Napisano 10.03.2008 - 00:48
Napisano 10.03.2008 - 08:24
Użytkownik _Silent_ edytował ten post 10.03.2008 - 08:25
Napisano 10.03.2008 - 08:27
to wszystko tylko pokazuje jak smiesznym jestesmy narodem, 90% spoleczenstwa to chrzescijanie ale zasada "zyj i pozwol zyc innym" ich nie dotyczy ^_______^dziewczyna boi się iść ze mną za rękę żeby nie dostać od jakiegoś "obrońcy moralności" po twarzy.
Napisano 10.03.2008 - 08:53
A ja myślałam, że do wychowania dziecka potrzebna jest mama i tata. To znaczy, no jeżeli tata zmarł to rozumiem, ale jeżeli rodzinka hetero ma dziecko to wg. ciebie oznacza to, że mama ma zapier**** w domu gotując sprzątając i opiekując się dzieckiem, a tata ma zapier**** w pracy od 8-22 żeby dać pieniądze, a dziecko mało go obchodzi bo przecież to kobieta została stworzona do wychowywania.Mam nadzieję, że nie muszę tłumaczyć tak prozaicznej rzeczy jak to, że kobiety i mężczyźni są różni(wbrew temu niestety co głosi modna propaganda), i to, że kobieta jest stworzona(dosłownie) do tego by wychowywać dziecko też jest oczywiste.
Napisano 10.03.2008 - 09:23
Napisano 10.03.2008 - 10:25
i bardzo dobrze.Bo ja jestem człowiek współczesny, a nie wieśniak z wieków ciemnych
Napisano 10.03.2008 - 11:52
Natomiast nie wiem też jaka kobieta zrezygnowałaby z salonów i dostatniego życia za marny etacik w Twojej kopalni.
Napisano 10.03.2008 - 13:59
Łapiesz wyrażenie "skrót myślowy"?A ja myślałam, że do wychowania dziecka potrzebna jest mama i tata.
Stop. To JEST różnica. Jeżeli tego nie rozumiesz to nie ma o czym rozmawiać.a czy to będzie mama i tata, czy dwie mamy, czy dwoje ojców to bez różnicy
Nie wiem skąd ten wniosek. Ty pewnie też nie, więc zapomnijmy o nim.Rany, boję się o dzieci niektórych tutaj. Wychowacie je tak, że będą bały się wam przyznać do czegoś bo będą wiedzieć, że ich nie wesprzecie. Smutne.
Przecież nikt nie zabrania kobietom pracować. Chodzi tylko oto by ściągnać z nich przymus pracy."Natomiast nie wiem też jaka kobieta zrezygnowałaby z salonów i dostatniego życia za marny etacik w Twojej kopalni."
Kopalnie wymyślił Pi3gi i też nie wiem jaka chciała by harować pod ziemią. Ale jeśli to dawałoby jej szczęście, to proszę bardzo.
Oho, widzę, że nie rozumiesz co to są porównania. Przeczytaj post Apophis_, później mój, a następnie zastanów się jaką gafę strzeliłeś."OCZYWIŚCIE - poślijmy nasze dzieci na obozy dla narkomanów skoro CHCĄ. Co będziemy im zakazywać, prawda?
Brednie."
Przyznam Ci rację, że to co piszesz, to brednie :3 Dla Ciebie niema różnicy pomiędzy narkomanem i kobietą?
ból, który muszą znieść przez mężczyzn - poród.
Mam Ci tłumaczyć to, że faceci są silni, opiekuńczy bla bla, a kobiety rodzą dzieci i się nimi opiekują? Logika, natura. OCZYWIŚCIE, żeby nikt mi z średniowieczem nie wyskakiwał - mężczyźni też mają za zadanie opiekować się dzieckiem, kobieta może pracować etc. Rzecz w tym, że jesteśmy różni, specjalizujemy się w innych zadaniach, zatem najbardziej efektywny jest podział. Facet zbija meble, kobieta posprząta po tym. Mówie ogólnikami bo chodzi o zasade."kobieta jest stworzona(dosłownie) do tego by wychowywać dziecko też jest oczywiste"
Pokaż mi naukowe dowody, bo nie zwykłem wierzyć ślepo w to, co mówią inni.
Lubi - jej sprawa. Poza tym mylisz pojęcia. Nie zabraniałbym dziewczynie ćwiczyć biceps w kopalni. Po prostu chce by moja dziewczyna była kobieca(bardzo za to dziwactwo przepraszam) i zwyczajnie takiej, która by parała się męskimi zajęciami bym nie miał.kobieta w pełnym stroju górnika wychodzi szczęśliwa z kopalni... to jej praca, odpowiada jej, lubi ją i woli to niż salon... gdyby była twoją dziewczyną zabronił byś jej tam chodzić, mimo iż ona chce tam zostać?
Napisano 10.03.2008 - 14:13
Silent, jasno i wyraźnie wcześniej napisałeś, że do wychowania dziecka jest potrzebna kobieta. Jeżeli napisałbyś, że do rodzenia dzieci to bym sie z tobą zgodziła bo inaczej dziecka urodzić się nie da, ale jeżeli wg. ciebie do wychowania dziecka potrzebna jest tylko i wyłącznie kobieta (a tak sam napisałeś myląc wychowanie z rodzeniem) to może samotnym ojcom zabierzmy dzieci?Mylicie podstawowe kwestie. Po kolei.
Łapiesz wyrażenie "skrót myślowy"?A ja myślałam, że do wychowania dziecka potrzebna jest mama i tata.
Ojciec nie rodzi dziecka, nie rodzą go też po połowie mama z tatą. Rodzi je tylko kobieta. To zresztą ona 9msc żyje z dzieckiem w sobie. Nie rozumiem tylko dlaczego odbieracie to jako jakiś zarzut, a przecież piszę w tym momencie o zaletach bycia kobietą.![]()
To chyba ty nie rozumiesz.Stop. To JEST różnica. Jeżeli tego nie rozumiesz to nie ma o czym rozmawiać.a czy to będzie mama i tata, czy dwie mamy, czy dwoje ojców to bez różnicy
Nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Jeżeli twój syn lub córka wyzna ci kiedyś, że jest homo to odwrócisz się od własnego dziecka? To powiesz mu/jej, że homo są źli, zboczeni i powinno się ich wystrzelać albo zamknąć w więzieniu? Albo jeżeli twoje dziecko nasłucha się takich mądrych inaczej teorii to myślisz, że zaufa ci i przyjdzie ci powiedzieć jeżeli będzie homo? Wątpię.Nie wiem skąd ten wniosek. Ty pewnie też nie, więc zapomnijmy o nim.Rany, boję się o dzieci niektórych tutaj. Wychowacie je tak, że będą bały się wam przyznać do czegoś bo będą wiedzieć, że ich nie wesprzecie. Smutne.
Napisano 10.03.2008 - 14:22
To powiesz mu/jej, że homo są źli, zboczeni i powinno się ich wystrzelać albo zamknąć w więzieniu?
Użytkownik _Silent_ edytował ten post 10.03.2008 - 14:26
Napisano 10.03.2008 - 14:26
Napisano 10.03.2008 - 14:32
To powiesz mu/jej, że homo są źli, zboczeni i powinno się ich wystrzelać albo zamknąć w więzieniu?
Gdzie ja tak napisałem? Ja tak przede wszystkim nie uważam. Homo są ludźmi - tak jak ja. Rzecz w tym, że nie każdemu oddałbym dziecko pod opiekę. Nie przeczę, że możemy mówić o wspaniałych ludziach, którzy mogliby wiele przekazać dziecku, ale chodzi tu o to co jest nauką, a codziennością, czyli np tatusiowie śpią ze sobą i dają sobie buzi na dzień dobry. Jeżeli dziecko od urodzenia jest homo to będzie, ale już dosyć nas Chińczycy przeganiają żebyśmy sobie nabytym homoseksualizmem psuli przyrost demograficzny :q
Napisano 10.03.2008 - 16:58
Użytkownik `Pi3gi~aka`Michał edytował ten post 10.03.2008 - 17:20
Napisano 10.03.2008 - 17:19
Napisano 10.03.2008 - 17:23
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych