Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dwóch Ojców :/

• Zamknięty Temat jest zamknięty
401 replies to this topic

SzpaQ.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"- Tatusiu, tatusiu! A co to?
- To jest parada równości. Ci panowie to geje. Oni kochają się tak, jak mamusia kocha tatusia.
(....)Mniej więcej tak by to u mnie wyglądało.

Gdybys mogl mnie teraz zobaczyc to widzialbys goscia ktory pokazuje cos w stylu oddawania poklonow:D.

Marchewa.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

judas666 będziesz genialnym ojcem x]
a parady mają zapewne uświadomić ludzi ze homo są wśród nich, chcą być na równi z nimi i chcą wreszcie sprawić by nie byli oni "odszczepieńcami" społeczeństwa na których sie dziwnie patrzy, wyszydza itd... tak samo po co pielęgniarki robią strajk? oczywiście by pokazać sie i wypełnić swój cel...

Alyna.
  • Tematów: 14
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tych parad powinni zabronić. Po co im to?...

"-Mamusiu, mamusiu! A co to?
-Nie co, a kto. To panowie pedały..."

; S

Napisałabym coś na ten temat, ale zamknęli by mi konto z tego powodu. Zresztą Judas wyjaśnił ci to na spokojnie za co mu chwała. Przykro mi za ciebie skoro tak będziesz wychowywał swoje dziecko. Zresztą jak dla mnie pedał to jest przy rowerze i wygląda tak:
Dołączona grafika
No jeszcze są pedały gazu i hamulca w samochodzie itp. Dlaczego katolicy robią jakieś swoje pochody? Może to przecież kogoś obrażać. Dlaczego są marsze przeciwko zabijaniu się nawzajem. A ja jestem płatnym mordercą i takie marsze obrażają mój zawód i mnie samą.
Tu nie chodzi o to żeby pobiegać nago, czy uprawiać seks przy ludziach, ale żeby pokazać, że jesteśmy i nie zmienicie tego, ale możecie zmienić swoje podejście bo możecie pracować z homo nawet o tym nie wiedząc, możecie chodzić z taką osobą do szkoły, możecie razem brać udział w zawodach i co najważniejsze, możecie lubić taką osobę i nie mieć pojęcia o jej orientacji. A nawet jeżeli wiecie to nadal możecie pracować z ta osobą, chodzić do szkoły, brać udział w sportach i lubić ją bo orientacja nie ma tu nic do rzeczy.
To, że jest się homo nie znaczy, że myśli się tylko o seksie. Ja tak samo pracuję i to ciężko, tak samo zarabiam pieniądze, tak samo wykonuję swoje obowiązki jak hetero, więc nie widzę powodu żeby mnie dyskryminować z powodu orientacji i wyzywać od pedałów, lesb, zboków, pedofilii, zoofilii i co tam sobie jeszcze wymyślicie.
Powiedzenie komuś, że sie go nie toleruje tylko i wyłącznie z powodu orientacji to tak jakby powiedzieć komuś, że się go nie toleruje bo pisze lewą ręką.

Użytkownik Aylinn edytował ten post 11.03.2008 - 22:53

mEdyt.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dlaczego katolicy robią jakieś swoje pochody? Może to przecież kogoś obrażać. Dlaczego są marsze przeciwko zabijaniu się nawzajem. A ja jestem płatnym mordercą i takie marsze obrażają mój zawód i mnie samą.

Dlatego że mają w Dekalogu nakaz - nie zabijaj - to stąd te marsze. ;)
IMO niektóre parady inaczej pokazują tą waszą odmienność i dlatego tak się patrzy na Was - przez kategorie seksu.
Co do ukazywania miłości (np. całowanie) na ulicy (chodzi mi o publiczne miejsce) może mnie to np. razić i dlaczego mam to tolerować!? (dotyczy się to homo jak i hetero) Nie każdy jest tolerancyjny na różnego typu zachowania, stąd ta nietolerancja. A co do Twojego przykładu z pisaniem lewą ręką - kiedyś również było to dziwaczne i uważane za "kalectwo" gardzono takimi ludźmi (na przymus uczono pisania prawą), no ale wszystko zbiegiem czasu się zmienia i być może będzie tak z tolerancją wobec homo. Pozdrawiam.

Użytkownik mEdyt edytował ten post 11.03.2008 - 23:29

Tacita.

Ukryty wymiar

• Tematów: 53
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jeszcze nie tak dawno temu homoseksualistów zabijano za to kim byli, dlatego musieli oni żyć w ukryciu i bardzo na siebie uważać. Czasy wciąż się zmieniają i dzięki temu ci ludzie w końcu wyszli "z kryjówek" i organizują parady równości, by społeczeństwo w końcu zaakceptowało fakt, iż homoseksualiści też chcą żyć normalnie (a nie w zaszczuciu, bojąc się o własny żywot). Czy to naprawdę takie dziwne, gdy człowiek szuka u drugiego człowieka akceptacji czy szacunku, Varg?

Alyna.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dlaczego katolicy robią jakieś swoje pochody? Może to przecież kogoś obrażać. Dlaczego są marsze przeciwko zabijaniu się nawzajem. A ja jestem płatnym mordercą i takie marsze obrażają mój zawód i mnie samą.

Dlatego że mają w Dekalogu nakaz - nie zabijaj - to stąd te marsze. ;)
IMO niektóre parady inaczej pokazują tą waszą odmienność i dlatego tak się patrzy na Was - przez kategorie seksu.
Co do ukazywania miłości (np. całowanie) na ulicy (chodzi mi o publiczne miejsce) może mnie np. to razić i dlaczego mam to tolerować!? (dotyczy się to homo jak i hetero) Nie każdy jest tolerancyjny na różnego typu zachowania, stąd ta nietolerancja. A co do Twojego przykładu z pisaniem lewą ręką - kiedyś również było to dziwaczne i uważane za "kalectwo" gardzono takimi ludźmi (na przymus uczono pisania prawą), no ale wszystko zbiegiem czasu się zmienia i być może będzie tak z tolerancją wobec homo. Pozdrawiam.

Tu sie zgodzę, że niektóre marsze mogą się nie podobać. Ja osobiście nie popieram tych wielkich parad np. w Niemczech, gdzie biegają półnadzy faceci i kobiety bo uważam, że to skutecznie psuje to co inni homo próbują zbudować, a mianowicie to, że nie różnią się od hetero.
A mnie na początku próbowali nauczyć pisać lewą ręką, ale sie nie dałam, aczkolwiek są sytuacje gdzie do dziś spotykam sie ze zdziwieniem, że piszę lewą ręką tak jakby to było coś niezwykłego (choć ja do dziś nie wiem jak można pisać prawą ręką ;) )

mEdyt.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dlatego takie parady negatywnie nastawiają społeczeństwo bo jak się zobaczy jedną w takim świetle to już patrzy się tak na wszystkie.....
Witaj w klubie, ja też piszę lewą ręką, również mnie zmuszali do prawej ale sie nie dałem. Co ciekawe jestem praworęczny, każdą inną czynność wykonuję prawą ręką. Taki mix. x)

limonka.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Też bym coś chętnie napisała, ale i ja nie chcę blokady konta, więc po prostu sobie poczytam, co mądrego jeszcze tu ktos napisze.

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja

Napisano

Zaczęła byś wrzucać homoseksualistom i osobom broniącym ich? Jak nie, to nie rozumiem za co miała byś zostać zablokowana.

Rikamaru!.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie ograniczajcie się! Dlaczego małżeństwa mają być dwuosobowe? Zalegalizujmy takie różne mixy np: 2tatusiów+3mamusie+koza albo 3mamusie+3tatusiów. No bo dlaczego nie? Brzydzę się wami.

zak.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Brzydzę się wami.

a ja takimi typami jak Ty

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja

Napisano

Rikamaru, a ja się Tobą nie brzydzę. Każdy ma prawo przedstawiać swoje poglądy, jakiekolwiek by one nie były. Jak przejdziesz do czynów, to Cię zabiję :3

I jeszcze odnośnie Twojej sygnatury, bo tak :P Umierając za ojczyznę przegrywasz. Żeby wygrać trzeba sprawić by przeciwnik umarł za swoją :3

_Silent_.
  • Tematów: 18
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Taki mały komentarz z boku.

możecie pracować z homo nawet o tym nie wiedząc, możecie chodzić z taką osobą do szkoły, możecie razem brać udział w zawodach i co najważniejsze, możecie lubić taką osobę i nie mieć pojęcia o jej orientacji.
(...)
To, że jest się homo nie znaczy, że myśli się tylko o seksie. Ja tak samo pracuję i to ciężko, tak samo zarabiam pieniądze, tak samo wykonuję swoje obowiązki jak hetero, więc nie widzę powodu żeby mnie dyskryminować z powodu orientacji i wyzywać od pedałów, lesb, zboków, pedofilii, zoofilii i co tam sobie jeszcze wymyślicie.

Najpierw chciałbym prosić o nie nadinterpretowanie mojej wypowiedzi i o nie imputowanie mi różnych bzdur ;)

Otóż, zwróćcie uwagę na ostatnie zdanie. Rzecz w tym, że równie dobrze tak jak Aylinn - homoseksualistka, ta cała wypowiedź mógłaby paść z ust np zoofila. Pracujemy z nim, chodzimy do szkoły, bierzemy udział w zawodach, lubimy go i nic nie wiemy o jego orientacji. Pewnie też dany ktoś pracuje i dobrze wykonuje swoje obowiązku. No i o seksie też nie myśli ciągle.
Dlaczego homo mówią, że zoofilia to nie to samo? Oczywiście dlatego, że w przypadku homo mówimy o świadomej decyzji dwóch osób, które chcą być razem. Jeżeli przyjmujemy taki pogląd to wypływa z niego to, że zwierzęta są gwałcone. Problem polega na tym, że w przypadku kobiet-zoofili, powszechne jest zachęcanie(nie gwałcenie z przyczyn oczywistych) psa do stosunku. Świadoma decyzja dwojga istot - proste. A jeżeli zdanie zwierząt w tej kwestii się pomija to również teza o gwałcie jest wadliwa. Z góry odpieram ew atak: homoseksualizm TEŻ nie jest w naszej naturze, o czym zaświadczyć może niemożność prokreacji.

Czy zatem zoofilia zasługuje na społeczną akceptację?
Chodzi o pewne przesuwanie granicy. To co wczoraj było nie pojęte, dziś staje się normą. Strach wstać jutro z łóżka.

Ciężko zatem nie przyznać w tym poście Rikamaru racji:

Nie ograniczajcie się! Dlaczego małżeństwa mają być dwuosobowe? Zalegalizujmy takie różne mixy np: 2tatusiów+3mamusie+koza albo 3mamusie+3tatusiów. No bo dlaczego nie?

Koza to może lekka przesada, ale świadoma decyzja 3 kochających się kobiet to coś gorszego od przypadku z dwoma kobietami?

Warto się zastanowić nad tym co możemy uznać, a co nie i dlaczego?

Marchewa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie ograniczajcie się! Dlaczego małżeństwa mają być dwuosobowe? Zalegalizujmy takie różne mixy np: 2tatusiów+3mamusie+koza albo 3mamusie+3tatusiów. No bo dlaczego nie? Brzydzę się wami

No brawo... para 2 mężczyzn lub kobiet to dla ciebie to samo co 5 ludzi i koza... powinny być mandaty za głupote a nie homoseksualizm...

Alyna.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie ograniczajcie się! Dlaczego małżeństwa mają być dwuosobowe? Zalegalizujmy takie różne mixy np: 2tatusiów+3mamusie+koza albo 3mamusie+3tatusiów. No bo dlaczego nie? Brzydzę się wami.

Całkowicie sie z tobą zgadzam. Jako lesbijka chcę mieć prawo małżeństwa nie tylko ze swoją dziewczyną, ale i z jej koleżanką, moim psem i trzema kozami, a na to wszystko jeszcze dwie owieczki. - ironia.
Ty brzydzisz się mną, a ja tobą, ale głupota i zacofanie nie bolą, więc pominę twoją idiotyczną wypowiedź milczeniem.

Silent, ja nie nadinterpretowałam twoich słów. Pisałam tak ogólnie ;) .
I nie, nie popieram zoofilii, pedofilii, nekrofilii i co tam jeszcze. Aha, i ja dzieci mogę mieć, a że nie potrzebuję do tego stosunku z facetem to tym lepiej dla mnie :D
Wielu hetero brzydzi seks dwóch mężczyzn czy kobiet, a mnie brzydzi nie tyle sam seks hetero (bo to akurat u innych mi nie przeszkadza) co wyobrażenie, że ja miałabym to zrobić z facetem. Jakoś nigdy sobie nie wyobrażałam, że mogłabym to zrobić z facetem i do teraz sobie tego nie wyobrażam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych