Napisano 19.09.2008 - 11:17
Napisano 19.09.2008 - 11:22
Wielki Zderzacz Hadronów stoi
Awaria 30-tonowego transformatora, który schładza największy na świecie akcelerator cząstek, zmusiła fizyków do przerwania pracy Wielkiego Zderzacza Hadronów zaledwie dzień po tym, jak z wielką pompą ogłaszono start jednej z największych inwestycji naukowych świata. Informacje takie ujawniła Europejska Organizacja Badań Jądrowych (CERN).
czytaj więcej
Napisano 19.09.2008 - 12:29
"I zginie Ziemia pochłonięta przez czarną bestię
a w nicość wpierw przepadnie LUD KRZYŻA BIAŁEGO (!!!)
gdy ciekawością swą rozbudzi szaleństwo
czarnego płomienia co światło pochłania"
Napisano 20.09.2008 - 17:44
Wielki wyciek helu w tunelu Zderzacza Hadronów
Awaria w Wielkim Zderzaczu Hadronów (LHC) pod Genewą, o której naukowcy informowali w czwartek, okazała się poważniejsza niż sądzono - podał rzecznik ośrodka badawczego CERN James Gillies.
.....
"10 września naukowcy przeprowadzili przez cały obwód akceleratora LHC pierwszą wiązkę cząstek zgodnie z ruchem wskazówek zegara.
11 września drugą wiązkę cząstek przeprowadzono w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara. Próba opóźniła się ze względu na potrzebę dodatkowego schłodzenia elektromagnesów utrzymujących wiązkę na torze. Po tej próbie zepsuł się transformator odpowiedzialny za chłodzenie i akcelerator zatrzymano".
<a href="http://wiadomosci.onet.pl/1828945,12,item.html" target="_blank">http://wiadomosci.onet.pl/1828945,12,item.html</a>
Napisano 20.09.2008 - 18:02
Napisano 20.09.2008 - 18:30
Napisano 20.09.2008 - 18:36
Co Ty nie powiesz...... raczej akcelerator się po prostu przegrzał wskutek nie uwzględnianego "tarcia" protonów o ośrodek, którego wg oficjalnie wyznawanej teorii nie ma prawa być oraz wskutek związanej bezpośrednio z tym "tarciem" dodatkowej emisji promieniowania, również nie uwzględnianej, ani w teorii, ani w obliczeniach
Napisano 20.09.2008 - 18:51
Szkoda tylko, że w amerykańskim Tevatronie, który już od około dwudziestu lat rozpędza protony do 1 TeV takich "eterycznych sensacji" do tej pory nie odnotowano. Więc...?
Napisano 20.09.2008 - 19:00
Nie, dobra Ten post mnie rozłożył po prostu. Może umówmy się, czy piszemy o faktach, których realność można bezproblemowo dowieść, czy piszemy o bajkach. Bo w moim przekonaniu bajdurzeniem jest pisanie w formie przeze mnie zacytowanej. Takie: "a skąd wiesz, czy księżyc nie jest z sera? byłeś tam?" wg mnie jest zdatne tylko do usunięcia...a skąd wiesz , ....czyżbyś miał dostep do danych z tego akcelatoroa,..
Napisano 20.09.2008 - 19:06
Napisano 20.09.2008 - 21:01
Napisano 20.09.2008 - 21:23
Napisano 20.09.2008 - 22:13
..czy ty [na] poważnie własne rozłożenie się [oby tylko na łopatki] chcesz traktować i traktujesz jako argument [do tego rozstrzygający] w dyskusji?Nie, dobra Ten post mnie rozłożył po prostu. Może umówmy się, czy piszemy o faktach, których realność można bezproblemowo dowieść, czy piszemy o bajkach. Bo w moim przekonaniu bajdurzeniem jest pisanie w formie przeze mnie zacytowanej. Takie: "a skąd wiesz, czy księżyc nie jest z sera? byłeś tam?" wg mnie jest zdatne tylko do usunięcia...a skąd wiesz , ....czyżbyś miał dostep do danych z tego akcelatoroa,..
Napisano 21.09.2008 - 06:20
No popatrz, z Tevatronu przez dwadzieścia lat nic nie wypłynęło, a tu już podczas pierwszych testów taka wpadka.....a skąd wiesz , ....czyżbyś miał dostep do danych z tego akcelatoroa,..nawet mosad nie "wypracował sobie" dostępu do wszystkich danych,..i nie wszystko do czego dotarł jest upubliczniane nawet wśród jego agentów
Napisano 21.09.2008 - 10:53
No popatrz, z Tevatronu przez dwadzieścia lat nic nie wypłynęło, a tu już podczas pierwszych testów taka wpadka...
A poważnie.
Po cichu liczyłem, że darujesz sobie wplątywanie do tego "zawsze-wszystko-wyjaśniającej-teorii-spiskowej", ale jak widać złudne to były nadzieje. Zresztą nie dziwię się, przy braku racjonalnych argumentów jedyne co Ci pozostaje to niczym nieskrępowana fantazja.
Co do reszty… z kwestią zawalenia się wież WTC.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych