Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dwóch Ojców :/

• Zamknięty Temat jest zamknięty
401 odpowiedzi w tym temacie

Tacita.

Ukryty wymiar

• Tematów: 53
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jeśli mam być szczera, wcale mi się tu nie podoba, ale chce być konsekwentna i nauczyć się płynnie angielskiego. A to, że homoseksualiści mają tu spokój - to takie złe? Lepiej ich poniżać czy napiętnować? Ech..

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tacita - chodzi o to, żeby nie przerysowywać pewnych praw i ideałów ze zgniłego zachodu, bo są krótko mówiąc durne i modne dzisiaj.

Użytkownik `Pi3gi~aka`Michał edytował ten post 13.03.2008 - 20:04

Scroll Lock.
  • Tematów: 14
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tutaj (w UK) nikt się nie przejmuje czyjąś orientacją. Jeśli para homoseksualistów zostałaby pobita, na 99 % zrobiliby to Polacy. Przykre

Wydaje mi się, że polscy emigranci, są bardziej tolerancyjni, niż reszta narodu...

Tacita.

Ukryty wymiar

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tacita - chodzi o to, żeby nie przerysowywać pewnych praw i ideałów ze zgniłego zachodu, bo są krótko mówiąc durne i modne dzisiaj.

Rozumiem, ale trzymając się tego tematu - lepiej wyrzucić kogoś z pracy za jego orientację seksualną?

limonka.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Tacita, ale zauważ, że np. znając orientację kandydata na pracownika, dajmy na to pana X i mając pana Y z lepszym doświadczeniem, większość wybierze pana Y. I tu się rodzi problem, gdyż pan X w większości przypadków będzie twierdził, że nie został przyjęty do pracy z powodu swojej orientacji seksualnej. Jest w tym przewrażliwienie.

michalp.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Rozumiem, ale trzymając się tego tematu - lepiej wyrzucić kogoś z pracy za jego orientację seksualną?

Nikt tego nie powiedział. Pozatym przesadzasz, martwisz się o akceptację homosiów bardziej niżby oni sami tego chcieli.
Który homoś chciałby specjalnych traktowań w pracy ? bo nie rozumiem tego. Normalny homoseksualista NIE MANIFESTUJE, NIE DOMAGA SIĘ, przy okazji pochodów tych idiotów, nie przyznaje się do nich.
Nie róbcie z tego wielkiego teatru żalów bo sami więcej szkodzicie swoją "równością" niż kiedykolwiek jakiś homofob.
Czy to jest nadwyraz ciężkie do zrozumienia ?
Poza tym, _Silent_ wcześniej wyjaśnił bardzo ważną rzecz. Polecam przeczyta ze zrozumieniem.

Użytkownik `Pi3gi~aka`Michał edytował ten post 13.03.2008 - 20:28

Tacita.

Ukryty wymiar

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wydaje mi się, że polscy emigranci, są bardziej tolerancyjni, niż reszta narodu...

Źle Ci się wydaje. Polscy emigranci pobili na moich oczach mojego byłego chłopaka, a gdy stanęłam w jego obronie, pobili i mnie (było ich w sumie siedmiu). Powód? Bo gadał z dziewczyną, która sama go zaczepiła. To taki przykład zachowania wielu Polaków mieszkających za granicą. Z tolerancją jest tak samo. Dokładnie wczoraj grupa moich znajomych ostro się ze sobą pokłóciła, gdy poruszyłam temat homoseksualizmu. Jeden z nich od razu stał się agresywny, szał jakiś czy coś. Ciekawe jak zareagowałby na widok całujących się mężczyzn, skoro nawet dyskutować o tym nie potrafi. Strach się bać.

Pozatym przesadzasz, martwisz się o akceptację homosiów bardziej niżby oni sami tego chcieli.

Z tą pracą to było przecież tylko nawiązanie do tego, co napisała Aylinn (że ją z pewnością by wyrzucili, gdyby się dowiedzieli).
Nie martwię się o akceptację homo, ale gdy temat jest poruszany, mam prawo wyrazić swoje stanowisko. Uważam po prostu, że powinni żyć sobie w spokoju (zamiast bać się pobicia czy śmierci, w niektórych przypadkach).

_Silent_.
  • Tematów: 18
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Z tą pracą to było przecież tylko nawiązanie do tego, co napisała Aylinn (że ją z pewnością by wyrzucili, gdyby się dowiedzieli).

Co to znaczy "z pewnością"? Powiedzieli "lesbijke to bym wyrzucił z pracy"? Ciekawią mnie podstawy takich twierdzeń
:roll:

Tacita.

Ukryty wymiar

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tego to ja już nie wiem. Ale specjalnie bym się nie zdziwiła (patrząc na niektóre posty), gdybym usłyszała o podobnym argumencie.

Edit:
Ciekawi mnie czy np. Varg wytrzymałby presję, gdyby był pracodawcą i dowiedział się, że jego pracownik jest innej orientacji.

michalp.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Chwileczkę, przecież w interesie mocodawcy leży aby takiego pracownika nie wyrzucać!!

Tacita.

Ukryty wymiar

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem lepiej jest, gdy nie wnikamy w czyjąś orientację, a tym bardziej w pracy. Dzięki temu unikniemy sytuacji typu: "zwolnił mnie, bo jestem homo", albo "na pewno dlatego mnie nie przyjął, bo przecież wie kim jestem" czy też "on z pewnością lubi mnie bardziej, niż twierdzi, boję się zostać z nim sam na sam".

limonka.
Reputacja

Napisano

Ale to napędzi taką sytuację, że homo będą się znów czuć dyskryminowani i znów będą lamentować.

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja

Napisano

Człowiek nie może żyć zgodnie z naturą, bo nie jest do tego przystosowany. Nic na świecie nie jest bardziej nienaturalne od ludzkości.

Niestety może sie tak zdarzyć, że homoseksualista wręcz będzie szantażował pracodawcę. W końcu to człowiek jak każdy inny i jak każdy inny może chcieć cwaniaczyć.

Użytkownik judas666 edytował ten post 13.03.2008 - 21:24

Tacita.

Ukryty wymiar

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ale to napędzi taką sytuację, że homo będą się znów czuć dyskryminowani i znów będą lamentować.

Nie rozumiem. Przecież nie wymaga się od nikogo określenia w CV orientacji seksualnej, a jeszcze nie słyszałam o przypadku dyskryminacji homo w pracy.

limonka.
Reputacja

Napisano

są są Tacita :]

patrzcie:

http://www.itvp.pl/p...video_id=31884#

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych