Napisano 25.01.2012 - 19:02
Napisano 26.01.2012 - 11:20
Napisano 26.01.2012 - 15:45
Napisano 26.01.2012 - 19:40
Jakos hinduskie malowidla, tez mnie nie przekonuja, bo wyraznie widac glowne bostwo i dookola niego pomniejsze, z ktorych dwoja ma wyraznie niebieski odcien skory. Bardzo prosze mi to wytlumaczyc sceptycznie i naukowo.
Jak do dzisiaj to nauka nie stwierdza mozliwosci wystepowania takiego koloru skory u czlowieka, no chyba ze go cos dusi...
Napisano 26.01.2012 - 21:29
No dobra są hieroglify które oznaczają konkretne przedmioty lub czynności. Ale jeśli chodzi o ten symbol co wygląda jak ufo to raczej nie odczytuje się go w ten sposób, on oznacza te spółgłoski czyli r i t. Jeśli nie twierdzisz że to ufo to ok, pozostaje nam xgość który jasno twierdzi że to ufo jest.
Napisano 26.01.2012 - 21:38
Rzadka przypadlosc i anormalnosc w hemoglobinie, a nie choroba.W latach 60-tych w Kentucky żyła liczna rodzina „niebieskich ludzi”. Większość z nich nie doświadczyła poważniejszych chorób i dożyła wieku 80 lat pomimo posiadania niebieskiej skóry. Przypadłość ta była przekazywana z pokolenia na pokolenie. Wiele osób w tym schorzeniem ma błękitną, indygo, śliwkową lub purpurową skórę. Ta rzadka przypadłość jest spowodowana anormalnością w hemoglobinie.
Napisano 27.01.2012 - 00:00
Użytkownik Staniq edytował ten post 27.01.2012 - 00:03
Napisano 27.01.2012 - 00:22
Nie zebym sie Staniq czepiala, ale mogles przeczytac uwaznie...
Rzadka przypadlosc i anormalnosc w hemoglobinie, a nie choroba.W latach 60-tych w Kentucky żyła liczna rodzina „niebieskich ludzi”. Większość z nich nie doświadczyła poważniejszych chorób i dożyła wieku 80 lat pomimo posiadania niebieskiej skóry. Przypadłość ta była przekazywana z pokolenia na pokolenie. Wiele osób w tym schorzeniem ma błękitną, indygo, śliwkową lub purpurową skórę. Ta rzadka przypadłość jest spowodowana anormalnością w hemoglobinie.
Podpowiem, slady "innych" genow?
Stoje za UFO.
Napisano 27.01.2012 - 00:26
Jestem z tobą dodatkowo myśle, że jest to nowa rasa ludzi. Mamy już:
1. Meksyk i okolice - czerwoni
2. Afryka - czarni
3. Azja - żółci
4. Europa - biali
5. Australia - brązowi
6. Nowa rasa - niebiescy
7. pominąłem kogoś...?
heh, wszystkie kolory tęczy
Badania genetyczne ostatnich lat (projekt poznania ludzkiego genomu) nie wykazują, żeby pojęcie rasy (lub przynależności etnicznej) miało uzasadnienie genetyczne.
Badania DNA nie wskazują, żeby osobne, klasyfikowalne podgatunki (rasy) istniały pośród ludzi współczesnych. Chociaż można zidentyfikować geny odpowiedzialne za cechy fizyczne pojedynczego osobnika, na przykład za kolor skóry lub włosów, to jednak nie ma jednoznacznego szablonu genetycznego pozwalającego na odróżnienie jednej rasy od innej. Podobnie nie ma genetycznej podstawy na rozróżnienie przynależności etnicznej. Ludzie żyjący w tym samym regionie geograficznym od wielu pokoleń mogą mieć wspólne allele, ale żaden z tych alleli nie występuje u wszystkich osobników jednej populacji i żadnego osobnika innej populacji.
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 27.01.2012 - 00:28
Napisano 27.01.2012 - 00:27
No właśnie mag... Powinienem Cie przeprosić, ale dodatkowego linka "zjadł" komputer. Nie musiałabyś się męczyć i guglowac, a tak Ci się pewnie nie chciało...
Przykro mi to pisać, ale taka choroba istnieje.
Argyria
Argyria jest to schorzenie wywołane stycznością ze sporą ilością srebra (srebrny pył albo srebro koloidalne). Uciążliwym objawem choroby jest zmiana barwy skóry na niebieską albo niebieskawo-szarą. Zmiana może wystąpić w określonych miejscach lub na całym ciele. Nie ustalono jaka dokładnie ilość srebra wywołuje symptomy choroby.
I jeszcze:
- Rzadko spotykana choroba argyria, nie zagraża życiu, ale może być kłopotliwa. Argyria, inaczej srebrzyca, jest wywołana regularnym przyjmowaniem dużych ilości związków srebra przez długi czas – przynajmniej kilka miesięcy.
Samo noszenie srebrnej biżuterii czy używanie platerowanych sztućców nie grozi zachorowaniem na argyrię czyli srebrzycę, organizm musi być narażony na długotrwały kontakt ze srebrnym pyłem, albo koloidem. Pierwszy przypadek dotyczy głównie górników, pracujących w kopalniach srebra. W krajach wysoko rozwiniętych pracownicy kopalni mogą liczyć na zabezpieczenia, chroniące ich przed zagrożeniem.
Do drugiej grupy ryzyka należą osoby, które same przyjmowały związki srebra, zazwyczaj w postaci koloidu. Taki środek jest przez medycynę alternatywną uważany za cenny lek i naturalny antybiotyk, mający łagodzić stany zapalne, pomagać w problemach skórnych i schorzeniach przewodu pokarmowego. Badania kliniczne nie potwierdziły tych właściwości, a w wielu krajach obrót preparatami zawierającymi związki srebra podlega ograniczeniom.
Głównym objawem choroby jest zmiana koloru skóry na niebieski lub niebiesko-szary. Przebarwienia mogą pojawiać się miejscowo, albo obejmować całą powierzchnię skóry. Czasem szary odcień przybierają także białka oczu.
Przebarwienie to nie ustępuje samo, ale pomóc – przynajmniej w niektórych przypadkach – może zabieg laserowy.
edit: nie, nie jestem sceptykiem jeżeli chodzi o UFO, ale lubię dokładność, jeżeli jest to możliwe...
Napisano 27.01.2012 - 00:41
Użytkownik WithinTemptation edytował ten post 27.01.2012 - 00:43
Napisano 27.01.2012 - 09:12
Napisano 27.01.2012 - 10:48
Aby potwierdzić swoje tezy musicie znaleść dowody na istnienie owego znaku znaczącego co innego a nie statek ufo
Użytkownik Wszystko edytował ten post 27.01.2012 - 11:16
Napisano 27.01.2012 - 14:55
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych