Skocz do zawartości

Zdjęcie

Traktat Lizboński

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
302 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Traktat Lizboński (191 użytkowników oddało głos)

Czy popierasz wprowadzenie Traktatu w życie ?

1. Tak (62 głosów [32.46%])

Procent z głosów: 32.46%

2. Nie (129 głosów [67.54%])

Procent z głosów: 67.54%

Czy popierasz referendum w sprawie Traktatu ?

1. Tak, to ja powinienem zdecydować o tym czy Traktat powinien wejść w życie (138 głosów [72.25%])

Procent z głosów: 72.25%

2. Nie, o tym powinni zdecydować nasi przedstawiciele (35 głosów [18.32%])

Procent z głosów: 18.32%

3. Mam to w nosie... (18 głosów [9.42%])

Procent z głosów: 9.42%

Czy powstanie superpaństwo Unia Europejska ?

1. Tak (113 głosów [59.16%])

Procent z głosów: 59.16%

2. Nie (78 głosów [40.84%])

Procent z głosów: 40.84%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#196 Gość_Aton

Gość_Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

Właśnie Polska straciła suwerenność.
  • 0

TenebrosuS.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Właśnie Polska straciła suwerenność.

Do końca miałem nadzieję, że wyłamie się jeszcze kilka osób....
  • 0

#198 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

Czułem taką bezsilność ... . Demokracja władza ludu ... akurat.
  • 0

Pit.

pies Darwina

• Tematów: 28
  • Artykułów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No cóż, good bye suwerenność... jakby to powiedzieli co poniektórzy. Powiedzcie mi, ci którzy tak rozpaczają, co to zmieni w naszym życiu, w moim życiu?
  • 0

Mienso.

Disturbed Mind

• Tematów: 23
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Zapewne niewiele, ale ludzie którzy myślą tylko o własnym życiu nie są w moim mniemaniu wiele warci.
  • 0

TenebrosuS.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No cóż, good bye suwerenność... jakby to powiedzieli co poniektórzy. Powiedzcie mi, ci którzy tak rozpaczają, co to zmieni w naszym życiu, w moim życiu?

Będziesz płacił większe podatki, zgadzał się z automatu na decyzje które podejmie Bruksela nie mając na nie wpływu żadnego, wymieniać dalej?

Zapewne niewiele, ale ludzie którzy myślą tylko o własnym życiu nie są w moim mniemaniu wiele warci.

Zgadzam się.
  • 0

Pit.

pies Darwina

• Tematów: 28
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

TenebrosuS
Większe podatki? Mógłbym Cię prosić o ciut więcej informacji na ten temat (niekoniecznie na otwartym forum, żeby bałaganu nie robić), np linki.
zgadzał się z automatu na decyzje które podejmie Bruksela nie mając na nie wpływu żadnego, wymieniać dalej?
I tak obecnie muszę się zgadzac z automatu, jak to ująłeś, na decyzje, które podejmie Warszawa nie mając na nie wpływu. A nazwa miasta mnie osobiście różnicy nie robi.
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Trudno było mineło jak zwykle...
Oglądałem wystąpienie naszego Prezydenta po wiadomościach wieczornych w którym potwierdził że traktat jest zagrożeniem ze strony moralności (wiadomo) oraz ze strony własności prywatnej (nie wiadomo jeszcze o co chodzi ale za kilka lat się dowiemy może powrót do granic zachodnich z 1939 r.?).
Stwierdził jeszcze (czym dodał utuchy społeczeństwu Katolickiemu) że współczesnej Europie Dekalog jako dokument historyczny nie jest potrzebny.
Z tradycji Chrześcijańskiej wynika że dzień 1 kwietnia jest znany jako dzień narodzin Judasza :)
  • 0

#204 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

Polska - państwo powstałe w X wieku leżące na obszarze dzisiejszych euroregionów między Odrą i Bugiem oraz między Bałtykiem, a Tatrami. Państwo początkowo przyłączone do Wspólnoty Europejskiej w ramach referendum, a następnie wbrew nastrojom społecznym "zwasalizowane" wobec władzy w Brukseli poprzez działalność przekupionych, a następnie celowo promowanych polityków. Ostatecznie straciło byt państwowy podczas przeprowadzonego referendum, w którym postawiono pytanie "Czy Rzeczpospolita Polska ma zostać rozwiązana na rzecz lokalnych euroregionów?" Mieszkańcy ówczesnej Polski w 99,9% opowiedzieli się na TAK. O dziwo we wszystkich byłych państwach europejskich odsetek był identyczny co potwierdziło tezę iż obywatele europejscy nie chcieli własnych państw. Ludność Rzeczypospolitej uważała się za Słowiański naród nazywany "Polakami". Najnowsze badania potwierdzają, że była to właściwie napływowa ludność żydowska, która często przyjmowała język miejscowy w celu łatwiejszego handlowania ze słowianami. Inne badania naukowe dowodzą, że resztki ludności słowiańskiej zginęła podczas mordów reżimu Józefa Piłsudskiego, a następnie jego współtowarzysza Adolfa Hitlerowskiego (szlachcica z pochodzenia), którzy rozpętali rewolucję liberalistyczną. W ostatnim spisie ludności nikt nie zadeklarował pochodzenia polskiego.
  • 0

TenebrosuS.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Większe podatki? Mógłbym Cię prosić o ciut więcej informacji na ten temat (niekoniecznie na otwartym forum, żeby bałaganu nie robić), np linki.

Wszystko jest opisane w tym temacie.

I tak obecnie muszę się zgadzac z automatu, jak to ująłeś, na decyzje, które podejmie Warszawa nie mając na nie wpływu. A nazwa miasta mnie osobiście różnicy nie robi.

Teraz mamy dupokrację, więc przynajmniej teoretycznie masz wpływ na to co się dzieje. Poza tym, do wszelkich protestów jest bliżej do Wawy niż Brukseli...
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wszystkie nasze nadzieje w kontrowersyjnym dokumencie Dagome Iudex: (około 991 lub 992 r.)
W którym Mieszko I oddaje swoje państwo pod papieską opiekę i wieczyste władanie.
Lecz w tej sytuacji nie wiem co jest dla nas lepsze :hm:
  • 0

#207 Gość_Aton

Gość_Aton.

Napisano

Wszystkie nasze nadzieje w kontrowersyjnym dokumencie Dagome Iudex: (około 991 lub 992 r.)
W którym Mieszko I oddaje swoje państwo pod papieską opiekę i wieczyste władanie.
Lecz w tej sytuacji nie wiem co jest dla nas lepsze :hm:

Wiesz ile papa ma kasy?? :D
  • 0

Krokiet.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zegnaj polsko, witaj europo!

Ciekawe, czy politycy dalej beda odwiedzac grob nieznanego zolnierza, pewnie tak, bo sumienia to oni nie maja.
  • 0

_Silent_.
  • Tematów: 18
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

http://pl.youtube.co...3N6cr2okq0&NR=1 rozerwijmy się trochę :)
  • 0

#210 Gość_Burnago

Gość_Burnago.

Napisano

To początek wielkiego chaosu. Ja jestem absolutnie przeciwny Traktatowi Lizbońskiemu .A co na to Kościół?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych