Napisano 30.03.2008 - 10:38
Napisano 30.03.2008 - 10:55
A jednak prowadzi się w mediach kampanie przeciw alkoholowi, narkotykom itd. Nawet jeśli na młodzież to nie podziała, to zwróci uwagę rodziców na ten problem. A z czasem i do młodzieży by to wg mnie trafiło. Bardziej odważni stali by się ci, którym tak wczesna inicjacja seksualna się nie podoba.Jest teraz tyle mediów, że taka społeczność może się po prostu przestawić na inne kanały, inne gazety. Wolny rynek, jeśli nie będą chcieli słuchać bzdur, że źle robią po prostu przełączą na inny kanał.
Napisano 30.03.2008 - 11:09
Napisano 30.03.2008 - 12:56
Mango nie chce Ci udowodnic ze nie masz racji tylko nie moge zrozumiec dlaczego ludzie potepiaja innych za ich zachowania. Zanim kogos potepissz postaraj sie zrozumiec i poznac przyczyny tych zachowan.
Napisano 30.03.2008 - 13:11
Problemem tych dziewczyn jest to, że sprzedają swoje ciało (czyn), przez co czy nam się to podoba czy nie stają się dziwkami (osoba) i niszczą swoje życie. I możesz stanąć na głowie, ale nie zmienisz faktu, że postępowania nie da się oddzielić od osoby. Postępowanie jest świadomym działaniem jakiejś osoby, jest zewnętrznym przejawem jej woli, jej decyzji. Jest bezpośrednio sprzężone z charakterem, osobowością, przekonaniami i przede wszystkim wolnym wyborem.Więc nazywaj po imieniu problem - czyn, ale nie krzywdź człowieka.
Napisano 30.03.2008 - 13:18
To mam kochać i szanować ludzi czy traktować ich jak siebie? Bo ja ludzi miłuję tak jak siebie, tylko bliskich inaczej traktuję."Szanuj blizniego swego, jak siebie samego"
Napisano 30.03.2008 - 14:24
Napisano 30.03.2008 - 14:51
Dobra, faktycznie w swoim poście z wczorajszego wieczora napisałeś coś innego a ja źle to zinterpretowałem, tak więc albo resztę sobie dopowiedziałem, albo ktoś inny to napisał. To nie manipulacja a zwykła pomyłka, mea culpaNigdzie czegoś takiego nie twierdziłem. Prezentujesz dość ciekawą technikę prowadzenia rozmowy, zwaną manipulacją.
Jest ryzykowneTwierdzę natomiast, że powtarzanie dziewczynie która zbłądziła, że jest dziwką, która nie zasługuje, żeby zobaczyć w niej człowieka
Napisano 30.03.2008 - 16:15
Napisano 30.03.2008 - 16:54
O_oPrzesadzasz coraz bardziej. Teraz nazywasz mój sposób myślenia błędem. Co daje Ci pewność, że to Twój sposób postrzegania nie jest błędny? Masz patent na nieomylność? Tak bardzo potrzebujesz się dowartościować, że teraz zaczynasz oceniać mój sposób myślenia i nazywasz go błędem? Musisz kogoś uważać za gorszego, żebyś poczuł się lepiej?
Tak bo ten wstrętny Trajan o niczym innym nie marzy jak tylko o zmanipulowaniu wszystkich, oszukaniu, zniszczeniu... Już wyjaśniłem pomyłkę i przeprosiłem, przesadzasz z tą histerią.zy ja coś takiego powiedziałem? To nie są pomyłki, to jest manipulacja, której dopuszczasz się celowo.
Różnice różnicami ale proszę o to, ażeby przed potokiem pretensji chociaż przeczytać to co napisałem. Wyraźnie zaznaczyłem, że "zakłamanie" o jakim pisałem wprowadzacie przepełnieni szlachetnymi intencjami i absolutnieSugerujesz, że jestem zakłamany
Napisano 30.03.2008 - 17:50
Napisano 30.03.2008 - 21:02
Arkadiusz, NIGDY nie napisałam, że sądzę, iż młodociane prostytutki żałują swojego postępowania ;|
Napisano 30.03.2008 - 21:11
Kiedy po takiej "terapi" dziewczyna prosi o pomoc nie nalezy jej wczesniejszych zachowan oceniac ani potepiac, ona juz wie ze robila zle. To taki moment kiedy nalezy okazac milosc i zrozumienie.Jeśli odmówi, po prostu będzie pobita i zgwałcona. Wtedy często dziewczynie otwierają się oczy - zauważa w jakim otoczeniu przebywa i jak bardzo jest poniżana. Taka terapia szokowa jest jednak zbyt niebezpieczna, aby kogokolwiek na nią narażać...
Napisano 30.03.2008 - 21:19
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych