Skocz do zawartości

Zdjęcie

Moderowanie, czy cenzura?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
173 replies to this topic

Ankieta: Co sądzisz o sposobie moderowacji tego forum? (159 użytkowników oddało głos)

Co sądzisz o sposobie moderowacji tego forum?

1. Nie spotkałem się z nieuzasadnionym zamknięciem tematu. (50 głosów [31.45%])

Procent z głosów: 31.45%

2. Czasem miałem wątpliwości, co do zasadności zamykania wątku. (64 głosów [40.25%])

Procent z głosów: 40.25%

3. Mam wrażenie, iż liczba niesprawiedliwie zamykanych wątków jest zbyt duża. (45 głosów [28.30%])

Procent z głosów: 28.30%

Głosuj

pui.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wyłapywać potknięcia i robić z tego aferę.

czyli Twoim zdaniem ten temat nie ma sensu, nie ma zadnego problemu i wszystko jest ok?
  • 0

darokrol.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A gdzie ich nie było ? Sam popełniłem parę, ale nie uważam się za nieomylnego. Userzy zamiast skupiać się nad pisaniem postów i dyskutowaniem, wolą wyłapywać potknięcia i robić z tego aferę.

o następny, userzy będą robić to co im się podoba, jeśli w regulaminie niema punktu "zabrania się krytykowania moderatorów" to będziemy was krytykować i nic nam nie możecie zrobić :D chciałbyś żeby obecnie PO zabroniła wszystkim ludziom krytykowania rządu i kazała skupić się na pracy ?
  • 0

mithrandir.

Pan Satyros

• Tematów: 5
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

czyli Twoim zdaniem ten temat nie ma sensu, nie ma zadnego problemu i wszystko jest ok?

Tak. Przynajmniej problem nie jest na tyle duzy aby z tego powodu odwolywac (!) moderatorow

chciałbyś żeby obecnie PO zabroniła wszystkim ludziom krytykowania rządu i kazała skupić się na pracy ?

Widze tą właśnie krytykę: odwołać Przema ! odwołać Przema !. Zaraz ktoś założy temat, że moderator 'zrobił kupke' i poprze go grono osób, którym zależy na anarchii. Nudne to już jest
  • 0

pui.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak. Przynajmniej problem nie jest na tyle duzy aby z tego powodu odwolywac (!) moderatorow

no dobra to zamknijcie temat i olejcie tych ludzi ktorzy zaglosowali w ankiecie, ktora okazuje sie byc bez celowa
  • 0

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

• Tematów: 401
  • Artykułów: 109
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

...a ja nadal czekam na wypowiedź Eury'ego w kwestii ankiet.
Co jak co, ale stanowisko administratora ma tu chyba największe znaczenie.
  • 0

Avion.
  • Tematów: 18
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Powiem tylko jedno, czytałam te posty i czytałam, i jak je czytałam to prawie się poryczałam. Wszędzie każdy chce być wielki. Odnoszę się nie tylko do tego tematu, ale i do innego który został zamknięty. Prawdą jest że użytkownicy boją się moderatorów, bo mogą zbanować, dać ostrzeżenie, zdegradować, zamknąć temat. i ja się nie dziwie. A ten kto się odważy sprzeciwić, cierpi. Ja osobiście spotkałam się, tylko raz mój post został usunięty. Nie było wiadomości na PW dlaczego tak się stało, albo jakiejś przypiski.
Niestety każdym forum, stroną, rządzi władza. Trzeba się z tym liczyć. Nie masz znajomości to zginiesz. Także najlepiej siedzieć cicho i odpowiadać jak jak inni by tego chcieli. I się nie wychylać kilku tak zrobiło i ich zbanowali. BUZKA wam ludziki :*
  • 0

Klio.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Niestety każdym forum, stroną, rządzi władza. Trzeba się z tym liczyć. Nie masz znajomości to zginiesz. Także najlepiej siedzieć cicho i odpowiadać jak jak inni by tego chcieli. I się nie wychylać kilku tak zrobiło i ich zbanowali.

Z takiego, bardzo zresztą głupiego i zgoła błędnego założenia wychodzą i userzy i moderatorzy, dlatego, ( jak to miał w swoim wiekopomnym opisie na GG pewien smod o malutkim rozumku) "Jest jak jest" x] :lol
Ty również piszesz nie najmądrzej, wyjaśniam dlaczego: wszyscy zapominacie, że to nie jest prawdziwe życie, tylko hobby, forma spędzanie wolnego czasu, (nie najzdrowsza zresztą), to wirtualne, nierealne forum. Jak Wam się coś nie podoba userzy to piszcie o tym niczego się nie bojąc. Co Wam może zrobić którykolwiek z modów? Zwolni Was z pracy, wyrzuci pod most z domu, nie da Wam jeść? Odetnie dopływ tlenu? Ludzie, nie dajcie się zwariować! Myślicie, że jakiś warn czy ban może Wam zepsuć nastrój, jeżeli piszecie w słusznej sprawie? Nie bójcie się wirtualnych wiedźm i innych strachów, olejcie ich tak, jak oni olewają Was. W sieci jest pełno na pewno mniejszych, ale bardziej przyjaznych użytkownikowi for o tematyce para. Odejdźcie z Paranormalne.pl, a szybciutko zobaczycie, ile warta jest iluzja władzy tutejszego admina i modów. Mod i admin na pustym forum warte są tyle, co nic.

Pozdrawiam.

Edit +.....
4.4 Każdy użytkownik może posiadać tylko jedno konto. W przypadku wykrycia wielokontowości, wszystkie konta zostaną zablokowane.

Promowanie swojego forum poprzez tego typu teksty to nie najwłaściwsza droga.

• 0

duchy_pustkowi.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Święta racja Kilo to wirtualne problemy wirtualne kłótnie - ciekawe kiedy cale wasze życie będzie ... wirtualne
  • 0

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Avion, doprawdy trudno nie reagować, gdy ktoś łamie regulamin i to czasami wielokrotnie i w wielu punktach jednocześnie.

Jak np "koffana lovvciana" inga. Babsztyl, który kiedyś był supermoderatorką VRP. Mam po kolei wymieniać, w których punktach łamała regulamin? Proszę bardzo.
- regulamin stanowi, że jeden user = jedno konto, tymczasem Inga założyła sobie co kilka kont (wczoraj po zablokowaniu konta "Inga" pisała jeszcze z kont "Driada", a w tym temacie z konta "klio"), po zablokowaniu jednego konta wchodziła z innego i dalej robiła swoje
- wielokrotnie obrażała moderatorów oraz użytkowników VRP, przykładowo Przema nazywając "debilem" a mnie "dzieciakiem"
- prócz łamania regulaminu ma też na koncie masę innych przewinień, których dopuściła się, będąc supermoderatorką (wybaczcie, ale nie czuję się kompetentnym w kwestii opisywania tychże przewinień na publicznym forum)

Nie masz znajomości to zginiesz.

Guzik prawda, wystarczy znać regulamin i go przestrzegać.
Jeśli masz gdzieś regulamin i netykietę, to zginiesz.
  • 0

#115 Gość_Nivers

Gość_Nivers.

Napisano

Trochę szacunku Ivellios dla starszej osoby.

od Ingi:

Myślisz, że możesz mnie oczerniać bezkarnie, bo zostałam zbanowana? Otóż nie! Najpierw zacznijmy od tego, że miałam na VRP TYLKO dwa konta, o koncie Klio wiedział Eurycide od samego początku, ponieważ sama osobiście go o tym poinformowałam. Kiedyś, przy okazji problemu wielokontowości na VRP, również sama poprosiłam go o jego usunięcie, o ile uzna to za stosowne. Nie zrobił tego. Konto było więc aktywne za wiedzą administratora.
Po drugie, doskonale wiem, że kilka miesięcy temu Przemo narobił rabanu w staffie z powodu moich rzekomych kilkunastu kont, doskonale zdając sobie sprawę - jak i większość co mądrzejszych moderatorów - że kablówka, jak to kablówka, przydziela takie samo IP do kilkunastu użytkowników. Na pewno zdajesz sobie z tego sprawę Ivellios, ale co tam, miło jest rzucać na mnie błotem Kiedyś nawet rozmawiałam z Przemem o tym, ponieważ mnie o to IP zapytał. Konto Driady należało do mojej znajomej, o czym Przemysław również doskonale wiedział i wie, o ile nie cierpi na galopującą demencję. Ciekawe dlaczego was o tym nie raczył poinformować drodzy moderatorzy? Czy to możliwe, żeby zataił te informacje z premedytacją, chcąc się nacieszyć "jadem" postu Ivelliosa lub pasąc oczy moimi banami?
Piszesz dalej domorosły detektywie, że:

- wielokrotnie obrażała moderatorów oraz użytkowników VRP, przykładowo Przema nazywając "debilem" a mnie "dzieciakiem"

Owszem, jedynymi moderatorami jakich "obraziłam" byliście wy dwaj, bo zasłużyliście sobie na to i nie zamierzam tego cofać, a ty Ivellios, utwierdziłeś mnie w moim o tobie mniemaniu, pisząc swego haniebnego posta. Nie obraziłam natomiast żadnego usera w przeszłości, żaden user nigdy przeze mnie nie odszedł z tego forum, z wieloma z nich się zaprzyjaźniłam i nadal przyjaźnię. Co do reszty twojego parszywego wywodu Ivellios, każdy kto ma oczy mógł przeczytać i ocenić, które z nas - ty czy ja, powinno się poczuć obrażone, ty za dzieciaka, czy ja, za to:

Mad_Death_Dragon, sorry ale trochę przesadzasz. Piszesz, że nasza koffana jak uj ingusia nie zrobiła nic dla VRP - owszem, zrobiła, napisała kilka artykułów, trochę pomoderowała, wzbogacała też fundusze na opłacenie serwera.

Czy to możliwe, żeby zataił te informacje z premedytacją, chcąc się nacieszyć "jadem" postu Ivelliosa lub pasąc oczy moimi banami?
Piszesz dalej domorosły detektywie, że:

Pamiętasz jak niedawno rozpętałeś aferę o reklamowanie NPN na VRP, oraz ujemne reputacje jakie z tej okazji przyznałeś zarywając wraz z Przemem boki z uciechy? Pamiętasz, ze niedawno zapisałeś się do tych, wyszydzonych przyjaciół NPN na naszej klasie? Nie ma to związku z tematem, ale rozjaśni userom, jakim śliskim gościem jesteś. Wielokrotnie wypominałeś mi mój wiek, oburzając się jednocześnie na mnie, za nazwanie cię dzieciakiem. Wiesz ile lat ma Przemo? O ile się nie mylę 43 lub 44. Każdy zdrowy na umyśle człowiek w jego wieku, mający świadomość, że wszystko co opisałam powyżej jest prawdą, oraz znający granice przyzwoitości kazałby ci się zamknąć Ivellios, i wywaliłby twój post do kosza, właśnie po to, by fałszywych informacji i rzekomych faktów, o których nie masz pojęcia, oraz by zakończyć temat. Nie zrobił Tego jednak ani on, ani żaden inny supermod, ponieważ jedni mają w dupie panujące na VRP porządki, a reszta się boi. Ale ja nie pozwolę na to by takie COŚ jak ty, psuło mi opinię. Jesteś za cienki u uszach i bardzo brzydki.

Oto jak wygląda supermoderowanie na VRP.
  • 0

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ciekawe dlaczego was o tym nie raczył poinformować drodzy moderatorzy? Czy to możliwe, żeby zataił te informacje z premedytacją, chcąc się nacieszyć "jadem" postu Ivelliosa lub pasąc oczy moimi banami?

A ciekawe dlaczego ty nas wszystkich o tym nie poinformowałaś? A może to Eury ma nas informować o wszystkim, co to mu inga powiedziała?

Jakoś zwykli użytkownicy potrafią dać znać, że korzystają z kablówki i że ich koledzy też wchodzą na VRP.

Co do reszty twojego parszywego wywodu Ivellios, każdy kto ma oczy mógł przeczytać i ocenić, które z nas - ty czy ja, powinno się poczuć obrażone, ty za dzieciaka, czy ja, za to:

Tymże tekścikiem jedynie wyraziłem moją niechęć do twojej osoby po tym, co tu ostatnio wyprawiałaś.

Pamiętasz jak niedawno rozpętałeś aferę o reklamowanie NPN na VRP, oraz ujemne reputacje jakie z tej okazji przyznałeś zarywając wraz z Przemem boki z uciechy? Pamiętasz, ze niedawno zapisałeś się do tych, wyszydzonych przyjaciół NPN na naszej klasie?

A co ma jedno do drugiego? NPN jako strona wu-wu-wu i NPN jako organizacja badawcza to są dla mnie dwie różne rzeczy.

NPN jako organizację bardzo cenię i szanuję, jednak w każdej grupie - także i w NPN - zdarzają się pojedyncze, że tak to nazwę, "elementy". I właśnie takimi "elementami" jesteście ty i Rysiek.
To co wy robiliście na VRP i Paranormalium (Rysiek chciał mnie namówić na połączenie for Paranormalium i NPN "żeby przeciągnąć trochę userów z VRP", zaś na VRP w duecie reklamowaliście stronę internetową NPN w każdym temacie na VRP) to były wyjątkowo nieuczciwe zagrywki.
Nie wspomnę o tym, co robiłaś, będąc supermoderatorką.

A, uprzedzając ewentualne tekściory typu "plujecie jadem" - jak narazie to najwięcej jadu ty wyplułaś. A ja, Przemo i reszta moderatorów tylko prostujemy głupoty, które ty upowszechniasz.

Koniec przekazu.
  • 0

mylo.

Altair

• Tematów: 83
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przemo chcesz wprowadzać tysiąc zakazów i nakazów? Coś na wzór naszej kochanej UE? Biurokracja nam się mnoży.

Dobrze wiem, że wina nigdy nie leży po jednej stronie. Ale niestety nie znam Ingi, ani sytuacji.
  • 0

#118 Gość_Nivers

Gość_Nivers.

Napisano

Nivers, forum nie przewiduje użytkowników - skrzynek kontaktowych. I jeśli użytkownik został zbanowany, to dlatego, żeby jego posty nie znajdowały się więcej na forum, ponieważ w sposób rażący złamał regulamin.
Do tej pory nie było takiego punktu w regulaminie, jednak moim zdaniem czas najwyższy go wprowadzić.

Z Twojej wypowiedzi wynika, jakbyś w prezencie chciałbyś dać mi bana na powitanie za to co zrobiłem co mnei to mocno wali, po co człowieku się wykręcasz jakimiś punktami z przyszłości wziętych, czyżby Cię to bolało, a może denerwuje?

Kumpela poprosiła mnie żebym wkleił post, bo nie ma się jak teraz bidak wytłumaczyć z powodu bana to tak zrobiłem. Myślisz że napiszesz swoje na koniec, dasz bana i sytuacja wyjaśniona? Piszesz swoje? daj pisać swoje innym! w przeciwnym wypadku sam zamilcz i tym sposobem zakończ temat, mądry człowiek nie ulega prowokacjom, tylko nie zamykaj tematu bez odpowiedzi bo to jeszcze gorzej ludzi denerwuje.

Nie znam waszej sytuacji i szczerze mówiąc gó*** mnie ona obchodzi, real, czy wirtual, wolność słowa musi być, na miejscu Eurycide pokasowałbym wszelkie dyskusje, a dalsze prowadził poza forum, szkoda nerwów na takie polemizacje.

Pozdrawiam
  • 0

Jaku.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Cóż za niesmaczna dyskusja. Czytam to forum już dosyć długo, więc wyrobiłem sobie swoje własne "prywatne" zdanie. Zresztą już sporo "czasów nazad" ;)
Akurat w tym sporze to obie strony są siebie warte. Te strony ;)
I pozująca na "ofiarę" Inga ma sporo "za koszulą", i kilku moderatorów vel (zabawne) "Supermoderatorów", podobnie. Status tego "super" jest zresztą prześmieszny. Pomyślcie - "Super-Moderator" :)
Dostarczacie gawiedzi (do której sam się zaliczam), kapitalnej rozrywki - to do SModów ;) Rewelacja.
Eurycide - gratuluję fachowości, ale łkam ze śmiechu z Twojej naiwności. Manipulują Tobą kapitanie.
Przykro patrzeć, kiedy założenia są rujnowane przez kretyńskie ambicje (Przemo na przykład).
  • 0

Żbik.
  • Tematów: 24
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Doczekamy się kiedyś zabrania głosu przez Eurycide?
Panowie Smodzi, ustąpcie miejsca młodszym bo się ośmieszacie. Wiecie co się robi w ogniu nieustającej krytyki?
Podaje się do dymisji Panowie i Panie :) .
A prawda jest taka, że macie głęboko odczucia i komfort userów :) . Stworzyliście sobie takie mini państewko gdzie Przemo niczym Kardynał Richelieu zarządza sobie swoim kawałkiem sieci :) .
Ej stary... nie wyszło Ci w życiu? Bo tak się zachowujesz. To musisz odreagowywać tutaj?

P.S Za przeproszeniem Wielkiego Kardynała.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych