Skocz do zawartości

Galaktyczna Dyplomacja

• Zamknięty Temat jest zamknięty
97 odpowiedzi w tym temacie

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Drugi powód dla którego jest ważna - bogactwo fauny i flory rzadko spotykane gdziekolwiek indziej.

Naprawdę myślicie, że w całym wszechświecie tak rzadko można spotkać planetę taką jak nasza? Bo szczerze w to wątpię biorąc pod uwagę, że w kosmosie jest taka liczba planet do której nawet nie umiem policzyć...

Cumulonimbus.
  • Tematów: 12
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Repitalanie zrzucali tez stonke zeimniaczana w czasie PRLu, bo wiedzieli ze powstanie forum VRP, na ktorym M Y S L A C Y ludzie beda bojkotowac durne teorie na temat ich istnienia, wiec chcieli temu zapobiec. Uruchomienie tego serwisu spowodowalo by ogromny spadek przesylanego zla, a co za tym idzie zmniejszenie ich zyciowej energii. Dodatkowo stworzyli chorobe zwana gej zlosliwy, ktora zarazaja ludzi na calym swiecie, aby milosierni katolicy ich nienawidzili, co pozwoli im wypelnic deficyt energiczny spowodowany spadkiem wysylania energii, po powstaniu tegoz forum.

Teraz zrozumialem, ze musze milowac kazdego, nawet radoslawa, aby repipalianie nie zawladneli wszechswiatem, teraz mam cel w zyciu! Nawet zmienie swoj nick na Dragon Slayer (jak to wspaniale brzmi!)

Użytkownik omgwtf edytował ten post 20.03.2008 - 12:14

#18 Gość_21:37

Gość_21:37.
  • Tematów: 0

Napisano

@Przemo wspomiał o czakramie wawelskim, niestety różni autorzy podają różne lokalizacje tych czakr
i najczęsciej są dostosowywan do potrzeb ich własnych teorii :(
Próbowałem zgłębić temat, jednak jedyne co okazło sie faktem - to to, że w miare czytania tych teorii narasta nie ład i porządek - lecz pomieszanie z poplątaniem.

Użytkownik 21:37 edytował ten post 20.03.2008 - 12:30

Vorlon.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jeżeli ziemia ma takie strategiczne położenie to dlaczego po prostu jej sobie nie zajmą? druga sprawa to położenie ziemi na krańcu galaktyki o jakim więc strategicznym położeniu można tu mówić tym bardziej w przypadku gdy mamy do czynienia z rasą która z układu do układu przemieszcza się równie swobodnie jak my z jednego pokoju do drugiego. zdjęcie. no cóż kiedyś robiłem z plasteliny nie takie figurki... nie wykluczam że gdzieś tam mógł powstać taki gatunek ale przejmowanie planety w taki sposób jak robią to gady jest dla mnie deczko nieudolny. dziwię się że przetrwali tak długo skoro nie potrafią zdobyć takiej zacofanej technologicznie planety jak nasza. przypomina mi to naprawę traktora przy pomocy skalpela. niby można. tylko po co?

Cumulonimbus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Vorlon sek w tym, ze ta cala teoria ma wiecej dziur niz sito, ale oczywiscie moderatorzy nic z tym nie robia. Nawet jak widac staraja sie ja za wszelka cene potwierdzic. To forum juz nigdy nie osiagnie dawnej swietnosci, a jak tak dalej pojdzie to upadnie.

Mam pytanie do mistrza radoslawa, mowisz ze reptilianie maja 4miliardy lat, wiec dlaczego ciagle maja wyglad drapieznikow? Czy przez te 4mld lat ewolucja nie udoskonalila ich? PRZECIEZ TO NIEDORZECZNE! Wytlumacz nam to, dlaczego oni ciagle maja oczy po obu stronach glowy jak jakies prymitywne dinozaury, skoro wygodniej dla rozwinietej rasy jest posiadanie oczu jak np. ludzie.

Czekam na odpowiedz wielki sensei, mistrzu piaskownicy.

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

oczywiscie moderatorzy nic z tym nie robia. Nawet jak widac staraja sie ja za wszelka cene potwierdzic.

Prosiłbym abyś precyzował swoje myśli, ponieważ używasz tutaj liczby mnogiej... a z tego co ja widzę to nie ma tutaj grona moderatorów którzy potwierdzają zawarte w tym temacie rzeczy. Jedyny Przemo postanowił podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami na temat legend o smokach (co nie oznacza, że czci Reptilian...). Problem polega na tym, iż my (według Ciebie - liczba mnoga) nie staramy sie tego potwierdzić... tylko robi to autor tematu. Ja osobiście nie interesuje sie tym zagadnieniem i po prostu omijam je z daleka, bo nie zamierzam się wypowiadać tam gdzie nie mam nic sensownego do przekazania. Niektórym polecałbym to samo. To że ktoś głosi/przedstawia tutaj SWOJE (osobiste) wierzenia nie znaczy, że CAŁE forum idzie za nim w rządku i głosi te same tezy - przecież to widać, że praktycznie nikt nie podziela tych myśli... ale niektórzy wolą jak zwykle wyolbrzymić sprawę jako "całe forum wierzy...". Ja osobiście jeśli nie popieram czyjegoś zdania/postrzegania to zostawiam taka osobę samej sobie i niech ona sobie egzystuje wedle swoich wierzeń i nie mam zamiaru z tym walczyć. Gdyby tak było to odwiedzałbym fora które zrzeszają (dajmy na to) anty-fanów mojej ulubionej drużyny piłkarskiej i pisałbym tam podobne rzeczy co "forumowy przedstawiciel spojrzenia sceptycznego" (oczywiście chodzi mi o niekulturalne wpisy... ) - i teraz zachodzi pytanie "Po co mam to robić ?" , przecież to strata czasu (i tak ich nie przekonam...). I swoja droga czasem się zastanawiam co tacy ludzie robią tutaj ? Nie wierzysz, nie zgadzasz się etc. , nikt ci nie każe tutaj zaglądać... dla mnie byłaby to strata czasu i mógłbym wymyślić sobie (i tobie) 1234 rzeczy jakie można w tym czasie zrobić zamiast czytać "głupoty o jaszczurkach" - chętnych zapraszam na PW :P

To forum juz nigdy nie osiagnie dawnej swietnosci, a jak tak dalej pojdzie to upadnie.

Forum to miałoby swoją świetność gdyby panowała tutaj atmosfera oparta na takich aspektach jak : kultura i szacunek bliźniego swego, bez względu na poglądy jakie głosi. Wiem, że dla niektórych to bariera nie do przeskoczenia... ale cóż. Ja osobiście nie wierzę w większość rzeczy , które znajdują się poza działami w których ja operuje... mimo to nie chodzę tam i nie "rzucam bluzgami" na autorów i ich wierzenia... ich wola, ich świat...

P.S. Aha... i za zwroty dotyczące "piaskownicy" otrzymujesz ostrzeżenie. Na przyszłość proponuję zapoznać się z zasadami ogólnej kultury. Pewnie zaraz napiszesz, że "moderator broni tezy zawartej w temacie...", ale cóż... twoja wola...

Pozdrawiam

P.P.S. Za jakiś czas temat ten zostanie wyczyszczony z "nauk moderatorskich" i zostanie uporządkowany do prowadzenia dalszej dyskusji...

może tak może nie.
  • Tematów: 17
  • Artykułów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A co Cie tak rozbawiła ta kuro-żmija? :) No niestety, tak ta nasza rodzima demonologia wyglądała, już nie chce być wredny, ale śmieszne to jest dopiero wierzyć w te stwory w dzisiejszych czasach. Nim wyskoczyłeś ze swoją hipotezą smoków-kosmitów, trzeba było się coś na ten temat dowiedzieć, to byś nie robił teraz wielkich oczu. Można poczytać choćby u wyświechtanego kolberga jak wyobrażano sobie smoki, to byś się nie kompromitował się kurami-kosmitami. Słowiańskie smoki wykluwały się albo z jaj zniesionych przez koguty, albo były starymi żmijami, które po przeżyciu 100 lat dostawały skrzydeł. Proszę, tylko nie sugeruj że kogut jest metaforą statku matki, a jajka to sarkofagi z których wychodzili kosmici.

Gwiazdozbiory które przytoczyłem nie mają nic wspólnego ze smokiem (choć z tego co wiem zodiakalny lew był kiedyś smokiem), przytoczyłem je dla przykładu na czym polega transmisja często występujących symboli. Mogłem sobie tego oszczędzić i wstawić w to miejsce parę specjalistycznych terminów, sypnąć nazwiskami i zapewniam Cie że nic byś na to odpisał. Chce jednak pokazać wszystkim, a przede wszystkim tobie, jak bardzo się mylisz, dyskutując zarazem z czyms co na dyskusje się raczej nie nadaje. Na dyfuzyjne, funkcjonalne czy strukturalne koncepcje smoka sa dowody, w atlasach etnograficznych można prześledzić sobie drogi takich mitycznych stworów, i tam gdzie mają być, tam są pod swoją zindogenizowaną (te słowo dedykuje Silentowi) postacią; tam gdzie być nie powinny, bo kultury nie mają aż tak binarnego charakteru, tam ich nie ma (północ, oceania). Wszystko się zgadza. Mniej odwagę i choć raz przyznaj się do błędu, że trochę przesadziłeś z tym poszukiwaniem kosmitów.

#23 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

Mam pytanie do mistrza radoslawa, mowisz ze reptilianie maja 4miliardy lat, wiec dlaczego ciagle maja wyglad drapieznikow? Czy przez te 4mld lat ewolucja nie udoskonalila ich? PRZECIEZ TO NIEDORZECZNE! Wytlumacz nam to, dlaczego oni ciagle maja oczy po obu stronach glowy jak jakies prymitywne dinozaury, skoro wygodniej dla rozwinietej rasy jest posiadanie oczu jak np. ludzie.

Czekam na odpowiedz wielki sensei, mistrzu piaskownicy.

Mam 34 lata, gdybyś zajrzał sobie do odpowiedniego działu być może udałoby Ci się dowiedzieć, Amigo.
Gdybyś zadał sobie jeszcze więcej trudu i poszukał http://www.bibliotec...iplomacy_02.htm
może doczytałbyś że ich DNA jeśli się zmienia to nieznacznie i powoli.
Poza tym może lubią tak wyglądać, może brzydzą się nami?
W poszikwaniu Smoków możemy zacząć od http://en.wikipedia.org/wiki/Dragon
Można też zajrzeć do Mahabharaty, Księga 1- Adi Parva, podrozdział Astika Parva, sekcja 35:
...
"Sauti said, O thou whose wealth is asceticism, from fear of being lengthy, I shall not mention the names of all the snakes. But I will recite the names of the chief ones. Listen to me!

"Sesha was born first, and then Vasuki. (Then were born) Airavata, Takshaka, Karkotaka, Dhananjaya, Kalakeya, the serpent Mani, Purana, Pinjaraka, and Elapatra, Vamana, Nila, Anila, Kalmasha, Savala, Aryaka, Ugra, Kalasapotaka, Suramukha, Dadhimukha, Vimalapindaka, Apta, Karotaka, Samkha, Valisikha, Nisthanaka, Hemaguha, Nahusha, Pingala, Vahyakarna, Hastipada, Mudgarapindaka, Kamvala Aswatara, Kaliyaka, Vritta, Samvartaka, Padma, Mahapadma, Sankhamukha, Kushmandaka, Kshemaka, Pindaraka, Karavira, Pushpadanshtraka, Vilwaka,

p. 83

[paragraph continues] Vilwapandara, Mushikada, Sankhasiras, Purnabhadra, Haridraka, Aparajita, Jyotika, Srivaha, Kauravya, Dhritarashtra, Sankhapinda, Virajas, Suvahu, Salipinda, Prabhakara, Hastipinda, Pitharaka, Sumuksha, Kaunapashana, Kuthara, Kunjara, Kumuda, Kumudaksha, Tittri, Halika, Kardama, Vahumulaka, Karkara, Akarkara, Kundodara, and Mahodara.

"Thus, O best of regenerate ones, have I said the names of the principal serpents. From fear of being tedious I do not give names of the rest. O thou whose wealth is asceticism, the sons of these snakes, with their grandsons, are innumerable. Reflecting upon this, I shall not name them to thee. O best ascetics, in this world the number of snakes baffles calculation, there being many thousands and millions of them.'"
...

Pojawiła się jakaś nadinterpretacja - ja nikogo nie straszę inwazją gadów, mówię że są częścią naszj historii i rzeczywistości. I trzeba ich kochać jak wszystko, śmiać się z tych co mówią że w 2012 koniec i być świadomym że idą zmiany na lepsze.

Cumulonimbus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie zrozumiales mnie, lub specjalnie probujesz uniknac odpowiedzi...

Wytlumacz nam to, dlaczego oni ciagle maja oczy po obu stronach glowy jak jakies prymitywne dinozaury, skoro wygodniej dla rozwinietej rasy jest posiadanie oczu jak np. ludzie.

I nie plec bzdet, ze moze lubia tak wygladac, skoro jestes taki mocny w temacie to domagam sie odpowiedzi!

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pojawiła się jakaś nadinterpretacja - ja nikogo nie straszę inwazją gadów, mówię że są częścią naszj historii i rzeczywistości.

Jakby nie było - masz rację.
Z gadów (terapsydów) wyewoluowały pierwsze ssaki.
A my przecież jesteśmy ssakami. :)

#26 Gość_radoslaw

Gość_radoslaw.

Napisano

jeżeli ziemia ma takie strategiczne położenie to dlaczego po prostu jej sobie nie zajmą? druga sprawa to położenie ziemi na krańcu galaktyki o jakim więc strategicznym położeniu można tu mówić tym bardziej w przypadku gdy mamy do czynienia z rasą która z układu do układu przemieszcza się równie swobodnie jak my z jednego pokoju do drugiego. zdjęcie. no cóż kiedyś robiłem z plasteliny nie takie figurki... nie wykluczam że gdzieś tam mógł powstać taki gatunek ale przejmowanie planety w taki sposób jak robią to gady jest dla mnie deczko nieudolny. dziwię się że przetrwali tak długo skoro nie potrafią zdobyć takiej zacofanej technologicznie planety jak nasza. przypomina mi to naprawę traktora przy pomocy skalpela. niby można. tylko po co?

Oni ją zajęli 300 tys lat temu i ciągle dobrze się bawią. Otwarta inwazja może być dużym nietaktem w galaktycznej dyplomacji związanym z nieprzyjemnymi konsekwencjami, może też źle wpływać na ilość generowanego pożywienia na farmie którą dość malowniczo opisał Carlos Castaneda:
"... dotarłeś do czegoś co starożytni czarownicy nazywali kwestią nad kwestiami - rzekł Don Juan. - Tym razem cały czas owijałem rzeczy w bawełnę, sugerując ci, że jesteśmy przez coś więzieni. I rzeczywiście, coś nas więzi! Dla czarowników starożytnego Meksyku był to FAKT ENERGETYCZNY.
- Dlaczego ten drapieżca zawładnął nami w sposób, o jakim mi mówiłeś, don Juanie? - zapytałem. - Musi istnieć jakieś logiczne wytłumaczenie.
- Jest wytłumaczenie - odparł Don Juan - i to najprostsze na świecie. Zawladnęli nami, ponieważ jesteśmy ich pożywieniem, i uciskają nas bezlitośnie, ponieważ utrzymujemy ich przy życiu. My hodujemy kurczęta na kurzych fermach GALLINEROS, drapieżcy zaś hodują nas na ludzkich fermach, HUMANEROS. Dlatego zawsze mają co jeść. "

"Jedyną alternatywą dla ludzkości - ciągnął - jest DYSCYPLINA. Dyscyplina to jedyny środek zaradczy. Ale gdy mówię o dyscyplinie nie chodzi mi o jakieś ascetyczne praktyki. Nie chodzi mi o to, żeby wstawać o 5.30 każdego ranka i polewać się zimną wodą aż do zsinienia. Poprzez dyscyplinę czarownicy rozumieją umiejętność niwzruszonego stawiania czoła przeciwnościom losu, których nie braliśmy pod uwagę w naszych oczekiwaniach. Dla nich dyscyplina jest sztuką: sztuką stawiania czoła NIESKOŃCZONOŚCI bez mrugnięcia okiem i to nie dlatego, że oni są silni i twardzi, lecz dlatego że przepełnia ich nabożna cześć."

Dotąd mieli co jeść, ale wg mnie żarcie się kończy i będą musieli odejść. Znając powiedzenie o tonącym i brzytwie można się spodziewać że na koniec mogą próbować powalczyć o swoje. Możliwe że np wiedzą coś o karmie i zarówno 300 tys lat temu jak i dzisiaj potrzebują naszej zgody na pewne sprawy.
Jak się poczyta w galaktycznej dyplomacji to standardowy środek stosowany w kosmosie przez istoty o polaryzacji podobnej do gadów: doprowadzić jakąś cywilizację do takiego krytycznego punktu w którym na cośtam się zgodzi.
Co do strategicznego położenia Ziemi - a może jesteśmy w obszarze gdzie jast największe skrzyżowanie tuneli hiperprzestrzennych? Poza tym według mnie najważniejsze 2 punkty wyjątkowości tej planety to ilość i jakość informacji tu przechowywanych (jeśli dzisiaj mówi się że informacja to pieniądz, może być spora kasa do wyrwania - pozyskujesz informacje, lecisz z nimi do swojego układu i wymieniasz na co chcesz) i LUDZIE mający ogromne możliwości.

Cumulonimbus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widze, ze nie jestes w stanie odpowiedziec, na tak proste pytanie zadane przeze mnie, trudno, ale teraz zaczne podchodzic z duzym dystansem do tego tematu, zamiast zastanawiac sie czytajac te bzdury nad tym, jak czlowiek moze byc naiwny i glupi.

hm0.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Widze, ze nie jestes w stanie odpowiedziec, na tak proste pytanie zadane przeze mnie, trudno, ale teraz zaczne podchodzic z duzym dystansem do tego tematu, zamiast zastanawiac sie czytajac te bzdury nad tym, jak czlowiek moze byc naiwny i glupi.

Powinieneś to robić od samego początku a nie od teraz ;) . Fakt jest taki, że wiele osób ma problemy psychiczne, które objawiają się tak czy inaczej. Naiwność czy głupota rzadko mają z powyższym wspólny mianownik a ponieważ nie mamy możliwości pomocy pewnym osobom ze względu na anonimowość tego miejsca, jedynym wyjściem pozostaje ignorancja (nie przekonywać za wszelką cenę!) z niewielką nutką nadziei, że stan się nie pogorszy:).
Lekko sobie pobłażając mam pytania do osób światłych w dziedzinie gadziej okupacji: w jaki sposób nasi okupanci (ups, piszę a'la Pająk - no właśnie, co on na to?) zmieniają kształt z gadziego (łuski, pazury, pionowe źrenice, brak owłosienia, niska temperatura ich odpychającego ciała) na ludzki, doskonale tak je imitując? Jeśli teraz kończy się jedzenie, to kiedy było go więcej? Jeśli Bush jest zakamuflowanym najeźdzcą, to czy był nim Clinton? Co w takim razie z relacjami Ms Lewinski?

Łącząc się w bólu,
serdecznie pozdrawiam.

Cumulonimbus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja tylko liczylem na ciekawa konwersacje z radoslawem, ale jedyne co on potrafi to snuc jakies teorie, na tema hiper gado tuneli i innych bzdet. Jedyne co jest paranormalnego, to jego wiek, czyli 34lata (sic!), nie wiem czy to choroba psychiczna, lub kryzys wieku sredniego, spowodowany brakiem rodziny np.? Bo watpie czy "ktoras" by go chciala, skoro jest bardziej nawiedzony niz Jan Pajak.

Czekam na odp radoslawie na moje pytanie dotyczace wygladu repipaliancow!

Edit: Przemo. Już raz Cię prosiłem o powstrzymanie się w ocenach użytkowników. Nie dociera? Trudno.
Warn i urlop.

Użytkownik Przemo edytował ten post 21.03.2008 - 11:46

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Strzałem w krok jest tutaj zapodana przez radosława strona obcojęzyczna, na której cholera wie co pisze i skąd to pochodzi. A i podejrzewam że on sam posiłkuje sie wiedza nabytą w przypływie chwilowego geniuszu. :)

Jestem przeciwny temu co zrobił wyżej Przemo. Zamiast skasować personalia i puścić rozmowę dalej to ułatwia wygadanie się radosławowi.

Użytkownik `Pi3gi~aka`Michał edytował ten post 21.03.2008 - 11:58

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych