Skocz do zawartości

Zdjęcie

25 Maja 2006 - Dniem Przeznaczenia!?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
2740 odpowiedzi w tym temacie

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nigdy wcześniej...

Nigdy wcześniej, w całej naszej zapisanej historii, fragmenty komety nie znajdowały się tak blisko Ziemi, jak teraz w połowie maja 2006 roku...

Nigdy wcześniej kometa nie rozpadała się na ekliptyce Ziemii, szczególnie, że wydarzenia te przepowiedziano na dwa miesiące przed ich zdarzeniem...

Nigdy wcześniej nie wróżyło się tak źle o komecie jak o SW-3, nigdy wcześniej nie przepowiadało się kataklizmu, zderzenia na taką skalę jak obecnie, z tak wielu źródeł tym bardziej, że o komecie SW-3 można było już przeczytać w 1995 roku zaraz po jej tajemniczym rozpadzie...

Nigdy wcześniej światowe media nie były bardziej milczące wobec wydarzeń mających znaczenie historyczne...

Nigdy wcześniej człowiek, i cała ludzkość nie stała bliżej zagrożenia możliwą wojną, przyczyn której nie sposób wskazać jednoznacznie...

źródło: http://members.shaw....canada/age.html
  • 0

rychu00.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a ja nadal nie widze wzmozonej aktywnosci meteorow, dla mnie ta historia zaczyna byc malo wiarygodna :-(
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

a ja nadal nie widze wzmozonej aktywnosci meteorow

Oj jest wzmozona i to bardzo, wystarczy poczytac po forach w sieci
  • 0

rychu00.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dziwne, bo z moich obserwacji wynika ze nie ;-)
  • 0

rudzik.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[url="http://www.flickr.com/photos/radiofireballs/show/"][url="http://www.flickr.com/photos/radiofireballs/show/"]http://www.flickr.com/photos/radiofireballs/show/[/url][/url]
poszukajcie z 17-05 Alert strong signal...
Wtedy chyba , jak pamiętam z animacji przechodziła jedna z ogona części komety?? Ale pewny nie jestem
Wiesiek
  • 0

Ruch Oporu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy pielgrzymka papieża do Polski zaplanowana akurat na 25 mają i trwająca kilka dni jest zwykłym zbiegeim okoliczności? Czy możliwe jest, iż wywiad watykanu został dużo wcześniej poinformowany o groźbie tsunami lub ewentualnych trzęsień ziemi na aktywnym wulkanicznie Półwyspie Apenińskim ? Jeśli faktycznie, coś w tym jest to należy obserwować zachowania głów państwa, Busha, Blaira. Jeśli również w okolicach daty 25 mają zaplanowali jakieś wizyty, odwiedziny lub wyjazdy do krajów położonych z dala od przypuszczalnego epicentrum uderzenia komety, to może być to podejrzane.
  • 0

#1462 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

Muhad ale jak ? niepotzrebnie wiazesz w taki sposob ta komete z planeta x, przeciez my znamy juz ta komete od 1930 roku...11 lat temu nagle cios sie z nia wydarzylo, tak jak pisalem pewnie o cos duzego uderrzyla na krancach naszej gfalaktyki, ale nigdzie nie ma o tym, ze ona nalezy do warkocza planety x, nawet odwrotnie, kawalek, ktory mialby spasc na ziemie mialby byc wlasnie kawalkiem planety x ciagnacym sie za kometa Schwassmann-Wachmann w jej warkoczu

a planeta x zobaczymy, ale troche pozniej...  

Powazne zrodelko ktorego nie chce mi sie ujawniac... no coz, wiesz ze Anglicy rozmnazaja sie przez pączkowanie? mam ku temu powazne zrodelko, ktore nie chce zdradzac...

A skoro nie chcesz odpisywac na inne teksty, to czemu odpisales akurat na ten? Moze po prostu nie wierzysz w to w co mowisz? xD

o rany znowu ten koles
sluchaj jak sie przestaniesz tak spinac a zaczniesz czytac to bedziesz wiedzial, ze to zrodelko juz jest znane...

a to ze nie chce odpisywac na pozostale twoje teksty, to mozesz sobie przyjac za obraze

dlatego wiaze , ze oficjalnie bylo to zrobione.To ze znamy ja od 1930 nie znaczy ze nie ma powiazania z planeta x.Tej planety nie znalismy wiec stad Twoje slabe przekonanie.Zeby zrozumiec moje przekonanie musisz sie zaznajomic z zrodlem.

Muhad ale jak ? niepotzrebnie wiazesz w taki sposob ta komete z planeta x, przeciez my znamy juz ta komete od 1930 roku...11 lat temu nagle cios sie z nia wydarzylo, tak jak pisalem pewnie o cos duzego uderrzyla na krancach naszej gfalaktyki, ale nigdzie nie ma o tym, ze ona nalezy do warkocza planety x, nawet odwrotnie, kawalek, ktory mialby spasc na ziemie mialby byc wlasnie kawalkiem planety x ciagnacym sie za kometa Schwassmann-Wachmann w jej warkoczu

a planeta x zobaczymy, ale troche pozniej...  

ok musze cię poinformować że żadna kometa nie dochodzi do krańców naszej galatyki bo by już nie powróciła (utrata odziaływania naszego ukłądu słonecznego) nie koniecznie musiało się coś wydażyć (kolizja) komety nie są na ciałami spoistymi jak skały są poprostu bryłami "lodu" w ich jądrze dochodzi to wyrzucania gazów tak więc kometę mogło rozsadzić to właśnie zjawisko tak więc nie można mówić że doszło do kolizji choć mogło do niej dość ale na 100% nie może należeć do warkocza planety X raz niesądze ze ta planeta ustnieje dwa żadna planeta nie ma warkocza no chyba ze to kometa wielkości planety

tutaj nie musisz wierzyc, bo planeta x zostala juz odkryta wiec to juz Twoj bol glowy.JEsli chodzi Ci o to czy sie odlaczyla , czy nie.To ja Ci mowie ze sie odlaczyla, w to tez mozesz nie wierzyc.Juz pisalem w jakis posob planeta x wymarla i w jakis sposob sie porusza.Ona w swoim ogognie ma od cholery takich cial jak (w twoim mniemaniu) komety, asteroidy tylko ze znacznie wieksze.A wiesz czemu ja w to wierze? bo pojawienie sie tej komety w maju zapowiedziane zostalo juz dawniej wlasnie w tym zrodle i to sie sprawdzilo.Ale to czy wierzysz czy nie to juz jest dla mnie malo istotne.To jak rozmowa niemego z gluchym.

a tu na oslode dla tych co beda obserwowali niebo dzis o 22:00 na polodniowym niebie.

Dołączona grafika
Kilka meteorów przecina nocne niebo

Nocą będzie deszcz spadających gwiazd

Dzisiaj około godziny 22:00 warto spoglądnąć wysoko nad południowy horyzont. Astronomowie spodziewają się deszczu spadających gwiazd...
Niedawno informowaliśmy o komecie Schwassmann-Wachmann 3, która rozpadła się na około 60 fragmentów. Jej kawałki od 11 maja przelatują w pobliżu Ziemi. Fragmenty oznaczone kryptonimem "C" przelecą na tyle blisko naszej planety, że prawdopodobnie będziemy mieli możliwość zobaczenia bardzo rzadkiego zjawiska deszczu spadających gwiazd. Astronomowie na łamach brytyjskiego magazynu "Sky & Telescope" poinformowali, że według ich wyliczeń deszcz spadających gwiazd może mieć miejsce już dzisiaj o godzinie 22:00 czasu polskiego. Jeśli ich prognozy się sprawdzą to mieszkańcy Europy oraz niektórych regionów Azji będą mieli możliwość zobaczenia kawałków komety wpadających z dużą prędkością w ziemską atmosferę i ulegających spłonięciu. Godzina 22:00 to bardzo dobry moment na obserwację dla Polaków, gdyż jest już wówczas po zachodzie słońca, w dodatku nie jest to jeszcze zbyt późna godzina na wybranie się w jak najbardziej oddalone od świateł miejsce. Na szczęście zjawisko będzie widoczne także w większych miastach, gdyż spalające się w atmosferze kawałki komety będą bardzo jasne, a więc i widoczne gołym okiem. Obserwacje najlepiej rozpocząć tuż po zachodzie słońca i kontynuować jak najdłużej, aż do północy. Spadające gwiazdy (bo tak nazywane są zwykle meteory), powinny się pojawić wysoko ponad południowym horyzontem. "Przelatywać" będą w pobliżu bardzo jasnej gwiazdy, której na imię Arktur - łatwo będzie ją można odnaleźć na południowym niebie. Pogoda w całej Polsce będzie dopisywać, niebo będzie prawie czyste, jedynie na krańcach zachodnich kraju możliwe są burze oraz opady i tam też obserwacje mogą być ograniczone. Miejmy nadzieję, że obliczenia astronomów się sprawdzą i będziemy mogli podziwiać spektakl jakiego na naszym niebie nie było już dawno. Poniżej zamieszczamy mapę dzięki której łatwo będzie odnaleźć miejsce pojawienia się "spadających gwiazd". Źródło: Twoja Pogoda. (Dodane: 22.05 / 03:02)

Dołączona grafika
MAPA: Gdzie na niebie szukać meteorów
  • 0

sceptyk.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jakoś nie czytałem że planeta X została odktyta no chyba że masz na myśli Sedne i Xenne
ale to tylko duże asteroidy nie uznane za planety a jeszcze jedno nie mówcie ze jaka kolwiem planeta, kometa itp którego Aphelium jest na krańcu naszej galaktyki
  • 0

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

muhat dobra robota napewno ja i pare osób z rodzinki bedzie patrzec :drink:
  • 0

maks.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem czy wiesz ale pisali pierwsi / w każdym razie sa to pierwsze zachowane źródła/ o tej planecie juz Sumerowie, polecam lekturę tabliczek z Niniwy. Ostatnio odkryto wiele przesłanek wskazujących na istnienie masywnego ciała w pobliżu naszego układu lub wręcz już wewnatrz naszego systemu. Musisz zatem uzupełnic sobie braki w czytaniu.
  • 0

sebi-g.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Szukajcie, a znajdziecie" Muhat swietna robota pewnie dzis bede obserwowal :)
  • 0

Eddy.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

witajcie mam takie pytanie mieszkam w londynie w wielkiej brytanii tu nikt nawet nie wie o tej komecie, jednak czy ta katastrofa dosiagnie wielkiej brytanii a szczegolnie londynu? chcialbym to wiezdiec bo caly czas slyszymy jak w stanach sie zaopatrzaja w zapasy jedzenia/picia ale nic o londynie czy ta katastrofa dosiagnie londnyu bardzo prosze kogos kto sie na tym zna zeby mi odpowiedzial bo nie wiem co mam robic!

Z gory dziekuje.
  • 0

Bazzg.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No jasne. Wystarczy prześledzić kilka pierwszych stron dyskusji. Jeżeli walnie w Atlantyk to Anglia znajdzie się na froncie impetu fali. Radzę ci się z tamtąd zbierać, jeżeli w to wierzysz.
  • 0

Eddy.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

po co w ogole ja tu zagladalem jezeli nic sie nie wydarzy a ja sie stad zabiore to nie wiem co zrobie temu co zalozyl ten temat.
  • 0

godot1981.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

po co w ogole ja tu zagladalem jezeli nic sie nie wydarzy a ja sie stad zabiore to nie wiem co zrobie temu co zalozyl ten temat.

jestes glupcem !!! po co masz mozg ? mysl chlopie !!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych