Napisano 12.04.2008 - 09:08
Napisano 12.04.2008 - 10:05
Napisano 12.04.2008 - 10:29
. Nagle ktoś wyskakuje na forum i mówi, ze magia istnieje - idiota, można pomyślec sobie, no ale spoko. Mógłbym opowiedziec wam wiele tutaj, ale po 1. nikt z was by mi nie uwierzył, a po 2. nie chce sobie tym spaprac życia.
Skad pewnosc ze to imiona moze to tylko arabskie slowa, a o starozytnym Egipcie pelno ksiazek wydano no i google wiele Ci powie.Czy ktoryś z forumowiczów natknął się na takie imiona: Arania, Arahena, Arahia ? Jeśli ktoś posiada więdzę dotyczącą starożytnego Egiptu proszę o PW.
Napisano 12.04.2008 - 11:37
Napisano 12.04.2008 - 20:53
Oj mylisz się. To że nie wiele potrafię nie znaczy, że nie mgoe sobie zrobic krzywdy. Właśnie krzywde sobie zrobie przez brak wiedzy praktycznej. A poza tym uwierz mi, że jest sie czego bac. Znam kogos kto ma ogromną siłę. Potrafiłby spowodowac smierc u czlowieka nawet gdyby ten byl na drugim końcu świata, ale wiem o istnieniu kogoś, czyja moc jest o wiele, wiele... większa. Myślicie, że przesadzam? Chciałbym...Co do paprania sobie życia hm, skoro sam nic nie potrafisz to nie masz sie co obawiac, a ten ktroy potrafi raczej nie musi czuc sie zagrożony bo wie wiecej o swoich potencjalnych wrogach niz oni sami.
Bo co nieco wiem o tych osobach, ale to wciąż za mało. Ci którzy poznali znaczenie tych imion... po prostu najedli się strachu. Google nic mi nie powie. To nie jest wiedza dostępna w internecie. Nawet w książkach tego nie ma za bardzo... Wiem od studenta historii, że dowiem się czego chce czytajac ksiazki o starożytnych cywilizacjach, w szczególności Egipt, ale niestety o tym co on wie nie chce ze mna rozmawiac (boi sie). Problem jest ze znalezieniem odpowiedniej książki, dlatego pytam tutaj.Skad pewnosc ze to imiona moze to tylko arabskie slowa, a o starozytnym Egipcie pelno ksiazek wydano no i google wiele Ci powie.
Napisano 15.04.2008 - 16:40
A może ktoś z was interesuje się samym szatanem i wie co nieco? Bo i taka wiedza była by dla mnie przydatna.
Napisano 16.04.2008 - 06:53
Napisano 16.04.2008 - 07:12
Chrześcijaństwo:
W przeciwieństwie do Nowego Testamentu, w Starym Testamencie określenie to oznacza funkcje, nie imię, a upadły anioł wypełniający tę funkcję traktowany jest tam jako źródło zła i nieprzyjaciel Boga, kusiciel człowieka. Symboliści uznają te istoty za symbole zła, realiści Kościoła katolickiego mówią zaś o jak najbardziej osobowej egzystencji Szatana. Realizm dotyczący osoby Szatana jest oficjalną nauką Kościoła. W Nowym Testamencie pozycja Szatana, jako przeciwnika Boga i nieprzyjaciela rodzaju ludzkiego, zostaje poszerzona o rolę przeciwnika w dziele zbawienia dokonywanym przez Jezusa Chrystusa (Mt 16,21-23, Mk 4,15) oraz rolę przeciwnika wspólnoty chrześcijańskiej (Ap 12,17).
Nazywany jest "oskarżycielem", "władcą tego świata", "władcą mocarstw powietrza", "diabłem", "nieprzyjacielem", "Złym", "Belzebubem", "złym duchem", "duchem nieczystym", "kłamcą", "ojcem kłamstwa", "zabójcą", "Wężem", "wężem starodawnym", "Smokiem", "władcą ognia piekielnego",
Problem Szatana w chrześcijaństwie odzwierciedla pytanie o początek zła.
O szatanie i jego roli w dziejach ludzkości (również przyszłych) jest mowa m.in. w Księdze Rodzaju oraz Apokalipsie świętego Jana (spisana na gr. wyspie Patmos).
Napisano 16.04.2008 - 08:17
Kim jest Szatan (albo Satanas, Sathan, Lucyfer, Diabeł)? Jest Antychrystusem.
(to tak ogólnikowo)
Napisano 16.04.2008 - 14:25
Napisano 16.04.2008 - 19:11
Słuchaj... ja nie mam takich zdolności, ale gdybym poprosił dowiedziałbym sie o tobie wszystkiego. Dosłownie - wszystkiego! Wystarczy, że miałbym twoje zdjęcie. I do tego nie potrzebowałbym żadnych urzędów, które mogły by mi podac informacje. Nie wiesz o wielu rzeczach dziejących się na tym, i nie tylko, świecie.
Napisano 16.04.2008 - 22:22
..antychryst czy własciwiej antychrysty,... to najczęsciej ludzie, ...rzadziej choć i tak bywało to wcielone demony,..przy których kęci się dużo wcielonych i niewcielonych demonów
(to tak ogólnikowo)
Z tym się zgadzamsą dwie "osoby" znające przyszłość i posiadające ogromną inteligencje i wiedzę: Bóg (wszechwiedzę) i Szatan. Oboje z nich mogą udzielać jej ludziom, swoim 'wybranym'. Bóg: np matce Teresie (do Wojtyły: będziesz papieżem);
a z tym już nie... Denerwuje mnie takie właśnie gadanie: przez wróżby czcimy szatana... Kościół tez twierdzi, ze magia, tarot, wróżby itd. itp. to jest ciężki grzech, nalezy tego unikac, prowadzi to do zła i jest kultem szatana.... żenada... Wybaczcie, ale jak dla mnie kościół ma wiele wad. Ja wierze w Boga, a nie kościół, który nie do końca wie co jest co.Szatan: wróżby itd. Przez wróżby czcimy szatana...
Napisano 17.04.2008 - 13:04
Kto to taki!? Możesz przybliżyć daną przepowiednię o której wspominasz??Właściwie mógłbym się zgodzic, ale antychryst ma tylko ciało człowieka. No i się już narodził według jednej przepowiedni, która niestety jest prawdziwa...
Napisano 17.04.2008 - 14:08
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych