To ja ci dam stara jak swiat odpowiedz. Wstrzymaj oddech i proboj..Ja go nie widzę i nie czuję i takie tam ... jego zdaniem prawdy... nie ma bo niema. Pokaż i udowodnij.
Po drugie ciagle czujesz dzialanie powietrze. Czujesz poruszajce sie czasteczki, ktore ciagle w ciebie uderzaja. Nie potrzeba do tego zadnych uzadzen.
Pająki wyczuwaja zblizajce sie trzesienie ziemi, nie dzieki któremuś tam z kolei zmysłowi, tylko dlatego ze sa bardzo wrażliwe nawet na najmniejsze ruchy. Czesc tych ruchow ignoruja bo sa poprostu zwyczajne. Ale zbliżajce sie trzesienie ziemi nie jest, jest nagłe i nieregularne. Zwierzeta maja bardziej wyczulne wmysły a no i instynkt. Co pozwala np. łososiom, odnajdywać droge do miejsca w którym odbędzie sie tarło.Podobnie jest z odczuwaniem energii i wibracji. Są zachowania zwierząt, które umożliwiają unikać wielu kataklizmów. Powiedz mi dlaczego takiej możliwości maja być pozbawieni ludzie ?
Dlaczego jesteśmy pozbawieni takich zdolnosci ? Bo natura nie uznała, że będa nam niezbędne do przetrwania. I miała racje, nie sa nam potrzebne.
Z drugiej strony wcalenie nie jesteśmy pozbawieni instynktu i mozliwosci koncentracji.
Ja na przykład dużo szybciej i sprawniej wykonuje rozne czynnosci w tedy kiedy sie nad nimi nie zastanawiam, poprostu dzialam. Pewnie wiekszosc ludzie ma podobnie, tylko nigdy sie nad tym nie zastanawiali. Mozna to nazywa jak sie chce ale nie jest to nic nadnaturalnego.