Skocz do zawartości

Zdjęcie

Projekt LHC - Wielki Zderzacz Hadronów - CERN

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
303 odpowiedzi w tym temacie

limonka.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Za siedem minuuuuuut ;D wczoraj przeczytałam o tym, to się chwilowo wystraszyłam, ciekawe jak to będzie. Najwyżej wszystkich nas wessie, co się będziemy przejmować ;)
  • 0

Santeri.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nic złego się nie stanie-a nawet jeśli się stanie to i tak zapewne nie bedzie już nikogo kto mógłby się tym przejmować...
  • 0

muciek112.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jest jakaś transmisja w internecie?
  • 0

Lubię ciastka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Muciek, bylo na poprzedniej stronie:

Relacja na żywo

Relację z otwarcia przekażemy we środę. Tego dnia, od godziny 8.30 do 18.00 na stronie internetowej CERN (także na polskiej stronie projektu - http://lhc.fuw.edu.pl) będzie można na żywo śledzić uruchamianie zderzacza. Jeśli ktoś pragnie zobaczyć wydarzenie w towarzystwie fizyków, naukowcy zapraszają na spotkanie połączone z transmisją w Nowej Auli Wydziału Fizyki UW od godziny 9:00.

Moze laskawie przejrzalbys temat, zanim sie zapytasz?

A tak swoja droga, rozbawily mnie niektore posty, wieszczace niewiadomo jaka tragedie. Ciekawe co bedzieci pisali 22 grudnia 2012 ;]
  • 0

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Jak to co, nowa data sie znajdzie [; Juz sie nie moge doczekac wyników badan z lhc
  • 0

Lubię ciastka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Raczej sie nie znajdzie - forum wtedy przestaje istniec. No ale na pewno beda inne tego typu miejsca, gdzie ludzie emigruja i zacznie sie na nowo ;] Tez czekam na wyniki badan, bardziej to logiczne niz krzyczenie, ze;

tu nie chodzi o nasze bezpieczeństwo, a bezpieczeństwo tej planety, zwierząt, roślin etc. zycie jest cudem we wszechświecie i powinniśmy o nie dbać, zamiasto je niszczyć.

czy

Ci naukowcy sa nienormalni pewnych granic nie nalezy przekraczac i ja po prostu nie wiem co powiedziec.To moze okazac sie ogromna tragedia nie potrzeba nam zadnych wirusow ani meteorytow wystarczy ludzka glupota aby nas zgubic.Jak by to wszystko wyjebalo w powietrze[juz naprawde mnie to zdenerwoalo] to moze ludzie by sie nauczyli aby nie igrac z rzeczami ktore maja zostac niezmienne.Najgorsze jest to ze w przyszlosci pewnie znow wpadna na pomysl ktory moze doprowadzic do zniszczenie naszej planety.Ciekawosc prowadzi do piekla. I w tym zdaniu jest troche prawdy.

Ja tez nie wiem, co powiedziec... Jakby wszystko "wyjebalo w powietrze" to racja, ze wiele bysmy sie nauczyli ;]
  • 0

Asef.
  • Tematów: 28
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

edit AlienGrey

Kasacja treści oraz blokada konta za szerzenie sekty.

• 0

#113 Gość_Rishro

Gość_Rishro.

Napisano

No dobra. A jak się uda ten eksperyment? Co za tym idzie? Broń która może zniszczyć całą ziemie? Czy może nowe czajniki firmy Hadron, na tą jakąś nową energię?
  • 0

Lubię ciastka.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale zes wyskoczyl, jak Filip z konopii. Pokaz mi swoje doktoraty z fizyki i zaprezentuj inna, wiarygodna teorie, ktora mnie przekona, a sobie porozmawiamy. Tak, to ja ci moge powiedziec, ze nie ma gwiazd tylko "pan buk" sobie zarowkami w gorze swieci a naukowcy to bzdury gadaja.
  • 0

limonka.
Reputacja

Napisano

Asef, rozbawiłeś mnie swoim postem niesamowicie ;D a wystarczyło uważać w szkole na fizyce... dobry, śmieszny post z rana nie jest zły :)

Rishro, Ty też nie łaska poczytać? Od tego naprawdę się nie umiera.
  • 0

#116 Gość_Rishro

Gość_Rishro.

Napisano

Za dużo stron do czytania. Przepraszam. Po co w ogóle zadawać pytanie jak powstał wszechświat. To filozofia i nigdy się tego nie dowiemy. A hadrony jak to hadrony no. Jakieś coś tam robią sobie z tym. A jak miało by mnie to zabić to i tak nie mam na to wpływu.
  • 0

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No z tego co się orientuję, to oni już tam wybuchają od 9:30 czasu polskiego więc luz. Jeszcze żyjemy [;
  • 0

Asef.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

edit AlienGrey

• 0

limonka.
Reputacja

Napisano

Nie, Risho. To nie filozofia, to czysta fizyka.

A hadrony jak to hadrony no. Jakieś coś tam robią sobie z tym

Bez komentarza.

Asef, jaką masz teorię? Może to Pan Bóg stworzył Wszechświat, hm?
  • 0

Asef.
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

edit AlienGrey

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych