Napisano 11.05.2008 - 09:11
Napisano 11.05.2008 - 09:20
Taaa teoria panspermii, jest ciekawa, ale nie wszystkie organizmy powstaly w ten sposob. W pleni rozwietej postaci masz na mysli bakterie etc ?.Nie wiem jak długo istnieje życie na Ziemi, natomiast wiecznie trwać ono raczej nie będzie. Warunkuje to czas istnienia naszej Ziemi, która kiedyś miała swój początek, zatem będzie też miała swój koniec.
Na podstawie wykopalisk ogólnie wiadomo, że życie na Ziemi pojawiło się nagle i w pełni rozwiniętej postaci. Poniżej najstarszych warstw zawierających ślady życia, nie da się już niczego znaleźć. Zatem, życie jakie znamy, zostało na przygotowanej do tego celu Ziemi "zasiane" już w gotowej formie, zdolne samoistnie się powielać.
Napisano 11.05.2008 - 09:23
Napisano 11.05.2008 - 11:03
Mozliwe ze ktos zasial inteligentne zycie na naszej planecie ale mysle ze prymitywne formy zycie bez problemu moglyby sie rozwinac bo ziemia lezy w tzw strefie zycia
Napisano 11.05.2008 - 12:25
E, organizmy wyzsze wyewoluowalu z prostych organizmów, ja w tym nie widze niczego dziwnego izadnej inteligentnej sily.Taaa teoria panspermii, jest ciekawa, ale nie wszystkie organizmy powstaly w ten sposob. W pleni rozwietej postaci masz na mysli bakterie etc ?.
Nie mam na myśli żadnej teorii i nie o bakterie mi chodzi, tylko o organizmy wyższe i człowieka.
Napisano 11.05.2008 - 13:40
E, organizmy wyzsze wyewoluowalu z prostych organizmów, ja w tym nie widze niczego dziwnego izadnej inteligentnej sily.
Napisano 11.05.2008 - 15:54
Ja nie jest co prawda, do taiej dyskusji, ale zaprszam bo rozmowy z jakims doktorem biologii, najpiel o specjalnosci ewolucja,E, organizmy wyzsze wyewoluowalu z prostych organizmów, ja w tym nie widze niczego dziwnego izadnej inteligentnej sily.
Chciało by się rzec: Tak, tak, krowa to był kiedyś piękny ptak, a my jesteśmy pochodną jakiegoś robala.
Ty może nie dostrzegasz żadnej inteligentnej siły, ja natomiast nie wierzę, że owa siła była tak mało inteligentna, żeby nie zaprojektować bogatego życia od razu na wielu współistniejących poziomach. Ziemskie życie biologiczne jest niewyobrażalnie wręcz bogate, gdy chodzi o różnorodność gatunków, zaś wszystkie żywe istoty są genialnie zaprojektowane, adekwatnie do roli jaką pełnią w świecie przyrody. Tu nic nie jest dziełem przypadku, lecz wszystko jest dziełem genialnego projektanta, posiadającego wszelką wiedzę. Dlatego uważam, że tylko Ziemia została przeznaczona na siedlisko życia, natomiast pozostałe planety oraz ich księżyce to dzikie pustkowia, wystawione na pastwę kosmicznych żywiołów.
Napisano 11.05.2008 - 17:12
Napisano 11.05.2008 - 22:12
Napisano 12.05.2008 - 15:32
Napisano 12.05.2008 - 21:15
Niestety jak zwykle napotykamy na problem. Ty w tej chwili potrafisz rzucać tylko sloganami, i twierdzic ze naukowcy sa be, bo sa be i juz! Nie ma dyskusji.Z doktorem biologii możesz porozmawiać sam, mnie to zupełnie nie interesuje. Naukowiec który wspiera teorię ewolucji i buduje na niej karierę naukową, również z niej żyje (z tego czerpie dochody) i będzie jej bronił do upadłego. Ja to rozumiem i serdecznie współczuję.
Istniejący od tysięcy lat w żywej przyrodzie porządek, nazywasz bzdurą i sloganem? Chyba masz jakiś problem.
Napisano 13.05.2008 - 05:15
Napisano 13.05.2008 - 11:11
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych