  • Tematów: 9
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Otóz Sceptyku informuje Cię, że z Pana Tadeusza nie da sie wyczytać tego co z Kodu Biblii,  patrz procedury jakie miały miejsce, zanim  odkrycie zostało parę lat temu opublikowane w American Scientist, jak i późniejsze próby podważenia tego łacznie z testowaniem Wojny i Pokoju, oraz słynnego juz Moby Dicka. Co do Erica Juliena to on tez powołuje sie na odkrycia jakich w KB dokonał Drosnin, wspólnie ze światowej sławy matematykiem Ripsem .
Proszę zanim cos napiszecie że jest fake , albo za takie to uznacie , postarajcie się wpierw zaznajomić z danym tematem, a nie pisać bo tak Wam się wydaje.

No więc właśnie.
Z tego co pamiętam, to sama procedura (to sie algorytm czy jakoś tak nazywa) szukania w tekście jest podobna jak w innych książkach. Znamienity przykład jaki podawają przeciwnicy - Moby Dick i inne duże księgi gdzie niektórzy znajdywali różne informacje jak np. wyniki meczów NBA. Ale nie każdy wie o tym że w Kodzie znaleźli np. listę wszystkich Izraelskich premierów wraz z datami urodzenia (o ile ktoś jest w KB, to data urodzenia o dziwo się sama znajduje do niego), przewidziano z niego zanach na pewnego polityka - ten nie uwierzył jednak, i został kropnięty. Niezwykłość polega na tym że w KB jest taki ciąg literowy z którego uzyska się informacje jakich nie znajdzie się gdzie indziej. Rozumiem że np. jesli szukałem siebie i znalazłem to przypadek? :) Co sie tyczy programów do tego, to Tora (ST) jest tam w hebrajskim jakby kto nie wiedział :)

Sorry za offtop ... ;<

Mam małe pytanie - swoje ewentualne przeżycia / odczucia które można umieścić na str. Juliena można pisać po polsku czy trzeba po angielsku?

(Wrzy tutaj, oj wrzy)
  • 0

makaryn.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

1.

heh... A ja właśnie włączyłam telewizję i co? Był program o tsunami... Jak rozpoznać itp... Przypadek?

W telewizji publicznej czy w stacjach zajmujących się nauką?

2.
Sceptyk...Już nie mogę czytać Twoich postów..Ostatnimi wypowiedziami które mówią o kodzie Tadeusza okazałeś całkowitą niewiedzę w tym temacie..

3.

http://www.tvcomm.co...radio/live.html <--- Była niezła zadyma. Popatrzcie na widmo

I cały czas jest taka aktywność...Wczoraj także...Przypadek? Raczej wątpię...
  • 0

maximka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

1.

heh... A ja właśnie włączyłam telewizję i co? Był program o tsunami... Jak rozpoznać itp... Przypadek?

W telewizji publicznej czy w stacjach zajmujących się nauką?

Regionalnej (mieszkam na pomorzu...)
  • 0

Heniowise.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A jeśli w Atlantyk rzeczywiście uderzy odłamek komety, ale będzie on za mały / zbyt wolny, aby wywołać taką falę tsunami? Wtedy Amerykanie mogą wykorzystać sytuację i zdetonować ładunki atomowe na dnie Atlantyku, a wszyscy by myśleli, że jest to skutek uboczny uderzenia komety.

Pytanie tylko dlaczego Amerykanie mieliby robić coś takiego??
  • 0

makaryn.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A jeśli w Atlantyk rzeczywiście uderzy odłamek komety, ale będzie on za mały / zbyt wolny, aby wywołać taką falę tsunami? Wtedy Amerykanie mogą wykorzystać sytuację i zdetonować ładunki atomowe na dnie Atlantyku, a wszyscy by myśleli, że jest to skutek uboczny uderzenia komety.

Ja nie widzę w tym żadnego sensu...Na dokładkę sami narażeni będą na kataklizm ze strony Tsunami...Więc jak dla mnie ta teoria odpada...Chociaż nigdy nic nie wiadomo...
  • 0

#1284 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Ja nie widzę w tym żadnego sensu...Na dokładkę sami narażeni będą na kataklizm ze strony Tsunami...Więc jak dla mnie ta teoria odpada...Chociaż nigdy nic nie wiadomo...

a rakiete na pentagon wystrzelic umieli, a w momencie uderzenia samolotu z wtc tez zdetonowali ladunki, to dlaczego nie mieli by wykorzystac sytuacje?
  • 0

sceptyk.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co by zyskali na takiej działalności po uderzeniu komety detonować ładunki atomowe żeby wywołać tsunami a i jeszcze jedno żeby je wywołać musieliby zdetonować większość swojego arsenału atomowego a to raczej było by nie logiczne o ile, jeżeli 9/11 jest spiskiem, choć wątpię(ten obłok pyłu może być równie dobrze pękającym pod naporem budynku betonowym filarem) to mogli to na arabów zwalić a na kogo to zwalą??
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Powiem wam ze jestem w lekkim... szoku... nie dlatego ze podalsicie informacje ze USA moze zdetonowac ladunki pod Atlantykiem ale.. dlatego ze jakies 2 tygodnie temu na pewnym forum czytalem o tym, ale uznalem to za taka bzdure nawet nie warta przytaczania... tylko ze tam nikt z CIA sie nie wypowiadal a ponoc jakis pracownik z (NAVAL cos tam)... niby anonimowy email :surprised: powiem wam.. niezly zonk

Dlaczego mieliby to robic? Pewnie chodzi o kase... to tak jak na wojnie, ktos zarabia ktos traci :| jesli mam wybierac wole katastrofe naturalna bo juz dosyc mam paczki Bush i spolka
  • 0

maks.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zakładając, że jest to fakt, to powinniśmy zdac sobie sprawę, że wąskie grono postanowiło utworzyć nowy porządek światowy. W tym nowym porządku jednostka ludzka i jej życie bądź śmierć nie liczą się.
Już widzę ten śmiech z za grobu Stalina i Hitlera. Mam nadzieje, że to tylko kolejne spiskowe teorie bez pokrycia w rzeczywistości.
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Pomyśl ze uderzenie komety + energia wybuchu atomowego zrobiłą by wieksze szkody niz sama kometa, zaraz by to wyszło na swiat a odpowiedziana za smierc milionów ludzi byłaby Ameryka. Chyba by az tak nie ryzykowali
  • 0

Dantom.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dlaczego mieliby to robic? Pewnie chodzi o kase... to tak jak na wojnie, ktos zarabia ktos traci  jesli mam wybierac wole katastrofe naturalna bo juz dosyc mam paczki Bush i spolka

Sprawa III Wojny Światowej wywołanej lub jak kto woli związanej z katastrofą na Atlantyku jest niestety jak najbardziej aktualna. Kod Biblii 2 (M.Drosnin)... " rok w którym może wybuchnąć III wojna światowa zapisany jest w najważniejszym miejscu Biblii - zwoju o długości zaledwie 22 wierszy. Zwój ten zwany jest MEZUZĄ. Zawiera 170 słów, które spośród 304805 liter Bóg polecił zapisać oddzielnie i umieszczać u wejścia każdego izraelskiego domu. ...W słowach tych zakodowane jest : W 5760 ORAZ W 5766 CZYLI W LATACH 2000 i 2006. W tym też miejscu pojawia się po raz pierwszy i ostatni w całej Biblii : " wojna światowa". Również jeden raz i tylko w tym miejscu występuje : "zagłada atomowa", przecinająca się z obiema datami."
Czy to oznacza że wojna jest nieuchronna ? trudno powiedzieć. Osobiście sądzę jednak, że jeśli do niej nie dojdzie w bieżącym roku (hebrajskim) to może nie dojdzie już w ogóle. Jeżeli oczywiście kod Biblii odczytujemy prawidłowo. :-/ :-/ :-/
  • 0

Ejael.
  • Tematów: 56
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem ta teoria z ładunkami pod Atlantykiem jest mało realna bo tsunami uderzyło by głónie w USA i osłabiło potęgę militarną tego kraju. Armia USA robiłą różne dziwne rzeczy ale zawsze działała w swoim interesie a nie przeciwko niemu.

Wczoraj poczytałem sobie Biblię i są tam bardzo ciekawe informacje o mającym nadejśc Antychryście i jego fałszywym proroku.

Ap 13:11-18  
11. Potem ujrzałem inną Bestię, wychodzącą z ziemi: miała dwa rogi podobne do rogów Baranka, a mówiła jak Smok. 12. I całą władzę pierwszej Bestii przed nią wykonuje, i sprawia, że ziemia i jej mieszkańcy oddają pokłon pierwszej Bestii, której rana śmiertelna została uleczona. 13. I czyni wielkie znaki, tak iż nawet każe ogniowi zstępować z nieba na ziemię na oczach ludzi. 14. I zwodzi mieszkańców ziemi znakami, które jej dano uczynić przed Bestią, mówiąc mieszkańcom ziemi, by wykonali obraz Bestii, która otrzymała cios mieczem, a ożyła. 15. I dano jej, by duchem obdarzyła obraz Bestii, tak iż nawet przemówił obraz Bestii, i by sprawił, że wszyscy zostaną zabici, którzy nie oddadzą pokłonu obrazowi Bestii. 16. I sprawia, że wszyscy: mali i wielcy, bogaci i biedni, wolni i niewolnicy otrzymują znamię na prawą rękę lub na czoło 17. i że nikt nie może kupić ni sprzedać, kto nie ma znamienia - imienia Bestii lub liczby jej imienia.

Fałszywy Prorok - bo tak inaczej nazywa się inna Bestia z ziemi (Ap 16:13, 19:20), to prawa ręka Antychrysta (Bestia z morza) – duchowy zwodziciel. "Wychodzi z ziemi" - w.11 - chodzi najpewniej o Ziemię Świętą, czyli jest też żydowskiego pochodzenia. Eric Julien naprawdę nazywa się Jean Ederman i ma pochodzenie Żydowskie. Żydowskie pochodzenie potwierdza fakt, że będzie podawał się za Eliasza. Julien znaczy po polsku "juliański" czyli tak samo jak imię Juliusz tłumaczy się znaczenie imienia jako "pochodzący od Eliasza". Podobieństwo do rogów Baranka sugeruje, że będzie on z zewnątrz podobny do Jezusa - będzie miał pokorny i łagodny charakter, zewnętrznie będzie bardzo duchowy. Ale wewnątrz posiadać będzie szatańską moc do czynienia wielkich fałszywych cudów, podobnych do cudów Jezusa. Jeżeli "ogień z nieba" zejdzie w czasie, który prorokuje Julien będzie to przesłanka do powiązania go z fałszywym prorokiem Antychrysta. Jeżeli po tych zdarzeniach Julien będzie wskazywał na jakąś osobę jako na tą która będzie zbawicielem będziemy mieli pewność że jest on fałszywym prorokiem i wskazuje na Antychrysta. Przyjście Jezusa będzie zapowiadało dwóch proroków - Mojżesz i Eliasz, i po tym poznamy kto jest prawdziwy a kto fałszywy. Czyż to nie fajna teoria? :mrgreen:

Oczywiście nie należy tego brać na serio, ja też w to nie wierzę tylko popuściłem wodze fantazji :) Jeżeli ten "ogień z nieba" zejdzie 25 maja to zacznę się niepokoić i trzeba będzie sprawę przemyśleć na nowo...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych