Powiedz, vkali, ale tak uczciwie, czy w ogóle kiedykolwiek czytałeś jakieś opracowanie na temat dziury ozonowej? Bo na razie wszystko wskazuje na to, że nie masz najmniejszego pojęcia na ten temat. Cały Twój powyższy tekst to jeden wielki bełkot nie mający pokrycia w rzeczywistości. Podałeś link do ciekawej strony. Gdybyś ją przejrzał trochę dokładniej, to znalazł byś odnośnik do strony wyjaśniającej czym jest dziura ozonowa i jak się ją mierzy.
.....wiem lynx, że mało jest ludzi, którzy cię prześcigną w czytaniu, ..i nie tylko w czytaniu o dziurze ozonowej , ..wiem również, że mało jest ludzi, którzy prześcigną cię w przemądrzaniu się tym przeczytanym oraz którzy prześcigną cię w arogancji i ignorancji wynikającej m.in. tylko przeczytywania i polegania na przeczytanym,…tak lynx, ty czytasz, o tym czego [już] nie czujesz i nie odczuwasz od dawna,.. ja natomiast czytam, a właściwiej cit’am [tylko] to co sam czuję i odczuwam, by móc to co [sam] odczuwam zidentyfikować, nazwać oraz rozróżnić i rozróżnaić
(stąd to co [już i wpierw] czuje oraz odczuwam konfrontuję z wszelkimi bieżącymi monitorami nie tylko tymi ozonowymi,… ale również mi.in. solarnymi i sejsmicznymi) …..można powiedzieć, że różnimy się w podejściu, … ty uczysz się, uczysz siebie by mieć wiedzę i nią się dowartościowywać oraz nią się przedstawiać, ...ja prócz uczenia się i siebie wpierw uczę się siebie, uczę się swoich możliwości, swoich zdolności,… uczę się ufać sobie i ufać swoim możliwościom, ucze się być siebie pewnym,…..od razu zastrzegę, że uczę się możliwości, które ma każdy z ziemian oraz które są dostępne każdemu ziemianinowi, bez wyjątku, zrodzonemu w ciele z ziemskiej matki, ..choć prawda jest, ze mało który ze zrodzonych nauczył się te swoje zdolności i możliwości doceniać oraz je [po swojemu] czuć, widzieć i słyszeć.
..ponadto lynx, gdybyś przejrzał trochę dokładniej podanej przeze mnie stronie, to znalazłbyś zakładkę do archiwum pomiarów od lutego 2003 r. i mógłbyś bez przemądrzania się przeczytanym przez ciebie sam skonfrontować to co wyczytałeś w opracowaniach sporządzonych przez innych w celach, którzy ci inni znają …..lub nie znają, co jest zjawiskiem bardziej częstszym i samym w sobie bardzo dziwnym, ..jednakże warto również poznawać te cele innych, również te których ci inni sami nie znają, choć je realizują
..a tutaj podaję nie tylko tobie a innym by mogli sami zobaczyć link do „kalkulatora” archiwum na poszczególne dni,..i daję ustawiony na dzień 20.04.2006 r
http://www.temis.nl/...Month=04&Day=20 tj. pełnej pełnej dziurki nad nami
[ wyjaśniam nie obeznanym im mniejsze du (dobson unit) tym mniejsza warstwa ozonu, 1 du = 0.001 m ozonu czyli 200 du to warstwa 2 mm, ..przyjęto, że poniżej 200 du to [pełna] dziurka,..czyli pole czarnego koloru na mapkodiagramie]
.. choćby na tym bardziej dokładym z tego 20 kwietnia br.,.. dla północnej
http://www.temis.nl/...06042012_np.gif proszę zobaczyć również z dn. 09.04. 2006
http://www.temis.nl/...06040912_np.gif oraz porównać choćby z kwietniowymi dniami z lat 2005, 2004 i 2003
….daję również namiar na miesięczny kalkulator archiwum,..tutaj akurat dla północnej [bo z ww. raczej jedynie ona mnie interesowała, ..zresztą uważam, że wiedza która nie jest zintegrowana i nie wzmacnia nas, naszego kręgosłupa, jest tylko zbytecznym ciężarem, który nie dość, że nadmiernie nas obciąża i meczy to skrzywia kręgosłupy, jeżeli już ich nie łamie]
..i tutaj na luty br
http://www.temis.nl/...onth=02&View=np bo jest równie charakterystycznym w tym roku.
..proszę porównać samemu okresy zima-wiosne (od grudna do kwietnia) dla północnej w latach 2002-2003 - tutaj jedynie od lutego, 2003-2004, 2004-2005, 2005-2006 i wyciągnąc samemu wnioski
oraz jak kto zima-wiosna dla południowej,… bo jak mi się zdaje to na niej oparto ten mocno spóźniony artykuł, .tj. miesiące czerwiec –październik a nawet listopad lat 2003, 2004, 2005..i 2006 gdy już nadejdą
Pozdrawiam i dziękuję za dostarczenie rozrywki.
… ja również dziękuję
PS. przepraszam za offtop. Mam nadzieję, że nikt nie dał się nabrać na idiotyzmy serwowane przez vkali ;-)
... ja również mam taka nadzieję,…..a przez kogo serwowane to niech każdy sam osądzi na podstawie rejestracji archiwum