Napisano 25.03.2008 - 14:44
Napisano 25.03.2008 - 14:53
Niechce nic mowic, ale z ich przewaga technologiczna, nawet bys nie zdazyl kichnac. O buncie nie mowic.A nie prosciej poprostu, wleciec tu okretami kosmicznymi, zniewolic wszystkich ludzi i miec staly doplyw pozywienia/niewolników.
Niestety nie prościej. Otwarta agresja wygląda malowniczo w filmach. Jednak zawsze budzi opór i w konsekwencji walkę. A po co narażać się na możliwe straty? Ponadto najlepsze więzienie to takie, w którym więziony nie zdaje sobie sprawy, że jest więźniem. Nawet do buntu nie dojdzie, bo i przeciwko komu, skoro więziony nie zdaje sobie sprawy z własnego położenia.
Napisano 25.03.2008 - 15:10
Napisano 25.03.2008 - 18:41
Chodzi o to dlaczego ludzie nie byliby w stanie sie bronić ?Oświeć mnie i podaj swoje źródło tego toku myślenia.
Napisano 25.03.2008 - 18:49
Napisano 25.03.2008 - 18:53
Ja sobie hipotetycznie zakładam ze maja to czy tamto. ale jakbys przeczytal inne tematy mr. radoslawa, to bys wiedzial, ze te hipotetyczne jaszczurki dysponuja conajmniej technologia zaginania przestrzeni. To prostej ze tej perspektywy wysuwam reszte wnioskow. Tak samo prawdziwych jak jaszczurkiNo to teraz z innej beczki. Widziałeś flotę kosmitów? A może widziałeś jak zaginają przestrzeń aby dostać się na naszą planetę? Skąd masz pewność tej całej paplaniny o technologii, którą posiada jak dotąd nieodkryta cywilizacja. Gadasz o tym wszystkim jak o czymś sprawdzonym i oczywistym. Właśnie to jest w Twoich wypowiedziach najbardziej paradoksalne.
Owszem powiesz mi zaraz, że mamy Roswell, katastrofę Tunguską i wiele innych ale czy to są wiarygodne i co najważniejsze, wystarczające dowody na technologię spoza Ziemi ? Nie sądzę.
Napisano 25.03.2008 - 19:39
Napisano 25.03.2008 - 20:04
jakbys przeczytal inne tematy mr. Radoslawa
Napisano 25.03.2008 - 20:16
Użytkownik Krzyniu edytował ten post 25.03.2008 - 20:17
Napisano 25.03.2008 - 20:50
Cash no offence ale ja trzymam twoja strone. Poprostu w tym konkretnym przypadku probowalem dowiesc hipotetycznie, ze nie mamy szans w starciu z zaawansowana technologicznie cywilizacja [;.jakbys przeczytal inne tematy mr. Radoslawa
Zaskoczę Cię ale czytałem większość tematów i stron które podawał radosław. Jak dla mnie nie zmienia to postaci rzeczy. Wiele informacji na tych stronach jest przekręcanych i koloryzowanych dla własnego interesu. Autor próbuje udowodnić teorię, które jak na razie jest jedną z tych na szarym końcu dziwnych pomysłów i niecodziennych odkryć.
Ktoś już tu napisał, że radosław jest na lepszej pozycji bo on podaje źródła. W takim razie co ma podać za źródło biedny sceptyk, który podając linki do stron archeologicznych i encyklopedii jest wyśmiany… ? przecież to żenujące, więc zastanówcie się, co niektórzy, o czym piszecie. Człowiek poda wam rzetelne źródło, a wiele osób kpi sobie z niego, że wierzy w te brednie i nie ma otwartego umysłu. To kto tu ma problem?
Dla mnie osobiście to właśnie wy jesteście na straconej pozycji bo stajecie w obronie teorii, której ciężko jest zaistnieć wśród „zaślepionych racjonalistów i sceptyków”.
radosław jeśli będziesz tak uprzejmy to daj mi namiary na źródła związane z wierzeniami i mitologią tych „kilkudziesięciu” kultur. (Nie, tu nie było ironii!). Zależy mi na ich poznaniu. Oczywiście, jeśli to możliwe, chodzi mi o strony nie związane z paranaukami!
Jeśli nie, sam postaram się je odnaleźć i zagłębić w nich. Jednak aktualnie nie mam na to czasu.
Napisano 25.03.2008 - 21:14
Na szczęście sa jeszcze nie-naiwni i mądrzy jak Ty, więc równowaga jest zachowana.Widze, ze nie jestes w stanie odpowiedziec, na tak proste pytanie zadane przeze mnie, trudno, ale teraz zaczne podchodzic z duzym dystansem do tego tematu, zamiast zastanawiac sie czytajac te bzdury nad tym, jak czlowiek moze byc naiwny i glupi.
Napisano 26.03.2008 - 05:10
http://en.wikipedia.org/wiki/Dragon - to link który już podawałem, moze być punktem wyjścia w ich poszukiwaniu.
Paru tam brakuje - Indian Hopi, Maorysów, Zulusów i wielu innych plemion Afryki czy Aborygenów...
To jest chyba najgorsze. Przecież takie coś mógł napisać każdy. Chcesz wierzyć w takie coś...Twoja sprawa:) Nie jest to jednak żaden argument, a najzwyklejsza teoria konspiracyjna. $$$Może gady powiedziały sobie tak http://www.luisprada...tilian_pact.htm ?
Wolna energia - czemu jej nie wykorzystujemy?
Fragment z wiki:
Wolna energia jest także symbolem ruchu wynalazczego działającego na pograniczu nauki i fantazji, zaliczanego przez główny nurt nauki do pseudonauki. Inżynierowie i naukowcy zajmujący się wolną energią powołują się na fakty naukowe, takie jak efekt Casimira oraz wyliczenie dokonane w latach 60. XX wieku przez znanego fizyka Johna Archibalda Wheelera, że każdy metr sześcienny wszechświata ma gęstość energii odpowiadającą 1094 gramom materii (to 1014 razy więcej, niż cała materia wszechświata).
2 fragmenty z wiki
![]()
Zagadnienie dlaczego stała kosmologiczna ma znacznie mniejszą wartość niż to wynika z obliczeń energii próżni stanowi nierozwiązany problem współczesnej fizyki, nad którym pracuje wielu fizyków kwantowych.
Istnienie energii próżni stanowi kanwę dla rozmaitych urządzeń opisywanych w twórczości science fiction i spotykanych w grach komputerowych. Na wykorzystaniu energii próżni opiera się też kilkanaście koncepcji z ruchu wynalazczego zwanego wolną energią
Ekologia - czemu nie działa?
Głód - czemu jest gdy niszczone są zapasy jedzenia?
Kto "rozdaje" broń walczącym stronom w ponad 50 wojnach i czy naprawdę chodzi tylko o kasę?
Genetycznie modyfikowana żywność nie mająca żadnej wartości - czy naprawdę tego chcemy?
Czy religia jest nam potrzebna skoro za dużo dobrego z niej nie wynika?
Napisano 26.03.2008 - 15:36
Ja to powiedziałem i bynajmniej nie o to chodziło co biedny sceptyk może zrobić.Ktoś już tu napisał, że radosław jest na lepszej pozycji bo on podaje źródła. W takim razie co ma podać za źródło biedny sceptyk, który podając linki do stron archeologicznych i encyklopedii jest wyśmiany… ? przecież to żenujące, więc zastanówcie się, co niektórzy, o czym piszecie. Człowiek poda wam rzetelne źródło, a wiele osób kpi sobie z niego, że wierzy w te brednie i nie ma otwartego umysłu. To kto tu ma problem?
Napisano 27.03.2008 - 04:38
Użytkownik scpt edytował ten post 27.03.2008 - 04:46
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych