Napisano 01.04.2008 - 13:54
Napisano 01.04.2008 - 14:38
Napisano 01.04.2008 - 15:35
Napisano 04.04.2008 - 12:45
Napisano 22.04.2008 - 04:38
wspolczuje temu panu z filmu bo rozglos jaki przyniusl mu jakis palant zamieszczajacy film na internecie mogl miec zly wplyw... z cala pewnosci teraz bedzie o 110% ostrozniejszy
az sam czuje sie zle jak mysle o takich ludziach
Napisano 22.04.2008 - 06:35
pytanie: "jeśli istnieją, to czemu nie udowodnią temu światu"?? Mnie też to zastanawia.
Napisano 23.04.2008 - 18:33
Napisano 27.04.2008 - 22:23
Napisano 28.04.2008 - 00:12
Taaa...Tak, text Biblii tu pasuje.
Napisano 28.04.2008 - 07:54
Podparcie się nowotestamentowym fragmentem dot. kuszenia Jezusa jako sugestią odpowiedzi na tytułowe pytanie można zaklasyfikować w kategorii absurdu do wyjątkowych majstersztyków Jeśli ktoś tu widzi jakąkolwiek analogie to gratuluję...
Napisano 28.04.2008 - 15:42
Taaak, vkali...ciekawe co cię mariush przymusiło by wychylić się z bunkra z którym się dobrowolnie zamknąłeś przed vkalim ,..czyżbyś już kisł? ...a może mocodawcy naciskają? ..jak się nudzisz to przynajmniej pobaw się w udowodnienie, że nie kisisz lub że cię mocodawcy naciskają …życzę pomyślności w dowodzeniu [niekoniecznie tylko niemotom gloryfikujacym cie]
Też się dziwię, że nikt, w tym Ty, nie zajął się pogrzebaniem w tym, jak to bezpodstawnie nazwałeś, śmietniku. Rozumiem, że ten fakt przemawia przeciwko mnie. A ścisłych wyliczeń wcale nie ma aż tak dużo i nie są aż tak bardzo skomplikowane (są to same podstawy w absolutnej większości niewykraczające poziomem trudności poza szkołę średnią).…aż dziw bierze, ze nie znalazł się nikt który choćby w małym stopniu podważył by ten śmietnik, którym zaśmieciłeś debatę, niby to na potwierdzenie oficjalnego nierealnego scenariusza wałki budynków wtc, …
Nazywasz mnie oszustem zaśmiecającym forum debat. Czy oprócz powyższego, charakterystycznego dla Ciebie prowokującego pustosłowia, masz coś na poparcie tego osądu?by choćby natłokiem matematyczno chemiczno fizycznego śmiecia, od zupełnie zbytecznych nic nie wnoszących wyliczeń poprzez drobne naciągnięcia wyprowadzeń po najzwyklejsze oszustwa, choćby malunkami ..te wszystkie nieuczciwe zabiegi winny cię dyskwalifikować jako [uniwersyteckiego] naukowca, ..
Napisano 28.04.2008 - 19:45
Nazywasz mnie oszustem zaśmiecającym forum debat. Czy oprócz powyższego, charakterystycznego dla Ciebie prowokującego pustosłowia, masz coś na poparcie tego osądu?CYTAT(vkali)
by choćby natłokiem matematyczno chemiczno fizycznego śmiecia, od zupełnie zbytecznych nic nie wnoszących wyliczeń poprzez drobne naciągnięcia wyprowadzeń po najzwyklejsze oszustwa, choćby malunkami ..te wszystkie nieuczciwe zabiegi winny cię dyskwalifikować jako [uniwersyteckiego] naukowca, ..
Napisano 29.04.2008 - 13:59
Taaak, vkali.
Dostałem nowe instrukcje od mojego bezpośredniego przełożonego. Z racji tego, że status poziomu zagrożenia bezpieczeństwa z Twojej strony zmienił się wczoraj z żółtego na pomarańczowy, tajna agencja rządowa, w której pracuję zdecydowała się na prewencyjną interwencję. Stąd ten wczorajszy post. Tylko nie mów o tym nikomu, bo to ściśle tajne informacje.
A tak na poważnie.
Nie przepadam za tym, gdy ktoś w tak bezsensowny sposób, opierając się na Biblii, próbuje uzasadnić swoje racje. Twoja argumentacja jest równie płytka,.
.. …może już teraz pojmiesz różnicę miedzy postawą jezusa, a twoją,.. na te kuszące propozycje szatana wykazania [się], zaprezentowania się, czy też udowodnienia zarówno się samego czy samego siebie, jak również tego, co się samemu ma czy się samemu posiada oraz co się sobą reprezentuje czy przedstawia lub też, co się samemu umie i pojmuje a czego nie umie i nie pojmuje..Jeśli mogę doradzić, to proponuję najpierw Ci zapoznać się z prawdziwym sensem fragmentu dotyczącym kuszenia Jezusa przez Szatana. Może wtedy zrozumiesz,
Twoja argumentacja jest równie płytka, co udowadnianie na podstawie poniższego fragmentu przyzwolenia Jezusa dla kanibalizmu i wampiryzmu:
Na to rzekł im Jezus: Zaprawdę, zaprawdę powiadam wam, jeśli nie będziecie jedli ciała Syna Człowieczego i pili krwi jego, nie będziecie mieli żywota w sobie.
Jan. 6:53
Rozumiem, że ten fakt przemawia przeciwko mnie. A ścisłych wyliczeń wcale nie ma aż tak dużo i nie są aż tak bardzo skomplikowane (są to same podstawy w absolutnej większości niewykraczające poziomem trudności poza szkołę średnią).
Cóż, najwyraźniej masz rację – techniczny analfabetyzm w tym coraz bardziej zhumanizowanym społeczeństwie zatacza coraz większe kręgi. Zresztą powodzenie takich gniotów jak „Loose change” jest na to najlepszym dowodem.
Nazywasz mnie oszustem zaśmiecającym forum debat. Czy oprócz powyższego, charakterystycznego dla Ciebie prowokującego pustosłowia, masz coś na poparcie tego osądu?
Napisano 29.04.2008 - 17:09
"Poczytywałem" - to za dużo powiedziane. Po prostu zaintrygowała mnie sugestia (wyczytana z postu Głodomoora), że jakiś fragment Biblii udziela wskazówek dotyczących tytułowego pytania. Z ciekawości sprawdziłem, o jaki urywek chodzi i krótko ustosunkowałem się do tego, co zobaczyłem.bardzo głośno dla pokazu i zapewne dla pozyskania poklasku manifestowałeś swoje zabunkrowanie się przed vkalim, .. a wyszło, że był to jedynie czczy pokaz, ..czcze widowisko dla swojej adoranckiej gawiedzi, ..w rzeczywistości skrycie wyłaziłeś z bunkra i mnie poczytywałeś, o czym dowodzi choćby ten post …
Zatem postaram się uzasadnić moje zdanie w kwestii owych biblijnych cytatów, bo raczej na Twoje uzasadnienie nie ma co liczyć.…wcale się nie dziwię, że postawa i odpowiedzi jezusa na te bardzo kuszące propozycje szatana w zamian za wykazanie się, w zamian za pokazanie się, w zamian za przedstawienie się czy tylko danie przedstawienia, bardzo ciebie drażnią oraz denerwują, … że chcesz je odsunąć od siebie jak najdalej lub też chcesz je traktować jako bezsensowne i płytkie i w ogóle nie dotyczące się jakiegokolwiek dowodzenia się, przedstawiania się itp.
A gdzie ja stwierdziłem, że przedstawiona przeze mnie interpretacja dotycząca Jan 6:53 jest Twojego autorstwa?! Gdyby tak było, po prostu bym Cię zacytował...weź daj sobie na wstrzymanie z tego rodzaju twoimi nieuczciwościami, …wiem, że na twoim naukowym podwórku praktyki wkładania komuś w usta słów, których ni wypowiedzieli i na ich podstawie obśmiewanie tych którzy ich nie wypowiedzieli, to zwykła codzienność, ..ale racz tego rodzaju świństwa nie ciągnąć tutaj za sobą i racz z łaski swej ich tutaj nie zaszczepiać,..to nie jest świński teren do którego ty już zdążyłeś przywyknąć…
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych