Napisano 30.04.2008 - 09:55
Napisano 30.04.2008 - 10:05
No jak eterofizyka tłumaczy promieniowanie żył wodnych
No jak eterofizyka tłumaczy promieniowanie żył wodnych
Napisano 30.04.2008 - 10:10
Promieniowanie to sprzeczne jest z zasadami [oszukańczej jak niektórzy twierdzą] fizyki. Radiestezyjne
promieniowanie przypomina wiązkę lasera. W przyrodzie nie ma takiego
promieniowania. Promieniujący przedmiot, np. rura neonowa, promieniuje
z każdego punktu we wszystkich kierunkach
Napisano 30.04.2008 - 10:15
Zna. Ale nie działa to jak radiesteci mówią.
Mądry 'Har-Magedon' - pochlebiasz mi Poczułem się zawstydzony.
Nawet "zakłopotany" sięgnąłem do podrecznika aby sprawdzić moje mądrości i kurr zapiał zgadza się z powyższym cytatem
...i liczę nie tyle na twoją mądrośc ale twój koniukturalizm wdrożony w szkole i wyniesiony z niej " by wiedzieć gdzie, i komu należy mówić" ...czyli tylko z podręcznika i tylko tak jak tam jest. a własciwiej tylko tak jak wie i umie twój egzaminator...ide się do matury przygotowywać dalej
Napisano 30.04.2008 - 10:20
Napisano 30.04.2008 - 10:41
Właśnie się upewniłem, że nie przeczytałeś tekstu w 1 poście.
Odpowiedzi znajdziesz tam. Po co powtarzać wszystko n-razy skoro jest na samej górze.
Zresztą wpadamy w błędne koło. Ja będę tłumaczył to oficjalną fizyką, Ty fizyką eteru i można tak bez końca bo nie uznajemy swoich sposobów badania.
"Bytów nie mnożyć, fikcyj nie tworzyć, tłumaczyć fakty jak najprościej"
Napisano 30.04.2008 - 11:20
Napisano 30.04.2008 - 11:52
Dziwne rzeczy mówisze bo ksiązka była konsultowana dr hab. fizykiem.
Jak narazie znam tylko 1 eterofizyka
Mówisz, że nic nie tłumaczę. Napisane jest w tekście jak ma niby działać to promieniowanie żył wodnych,
a jak promieniowanie działa w rzeczywistości i konfrontacja założeń radiestetów z fizyką.. Nie wiem może mam zacząć sypać regułkami albo wzorami, może coś liczyć? Ale będzie narzekanie, że źle bo przecież wykonane metodami fizyki oficjalnej,
Prześmiewasz, ze jestem ockham's razor user..podałem tekst, który przystępnie i prosto tłumaczy co i jak.
Dałem do przeczytania koledze, który jest noga z fizyki dość i nawet on załapał o co chodzi.
Nie wiem może chcesz mi narzucić tu własny styl tłumaczenia? Niestety nie umiem się Twoim stylem posługiwać
Jesteś domowym pasjonatem czy pracujesz w jakimś ośrodku? - bynajmniej nie jest to wycieczka osobista tylko zżera mnie ciekawość.
Napisano 30.04.2008 - 14:26
Napisano 30.04.2008 - 17:26
Napisano 30.04.2008 - 19:44
Fizyka nibylandii pisana charakterystycznym dla tego autora bełkotem:Wpierw wejdź na obie strony tego doniosłego naukowca,
aby docenić Jego osobisty wkład do nowoczesnej światowej NAUKI
(...)[pierwszy] elektron, będący jedną z pierwszych masowych wirówek, ..jednym z pierwszych masowych żyroskopów,... złożony z trzech kwarków (d,d,d)(...)
Napisano 01.05.2008 - 03:55
Głupota ludzka bierze się z ignorancji, jak nie skończycie dostaniecie po warnie. Najlepiej jak zamknę temat i wywalę do kosza. Chcecie?
Proszę o powrót do tematu, wszystkich, łącznie, a może przede wszystkim autora.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych