Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dwóch Ojców :/

• Zamknięty Temat jest zamknięty
401 odpowiedzi w tym temacie

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jak moja hipotetyczna dziewczyna chciałaby pracować w kopalni, to kim ja jestem żeby jej zabraniać? Jeśli tego chce, to proszę bardzo. Jeśli to sprawiałoby, że byłaby szczęśliwa, to bym ją zachęcał. Każdego zachęcam do pogoni za marzeniami. Ja bym jej do niczego nie zmuszał.

limonka.
  • Tematów: 29
Reputacja

Napisano

SzpaQ, gej nie może sprawić, żeby stał się hetero? <lol2>

http://dziecko.onet....u,artykuln.html

SzpaQ.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Michal, to ciekawe ktora kobieta pojdzie do pracy w kopalni? Gdyby nie rownouprawnienie to zapewne teraz Vilandria siedzialabys conajwyzej obok tego komputera, a nie pisala do nas na nim.
Dobra, a wiec rownouprawnienia nie ma. I co. Kobieta nie moze rzadzic, prawdopodobnie gdy zostanie zgwalcona, a nie ma meza to moze sobie conajwyzej poplakac, w zasadzie moze conajwyzej kartofle obierac i dziecmi sie opiekowac. Gdyby nie feministi ich poglad na to, to naprawde Vilandria, ale teraz nie pisala bys teraz z nami.

A niby jak ma sie stac z homo nagle hetero? A Ty. Zamienilabys sie w les?

W sumie Judas dobrze teraz to napisal. Skoro praca w kopalni sprawila by jej radosc. Rownouprawnienie nie znaczy, ze kobieta musi pracowac w kopalni.
Wszystko mozesz, ale nic nie musisz, taka roznica.

Użytkownik SzpaQ edytował ten post 09.03.2008 - 21:44

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja

Napisano

Homoseksualizmu można się wyzbyć jeśli jest nabyty np. przez nieprzyjemne doświadczenia z płcią przeciwną. Można odzyskać zaufanie do tej płci. Ale nie da się wyzbyć homoseksualizmu wrodzonego. Przy okazji, czy może być coś bardziej naturalnego od tego co jest wrodzone?

SzpaQ.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Onet...hehehe moglas mi jeszcze tutaj fakt dac i wypowiedz pierwszego kogo spotkasz. Efekt podobny.

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

W takim razie jesteś judas wyjątkowym draniem :)

Przyjdę tu jutro.

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Taka hipotetyczna sytuacja. Idziesz sobie, drogi forumowiczu, przez park. Z naprzeciwka idą dwaj młodzi panowie po dwudziestce. Trzymają się za ręce, czule patrzą sobie w oczy a na ich twarzach maluje się radość i widać, że się kochają. Kiedy przechodzą koło ciebie składają na swych ustach pocałunek. Co czujesz, co myślisz, co robisz?

Po prostu pięknie. Są szczęśliwi, mają cel w życiu, jest im dobrze. OK.

Widzę tutaj sporo wypowiedzi w stylu "kary cielesne/mandaty/śmierć!". Żałosne - chcecie komuś uniemożliwić wolne życie pełne szczęścia i radości? Skoro im to sprawia radość - co w tym złego?

Żyjmy według zasad libertarianinów - wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa.

Z tym, że człowiek różni się od zwierzęcia tym, że myśli. I o ile zwierzę kieruje się wyłącznie popędem, człowiek I popędem I rozumem i jest w stanie odróżnić dobro od zła, a co za tym idzie, odróżnia to, co można wpasować w konwenans, a to, co się z niego wyłamuje.

Tylko po jaką cholerę zakładać, że homoseksualizm jest zły? Ty tak zakładasz i wszyscy mają się pod to podporządkowywać? Skoro popęd i rozum idą u niektórych ludzi w kierunku homoseksualizmu - czy to zło? Co za absurd! A częste wątpliwości czy strach gejów do swojej orientacji jest tylko spowodowany właśnie kulturowym odrzuceniem i wrzuceniem tego do worka ZŁO.

Ale...

Kościół pcha się do polityki, a samo środowisko homoseksualne stara się doczepić łatkę homofobów wszystkim, którzy ich nie tolerują. Z tym, że homofobia, jak sama nazwa wskazuje, to lęk. A większość ludzi nazywanych homofobami nie boi się homoseksualistów, a brzydzi się ich, a to dwie różne sprawy. O nich było cicho, dopóki nie zaczęli wyłazić na ulicę i obnosić się ze swoją orientacją. Któryś z Was mógłby zapytać, czy jest w porządku, że heterycy obnoszą się ze swoimi uczuciami całując się w publicznych miejscach itd. Nie, nie jest w porządku. Niech każdy sobie będzie kim jest, dopóki nie stara się narzucić innym toku swojego myślenia. Nie może dojść do takiej sytuacji, w której mniejszość ma większe prawa niż większość. Wychodzi na to, że we własnym kraju nie można nawet powiedzieć, że nie lubi się gejów czy lesbijek, bo od razu nagonka i Bóg wie co, "bo on powiedział coś strasznego". Skoro homoseksualiści domagają się tolerancji, niech sami tolerują tych, którzy nie darzą ich sympatią.

Tutaj w pewien sposób mogę się w części zgodzić. Tylko że homoseksualiści obnoszą się z tym i wychodzą na ulicę ponieważ chcą powiedzieć "też tu jesteśmy, chcemy żyć normalnie". Oni nie nietolerują homofobów, oni raczej próbują z tym walczyć. I to chyba dobrze. A mniejszość nie może mieć większych praw niż większość. Wszyscy powinni mieć je równe. A najlepiej człowieka traktować jak wolną jednostkę, nie wrzucając jej do jakiegoś worka "mniejszości" czy "większości".

różnymi wariactwami wychodzącymi z głów tych wariatów przeróżnych organizacji równościowych

A niby dlaczego to wariactwa? Wolność, szczęście - wariactwo? Świat jest dla ludzi. Dla mnie, dla Ciebie, dla geja, dla Żyda, dla Niemca, dla Mandaryny i Benedykta XVI. Dlaczego przez ludzkie ograniczenie i nietolerancję inni mają cierpieć?

Żyjmy i dajmy żyć innym...

SzpaQ.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Homoseksualizmu można się wyzbyć jeśli jest nabyty np. przez nieprzyjemne doświadczenia z płcią przeciwną. Można odzyskać zaufanie do tej płci. Ale nie da się wyzbyć homoseksualizmu wrodzonego. Przy okazji, czy może być coś bardziej naturalnego od tego co jest wrodzone?

No dokladnie. Chociaz homoseksualizm nabyty to w sumie jest bardziej juz to przekrzywienie i to da sie leczyc. Chociaz skoro ktos juz woli byc homo...to po co mu sie leczyc.

Użytkownik SzpaQ edytował ten post 09.03.2008 - 21:50

limonka.
Reputacja

Napisano

SzpaQ, Twoje poglądy na niektóre sprawy są co najmniej dziwne. Tak się składa, że zdobycze cywilizacji są dostępne dla wszystkich, więc nie widzę związku mojego siedzenia przed komputerem z równouprawnieniem.

A dlaczego niby miałabym się zamienić w les, skoro mój heteroseksualizm w zupełności mi odpowiada? Nie każdy homoseksualista akceptuje swoją orientację seksualną.

Alyna.
  • Tematów: 14
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Łoj tak sobie czytam to wszystko (bo przegapiłam jakieś 3 strony) i czego ja sie dowiaduję. Homoseksualizm jest wyleczalny. A jakże, pewnie, że jest. Zapewne ludzie z "Oazy" wiedzą jak bo przecież ochoczo leczą biednych gejów i lesbijki zagubionych i
Pary heteroseksualne za łapki chodzić mogą, ale dwóch gejów czy lesbijki to już nie bo przecież biedny heteryk jest wystawiony na tak straszny widok, że normalnie trauma do końca życia. Nic tylko0 sie leczyć u psychoanalityka.
Wiecie co? Dochodzi do takich scen, że moja dziewczyna boi się iść ze mną za rękę żeby nie dostać od jakiegoś "obrońcy moralności" po twarzy. Ale oczywiście mnie jako osoby homoseksualnej nie ma prawa to denerwować bo będzie, że krzyczę, że żądam za wiele, a i tak dobrze, że w ogóle pozwala mi się oddychać.
Owszem, rozumiem, że można nie lubić homoseksualizmu. Ja nie lubię heteroseksualizmu, ale nie znaczy to, że od razu nienawidzę wszystkich heteryków.
Zastanawia mnie ilu z was odwróciłoby się od swoich przyjaciół gdyby powiedzieli, że są orientacji homoseksualnej? Zapewne wielu bo przecież mój Boże. Jak gej to na pewno tylko myśli żeby mi w tyłek wepchnąć.
Miałam kiedyś przyjaciela, którego szanowałam za to, że był mądry, pomocny, miał poczucie humoru i w ogóle super gość, ale straciłam jakąś część szacunku, gdy powiedział, że odwróciłby sie od swojego najlepszego przyjaciela, gdyby ten mu wyznał, że jest gejem.
Tylu heteryków wygłasza takie "mądre" prawdy w tym temacie, ale ilu z was tak naprawdę ma za kumpla geja lub lesbijkę? A może macie tylko wasi przyjaciele wam tego nie mówią bo sie boją, że usłyszą to co tutaj piszecie.
Przykre to jest.

Użytkownik Aylinn edytował ten post 09.03.2008 - 21:59

SzpaQ.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Vilandra gdyby nie rownouprawnienie to zapewne moglabys korzystac z tego komputera (tylko pod warunkiem, ze jakis facet nie chcialby przed nim teraz byc), ale na_pewno nie wypowiadac sie na rownie ze mna.

Nie kazdy homo, siebie akceptuje ------______-------. Mhm. To ciekawe dlaczego jest homo. To tak jakbys Ty nie akcpetowala tego, ze no wolisz lody truskawkowe od czekoladowych i za wszelka cene chciala to zmienic. Chore.

limonka.
Reputacja

Napisano

SzpaQ, zdecyduj się, czy leczysz ludzi z homoseksualizmem nabytym, czy wrodzonym. Widzę, że nikt nie zadał sobie trudu przeczytania artykułu, do którego link rzuciłam (chyba nieudanie nawet).

"i nigdy nie udowodniono, że istnieje coś takiego jak gen homoseksualizmu. Mamy wolność słowa i równe prawa korzystania z niej. Chcemy, by dzieci poznały wszystkie fakty, a nie tylko dziwaczne i tendencyjne wypowiedzi jednej strony”.

Griggs zaangażowała się w działalność PFOX, kiedy jej nastoletni syn oświadczył, że jest gejem. „Ale teraz przyznaje, że zmiana tych skłonności jest możliwa. Nigdy go do niczego nie zmuszałam, nie zabierałam na siłę do terapeuty. To są jego decyzje – podkreśla. – Kochamy się i jesteśmy normalną rodziną”.

Pani Fryrear ma 40 lat i twierdzi, że jako byłą lesbijkę spotyka ją obecnie więcej dyskryminacji niż wówczas, gdy nią była. „Aktywiści działający na rzecz praw gejów i lesbijek chcieliby zamknąć mnie w szafie – mówi. I wylicza przykłady. – Obrzucano mnie najgorszymi wyzwiskami. Grożono mi śmiercią. Musiałam podróżować z osobistą ochroną. Co roku dostaję kartki świąteczne wysmarowane ludzkim kałem”.

W przeciwieństwie do niektórych ortodoksyjnych chrześcijan Chambers i Fryrear uznają, że uczucia homoseksualne mogą być autentyczne, i sądzą, że jest to łączny efekt tendencji wrodzonych, czynników oddziałujących w dzieciństwie oraz cech osobowości."

Apophis_.
  • Tematów: 36
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie każdy homo siebie akceptuje bo zapewne żyje w świecie pełnym nietolerancyjnych ludzi o poglądach lekko... nie przychylnych w stosunku do gejów. Boją się ujawnić, bo boją się właśnie odrzucenia przez środowisko w którym żyją. No i po co to? Człowiek cierpi bo innym się taka orientacja nie podoba? Żenada.

limonka.
Reputacja

Napisano

"Nie kazdy homo, siebie akceptuje ------______-------. Mhm. To ciekawe dlaczego jest homo. To tak jakbys Ty nie akcpetowala tego, ze no wolisz lody truskawkowe od czekoladowych i za wszelka cene chciala to zmienic. Chore."

Zastanawiam się, czy sam czytasz swoje wypowiedzi czasami, czy po prostu klikasz w klawiaturę bezmyślnie. Przykład Ci dam bardzo prosty:
- nie akceptuję tego, że jestem zbyt wrażliwa i bardzo chciałabym to zmienić. Cóż z tego, że jestem wrażliwa, skoro nie chcę?

Marchewa.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie_wiem co niektórzy za problem mają... jest np. ktoś gejem i chce sie z tego wyleczyć? niech sie leczy... jest gejem i chce nim zostać? niech zostanie...
kary dla homoseksualistów są tak samo inteligentne jakby wprowadzono kary dla czarnoskórych ludzi którzy, według tego toku myślenia, powinni być zabici lub "wybieleni"... :/ jeśli komuś sie nie podoba że ktoś jest homo to niech o tym nie myśli i zajmie sie sobą...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych