Nie rozwiązane, ale faktycznie nie mogę udowodnić że tego tam NIE ma. Tak samo nie można udowodnić, że w piątej galaktyce patrząc od południowego-wschodu NIE lewituje wielki pieróg z kapustą i grzybami o wielkości miliarda słońc. Obie te rzeczy (pieróg i pusta ziemia) są podobnie prawdopodobne, ale nie da się udowodnić nieistnienia żadnej z nich.ad1. Przyjmijmy, że rozwiązane.
A nawet jak się obali już wszystkie argumenty zwolenników tezy pustej ziemi to i tak przyjdzie taki, który powie że to cywilizacja z kosmosu, której techniki nie możemy pojąć, wydrążyła nam planetę :-)
No też totalnie nieprawdopodobne i niemożliwe. Nawet nie bardzo wiadomo o jaką kulę energii chodzi, jakie paliwo wykorzystuje. W każdym razie w pierwszym poście udowodniłem, że to nie może być zwykła gwiazda. Nie wiem co mam obalać (nie jest sprecyzowane o co tak naprawdę chodzi) to tego nie obalę.ad2. Będzie połączone z ad5. W związku z występowanie we wnętrzu ziemi jakiejś "gwiazdy", cokolwiek może to być i jakie paliwo wykorzystywać. Czy to zimną, gorącą fuzję, energię punktu zerowego, co tylko do głowy przyjdzie. Promieniowanie rozpychało gorącą jeszcze skorupę ziemską, powodując wytworzenie się "bańki" skalnej. W skutek obrotu wokół własnej osi na biegunach wartswa płaszcza była mniejsza, więc tamtędy wydostało się nadmierne promieniowanie.
A co do energii punktu zerowego to nie wiem jakby można ją do tego wykorzystać i z tego co przeczytałem owa energia jest podobnie paranormalna
Oczywiście pytania o to, skąd kula super energii miała się wziąć w środku płynnej Ziemi sobie daruję - bo przecież wiadomo, że to kosmici :-)
Przypomnijmy sobie wygląd bieguna północnego:ad3.Dziury mogą być ukryte pod cieńką warstwą osadów, lodu, pod wodą. Po prostu są ukryte przed naszymi oczyma.
Ocean arktyczny jest zasobny w surowce naturalne, w Wikipedii możemy przeczytać:
Ocean Arktyczny jest bardzo ważny jako najkrótsza droga między Europą, a pacyficznym wybrzeżem Ameryki Północnej. Dostępne są złoża ropy naftowej i gazu ziemnego oraz rudy wielu metali, a także piasku i żwiru.
Więc jeśli wiadomo że pod jego dnem są wyżej wspomniane surowce to gdyby była tam mega dziura to odkryto by ją bardzo szybko.
Proszę podaj link do tego artykułu, chętnie się z nim zapoznam i znajdę jego słabe punkty.ad.4 Naukowcy mogą się mylić. Możliwe, że w skorupie ziemskiej występują anomalię przeinaczające wyniki testów. W którymś wątku o pustej Ziemi, widziałem opracowanie naukowe dotyczące anomalii wystąpywania ślepego obszaru, gdzie nie dochodzą fale sejsmiczne po trzęsieniu. W kalsycznym rozumowaniu budowy Ziemi nie da sięwytłumaczyć tego faktu, za to artykuł przedstawiał przejżyście, że w razie pustej ziemi, da się to wyjaśnić.
Klasyczna fuzja taka jak w gwiazdach nie może zachodzić, co do tego się chyba zgadzamy. Zostaje zimna fuzja.ad.5 Kula energi.(zimna albo goraca fuzja, itp)
Znowu spójrzmy co na jej temat napisali w Wikipedii:
Zimna fuzja (ang. cold fusion) to nazwa hipotetycznejmetody fuzji jąder atomowych, którą dałoby się przeprowadzić w temperaturze znacznie niższej niż dla znanych obecnie reakcji termojądrowych.
Jak widzisz pewne, interesujące, fragmenty pozwoliłem sobie podkreślić. Otóż zimna fuzja to teoretyczne rozważanie, które może się okazać całkowicie nieprawdziwe.
Już nie udowadniajmy jednej paranormalnej rzeczy za pomocą innych, bo to do niczego nie prowadzi.