Skocz do zawartości

Zdjęcie

Traktat Lizboński

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
302 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Traktat Lizboński (191 użytkowników oddało głos)

Czy popierasz wprowadzenie Traktatu w życie ?

1. Tak (62 głosów [32.46%])

Procent z głosów: 32.46%

2. Nie (129 głosów [67.54%])

Procent z głosów: 67.54%

Czy popierasz referendum w sprawie Traktatu ?

1. Tak, to ja powinienem zdecydować o tym czy Traktat powinien wejść w życie (138 głosów [72.25%])

Procent z głosów: 72.25%

2. Nie, o tym powinni zdecydować nasi przedstawiciele (35 głosów [18.32%])

Procent z głosów: 18.32%

3. Mam to w nosie... (18 głosów [9.42%])

Procent z głosów: 9.42%

Czy powstanie superpaństwo Unia Europejska ?

1. Tak (113 głosów [59.16%])

Procent z głosów: 59.16%

2. Nie (78 głosów [40.84%])

Procent z głosów: 40.84%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Mr. Mojo Risin'.
  • Tematów: 23
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Hehe, ta mowa Michnika przypomina mi "wieczne sojusze i przyjaźnie", towarzysze :D
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Lol, czy ty wiesz w ogóle jaka jest treść tego traktatu ?

Nawet członek parlamentu UE nie rozumie treści traktatu :o Obywatel musi uwierzyć, że w Brukseli zasiadają mędrcy powodowani wyłącznie troską o najwyższe europejskie dobro.

Czy nie negujesz faktu swojego sprzeciwu wobec potwierdzenia braku poparcia dla wycofania inicjatywy zaprzeczenia przez Prezydenta RP zrezygnowania z odmowy ratyfikacji układu akcesyjnego z UE ?

Zaistniałą sytuację łatwo porównać do chrztu, dziecko nie ma świadomości w co wdepneło. Rodzicami wprowadzającymi nas w tajniki traktatu są Prezydent i Premier.

Lech Kaczyński odwiedza gospodarstwo rolne. Gdy znalazł się w chlewie pośród stada świń, fotoreporterzy natychmiast strzelają fotki. Na to Kaczyński:
- Tylko żeby mi tam nie było jakiegoś głupiego podpisu pod zdjęciem, typu “Kaczka i świnie”, albo coś takiego.
- Ależ skąd panie prezydencie. Wszystko będzie cacy.
Nazajutrz ukazuje się gazeta ze zdjęciem Kaczyńskiego wśród świń i podpis - “Lech Kaczyński - (trzeci od lewej)”.

• 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale Michniczka z Wybiórczej zjechali w komentarzach pod artykułem. :D Czemu ktoś kupuje jeszcze jego szmatławiec...

Lech Kaczyński odwiedza gospodarstwo rolne. Gdy znalazł się w chlewie pośród stada świń, fotoreporterzy natychmiast strzelają fotki. Na to Kaczyński:

10/10 :D Boskie.
  • 0

golibroda.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale Michniczka z Wybiórczej zjechali w komentarzach pod artykułem. :D Czemu ktoś kupuje jeszcze jego szmatławiec...

10/10 :D Boskie.

Zapomniales dodac ze wersji tego kawalu sa setki, z czego pierwotna dotyczyla bodaj Gomulki.

Brawo dla Irlandii :)
  • 0

Jankielek.
  • Tematów: 14
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dlaczego jestescie na nie? chcecie miec unie roznych predkosci?
  • 0

blackdemon.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dlaczego jestescie na nie? chcecie miec unie roznych predkosci?

Ja jestem na nie ponieważ nie widzę korzyści w "Zjednoczonej Europie".
Wielkie mocarstwo, które może się równać z USA czy ZSRR? To nie prowadzi do niczego dobrego.... Zbyt dużo po prostu się naczytałem o III wojnie w tematach 2012 :D Po za tym moi przodkowie walczyli o niepodległość podczas powstania wielkopolskiego...
  • 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dobrze, a teraz następne pytanie. Czy walczylibyście w armii UE w globalnej wojnie?
  • 0

tatik.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Np aby przywrócić demokrację w Irlandii :o
  • 0

Jankielek.
  • Tematów: 14
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jakto nie widzisz?!
to przez takie utrudnianie wejscia w zycie traktatu to mozna doprowadzic do tego ze jedne regiony czy panstwa beda biedniejsze a inne bogatsze.

A przeciez niemcy sa za traktatem, frrancja jest za to sa wielkie panstwa i oni sobie nie dadza w kasze dmuchac.
juz widze jakby sie zgodzili na jedno wielkie euro panstwo...
  • 0

mylo.

Altair

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Np aby przywrócić demokrację w Irlandii

Hmm... to może być na rozgrzewke. :) Jakaś mała powtórka D-Day dla przypomnienia wojennej chwały Europy. :roll:

Jankielek, dużo pracy przed toba... oj dużo. Poczytaj dokładnie ten wątek. ;)
  • 0

tatik.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A przeciez niemcy sa za traktatem,

U Niemców dobrobyt a u nas legiony...jak to zawsze bywa w imperium :mrgreen:
  • 0

Trajan.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

to przez takie utrudnianie wejscia w zycie traktatu to mozna doprowadzic do tego ze jedne regiony czy panstwa beda biedniejsze a inne bogatsze.

To bardzo ciekawe, w jaki sposób wejście w życie Traktatu Lizbońskiego miałoby spowodować, że nie będziemy mieli do czynienia z dysproporcjami w zamożności pewnych regionów czy państw?

A tymczasem towarzysze z eurosojuza zdzierają z twarzy maski:
"Jeśli wszystkie pozostałe państwa UE ratyfikują go, a Irlandczycy nie zaprezentują żadnego rozwiązania, pojawi się pytanie o ich pełne członkostwo" - cytuje Schulza wtorkowe wydanie niemieckiego dziennika "Bild".

Według tej gazety, rząd Niemiec liczy, że po zatwierdzeniu Traktatu Reformującego UE przez wszystkie pozostałe państwa Irlandii zaproponuje się następne referendum, tym razem uzupełnione pytaniem o członkostwo w Unii.

Źródło: http://www.rp.pl/artykul/149762.html

Tatik słusznie sk0onstatował, że trzeba czym prędzej utworzyć Europejskie Siły Zbrojne i wkroczyć na zieloną wyspę z "bratnią pomocą", w celu uratowania socjalizmu... eeeeeee... demokracji tak bezczelnie zdeptanej przez zorganizowanie referendum.
  • 0

tatik.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czesi też podskakują :mrgreen: zaskarżyli dobrodziejstwo traktatu do Trybunału Konstytucyjnego w Brnie. Nie wiedzą co czynią ! Vaclav Klaus uważa Traktat za "nieudolny projekt konstytucji europejskiej" Co oni tam wyprawiają ? Nie chcą prawdziwej wolności ? Trzeba tam wpaść i nauczyć ich rozumu, przecież my mamy prawo pomarzyć (nie mylić z głośnym wyrażaniem tego poglądu) o referendum czy nie jest to wspaniała wolność ? :o

Ale na straży naszej przyszłości stoją media które nie pozwolą namieszać w głowach:

LINK

Sądzę że przyszedł najwyższy czas aby otworzyć przy Parlamencie Europejskim filię Guantanamo, co zapobiegłoby próbom niepolitycznych zachować tłumu.
  • 0

golibroda.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jakto nie widzisz?!

A przeciez niemcy sa za traktatem, frrancja jest za to sa wielkie panstwa i oni sobie nie dadza w kasze dmuchac.
juz widze jakby sie zgodzili na jedno wielkie euro panstwo...

:lol
O stary, zlituj sie i odpusc nam te argumenty w stylu "przeciez francja (pisownia oryginalna) jest za".
Co dobre dla Francji niekoniecznie musi byc dorbe dla Polski. Ta sama Francja zreszta mowi ze jej naturalnym sojusznikiem sa... komunistyczne Chiny. A zreszta, Francja nie jest za, w referendum odrzucila konstytucje.
To o roznych predkosciach to juz w ogole kabaret. Masz choc krzte wlasnego zdania czy bedziesz tylko wrzucal slogany zaslyszane w tv? Jesli to drugie, oszczedz nam.

To co obecnie dzieje sie w Europie po odrzuceniu traktatu przez Irlandie pokazuje nam jasno.
W EUROPIE NIE MA JUZ DEMOKRACJI !
Skoro najpierw z 25 panstw czlonkowskich 24 z nich decyduje sie nie robic referendow (z obaw o wynik, juz dwukrotnie przeciez ten swistek papieru odrzucono), a potem to jedno jedyne ktore referendum zrobilo ow dokument odrzuca znaczy sie ze jest koniec tematu. Odrzucono, dziekujemy za uwage, nie udalo sie, koniec kropka. A tutaj mamy rozwazania i glosno mowi sie o "koniecznosci rozwazenia czlonkostwa Irlandii w UE", "innym sposobie wprowadzenia traktatu w zycie", "traktat i tak wprowadzimy ale moze troche pozniej, jak Irlandia ochlonie (czyt. gdy uda sie przekonac rzad Irlandii zeby nie robil referendum)". Gdzie tu jest demokracja skoro odrzuca sie wole obywateli? NIE MA!
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dlatego jak najszybciej trzeba montować koalicję i zaprowadzić ją.

Jankielek..to co nie udawało się przez lata ma nagle zniknąć na *pstryk* przez jakiś świstek papieru, którym można sie co najwyżej podetrzeć?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych