zabiłeś mi klina Piotrek
![;]](https://www.paranormalne.pl/public/style_emoticons/default/smile5.gif)
Napisano 28.03.2008 - 13:11
Napisano 28.03.2008 - 13:37
Bez ludzi świat byłby piękny
Niema wirusa który sam by się unicestwił.
Napisano 28.03.2008 - 13:39
Napisano 28.03.2008 - 14:15
Dawanie ograniczeń i tak nic nie zmieni, wręcz przeciwnie - to co zakazane jest bardziej atrakcyjne.
Czy mam rozumieć, że uważasz, że jeśli zdejmiemy ograniczenia i seks będzie dozwolony nawet dla dzieci, to mniejsza ich liczba będzie go uprawiać?Toteż mówię. Ograniczenia - nie, edukacja - tak.
Napisano 28.03.2008 - 14:15
Napisano 28.03.2008 - 14:51
Napisano 28.03.2008 - 14:55
Nim więcej zakazów tym więcej zbrodni, proste.
Napisano 28.03.2008 - 14:57
O Jezusie... Kup sobie wyspę, sprowadź na nią losowo wybranych ludzi i pozwól wszystkim kraść, ćpać, uprawiać seks każdy z każdym, nie wprowadzaj przepisów drogowych i nadrukuj tyle pieniędzy ile będą w stanie wydać Twoi podwładni. Zobaczymy jak długo minie zanim się pozabijacie.Niby jest wolność, ale rząd chce ingerować w życie prywatne ludzi. Poza tym to strasznie prymitywny sposób zakazów. Każdy dobrze wie kedy ma ochote na sex. Zabroniają alkoholu do 18 lat, a wszyscy dookoła mnie piją
. To nie ma sensu. Każdy też wie co jest dla niego dobre, a co złe. Nim więcej zakazów tym więcej zbrodni, proste.
Napisano 28.03.2008 - 15:03
Napisano 28.03.2008 - 15:14
Dzisiaj mielibyśmy to samo, gdyby nie odpowiednie instytucje, które sprawują kontrolę nad społeczeństwem. Wyobraź sobie co by się działo, gdyby przez tydzień nie było w ogóle policji.Goccolo dawniej i zawsze ile wiem z lekcji historii istniało prawo. Religia też wpaja pewne wartości. Tyle że "dawniej" mimo tego rżneli się mieczami, torturowali i gwałcili.
Bzdura. Część z nas potrafi się kontrolować i postępować wedle sumienia, ale wielu nie. Gdyby nie prawo i odpowiednie aparaty zapewniające przestrzeganie prawa, działyby się naprawdę popieprzone rzeczy.Chodzi o to że mimo prawa jak ktoś chce zgrzeszyć to i tak to zrobi, a kto nie chce to nie,[...]
Przeczytaj temat od początku do końca i jeśli masz jakieś propozycje albo wątpliwości to powiedz, bo tym zdaniem nie wniosłeś zbyt wiele do tematu...[...] ale tu piszemy na temat seksu od 18 roku życia. To trudne tak pisać prostolinijnie bo od razu pojawiają się odnogi tematu.
Napisano 28.03.2008 - 15:29
Tu już chodzi o użycie siły przeciw tym którzy łamią prawo. Gdyby nie dzisiejsze instytucje to by nie było kontroli nad społeczeństwem. Chodziło mi tu przede wszystkim o wojny. Rząd chce to łamie prawa i są łamane prawa człowieka i nie ma tu znaczenia religia. Perfidnie łamie się też wcześniej ustanowione prawa. No tak, ale to wojna i to wszystko zmienia.Dzisiaj mielibyśmy to samo, gdyby nie odpowiednie instytucje, które sprawują kontrolę nad społeczeństwem. Wyobraź sobie co by się działo, gdyby przez tydzień nie było w ogóle policji.
Sprawa ma się tu tak. Idzie to według szablonu "nie rob tego bo poniesiesz konsekwencje". Coś na wzór "nie grzech bo będziesz się smażył w piekle". Nie jestem za tym żeby zlikwidować prawo, ale o to żeby ten kto ustanowił te zarządzenie sam go nie łamał. Piękne pacyfistyczne gadanieBzdura. Część z nas potrafi się kontrolować i postępować, ale wielu nie. Gdyby nie prawo i odpowiednie aparaty zapewniające przestrzeganie prawa, dz
iałyby się naprawdę popieprzone rzeczy.
Przykład? Niech każdy z nas, kto ma prawo jazdy, przyzna się teraz szczerze: czy przestrz
egalibyście przepisów drogowych gdyby nie kontrole radarowe itd.?
Czy zatrzymywalibyście się na KAŻDYM czerwonym świetle, nawet widząc, że droga wydaje się wolna? Czy jechalibyście 50 czy choćby 70 przez teren zabudowany, choć droga prosta jak w mordę strzelił? A to tylko przepisy drogowe... Wyobraź sobie czy wszyscy widząc na wystawie telewizor za 5000zł i wiedząc, że nie ma policji, powstrzymali by się, żeby go sobie wziąść.
Napisano 28.03.2008 - 15:32
Napisano 28.03.2008 - 15:43
No i dobrze, bo tylko coś takiego działa na pewnych ludzi.Sprawa ma się tu tak. Idzie to według szablonu "nie rob tego bo poniesiesz konsekwencje". Coś na wzór "nie grzech bo będziesz się smażył w piekle".
Zgadzam się tylko... co to ma do omawianego temat?Nie jestem za tym żeby zlikwidować prawo, ale o to żeby ten kto ustanowił te zarządzenie sam go nie łamał.
Jak już pisałem, to nie jest sprawa tylko tych ludzi, bo np. problem nieletnich matek albo chorób wenerycznych dotyczy całego społeczeństwa. Państwo musi zapewnić pomoc osobom dotkniętym przez takie problemy, a pieniądze na tą pomoc idą z naszych kieszeni.Odnośnie sexu od 18 roku życia. Chodzi o prywatną strefe emocjonalną ludzi w co raczej rząd nie powinien ingerować.
No i jaki jest stosunek osób zamordowanych przez osoby cywilne, a policjantów? Albo inaczej: jaki jest stosunek morderstw udaremnionych/ukaranych przez policję, do morderstw dokonanych przez policjantów? Chyba zgodzisz się, że policja jednak robi więcej dobrego niż złego? Choć nie twierdzę, że nie mogłoby być (dużo) lepiej...Jeszcze jedno dodam. To co napisałem że jak ktoś chce zgrzeszyc to i tak zgrzeszy. Policja faktycznie jest od tego żeby bronić ludzi którzy nie chcą zostać zaatakowani przez jakiś agresorów. Należy pamiętać że były przypadki zabójstwa przez policje. Nikt nie jest niewinny. Policja ma za zadanie być straszakiem dla zbrodniarzy, a źródłem bezpieczeństwa dla niewinnych.
Napisano 28.03.2008 - 16:02
Napisano 28.03.2008 - 16:06
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych