Napisano 16.03.2008 - 10:54
Napisano 16.03.2008 - 11:06
Napisano 16.03.2008 - 12:16
Napisano 16.03.2008 - 12:53
Napisano 16.03.2008 - 12:53
Napisano 16.03.2008 - 13:48
Niemcy i Francja dążą do zapewnienia dobrobytu, to jasne. Ale dobrobytu swoim obywatelom - Niemcom i Francuzom!Jeśli dzięki temu traktatowi lepiej mi się będzie żyć to go popieram. Mogą mną rządzić Niemcy albo inne państwa, ale jeśli dzięki temu będę więcej zarabiał i wygodniej mi się będzie żyć to w pełni popieram ten traktat. Skoro nasza władza nie potrafi mi zapewnić godnych warunków życia to niech rządzą nami Niemcy albo Francuzi.
Napisano 16.03.2008 - 14:14
Użytkownik Mr. Mojo Risin' edytował ten post 16.03.2008 - 14:16
Napisano 16.03.2008 - 14:44
Napisano 16.03.2008 - 14:47
Napisano 16.03.2008 - 15:00
A nasze sa ziemie do Łaby, to nam powinni oddać.Mojo, ale stracimy możliwość podejmowania samodzielnych decyzji w wielu kwestiach. A naziści owszem, rosną w siłę i już mają postulaty odzyskania Śląska (w końcu to ich ziemie), Wielkopolski i Pomorza. ;/
Napisano 16.03.2008 - 15:04
Napisano 16.03.2008 - 15:21
Jak powiedział kolega Broken - Tereny Słowian pierwotnie leżą aż do Łaby. Nikt tym nazistom (LOL! W Niemczech naziści posłuch mają tylko w Magdenburgii) nie da Śląska (który jest pierwotnie Polski, ale na wskutek wojen mamy mieszankę kultury Polskiej, Czeskiej i Niemieckiej.), kórego ogromna większość mieszkańców uważa się za Polaków. Wielkopolski Niemcom nikt nie da, przecież to jest tak, jakbyśmy my chcieli od Rosji dostać Moskwę, bo kiedyś ją podbiliśmyMojo, ale stracimy możliwość podejmowania samodzielnych decyzji w wielu kwestiach. A naziści owszem, rosną w siłę i już mają postulaty odzyskania Śląska (w końcu to ich ziemie), Wielkopolski i Pomorza. ;/
Napisano 16.03.2008 - 15:35
Oczywiście, że nie. takie prymitywne metody są na dłuższą metę w ogóle nieskuteczne, nieefektywne i nieekonomiczne. Tu trzeba odrobiny finezji...Przecież nie dojdzie do sytuacji, że Niemcy zagonią Węgrów, Rumunów, Polaków, Litwinów do obozów i nie będą okploatować naszych ziem oraz palić nas w piecach.
A skąd taki wniosek? Dlaczego miałyby się nie zgodzić. Przecież wszelkie informacje na temat działania UE i Traktatu Reformującego są blokowane, poza rzecz jasna entuzjastyczną propagandą. A politycy nawet jeżeli coś z prawa unijnego rozumieją liczą na cieple posadki w aparacie urzędniczym UE, oni myślą o swoim dobru a nie dobru swoich krajów. Ludzi się nie informuje o przeprowadzanych na nich eksperymentach z zakresu inżynierii społecznej, a żeby się przeciwko czemuś buntować, trzeba wpierw dostrzec i zrozumieć zagrożenie.Gdyby traktat działał bardzo na szkodę pomniejszych państw - po prostu by się na to nie zgodziły, a jakby były lekkie naciski - odeszłyby z Unii.
No nie wiem czy problem jest tak zabawny, primo - niemieckie pozwy w europejskich trybunałach cały czas "czekają", a miały zostać odrzucone jako bezprzedmiotowe. Secundo - dziś już nie trzeba przestawiać słupków granicznych, żeby włączyć coś w obszar swojej administracji, wystarczy, że np. Niemcy zdominują ziemie zachodnie i będą wpłacać podatki do Berlina a nie WarszawyJa sobie napisze postulat odzyskania Ameryki Południowej, bo to ziemia moich praprapra przodków - Adama i Ewy. Czy ktoś mi je odda? Bardzo w to wątpię.
Użytkownik Trajan edytował ten post 16.03.2008 - 15:36
Napisano 16.03.2008 - 15:48
Żadne ściany więzienia czy kajdanki nie ograniczą wolności jaką posiada każdy człowiek.Po pierwsze niewolnik nie może zdawać sobie sprawy ze swojej niewoli, musi odrzucać taką świadomość, a ze stanu swojej niewoli powinien się ciszyć, a idealnie jest kiedy identyfikuje ten stan z... wolnością.
Napisano 16.03.2008 - 17:19
Żartujesz prawda? Tak, każdy człowiek cieszy się wolnością wynikającą wprost z zasady przyrodzonej godności człowieka, wyjątki określa ustawa..Żadne ściany więzienia czy kajdanki nie ograniczą wolności jaką posiada każdy człowiek.
Dlaczego akurat w nasz naród?? Przemawia przez Ciebie szowinizm czy co?Trochę diabolizujesz wszystko i próbujesz wmawiać innym, że to wszystko jest jednym wielkim spiskiem wymierzonym w nasz naród.
Użytkownik Trajan edytował ten post 16.03.2008 - 17:34
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych