Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wioska

• Please log in to reply
98 replies to this topic

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jasne ^^ lezy się i jak przystało na władzę przeciąga się ^^ ... na sianie ^^...

Jak tam Twoje spodnie i gołe czy obute nogi. Jakie weselisko miałeś na myśli ?

#77 Gość_Hellmaker

Gość_Hellmaker.
  • Tematów: 0

Napisano

Spodnie wraz są jak z krzaka zdjęte :/ Nie wiem, gdzie mogę krawca znaleźć, orientujesz się może? Bo jak to tak z takimi spodniami... Toż to wstyd...
A co do butów, na razie jestem w chodakach. I potrzebuję czegoś lekkiego i trwałego, nie wiem, macie może coś takiego w wiosce? Bo strasznie dawno mnie nie było, a z tego co widzę zmieniło się to i owo. Na przykład ten... burmistrz...

"Wesele" Wyspiańskiego - radzę Ci zajrzeć do wioskowej biblioteki i zaopatrzyć się na kilka wieczorów. Warto! :)

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Spodnie włóż pod materac na noc. Powinno pomóc.
Chodaki ^^ są trwałe ^^ , modniś z Ciebie jak to powiedziałeś lekkie i trwałe ^^ - to się wyklucza. Albo lekkie albo trwałe ^^ ... trwałe to masz już chodaki ^^.

Mówisz o " Weselu" - Wyspiańskiego ... znam, znam... nawet Jego pracownię. Wyobraź sobie że każdy pokój w jego mieszkaniu ma inny kolor sufitu, Wiedziałeś o tym ? W swojej pracowni z której widział rozległe Błonia krokowskie miał fioletowy sufit? pokoje będące w amfiladzie wraz z pracownią miały również różny kolor ^^. Nadal robi to wrażenie.

Wyjdź już z tych krzaków i idź do Jaśnie panującego nam burmistrza - z pewnością taka osoba jak Ty zainteresyje władze.

#79 Gość_Hellmaker

Gość_Hellmaker.

Napisano

O Wyspiańskim coś wiesz, a dzieł jego nie znasz. Toż przecież te powiedzonka z "Wesela" to była ówczesna moda! Ówczesna, czyli czasy zaborów, pamiętny rok 1900... Ale gdzie to było... Jakaś Polska, kraj wikingów na mroźnej północy... Przynajmniej tak zawsze bajał mi mój stary, panie świeć nad jego duszą, niech go diabli już nie duszą.

Pod materac? A po co? A gdzie ja wezmę teraz materac? Ale wymyśliła... Boże, jak ja dawno na materacu nie spałem, będzie już 40 lat. Przyzwyczaiłem się do mojego siana...

Burmistrza, powiadasz? No dobra, idę. Tylko, żeby się jakoś nie wygłupić... Może mu jakiś prezent przynieść, albo coś? Dzik wystarczy?

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

... hej ... mamy okładać się fragmentami z utworów ?

Jak będzie Twój staruszek w pobliżu mojej czerwonej chatki a będzie mroźny wieczór, i będzie paliło się ognisko znajdzie zawsze przy nim swój pieniek, i szklaneczkę przedniego miodu.

Co do mody - zawsze była dla mnie nie ja dla niej.... jak widzę Ty podobnie ją traktujesz ? Całkiem fajny masz styl.

Kurcze długo utrzymuję Ci się ^^ mutacja...

Prezent dla burmistrza... a masz już tego dzika ?

Koszmar senny.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hellmaker, idź na golasa xD
A tak na serio, gdzieś w lesie, mam barak i tam mogę ci uszyć garnitur z liści filodendrona, za butelkę przedniej wódki, czy szanowna szamanka umie robić wódke?

...Tylko nie mówcie burmistrzowi że nie zarejestrowałem działalności gospodarczej i vatu nie płace ;) ...

#82 Gość_Hellmaker

Gość_Hellmaker.

Napisano

Pytasz czy mam dzika? Daj mi godzinę a wrócę z bardzo ładnym i tłustym okazem. Żyjąc w buszu człowiek nauczył się tego i owego. Czyli prezent jednak może być. Wspaniale. A już myślałem, że będę musiał nadszarpywać moje zapasy złota ze skrytki w lesie...

Koszmar senny - czyś Ty o***ał? Jak na golasa przed panem władzą. Toż to się proszę pana nie godzi! Jak powiadał dziadunio - pamiętaj wnuczku, pieronie przeklęty, jak masz się z władzyma obaczyć, przywdziej porty i koszuline jakomś. A o prezencie jakowym nie zapomnij, żeby se władze tom udobruchać nim. Amen...
Tak mi mówił dziadunio.

A ten bimber. To to nielegalne? Choroba, trzeba będzie gary schować bo na wierzchu w szałasie zostawiłem...

Koszmar senny.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm bimber chyba jest legalny w idealnym społeczeństwie, w końcu tu nie ma akcyz, koncernów alkoholowych itp.

A i prosił bym o umiejscowienie mojego BIAŁEGO baraku gdzieś w lesie, będę wdzięczny i uszyję mapperowi porty i koszulinę z jedwabiu, a ty Hellmaker chcesz tego garnitura czy nie?

No i oczywiście "załóż majtki" xD

I nie pomagaj króliczkowi zawładnąć światem bo władza w wiosce jak na razie jest lepsza od naszego rzeczpospolitego polskiego sejmu senatu premiera i prezydenta razem wziętych, i króliczka oczywiście ;)

#84 Gość_Hellmaker

Gość_Hellmaker.

Napisano

Koszmar senny, przegiąłeś. Co jak co, ale Króliczka czepiać Ci nie dam. To dzięki niemu jestem kim jestem, to dzięki niemu osiągnąłem jedność z naturą. A Ty takie rzeczy... Żebym nie poszedł do więzienia za to, to bym Ci obciął język, obciął członka i spalił je razem na ognisku rozpalonym na Twoim brzuchu. Tak robię z heretykami. Ament.

Garnitur... A co to jest? Jakaś moda z lądu? Nie chcę żadnego garnituru, potrzebuję tylko, żeby ktoś załatał mi spodnie, bo nie mam igieł. Dlatego potrzebowałem Kowala, myślałem, że może jakieś ma...

Jak legalny to dobrze, niech się bimberek robi, będzie co pić na imprezie jak przyniosę :D

"... Dziadek kładzie dzika pod nogami Burmistrza"

Proszę, o wielki protektorze i gubernatorze nasz wielki też. Składam Ci ofiarę z tego oto dzika upolowanego. Przeze mnie. Nadzieję mam wielką, o wielki protektorze i gubernatorze nasz, że łaskawym okiem spojrzysz na mię i bez problemu mógł będę po wiosce Twojej, o wielki protektorze i gubernatorze nasz wielki chodzić i obcować z nią. Ament.

"Skończywszy, dziadek wstał z klęczek i podpierając się kosturem stanął w cieniu starego buka rosnącego nieopodal i czekał na wyrok...

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dziadek - możne przyjdziesz na przyjęcie do burmistrza z Króliczkiem.
Bądź łaskaw i zostaw kozik w swoim domu. Widzę, że ^^ lubisz mortadelę z cześć miękkich.

Prawodawstwo i regulacje są w gestii burmistrza. Jak na razie nie słyszałam aby miał więzienie.
Sama robię miód, ale z nim to jest tak jak ze zbieraniem jagód i ziół.
Po za tym las jest moim terenem. Pewnie zwierzyna też ^^.

Chyba ;-).

Dziadek - ubrałeś się ... już ~ _ ~

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dziadek - możne przyjdziesz na przyjęcie do burmistrza z Króliczkiem.
Bądź łaskaw i zostaw kozik w swoim domu. Widzę, że ^^ lubisz mortadelę z cześć miękkich.

Prawodawstwo i regulacje są w gestii burmistrza. Nie słyszałam aby miał więzienie.
Z tego co wiem, władza burmistrza kończy się na granicy lasu. A miód, jagody, zioła, zwierzyna, palenie ognisk ^^ i takie tam ... leśne przyjemności są poza wpływem - Łaskawego Burmistrza ^^

Chyba ;-).

Dziadek - ubrałeś się ... już ~ _ ~

Na mnie już czas ... przestrzeń ^^ mnie wzywa.

Kalahan.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobra ja bym chciał być bezdomnym i bezrobotnym (nie że kuszę los czy coś :) ) nie dlatego że chcę wam popsuć zabawę... wręcz przeciwnie. Przydałby się ktoś kto odzwierciedli nieco standardy siedlisk ludzkich.

r3vo.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a ja przyplynalem z afryki - wszystkich zarazilem Ebola i koniec wyspy

Aidil.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

.... wszyscy mieszkańcy obudzili się po cotygodniowej degustacji miodu z więkkkszym niż dotychczas bólem głowy ... ^ Y^ -
... dostrzegli bardzo dziwnie zachowującego się osobnika, przedstawiajacego się jako - r3vo - Pod wpływem silnej perswazji podał cel swojej ... wizyty.
Jeszcze raz cotygodniowa degustacja miodu przedłużyła życie mieszkańcom. Po zastanowieniu się mężni mieszkańcy wyspy - odcięli " koniec wyspy " na którym podryfował - r3vo - prosto w otchłań niebytu.

Adelajda.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy można spróbować tego słynnego miodu? ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych