Napisano 26.04.2008 - 13:50
Napisano 26.04.2008 - 14:41
Napisano 26.04.2008 - 15:19
Napisano 26.04.2008 - 15:34
Napisano 26.04.2008 - 16:27
Napisano 30.04.2008 - 07:51
Masz racje. Kazde cialo wytwarza grawitacje. Co jest zalezne od jego masy. Twoja hipoteza ma za to slaby punkt. Grawitacja działa tylko jedno-kierunkowo. Nikt jeszcze nie udowodnił, że istnieje ujemna grawitacja (tak samo jak ujemna energia). Chociaz sa hipotezy mowiac ze ona istnieje, to raczej napewno nie w naszym rejonie wszechswiata..Wczoraj trochę myślałam nad tym czym właściwie jest energia psi (a co za tym idzie psiball), myślę ,że sceptykom się teoria spodoba. Jest to nic innego jak pole "magnetyczne" (coś jak grawitacja Ziemi tylko na mniejszą skalę, nie pamiętam dokładnie jak to się nazywało ale na fizyce nas o tym uczyli: każde ciało fizyczne wytwarza wokół siebie pole podobne do ziemskiej grawitacji które oddziałuje na blisko znajdujące się przedmioty). Logiczne jest ,że człowiek również to posiada. Zbliżając do siebie powoli ręce uzyskujemy efekt podobny do tego który obserwujemy zbliżając do siebie dwa magnesy (skierowane do siebie + i + lub - i -), czujemy jakby ręce się odpychały (gdy są za daleko ich pola się nie "gryzą", gdy są za blisko lub zbliżymy je go siebie zbyt szybko...no cóż, co ja się będę rozpisywać? Zróbcie eksperyment na 2 magnesach, w pewnej odległości odpychanie ustaje). Podobnie można wytłumaczyć fakt iż nieraz po prostu wyczuwamy stojącą parę metrów od nas osobę nie wiedząc ,że ona tam jest - nasze pola oddziałują na siebie.
Odpowiednie ułożenie rąk sprawia ,że pole nie ma gdzie "uciekać" i siła rzeczy układa się w kształt kuli . Ot, cały psiball. Pewnie zaraz zostanę zjechana ,że psiball pozostaje na swoim miejscu po oddaleniu się od siebie rąk a siłą rzeczy powinien się "rozpłynąć w powietrzu"(wrócić do rąk). Może jakoś fizycznie da się udowodnić ,że jednak kulka z pola magnetycznego może pozostać na swoim miejscu a może dalszy proces to tylko autosugestia? Tego już nie wiem. Nie jestem fizykiem.
Napisano 30.04.2008 - 17:16
Czy kiedykolwiek udało się tobie lub komukolwiek stworzyć "psi kulkę" itp ?!
Zależy kto pyta.
Jeśli sceptyk to odpowiem, nie. Nie udało mi się stworzyć nic widzialnego, nic co dałoby się powąchać lub sfotografować.
Jeśli pyta psionik, to odpowiem, tak. Czułem to, znasz przecież to uczucie. To uczucie takie, takie niematerialne, takie dziwne, nie do opisania. Czułem to na ręce, czułem to tak jak czuje się kogoś obecność, albo czyiś wzrok na plecach.
Napisano 30.04.2008 - 18:53
Napisano 30.04.2008 - 19:00
Napisano 30.04.2008 - 19:37
Tiamat+ - czy możesz zrobić zdjęcie powietrzu ?
Czy sfotografujesz wiatr ?
Napisano 01.05.2008 - 08:13
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych