Napisano 24.05.2008 - 14:20
Napisano 26.05.2008 - 16:06
Napisano 26.05.2008 - 16:16
Napisano 27.05.2008 - 23:07
Zapewniam Cię Oliwko, że mnie i Kiarę różnią kwestie podstawowe. Trudno to dostrzec, bo gdy pytam Kiarę o związek CZTERECH ŻYWIOŁÓW z siedmiokrotnym LABIRYNETM, to dostaję odpowiedź o siedmiu czakramach i zdawkowo, że czakramy związane są z żywiołami..., ale już NIE MA informacji o tym CZYM SĄ ŻYWIOŁY i jaki jest ich związek z tym konkretnym, siedmiokrotnym labiryntem, a o to przecież pytałem.A ja was czytam i widzę podobieństwa w mysleniu ,mimo,że jezyk sie różni .
(...) Co do serca ,to zdajesie ,ze kiara tez o tym mówiła - o połączeniu
serca i głowy i meskie i żenskie.
Mi się podoba ten fragment o termitach i ten o ptakach (poniżej):Wiosna ja weszłam w ten link o medytacji ,no i - zastanawiające to co tam czytam.
Ja bym nie mówił tu o jakiejś powinności. Jeśli pytasz o labirynt "rozwinięty" z tego wzoru, to wspominany już Drunvalo Melchizedek pisze, że ludzie, którzy nie blokują się na to doświadczenie, przechodząc przez siedmiokrotny labirynt doświadczają, cytuję: "różnych stanów świadomości" i że "potwierdzają to ludzie na całym świecie" nawet jeśli "nie mają pojęcia, co się dzieje". Faktem jest, że niektóre labirynty tworzono w miejscach "aktywnych magnetycznie" cokolwiek to znaczy...Co do tego greckiego wzoru - co on oznacza - co powinnam czuć?
Tylko pytanie: co może sprawić, że "głowa zostanie zbawiona"?Ja uważam ,ze jesli głowa zostanie Zbawiona to CAłY CZłOWIEK bedzie
Kompletny-CAłY .
Napisano 28.05.2008 - 17:39
(...)labirynty sa dla mnie ciekawe ,ale nie wiem
do czego komu maja słuzyc ,jestem ździwiona że znajduja sie w tak
sławnej światyni ,ale po co tam jest umieszczony?
Siedmiokrotny labirynt ,dla kogo one sa ,jak sie przez nie przechodzi
i po co ,poznawac stany swiadomości .
Ot jak widzisz takie sobie mam pytania .
Wszystko takie tajemnicze
Napisano 29.05.2008 - 12:17
Napisano 07.06.2008 - 14:24
Napisano 10.06.2008 - 12:31
Z tego co się orientuję to potrzebne jest uziemienie.* Trzeba jednak uważać, bo uziemienie może mieć różne konsekwencje...Wiosna Ty wiesz jak ludzie sa rozladowywani z energii ktora "zgromadza" w swoim polu?
Moze o tym cos napisz, wiosna jest, mamy cieplutkie marzenia. :wink: :oops:
Napisano 11.06.2008 - 22:37
Napisano 13.06.2008 - 10:15
No to Sandro :hug:Super, te darmowe uściski!!! : Może tak na Forum zastosujemy między sobą wirtualnie. Tyle ostatnio złych emocji, że przydałoby się !!! :clap: :hug:
Napisano 27.06.2008 - 23:06
Napisano 08.08.2010 - 11:14
Hej Leszko!
Rozjaśnię za Ciebie!
Pozdrawiam
Napisano 08.08.2010 - 13:43
Napisano 08.08.2010 - 14:14
Jako, że tematyka z zakresu świętej geometrii może zainteresować różne osoby na tym forum pozwoliłem sobie otworzyć swój wątek w tym temacie. Przedstawiając różne kwestie będę opierał się na różnych źródłach, starając się scalić informacje w spójną (mam nadzieję) całość. Jako, że pisałem już w tym temacie na dwóch innych forach, pozwolę sobie wrzucić opracowane juz tematy. Ich treść układa się według tego, jak reagowali na określone wątki różni forumowicze. Pozdrawiam serdecznie.
Bogun pozwól, że wykorzystam twą różę do zwrócenia uwagi na świętą geometrię.
Twoja róża odzwierciedla (w uproszczeniu) geometryczne podstawy życia. Kto zechce niech porówna sobie poniższe zdjęcie róży i jej szkielet wygenerowany matematycznie w oparciu o zasady świętej geometrii. (Tutaj jest to 10 spiral "złotego środka" opisanych na pięciokącie. Tworzą one kształt róży - no, ale wszystko PO KOLEI...)
Czym jest święta geometria? Streszczenie jest niżej - pod obrazkami.
"Święta Geometria znaczy dosłownie "święte mierzenie Ziemi". (...)
Święta Geometria zawiera klucz do tego, jak Duch stwarza świat przy pomocy określonych wzorów, z których każdy tworzy określoną funkcję Życia lub Świadomości. (...)
Każdy wzór w Świętej Geometrii jest jak "litera" w "świętym alfabecie". Każdy wzór tworzy określona funkcję Życia i Świadomości. Można nauczyć sie czytać te "litery" (wzory) i "wymawiać słowa" za pomocą tych twórczych, boskich form. Możemy wtedy czytać księgę natury i używać języka świętej geometrii samego Ducha, aby tworzyć optymalne efekty w działaniach, których sie podejmujemy.
Święta Geometria pozwala nam bezpośrednio rozumieć "geometryczny system kodowania", którego używa Duch dla zamanifestowania wszelkiego Życia i Świadomości. Daje nam ona istotny wgląd w podstawy funkcjonowania ducha i materii - wgląd, który może być użyty zarówno do celów duchowych jak i naukowych. Pozwala nam uzdrowić bolesne rozdzielenie między duchowością i racjonalnym, naukowym rozumowaniem, które przenika współczesne społeczeństwo i życie naszej własnej duszy.
Świętej Geometrii nauczano przez tysiąclecia adeptów rozwoju duchowego różnych tradycji duchowych całego świata z ważnego powodu: może być ona zastosowana do przemiany naszej życiowej energii, świadomości i świata wokół nas w najbardziej korzystny dla nas sposób.
Jednym z powodów, dla którego niegdysiejsze sekretne nauki Świętej Geometrii są dzisiaj upubliczniane jest fakt iż wiedza ta może być zastosowana, aby pomóc nam samym i naszej planecie."
Jest to autorskie tłumaczenie tekstu ze strony: http://www.vesica.or...ometry-faq.html
witam
Jako, że tematyka z zakresu świętej geometrii może zainteresować różne osoby na tym forum pozwoliłem sobie otworzyć swój wątek w tym temacie. Przedstawiając różne kwestie będę opierał się na różnych źródłach, starając się scalić informacje w spójną (mam nadzieję) całość. Jako, że pisałem już w tym temacie na dwóch innych forach, pozwolę sobie wrzucić opracowane juz tematy. Ich treść układa się według tego, jak reagowali na określone wątki różni forumowicze. Pozdrawiam serdecznie.
Bogun pozwól, że wykorzystam twą różę do zwrócenia uwagi na świętą geometrię.
Twoja róża odzwierciedla (w uproszczeniu) geometryczne podstawy życia. Kto zechce niech porówna sobie poniższe zdjęcie róży i jej szkielet wygenerowany matematycznie w oparciu o zasady świętej geometrii. (Tutaj jest to 10 spiral "złotego środka" opisanych na pięciokącie. Tworzą one kształt róży - no, ale wszystko PO KOLEI...)
Czym jest święta geometria? Streszczenie jest niżej - pod obrazkami.
"Święta Geometria znaczy dosłownie "święte mierzenie Ziemi". (...)
Święta Geometria zawiera klucz do tego, jak Duch stwarza świat przy pomocy określonych wzorów, z których każdy tworzy określoną funkcję Życia lub Świadomości. (...)
Każdy wzór w Świętej Geometrii jest jak "litera" w "świętym alfabecie". Każdy wzór tworzy określona funkcję Życia i Świadomości. Można nauczyć sie czytać te "litery" (wzory) i "wymawiać słowa" za pomocą tych twórczych, boskich form. Możemy wtedy czytać księgę natury i używać języka świętej geometrii samego Ducha, aby tworzyć optymalne efekty w działaniach, których sie podejmujemy.
Święta Geometria pozwala nam bezpośrednio rozumieć "geometryczny system kodowania", którego używa Duch dla zamanifestowania wszelkiego Życia i Świadomości. Daje nam ona istotny wgląd w podstawy funkcjonowania ducha i materii - wgląd, który może być użyty zarówno do celów duchowych jak i naukowych. Pozwala nam uzdrowić bolesne rozdzielenie między duchowością i racjonalnym, naukowym rozumowaniem, które przenika współczesne społeczeństwo i życie naszej własnej duszy.
Świętej Geometrii nauczano przez tysiąclecia adeptów rozwoju duchowego różnych tradycji duchowych całego świata z ważnego powodu: może być ona zastosowana do przemiany naszej życiowej energii, świadomości i świata wokół nas w najbardziej korzystny dla nas sposób.
Jednym z powodów, dla którego niegdysiejsze sekretne nauki Świętej Geometrii są dzisiaj upubliczniane jest fakt iż wiedza ta może być zastosowana, aby pomóc nam samym i naszej planecie."
Jest to autorskie tłumaczenie tekstu ze strony: http://www.vesica.or...ometry-faq.html
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych