Napisz mi jakie mam braki o starożytności i historii religii. Zaczynasz jakieś zdanie i nie argumentujesz go, myślisz, że mnie ośmieszysz! Sam sie ośmieszasz!
Szkoda mi ciebie, sam nie widzisz, że to w co wierzysz zostało ci przekazane przez ludzi, którzy mają w nosie rzeczywisty obraz świata, bo żyją własnymi marzeniami i tym co sobie ubzdurali. A ty czerpiesz z tego.
Widać, że masz braki i to spore. Przykładem dobrze to pokazującym jest temat ,,zakłamana historia" gdzie wrzuciłeś jakiś tekst o badaniach piramidy, w którym znajduje się to nieszczęsne zdanie o wkładaniu żyletki między bloki piramidy. Każdy kto widział chociaż raz piramidę na zdjęciu to wie, że to jest kompletna bzdura. Ty raczej nie widziałeś zdjęć piramidy skoro wrzucasz teksty z takimi bzdurami. Druga sprawa to odlewane bloki piramidy. O tym napisałem w tamtym temacie.
Człowiek, który orientuje się w rzeczywistości i zna różne teorie, ten nie przywiązuje aż tak dużej wagi do teorii alternatywnych. A u ciebie widać wielkie uwielbienie takich teorii.
Ich największą wadą jest to, że mają bardzo często marne podstawy, nie mówiąc już o dowodach. Jednak komuś kto nie zna oficjalnych wersji nie przeszkadzają takie braki.
A co do narodzenia z dziewicy. Już pisałem, że jest to wzięte z innych religii. Tych analogii po prostu nie da się lekceważyć. Podobieństw do innych wierzeń jest tyle że więcej nie trzeba. Taki pogląd akceptuje większość ludzi, którzy znają się na rzeczy, pewnie też wielu księży.
Teza o tym, że kosmici zapłodnili Marię nie ma kompletnie żadnych podstaw. Została wylansowana przez denikena. To jest tylko wiara, a ja nie mam powodu żeby ją podzielać. Ale każdy sobie wierzy w to co chce. Jeśli ktoś chce to może sobie wierzyć że została zapłodniona przez cyklopy.
Poczytaj sobie mitologię greków i rzymian to się dowiesz że oni też mieli swoje dziewice np. Atenę, czy Artemidę.
Znowu nie zrozumiałeś, jeżeli chełm jest złoty lub srebny to w słońcu błyszczy, świeci się. Autor rysuje wtedy promienie.
Kręcisz. Moje zdjęcia z poprzedniej strony wolisz pominąć bo nie pasują do twojej teorii hełmu. Przypomnę ci co na nich widać. Widać że wokoło głowy jednego ludka jest taki półokrąg z promieniami a na drugim widać innego ludka a nad nim słońce które wygląda bardzo podobnie do tego które ma ten pierwszy wokoło swojej głowy, te promienie też wyglądają identycznie. Dlatego twierdzenie że akurat na tym
http://i.imgur.com/4bzgI.jpg zdjęciu namalowano hełm z odbitymi promieniami jest bez podstaw i porównując ją z innymi malowidłami traci sens.
I na koniec. Radzę poczytać sobie o bóstwach solarnych. Takie bóstwa były często przedstawiane mając w około głowy jasną poświatę wyglądającą jak słońce.
Radzę też poczytać mitologię żebyś mi nie pisał że Maria została zapłodniona przez kosmitów.
Użytkownik Wszystko edytował ten post 02.02.2012 - 21:32