Psy widzą duchy. To znaczy nie tyle je widzą ale czują.
My też byśmy widzieli duchy
... gdybyśmy się tak bardzo nie bali ich zobaczyć.
Psy maja głównie podświadomość i są ustawione na czucie otaczającego je świata.
Nasza świadomość jest nauczona, ze nie należy wierzyć w duchy i nawet jeśli coś przypadkowo zobaczymy... to nasz rozum szybko to zaneguje. Dlatego nie widzimy wielu rzeczy i wiele tracimy.
Aby widzieć, to trzeba by być trochę mniej "skomplikowanym". Wiele widzą dzieci. I małe dziecko (gdybyśmy potraktowali poważnie to co mówi) widzi ciekawy otaczający nas świat energii.
Dorośli jednak nie traktują tego poważnie i karcą za bajdurzenie,a nawet kłamstwo.
W ten sposób dzieciak zatraca swój szósty zmysł.
( Nie wierzycie... porozmawiajcie z pięciolatkiem i podejdźcie do tego poważnie. Zobaczycie jaką wyobraźnią dysponuje i jak wiele wie i czuje.
Nie wiem czy psy i koty oraz zwierzeta widza duchy, bo niby skad mam to wiedziec?
Narazie jest to nasz hipoteza ale sam mialem kotke i psa (kotke dluzej) i nie raz moj kot w nocy dostawal "szalu" latal od jednego pokoju do drugie i "wpadal" na drzwi wejsciowe, tzn byl tak rozpedzony ze nawet nie hamowal i uderzal calym cialem w drzwi najpierw sie przejmowalem ze cos sie Jej stalo ale ona dalej tak latala moze cos widziala moze cos ja sprowokowalo nie wiem, a moze po prostu miala roje?
Co do tego co napisal Summera w pewnym stopniu sie z toba zgadzam, ze psy itp wyczuwaja cos wiecej niz my. Ale nie zgadzam sie z tym ze dorosli nie widza duchow, poniewaz im wmawiano ze nie ma duchow lub ze tak bardzo sie ich boja. Dlaczego sie nie zgadzam? A no dlatego, ze jest duzo osob, ktore widzialy ducha, a tak naprawde nie wierzyli ze "cos" takiego istnieje. Oraz jest duzo maniakow, ktorzy juz przez "glupote" rzucaja sie na jakies 'nawiedzone' zamki itp a i tak nic nie znajduja.
Co do tego ze psy/koty moga wyczuc smierc w pewnym stopniu to moze byc prawda, ale w smierci naturalnej, poniewaz zaluzmy ze jest taka historia : Ide sobie ze swoim psem i jakis pseudo-psychopata do mnie strzela i mnie zabija ( odpukac ;x). To czy tan pies juz wie ze zgine? Tego nie wiadomo ale bylo duzo wypadkow ze pies czy kot wiedzieli ze ktos umrze (tak jak bylo z dobermanem, chociarz nie wiadomo czy to na serio mialo jakies powiazanie).
Podobno psy tez wyczuwaja raka:
http://www.interia.t...stki,,,,1129935