To mówiłem ja Wyborca PO, żydokomuch, liberał, nie uznający systemów religijnych. Po prostu normalny mężczyzna!
Poprawka. To mówiłem ja nie-Wyborca PO(urodzony 10 wrzesień 1990...), żydokomuch, antyliberał(PO to chadecja czyli centrolewica), nie uznający systemów religijnych(jako zwolennik chadecji nie możesz ich nie uznawać....bo to znaczy, że nie masz pojęcia o systemach politycznych). Po prostu normalny dzieciak(zdaje się, że 18 się niema, no nie?)!
Wiesz co to znaczy ironia? Ciekawe, że żydokomucha nie poprawiłeś

Chadecja to raczej centroprawica
Współczesne zmiany ideologiczne
Większość dużych partii chadeck.ich powstałych po drugiej wojnie światowej oddaliło się od katolickich korzeni i przyjęło charakter ponad wyznaniowy - członkami partii są także osoby należące do wyznań niechrześcijańskich i niewierzące.
za: wikipedia.pl
Fakt, to, że 18 lat kończę za niecałe pół roku oznacza tyle, że nie mogłem głosować w tych wyborach, co jednak nie zmienia faktu, że w następnych będę głosował na PO. Co do ginięcia za ojczyznę, napisałem, że
moim zdaniem głupio i naiwnie ginąć za ojczyznę, nie każę ci myśleć tak jak ja, jak dla ciebie to jest honorowe to ja ci nie zabronię ginąć za ojczyznę, tak samo ty nie zmuszaj mnie bym ja ginął za coś, co później jest pośmiewiskiem na arenie międzynarodowej za sprawą dwóch braci. ktoś napisał mi "Won do Niemiec"? Bo myślę inaczej? Musze Cię rozczarować, bo mam prawo mieszkać w Polsce, z resztą obecnie Niemiec też ma prawo takie samo jak ja mieszkać i pracować w Polsce.
Rikamaru! Opisałem siebie jako żydokomucha nieco ironicznie, sam się zaszufladkowałem tak, bo myślę nieco odmiennie od przeciętnego zakompleksionego słuchacza RM, który wszystkich "niewiernych i zdrajców" nazywa zydokomuchami.
Twoi pradziadkowie znając życie współpracowali z Gestapo a dziadkowie byli członkami PZPR
Ach, jak ja to lubię, gdy z braku rozsądnych argumentów ludzie zniżają się do obrażania rodziny oponenta. Nie mam pojęcia co robili moi pradziadowie, bo nie było mnie wtedy na świecie, może mam jeszcze pokutować za ich grzechy? że jakiejś niedzieli nie poszli do kościoła na przykład? Tak, mój dziadek pracował w zakładach mięsnych, należał do PZPR (moja wina i powinienem za to odpowiadać), jak pół Polski. Najciekawsze jest to, że zmarł 5 lat przed moim narodzeniem... Więc mój drogi Rikamaru! Guzik wiesz o mojej rodzinie...
Nie mam pojęcia co ty czujesz, ale mogę wyrażać swoje zdanie od tego jest właśnie forum dyskusyjne. Dla przykładu, szanuję Cisza za jego poglądy, choć się z nimi nie zgadzam. Nigdy nie nazwałbym go np. "zatwardziałym moherem" i nie kazał wynosić mu się na moherowe forum. Dzięki jego wpisom moge spojrzeć na własne poglądy z innej perspektywy.
Nie wypowiadaj się o rzeczach o których nie masz zielonego pojęcia.
I znowu, skąd możesz wiedzieć o czym mam pojęcie, a o czym nie mam? Ja nie kwestionuję twojej wiedzy i nie zabraniam ci się wypowiadać w żadnym temacie.
Do jakiej sekty należycie ?
To, że inni są wierzącymi katolikami i patriotami, nie oznacza, że nalezą do sekty. To, że mają inne poglądy nie oznacza, że są gorsi od innych. Ja
szanuję ludzi, mimo moich poglądów, którzy walczyli i zginęli w walce o wolność Polski, choć sam bym tak nie postąpił. Napisałem, że IMO głupio i naiwnie, bo załóżmy, że bym zginą w obronie kraju, ale mimo wszystko Polska dostała się w ręce zaborców/okupantów. Co by dała moja śmierć? Jedynie zwiększyłaby, i tak duże, zagrożenie dla moich najbliższych.