Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 replies to this topic

#1411 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

hi ! ktoś powiedział gdzieś że któregoś dnia będzie super widok bo będziemy w tym "ogonie" komety ,  kiedy to dokładnie ma być !!?

poczekaj na czas 2012 to dopiero zobaczysz ogon, tylko ze juz nie komety :smile:

Co chcesz przez to powiedzieć ?? :smile:

a poszukaj dobrze.W projekcie cheops masz informacje.Na chwile obecna sa juz poparte dowodami.Naukowcy nie zaprzeczaja ze w nasz uklad powoli wchodzi planeta x, Nibiru, 12 planeta.

JEst wymarla planeta, a raczej jej ogromnym kawalkiem, ktory ciagnie za soba przeogromny warkocz znacznie wiekszych asteroid niz te z tej komety.Ten warkocz powoduje niestabilnosc trajektorii lotu wiec jest trudna do lokalizacji.POczytaj :smile:
  • 0

Meledictum.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale śmieszny jest ten wątek :D

No cóż... poczynając od faktu, że za sceptykę albo negację głównej, 'niepodważalnej' informacji jest warn, jak ma być dyskutowany wątek, skoro jedna ze stron może sie w sposób ograniczony wypowiedziec? xD Sceptyk tutaj stanowi chyba jeden z niewielu wyjątków, że dyskutuje, acz nie przeczytalem calego watku by uznac, ze jest sam xD

(...)

Pokaż mi, gdzie ktoś dostał warna za to, że nie wierzy w to, że odłamek komety uderzy w Ziemię. Bo czasem tak się składa, ze sceptyk (A raczej ktoś, kto przypisuje sobie takie miano.) włazi sobie pobluzgać. Ciekawe co by zrobili ci z Astroforum, gdyby ktos tam wpadł, i zaczął bluzgać, ze zajmuja się astronomia zamiast jarać z ziomami trawę pod blokiem, rzucają cprzy tym epitetami i przekleństwami. :P

moze tak byś zacytował moje jakto nazwałeś bluzki a napewno zacytyj jakieś epitety których żekomo używam

A czy ja gdzieś napisałem, że ty bluzgasz? Chodziło mi tutaj o imbecyli, którzy wpadli na forum, napisali parę k***, ch*** i zniknęli. I zauważ, ze napisałem, że tacy ludzie (?) tytlko PODAJĄ się za sceptyków. Sceptyk, który rzeczywiście jest sceptykiem (A jego wypowiedzi nie wyglądają jak stek przekleństw.) to np. Ktosiuf albo ty.
  • 0

mart.in.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale skąd wiesz w co dokładnie trafi kometa, jeżeli sie pojawi? Wiesz to na pewno z wizji, które nagle sie pojawiły w przetłumaczonych artykułach?  

na pewno...
lol
wierz mi, ze nie kieruje sie wizja trippujacego na brzegu Atlantyku Juliena, czy snami forumowiczow, tutaj wchodzi w gre powazne zrodelko, ktore nie chce zdradzac, bo nie wiem czy mi wolno, ale uderzyc uderzy...

na pozostale teksty nawet nie chce mi sie odpisywac...tak wplacam kaske kazdemu kto o to poprosi w spamie, jaka zenada, usiadz sobie lepiej wygodnie w fotelu i sie zrelaksuj
  • 0

sceptyk.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ok zobaczym co będzię w dniach od czwartku do końca czerwca
  • 0

Solaris.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mieszkam w W-wie, w jednym z bloków na 14 piętrze
25 maja mam zaplanowany 2-3-dniowy wyjazd 100 km za miasto
czy w przypadku ewentualnego uderzenia stolica może byc zagrożona?
bo jeżeli tak to przecież nie zostawie rodziny na pastwe tsunami
ale z 2 strony co mam powiedzieć znajomym, że nie jade bo może SW-3 uderze w Ziemie i narobi pasztetu

nie wiem co robić, ale chyba najlepiej jechac i liczyc ze nic sie nie stanie  ;-)

Znam ten ból ;-) Też mieszkam w Warszawie, też w bloku i też na jednym z wyższych pięter :-/ Ale nie ma czego się bać, bo cokolwiek się zdarzy, my i tak tego nie odczujemy - żadne tsunami do nas nie dotrze, trzęsień ziemii też nie musimy się obawiać, bo jesteśmy raczej zbyt daleko od epicentrum. Jeżeli coś takiego się zdarzy, to najbardziej ucierpi USA, w Europie zagrożone będą tylko Wielka Brytania, Francja, Hiszpania i okoliczne kraje, a przede wszystkim Holandia, której duża część leży w depresji (poniżej poziomu morza).

To mapka obrazująca wydarzenia najbliżej naszego kraju:
Dołączona grafika
  • 0

robson.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

25 maja czy coś się wydarzy? Napewno mamy w tym dniu przyjazd BXVI do Polski - zbieżność, przypadek...? Zobaczymy, ale coś w tym musi byc...
  • 0

Hippo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Znajoma mego ojca wylatuje z warszawy do paryza o 17:00... mam nadzieje ze juz bedzie po...
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Post od Sagittara (niestety nie mógł osobiście wpisać bo ma problemy z netem, a tresc przekazal mi na gg)

Jakiś czas temu napisałem że mam informacje od Samuela że nic się nie wydarzy że kometa nie uderzy... to była informacja od kogoś kto niby rozmawiał z Samuelem... okazało się że informacja nie była prawdziwa.... teraz mam informację od kolegi z Warszawy ktory był na promocji książki Andrzeja Wójcikiewicza "Przebudzenie Cheopsa"... odbyła się tam sesja channelingu telepatycznego i ludzie dawali pytania do Samuela En-ki... kolega dał pytanie odnośnie tej komety... i samuel odpowiedział... wrzuce tu treść mojej rozmowy z kolegą na gg....

"najważniejsze z tego co powiedział samuel.... to to że ta kometa, a raczej jak on sie wyraził meteoryt a nie kometa, że male kwałaki tego meteorytu uderza i spadna do oceanu, ale nie wyrzadza wiekszych szkód powstana małe fale które zaleja niektóre małe wysepki ale nic wiekszego się nie wydarzy nie zginie dużo ludzi i nie zaleje dużych obszarów przybrzeżnych bedzie to ostrzezenie dla ludzi przed tym co może sie wydarzyć ponieważ ta kometa (meteoryt) jest częścia malutką planety x Nibru i to ona dopiero bedzie prawdziwym zagrożeniem dla ludzi i ziemi i to przed nia trzeba sie zabezpieczyć w skrócie coś takiego"..............

niestety nie powiedzial kiedy to się wydarzy więc moze to być za pare dni a moze za np.2 tygodnie...............zobaczymy

• 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeszcze dzisiejsza aktywność wulkaniczna:

MAP 2.8 2006/05/21 12:02:29 63.594 -147.919 15.0 CENTRAL ALASKA
MAP 4.9 2006/05/21 10:58:03 51.462 16.056 5.0 POLAND
MAP 2.6 2006/05/21 09:48:23 61.799 -150.423 45.0 SOUTHERN ALASKA
MAP 4.4 2006/05/21 09:28:38 61.850 -150.318 50.0 SOUTHERN ALASKA
MAP 4.6 2006/05/21 07:22:37 38.724 142.244 49.8 NEAR THE EAST COAST OF HONSHU, JAPAN
MAP 4.5 2006/05/21 06:30:18 -24.139 -66.773 177.9 SALTA, ARGENTINA
MAP 5.2 2006/05/21 05:11:40 -37.024 -73.328 22.5 OFFSHORE BIO-BIO, CHILE
MAP 4.9 2006/05/21 03:48:31 38.002 42.605 5.0 EASTERN TURKEY
MAP 2.8 2006/05/21 02:36:20 56.208 -155.399 90.0 ALASKA PENINSULA
MAP 6.0 2006/05/21 02:07:36 1.579 -85.172 10.0 OFF THE COAST OF ECUADOR

Dołączona grafika

http://earthquake.us.../quakes_all.php
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Powiedz, vkali, ale tak uczciwie, czy w ogóle kiedykolwiek czytałeś jakieś opracowanie na temat dziury ozonowej? Bo na razie wszystko wskazuje na to, że nie masz najmniejszego pojęcia na ten temat. Cały Twój powyższy tekst to jeden wielki bełkot nie mający pokrycia w rzeczywistości. Podałeś link do ciekawej strony. Gdybyś ją przejrzał trochę dokładniej, to znalazł byś odnośnik do strony wyjaśniającej czym jest dziura ozonowa i jak się ją mierzy.

.....wiem lynx, że mało jest ludzi, którzy cię prześcigną w czytaniu, ..i nie tylko w czytaniu o dziurze ozonowej , ..wiem również, że mało jest ludzi, którzy prześcigną cię w przemądrzaniu się tym przeczytanym oraz którzy prześcigną cię w arogancji i ignorancji wynikającej m.in. tylko przeczytywania i polegania na przeczytanym,…tak lynx, ty czytasz, o tym czego [już] nie czujesz i nie odczuwasz od dawna,.. ja natomiast czytam, a właściwiej cit’am [tylko] to co sam czuję i odczuwam, by móc to co [sam] odczuwam zidentyfikować, nazwać oraz rozróżnić i rozróżnaić
(stąd to co [już i wpierw] czuje oraz odczuwam konfrontuję z wszelkimi bieżącymi monitorami nie tylko tymi ozonowymi,… ale również mi.in. solarnymi i sejsmicznymi) …..można powiedzieć, że różnimy się w podejściu, … ty uczysz się, uczysz siebie by mieć wiedzę i nią się dowartościowywać oraz nią się przedstawiać, ...ja prócz uczenia się i siebie wpierw uczę się siebie, uczę się swoich możliwości, swoich zdolności,… uczę się ufać sobie i ufać swoim możliwościom, ucze się być siebie pewnym,…..od razu zastrzegę, że uczę się możliwości, które ma każdy z ziemian oraz które są dostępne każdemu ziemianinowi, bez wyjątku, zrodzonemu w ciele z ziemskiej matki, ..choć prawda jest, ze mało który ze zrodzonych nauczył się te swoje zdolności i możliwości doceniać oraz je [po swojemu] czuć, widzieć i słyszeć.

..ponadto lynx, gdybyś przejrzał trochę dokładniej podanej przeze mnie stronie, to znalazłbyś zakładkę do archiwum pomiarów od lutego 2003 r. i mógłbyś bez przemądrzania się przeczytanym przez ciebie sam skonfrontować to co wyczytałeś w opracowaniach sporządzonych przez innych w celach, którzy ci inni znają …..lub nie znają, co jest zjawiskiem bardziej częstszym i samym w sobie bardzo dziwnym, ..jednakże warto również poznawać te cele innych, również te których ci inni sami nie znają, choć je realizują
..a tutaj podaję nie tylko tobie a innym by mogli sami zobaczyć link do „kalkulatora” archiwum na poszczególne dni,..i daję ustawiony na dzień 20.04.2006 r http://www.temis.nl/...Month=04&Day=20 tj. pełnej pełnej dziurki nad nami
[ wyjaśniam nie obeznanym im mniejsze du (dobson unit) tym mniejsza warstwa ozonu, 1 du = 0.001 m ozonu czyli 200 du to warstwa 2 mm, ..przyjęto, że poniżej 200 du to [pełna] dziurka,..czyli pole czarnego koloru na mapkodiagramie]
.. choćby na tym bardziej dokładym z tego 20 kwietnia br.,.. dla północnej
http://www.temis.nl/...06042012_np.gif

Dołączona grafika

proszę zobaczyć również z dn. 09.04. 2006
http://www.temis.nl/...06040912_np.gif

Dołączona grafika

oraz porównać choćby z kwietniowymi dniami z lat 2005, 2004 i 2003

….daję również namiar na miesięczny kalkulator archiwum,..tutaj akurat dla północnej [bo z ww. raczej jedynie ona mnie interesowała, ..zresztą uważam, że wiedza która nie jest zintegrowana i nie wzmacnia nas, naszego kręgosłupa, jest tylko zbytecznym ciężarem, który nie dość, że nadmiernie nas obciąża i meczy to skrzywia kręgosłupy, jeżeli już ich nie łamie]
..i tutaj na luty br http://www.temis.nl/...onth=02&View=np bo jest równie charakterystycznym w tym roku.
..proszę porównać samemu okresy zima-wiosne (od grudna do kwietnia) dla północnej w latach 2002-2003 - tutaj jedynie od lutego, 2003-2004, 2004-2005, 2005-2006 i wyciągnąc samemu wnioski
oraz jak kto zima-wiosna dla południowej,… bo jak mi się zdaje to na niej oparto ten mocno spóźniony artykuł, .tj. miesiące czerwiec –październik a nawet listopad lat 2003, 2004, 2005..i 2006 gdy już nadejdą

Pozdrawiam i dziękuję za dostarczenie rozrywki.

… ja również dziękuję

PS. przepraszam za offtop. Mam nadzieję, że nikt nie dał się nabrać na idiotyzmy serwowane przez vkali ;-)

... ja również mam taka nadzieję,…..a przez kogo serwowane to niech każdy sam osądzi na podstawie rejestracji archiwum
  • 0

ccooll.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To tylko tąpnięcie w kopalnihttp://rmf.pl/fakty/?id=100015
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To tylko tąpnięcie w kopalnihttp://rmf.pl/fakty/?id=100015

No to jest raczej wiadome ... u nas "trzesienia ziemi" występują tylko pod taką postacią ... lub o współczynnikach nieodczuwalnych ...
  • 0

MarX.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich. Juz od dluzszego czasu śledzę wiadomości na tym forum i postanowiłem dołączyć do tematu.

TERAZ i od jakiegoś czasu jest spora aktywność meteorytów:
Dołączona grafika
Dołączona grafika

To zdjęcie jest z godziny 17:25 i narazie aktywność nie ustaje:
Dołączona grafika
  • 0

ccooll.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chyba nerwy mi siadają.
Monitoruje sześć serwisów, wyszukuje i słucham radia na dwóch kanałach,
oczekując na jakieś informacje (znaki ) . TV nie oglądam (wyrzuciłem do kosza sześć lat temu).
:fist:
  • 0

makaryn.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[url="http://www.flickr.com/photos/radiofireballs/150335866/"][url="http://www.flickr.com/photos/radiofireballs/150335866/"]http://www.flickr.com/photos/radiofireballs/150335866/[/url][/url]
"A possible fireball event on Ch E4 has triggered this alert from Andy Smith."

Aktywność meteorów jest na low teraz ale wykresy mówią co innego...Przez 3h było cannot count meteors....To raczej nie przypadek...

Dopisek do wykresów:
CH E4 FIREBALL?
CH E2 FIREBALL?

[ Dodano: 2006-05-21, 16:09 ]
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych