Napisano
20.05.2006 - 14:20
Znalazłem coś takiego na jednym z amerykańskich forów. (w wolnym tłumaczeniu) Ciekawe, ile w tym wszystkim prawdy...
Poważne ostrzeżenie o nadchodzącym uderzeniu komety i możliwym tsunami na wschodnim wybrzeżu USA od oficera Biura Wywiadu Marynarki Wojennej.
Rząd Stanów Zjednoczonych nie spełnił obowiązku poinformowania swoich obywateli o nadchodzącym tsunami na Atlantyku, spowodowanym uderzeniem fragmentu komety, co ma mieć miejsce w najbliższym tygodniu.
Do niedawna byłem oficerem Wywiadu Marynarki Wojennej, przydzielonym do jej biura, dawniej stacjonując w San Diego, po rezygnacji ze stanowiska w zarządzie wywiadu. W ostatnim tygodniu zostałem przydzielony do przygotowań związanych z obejmowaniem nowych stanowisk w zarządzie ONI-6, lecz zatajanie ważnych informacji, które powinny zostać podane do wiadomości publicznej zmusiło mnie do tymczasowego wstrzymania mojej służby. W chwili, gdy piszę te słowa, jestem w jednym z europejskich krajów wraz z moją rodziną.
Piszę ten wstęp po to, abyście zrozumieli, że nie mogę i nie chcę wdawać się w żadne przeciągłe dyskusje na publicznym forum.
Jak prawdopodobnie wiecie, agencje rządu USA uczestniczyły w ćwiczeniach pod nazwą Pacific Wave ’06, które to odbywały sie pod auspicjami UNESCO. W natępnym tygodniu odbędą się kolejne ćwiczenia, Pacific Peril 06, mające na celu przygotowanie infrastruktury związanej z komunikacją i transportem.
Wszystkie te ćwiczenia są rzekomo konieczne, lecz tak naprawdę są niezbędne w celu zmniejszenia skali zniszczeń po impakcie oderwanego fragmentu C komety Schwassmann-Wachmann-3. Nasz rząd został poinformowany o podstawach, by sądzić, że takie uderzenie ma mieć miejsce między 24 a 27 maja. Rząd odrzucił sugestie o publicznym zawiadomieniu o rozpoczęciu natychmiastowych przygotowań, narzucając medialną blokadę. Personelowi Wywiadu Marynarki Wojennej zabroniono dyskutować na ten temat nawet z członkami własnych rodzin.
Nie chcę wywoływać niepotrzebnego alarmu, lecz moim moralnym obowiązkiem jest ostrzeżenie moich rodaków Amerykanów, zwłaszcza tych żyjących na wschodnich wybrzeżach, o niezwykle poważnej groźbie wystąpienia niszczycielskiego tsunami. Wasze życia są w w wielkim niebezpieczeństwie.
Przynaglam każdego z was do podjęcia przygotowań, które uznacie za niezbędne do przeżycia; poinformujcie także krewnych lub przyjaciół mogących ucierpieć w nadchodzącej katastrofie.