Napisano 11.04.2008 - 14:42
Napisano 11.04.2008 - 14:45
Wydaje mi się Crack że mylisz wiarę w Boga z religią... (nomen-omen stworzoną przez gady, ale to już inna historia)
Napisano 11.04.2008 - 14:51
Napisano 11.04.2008 - 15:12
Napisano 11.04.2008 - 15:23
Też chciałbym mieć taką nadzieję....Radoslaw to z tymi gadami to była ironia?.. I hope so....
Napisano 11.04.2008 - 18:33
Napisano 12.04.2008 - 17:44
To co? to może stworzył nas jakiś niewidzialny dziadek z siwą brodą? nie rozśmieszaj mnie. Mnie ten ktoś(Bóg) nie stworzył, tylko mama i tata.Taa....pochodzimy od kosmitów,Boga nie ma,Biblia to szyfr,cukier krzepi,AIDS wzmacnia itd...żal...
Napisano 20.05.2008 - 21:08
Gwoli ścisłości: ja nie twierdzę, że to dobrze... Tzn. dobrze, że się o tym mówi, ale szkoda, że przeciwnicy religii mają taką przewagę liczebną...Rockyyy to cos zlego, ze na tym forum neguje sie wiare, albo raczej religie jak dobrze zauwazyl Goccolo?
Napisano 20.05.2008 - 21:48
+100Cała Polska jest alleluja, stań na środku ulicy i zacznij udowadniać, że Biblia i Jezus to fikcja... żywy do domu nie wrócisz..
Napisano 12.07.2008 - 22:09
Napisano 13.07.2008 - 00:17
rozczaruję Cię - autorem jest kto innyDarokrol jest czlowiekiem inteligentnym i szanuje go za sama ta hisotrie gdyz idealnie polaczyl wiele faktow i napisal to tak przystepnie ze gdyby nie fakt ze spoleczenstwo moherowe i inne ortodoksy ma zamkniete umysly to nawet oni zrozumieliby w jakim sa bledzie
Ja nie, ankietę se jakąś zrobiłeś i tak Ci wyszło? Wszyscy czyli cała planeta czy galaktyka/wszechświat?Wszyscy propagujecie tolerancje.
Amigo myślę że moja podpowiedź Ci nie pomoże i jakiś lekarz będzie potrzebnyTo bardzo dobrze o was świadczy, jednakże zapominacie ze wszystko ma swoje granice.Tak samo jest z tolerancja.Nie toleruję katolikow bo szkodzą mi.Szkodzą mi swoją ideologia,męczą absurdalnymi tekstami.
w kwestii finansowej się zgadzamW kwestii finansowej kościol dostaje dotacje od panstwa a nie placi podatkow.W kwestii finansowej
Napisano 13.07.2008 - 07:55
Napisano 13.09.2008 - 16:57
Napisano 16.09.2008 - 16:50
Autor tego tekstu oraz Raze bezapelacyjnie maja racje i bardzo dobrzeze pisza o tym co jest prawdą.
Ad. tekstu: moznaby go nazwac idealną antyprzypowieścią ponieważ w uproszczonej, zobrazowanej wersji pokazuje jak wielką obłudą jest katolicyzm, chrześcijaństwo czy inne absurdalnie zdogmatowane religie.
Oczywiste jest ze jednostki ograniczone, nie potrafiące otworzyc umyslow będą uznawac tekt za herezję (co chwali się autorowi ) jednak każdy czlowiek obdarzony inteligencja i potrafiący korzystac z logiki bedzie potrafil dostrzec fantastycznie zironizowaną prawde tego tekstu. Kazdy kto kiedykolwiek czytal biblie i potrafi racjonalnie rozumowac zauwazy ze jest ona wypełniona po brzegi samozaprzeczeniami i absurdalnymi informacjami... zuwazy również jak dobrze zostały one wyeksponowane w powyższym tekście.
Byłbym bardzo zadowolony gdyby powstawalo więcej tekstów tego rodzaju. Dałoby to szanse na to że jakis większy procent ludzi zrozumilaby jak bezsensownym odbieraniem sobie przyjemnej części życia jest wiara w nieistniejącego Henryka (katolickiego boga czy kogokolwiek wysławianego przez religie). Na to że większy procent dostrzegłby jak bardzo społeczeństo od wieków jest manipulowane i krzywdzone przez kościół w celu jego ciągłego wzbogacania. Na to żę ktoś spojżałby w przeszłość i zauważył jak oczywistemu kłamstwu dał się opanować wierząc w boga.
Napisano 16.09.2008 - 21:36
Daj mi więc choć jeden dowód na to, że Bóg nie istnieje.
Jak na katola przystało zaprzeczasz sam sobie. Tobie mam dać dowód, że Krąble płaskonose nie istnieją? To Ty daj mi dowód że istnieją skoro w nie wierzysz.głupoty nie mogę jednak tolerować
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych