Skocz do zawartości

Zdjęcie

Traktat Lizboński

• Please log in to reply
302 replies to this topic

Ankieta: Traktat Lizboński (191 użytkowników oddało głos)

Czy popierasz wprowadzenie Traktatu w życie ?

1. Tak (62 głosów [32.46%])

Procent z głosów: 32.46%

2. Nie (129 głosów [67.54%])

Procent z głosów: 67.54%

Czy popierasz referendum w sprawie Traktatu ?

1. Tak, to ja powinienem zdecydować o tym czy Traktat powinien wejść w życie (138 głosów [72.25%])

Procent z głosów: 72.25%

2. Nie, o tym powinni zdecydować nasi przedstawiciele (35 głosów [18.32%])

Procent z głosów: 18.32%

3. Mam to w nosie... (18 głosów [9.42%])

Procent z głosów: 9.42%

Czy powstanie superpaństwo Unia Europejska ?

1. Tak (113 głosów [59.16%])

Procent z głosów: 59.16%

2. Nie (78 głosów [40.84%])

Procent z głosów: 40.84%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Rikamaru!.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pit, jeśli jesteś żydokomuchem to idź na żydowskie forum szerzyć głupotę i propagować Targowicę XXIwieku.

A jeśli chodzi o moją sygnaturę to skąd Ty możesz wiedzieć co ja czuję? Twoi pradziadkowie znając życie współpracowali z Gestapo a dziadkowie byli członkami PZPR (Płatni Zdrajcy Pachołki Rosji). Nie wypowiadaj się o rzeczach o których nie masz zielonego pojęcia.

Regulamin pkt 7.6 Zabronione są wszelkie formy rasizmu, nietolerancji: tzn. wypowiedzi antynarodowych i szerzących nienawiść; wypowiedzi wulgarne odnoszące się do innych nacji, kolorów skóry, wierzeń, osób; wypowiedzi obraźliwe skierowane pod adresem innych użytkowników forum. Przyznano ostrzeżenie i zakaz możliwości wypowiadania się na forum na okres 7 dni.
edycja cisz

Użytkownik cisz edytował ten post 14.03.2008 - 14:41

• 0

darokrol.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jeśli traktat jest antychrześcijański i ateistyczny to właśnie dlatego jestem za :D
tak na prawdę to nikt z tego forum nie przeczytał i nie zrozumiał o co chodzi w traktacie, każdy tylko przyjmuje opinię przedstawioną w mediach, no i zależnie od mediów jest za albo przeciw, dlatego również uważam że referendum jest niepotrzebne bo nikt tego nie przeczyta
jeśli traktat osłabi naszą pozycję w europie to przecież zawsze jest możliwość wystąpienia z UE
czego tu się bać, superpaństwo ? bardzo dobrze, może w końcu w całej europie będzie można usunąć niechciany płód albo umrzeć z godnością a nie w cierpieniach
znowu sikają ci co kiedy mieliśmy wejść do unii a teraz bezczelnie wyciągają ręce po kasę z unijnych funduszy, nie muszę mówić chyba kto sikał :)
  • 0

TenebrosuS.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Do jakiej sekty należycie ?

Ludzi używających mózgu we właściwym celu, nie jest to dzisiaj zbyt powszechne jak widać...

Parę słów, a raczej cytatów dla cisza
"Ci, którzy nie znają swojej historii, są skazani na jej powtarzanie."
Jose Ortega y Gasset
"Pan jesteś jak ku*a co każdemu du*y daje."
Józef Piłsudski
  • 0

golibroda.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jeśli traktat jest antychrześcijański i ateistyczny to właśnie dlatego jestem za :D

Głupiś ty taki ze zal patrzec.

(tak zrobilem to celowo, chce warna czy co tam ale tego inaczej sie nazwac nie da)

tak na prawdę to nikt z tego forum nie przeczytał i nie zrozumiał o co chodzi w traktacie, każdy tylko przyjmuje opinię przedstawioną w mediach, no i zależnie od mediów jest za albo przeciw, dlatego również uważam że referendum jest niepotrzebne bo nikt tego nie przeczyta

Opinie z mediow to czerpia moze zwolennicy traktatu, ktorzy tutaj nie potrafili podeac nawet pol argumentu i przyczyny dla ktorej sa "za".
Przeciwnicy dali tutaj bardzo wiele argumentow, wkleili fragmenty z Traktatu, wiec nie imputuj innym czegos czego sam nie zrobiles.
Nie mierz wszystkich swoja miara "ja nie czytalem i o;pinie znam z tv". Moze ty tak, ale wiele ludzi zadalo sobie ten trud. Zreszta uczciwie byloby zanim sie zabierze glos w jakiejs sprawie dowiedziec sie o co chodzi. Nawet tego ci sie nie chcialo i jeszcze sie tym chelpisz, przy okazji obrazasz innych twierdzac ze sa takimi samymi ignorantami ze mowia o czyms o czym nie maja pojecia.
  • 0

Trajan.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

referendum jest niepotrzebne bo nikt tego nie przeczyta

Nikt tego nie przeczyta bo jest to tekst za trudny do czytania dla przeciętnego człowieka. Jest to tekst za trudny do przeczytania dla przeciętnego człowieka, bo został tak sformułowany przez jego twórców. Został tak sformułowany przez jego twórców, żeby nikt niepowołany nie zrozumiał jego treści i żeby można było wmówić ludziom, że to już nie "konstytucja" i uniknąć referendum. No i udało się!
W tej sytuacji argumentowanie, że nie powinno być referendum bo nikt tego nie przeczyta i nie wie o co chodzi, jest wyrażaniem zgody na takie chamskie manipulacje jaką uskuteczniają eurofederaści.

Skoro uważasz, że ludzie nie powinni decydować o kwestiach o których nie mają pojęcia, to w ogóle powinniśmy porzucić wreszcie ustrój w jakim przyszło nam żyć. W końcu przy zwykłych wyborach też mało kto czyta programy wyborcze, dowiaduje się o nich z mediów przychylnych bądź nie konkretnym partiom. A poza tym, jest to taka paranoja demokracji - wszyscy śledzą zapowiedzi przedwyborcze chociaż praktycznie nikt nigdy tych obietnic nie dotrzymuje. Zawsze więc wybierasz kota w worku, bo Twój kandydat nie będzie realizował tego, co Ci obiecał.

Wreszcie kolejna i najważniejsza kwestia, brak referendum to pozbawienie społeczeństwa decydowania o swoim własnym losie, może coś w tym jest, ale tak się składa, że jedyną słuszną ideologią w UE na dziś jest DEMOKRACJA!
j

eśli traktat osłabi naszą pozycję w europie to przecież zawsze jest możliwość wystąpienia z UE
czego tu się bać

A znasz procedurę występowania z UE? Potrzebna jest zgoda samej Unii, żeby z niej wystąpić.

czego tu się bać, superpaństwo ? bardzo dobrze, może w końcu w całej europie będzie można usunąć niechciany płód albo umrzeć z godnością a nie w cierpieniach

Aha, czyli warto oddać swoją wolność w zamian za możliwość nurzania się w dorobku kontrkultury... Ja tu nie dostrzegam ekwiwalentności świadczeń.
Co konkretnie masz na myśli pisząc "sikać"?

Użytkownik Trajan edytował ten post 14.03.2008 - 15:32

• 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To już przestaje być śmieszne. Nawet gdyby ludzi było teraz stać, na jakiś zryw. Protesty, manifestacje. To media przedstawiłyby ich jako nacjonalistyczny zaścianek... Jak za komuny. Nawet jedno pokolenie polaków nie może od wielu wieków przeżyć wolne.
  • 0

Pit.

pies Darwina

• Tematów: 28
  • Artykułów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To mówiłem ja Wyborca PO, żydokomuch, liberał, nie uznający systemów religijnych. Po prostu normalny mężczyzna!

Poprawka. To mówiłem ja nie-Wyborca PO(urodzony 10 wrzesień 1990...), żydokomuch, antyliberał(PO to chadecja czyli centrolewica), nie uznający systemów religijnych(jako zwolennik chadecji nie możesz ich nie uznawać....bo to znaczy, że nie masz pojęcia o systemach politycznych). Po prostu normalny dzieciak(zdaje się, że 18 się niema, no nie?)!

Wiesz co to znaczy ironia? Ciekawe, że żydokomucha nie poprawiłeś ;) Chadecja to raczej centroprawica ;)

Współczesne zmiany ideologiczne

Większość dużych partii chadeck.ich powstałych po drugiej wojnie światowej oddaliło się od katolickich korzeni i przyjęło charakter ponad wyznaniowy - członkami partii są także osoby należące do wyznań niechrześcijańskich i niewierzące.
za: wikipedia.pl

Fakt, to, że 18 lat kończę za niecałe pół roku oznacza tyle, że nie mogłem głosować w tych wyborach, co jednak nie zmienia faktu, że w następnych będę głosował na PO. Co do ginięcia za ojczyznę, napisałem, że moim zdaniem głupio i naiwnie ginąć za ojczyznę, nie każę ci myśleć tak jak ja, jak dla ciebie to jest honorowe to ja ci nie zabronię ginąć za ojczyznę, tak samo ty nie zmuszaj mnie bym ja ginął za coś, co później jest pośmiewiskiem na arenie międzynarodowej za sprawą dwóch braci. ktoś napisał mi "Won do Niemiec"? Bo myślę inaczej? Musze Cię rozczarować, bo mam prawo mieszkać w Polsce, z resztą obecnie Niemiec też ma prawo takie samo jak ja mieszkać i pracować w Polsce.
Rikamaru! Opisałem siebie jako żydokomucha nieco ironicznie, sam się zaszufladkowałem tak, bo myślę nieco odmiennie od przeciętnego zakompleksionego słuchacza RM, który wszystkich "niewiernych i zdrajców" nazywa zydokomuchami.

Twoi pradziadkowie znając życie współpracowali z Gestapo a dziadkowie byli członkami PZPR

Ach, jak ja to lubię, gdy z braku rozsądnych argumentów ludzie zniżają się do obrażania rodziny oponenta. Nie mam pojęcia co robili moi pradziadowie, bo nie było mnie wtedy na świecie, może mam jeszcze pokutować za ich grzechy? że jakiejś niedzieli nie poszli do kościoła na przykład? Tak, mój dziadek pracował w zakładach mięsnych, należał do PZPR (moja wina i powinienem za to odpowiadać), jak pół Polski. Najciekawsze jest to, że zmarł 5 lat przed moim narodzeniem... Więc mój drogi Rikamaru! Guzik wiesz o mojej rodzinie...
Nie mam pojęcia co ty czujesz, ale mogę wyrażać swoje zdanie od tego jest właśnie forum dyskusyjne. Dla przykładu, szanuję Cisza za jego poglądy, choć się z nimi nie zgadzam. Nigdy nie nazwałbym go np. "zatwardziałym moherem" i nie kazał wynosić mu się na moherowe forum. Dzięki jego wpisom moge spojrzeć na własne poglądy z innej perspektywy.

Nie wypowiadaj się o rzeczach o których nie masz zielonego pojęcia.

I znowu, skąd możesz wiedzieć o czym mam pojęcie, a o czym nie mam? Ja nie kwestionuję twojej wiedzy i nie zabraniam ci się wypowiadać w żadnym temacie.

Do jakiej sekty należycie ?

To, że inni są wierzącymi katolikami i patriotami, nie oznacza, że nalezą do sekty. To, że mają inne poglądy nie oznacza, że są gorsi od innych. Ja szanuję ludzi, mimo moich poglądów, którzy walczyli i zginęli w walce o wolność Polski, choć sam bym tak nie postąpił. Napisałem, że IMO głupio i naiwnie, bo załóżmy, że bym zginą w obronie kraju, ale mimo wszystko Polska dostała się w ręce zaborców/okupantów. Co by dała moja śmierć? Jedynie zwiększyłaby, i tak duże, zagrożenie dla moich najbliższych.
  • 0

Mr. Mojo Risin'.
  • Tematów: 23
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niektórzy tu mówili, że hańbimy "ofiarę Polaków, którzy oddali swoje życia dla Polski"
No jasne, ku ich pamięci ciągnijmy te na dłuższą metę bezsensowne konlikty między narodami. Ciągnijmy to pasmo nienawiści.
... Dla dobra...
  • 0

cisz.

Realizm Magiczny

• Tematów: 33
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Parę słów, a raczej cytatów dla cisza
"Ci, którzy nie znają swojej historii, są skazani na jej powtarzanie."
Jose Ortega y Gasset
"Pan jesteś jak ku*a co każdemu du*y daje."
Józef Piłsudski

Znam historię, ale nie jestem jej niewolnicą. Wiem coś o walkach wyzwoleńczych nawet z opowieści rodzinnych. Mój dziadek byl więźniem politycznym, a jego brat byl w obozie koncentracyjnym. Bardzo ich za to cenię i szanuję. Kocham swój kraj. Mniejsza o to. Każdego czlowieka traktuję osobno. Wspólczesnych Niemców nie nienawidzę, gdyż nie odpowiadają za swoich przodków.
Ty patrzysz strasznie wąskotorowo, Tobie historia przeslania horyzont, nurzasz się w niej jak nasi bogoojczyźniani pisarze patriotyczni. Pamiętaj, że jesteś obywatelem świata i musisz żyć w relacjach do innych narodów. Wszystko to ma szczególne znaczenie w komunikowaniu międzykulturowym, którego nie unikniesz podróżując czy chociażby otwierając dowolną witrynę w sieci.

Jeśli urazilo Cię nazwanie ksenofobem czy szowinistą to wybacz, ale ja tak Cię wlaśnie potzregam. Takie postawy prezentujesz. Nie przyrównalabym tych określeń do slowa kurwa, jakim mnie uraczyleś. Wiem, może ot tak rzucileś je ogólnie w przestrzeń,a nie bezpośrednio pod moim adresem. Nieważne, mnie to obraża, szczególnie, że jestem kobietą.

Wybaczcie za OT. Jeśli masz coś do mnie pisz na PW, żeby tutaj niepotzrebnie nie śmiecić.
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

ku ich pamięci ciągnijmy te na dłuższą meNiektórzy tu mówili,

Oni umierali za to abyś TY był wolnym człowiekiem.
Taka mała ironia losu..
  • 0

Mr. Mojo Risin'.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No fajnie, rozumiem, szacunek i w ogóle.
Ale PO CO ciągnąć łańcuch nienawiści i próbować go zatrzymać, gdy jest szansa na zakończenie tego? Bo "jam patriota! Polska uber alles, heil!"
Idźcie palić żydów, w końcu oni spiskują przeciw Polsce.

PS. Mógłbym być wolnym człowiekiem anyway: Czy jako Szwab, czy jako Czech - byłbym i Bóg na pewno mnie nie potępi dlatego, że chcę, żeby Polska się scaliła z innymi narodami, a nie "to Polska dla Polaków, więc fora ze dwora!"
Jestem patriotą, ale w taki sposób, że chcę troszczyć się o swój kraj, a nie patrzeć ślepo w przeszłość i mruczeć pod nosem na Niemca: "nazista... Spalił mi rodzinę...", a na Żyda: "jewrej, burżuj, żeruje na biednych Polakach" i bić murzynów na ciemnych zaułkach.

Użytkownik Mr. Mojo Risin' edytował ten post 14.03.2008 - 16:31

• 0

TenebrosuS.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

. Wspólczesnych Niemców nie nienawidzę, gdyż nie odpowiadają za swoich przodków.
Ty patrzysz strasznie wąskotorowo, Tobie historia przeslania horyzont, nurzasz się w niej jak nasi bogoojczyźniani pisarze patriotyczni. Pamiętaj, że jesteś obywatelem świata i musisz żyć w relacjach do innych narodów. Wszystko to ma szczególne znaczenie w komunikowaniu międzykulturowym, którego nie unikniesz podróżując czy chociażby otwierając dowolną witrynę w sieci.

Ilu znasz Niemców? Bo ja poznałem ich bardzo wielu, właśnie poprzez kontakty w internecie - 95% było tymi samymi Niemcami którzy najpierw nas rozebrali, a potem najechali...

Jeśli urazilo Cię nazwanie ksenofobem czy szowinistą to wybacz, ale ja tak Cię wlaśnie potzregam. Takie postawy prezentujesz.

Proponuję zapoznać się z definicjami tych pojęć. Bo ksenofobia to nie uzasadniony lęk do inności, ja mam argumenty dla czego nie lubię tych i owych ludzi, szowinistą również nie jestem bo to zapatrzenie we własny naród nie dostrzegając jego wad, ja je widzę bardzo wyraźnie....

Nie przyrównalabym tych określeń do slowa kurwa, jakim mnie uraczyleś.

Jest zasadnicza różnica między nazwaniem kogoś kurwą a frazeologicznym porównaniem do niej.

Wiem, może ot tak rzucileś je ogólnie w przestrzeń,a nie bezpośrednio pod moim adresem.

Nigdy nie rzucam oskarżeń w stosunku do wyimaginowanej grupy/osoby, zawsze są one konkretne.

Wybaczcie za OT. Jeśli masz coś do mnie pisz na PW, żeby tutaj niepotzrebnie nie śmiecić.

Na publicznie postawione zarzuty odpowiada się publicznie.

Wiesz co to znaczy ironia? Ciekawe, że żydokomucha nie poprawiłeś wink2.gif Chadecja to raczej centroprawica wink2.gif

Chadecja nawiązuje do społecznej nauki kościoła czyli socjalizmu ładnie nazwanego, a socjalizm jest lewicowy.... Ironia ironią, ale kłamstwo trzeba tępić.

Fakt, to, że 18 lat kończę za niecałe pół roku oznacza tyle, że nie mogłem głosować w tych wyborach, co jednak nie zmienia faktu, że w następnych będę głosował na PO. Co do ginięcia za ojczyznę, napisałem, że moim zdaniem głupio i naiwnie ginąć za ojczyznę, nie każę ci myśleć tak jak ja, jak dla ciebie to jest honorowe to ja ci nie zabronię ginąć za ojczyznę, tak samo ty nie zmuszaj mnie bym ja ginął za coś, co później jest pośmiewiskiem na arenie międzynarodowej za sprawą dwóch braci.

Tych dwóch braci próbowało zmienić politykę w stosunku do UE prowadzoną na kolanach, przyjmującą wszystko co ZSRE da do zaakceptowania.

ktoś napisał mi "Won do Niemiec"? Bo myślę inaczej? Musze Cię rozczarować, bo mam prawo mieszkać w Polsce, z resztą obecnie Niemiec też ma prawo takie samo jak ja mieszkać i pracować w Polsce.

Jeszcze...niedługo mam nadzieję, że się to zmieni. Przyjdzie taki czas, że na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści...
Resztę postu szkoda komentować....

Idźcie palić żydów, w końcu oni spiskują przeciw Polsce.

Proponuję przyjrzeć się narodowościom ojców i matek obecnych polityków, znajdziesz w nich ciekawe rzeczy.

Jestem patriotą, ale w taki sposób, że chcę troszczyć się o swój kraj, a nie patrzeć ślepo w przeszłość i mruczeć pod nosem na Niemca: "nazista... Spalił mi rodzinę...", a na Żyda: "jewrej, burżuj, żeruje na biednych Polakach" i bić murzynów na ciemnych zaułkach.

Nie można być patriotą, a już na pewno nie polskim(może w służbie Unii Euro-pejskiej) jeśli chcesz zlikwidować suwerenność polskiego narodu.

Użytkownik TenebrosuS edytował ten post 14.03.2008 - 16:33

• 0

iniside.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobre a teraz do wszystki co zareagowali na moja skromna wypowiedziec.
Czytalescie ten traktakt ? A nie. tak myslalem. To ja wam to ułatwie
http://bookshop.euro...7306PLC_002.pdf
Prosze.
@Trajan
Wiesz, całe twoje gdybanie gdyby niemcy wygrali to ty (nazwa_uzytkownika), tobilbys to albo tamto. Niestety, w tym momencie zaczyna sci-fi, a koncza fakty :P .

Ilu znasz Niemców? Bo ja poznałem ich bardzo wielu, właśnie poprzez kontakty w internecie - 95% było tymi samymi Niemcami którzy najpierw nas rozebrali, a potem najechali...

Dzieci AOLu
Chyba mamy roznych znajomych..

Użytkownik iniside edytował ten post 14.03.2008 - 16:44

• 0

darokrol.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Głupiś ty taki ze zal patrzec.

to ty jesteś głupi bo dla ciebie największym problemem w traktacie jest zapewne to że nie ma co dwa zdania odwołań do boga, a konkretnie do twojego boga, dla ciebie to dobry powód żeby być przeciw a dla mnie żeby być za...

(tak zrobilem to celowo, chce warna czy co tam ale tego inaczej sie nazwac nie da)

da się, mogłeś napisać np: "nie jesteś katoprawicowcem więc powinno się ciebie spalić"

Opinie z mediow to czerpia moze zwolennicy traktatu, ktorzy tutaj nie potrafili podeac nawet pol argumentu i przyczyny dla ktorej sa "za".

ty też jakoś nie rzucasz argumentami na lewo i prawo, właściwie napisałeś tylko 2 posty o tym że zwolennicy nie mają argumentów

Przeciwnicy dali tutaj bardzo wiele argumentow, wkleili fragmenty z Traktatu, wiec nie imputuj innym czegos czego sam nie zrobiles.

pewnie chodzi ci o te fragmenty które wkleił Prezydent Ciszu, tylko że te fragmenty równie dobrze można uznać za argumenty za traktatem, zależy po której stronie się stoi, a że ty stoisz akurat po katoprawicowej uważasz że to są dla zwolenników gwoździe do trumny

Nie mierz wszystkich swoja miara "ja nie czytalem i o;pinie znam z tv". Moze ty tak, ale wiele ludzi zadalo sobie ten trud. Zreszta uczciwie byloby zanim sie zabierze glos w jakiejs sprawie dowiedziec sie o co chodzi. Nawet tego ci sie nie chcialo i jeszcze sie tym chelpisz,

ty też nie czytałeś i twierdzisz że zwolennicy nie mają racji, nawet słownika do ortografii ci sie przeczytać nie chciało więc nie sądzę żebyś przeczytał traktat, jeśli przeczytałeś to powinieneś coś zacytować jak to nas traktat pozbawia suwerenności

przy okazji obrazasz innych twierdzac ze sa takimi samymi ignorantami ze mowia o czyms o czym nie maja pojecia.

skoro tak wielu ludzi to przeczytało i zrozumiało bo to jest najważniejsze do dlaczego argumenty musicie kopiować z innych stron internetowych ?
bądź oryginalny, przedstaw argumenty poparte cytatami :)

Nikt tego nie przeczyta bo jest to tekst za trudny do czytania dla przeciętnego człowieka. Jest to tekst za trudny do przeczytania dla przeciętnego człowieka, bo został tak sformułowany przez jego twórców. Został tak sformułowany przez jego twórców, żeby nikt niepowołany nie zrozumiał jego treści i żeby można było wmówić ludziom, że to już nie "konstytucja" i uniknąć referendum. No i udało się!
W tej sytuacji argumentowanie, że nie powinno być referendum bo nikt tego nie przeczyta i nie wie o co chodzi, jest wyrażaniem zgody na takie chamskie manipulacje jaką uskuteczniają eurofederaści.

idąc tym tokiem myślenia dojdziesz do wniosku że język prawników jest dlatego taki ciężki do zrozumienia przez innych żeby inni nie wiedzieli o co chodzi, traktat nie został napisany po to żeby dzieci w szkole go interpretowały, tylko żeby interpretowali go prawnicy, tak jak przed podpisaniem go przez rząd, widocznie nawet premier sobie z nim nie dał rady :P
referendum nie jest potrzebne bo na prawdę niewielu ludzi to przeczyta, jeszcze mniej zrozumie i w rezultacie okaże się że traktat odrzucono bo większość głosujących było na NIE chociaż nie czytało, a jeśli masz pomysł jak na głosowanie wpuścić tylko tych co rozumieją traktat to OK
referendum nie jest wiążące jakby co
  • 0

Mr. Mojo Risin'.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie można być patriotą, a już na pewno nie polskim(może w służbie Unii Euro-pejskiej) jeśli chcesz zlikwidować suwerenność polskiego narodu.

LOL! Głupota tego oskarżenia mimowolnie rozszerzyła moją parszywą gębę.
Polska wybiera swój rząd -> Rząd reprezentuje interesy tych Polaków, którzy ich wybrali (bo inaczej by ich nie wybierali, nie?) -> Rada Europy rządzi United States of Europe.
Nie znam się na tym, ale jakby Traktat ten odbierał polskiemu rządowi prawo głosu oraz innym pomniejszym państwom - to chyba by go zatrzymali, a jak się nia da - odeszli, czyż nie?

PS. Śmieszy mnie trochę pozerstwo "patriotów", którym bliżej do nazistów.

Proponuję przyjrzeć się narodowościom ojców i matek obecnych polityków, znajdziesz w nich ciekawe rzeczy.

A co mnie obchodzi ich pochodzenie? Niech dobrze rządzą, to jest ważne.

Użytkownik Mr. Mojo Risin' edytował ten post 14.03.2008 - 17:56

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych