Napisano 15.09.2008 - 17:58
Napisano 16.09.2008 - 07:31
(Dager Napisano 13.09.2008, 16:14)
To może wytłumaczysz, jakim sposobem opracowano szczegółowe mapy topograficzne Marsa, na podstawie których można było wybrać miejsca lądowania kolejnych misji Viking, Pathfinder, Spirit, Opportunity, Phoenix, itd, a nawet zlokalizowano te lądowniki na szczegółowych fotografiach wykonanych z wysokości orbity?
Spróbujcie pomyśleć nad tym wszystkim przy założeniu, że misje nigdy nie doleciały na Marsa, zdjęcia są sfabrykowane, bądź przedstawiają inny obraz niż ten rzeczywisty. A skąd wiesz, że to nie spisek?
Zadałem Ci konkretne pytanie, więc zamiast nakłaniać mnie do spiskowego myślenia, zechciej na nie odpowiedzieć.
nie ma co się upierać, bo dowieść prawy to nie dowiedziemy, taka jest prawda, nawet jeżeli byśmy mieli dobry dowód w ręku nic by to nie dało.
Napisano 16.09.2008 - 08:38
Napisano 16.09.2008 - 20:11
Jej... Zamiast się wczytać to mi to samo pytanie zadajesz... Jeśli potrafiłbyś czytać ze zrozumieniem wywnioskowałbyś z mojej wypowiedzi, że żądasz odpowiedzi na swoje pytanie od człowieka, który zupełnie nie wierzy w to, że te sondy, lądowniki itd. dotarły i wylądowały na planecie
widzisz dager na tych wklejonych przez ciebie zdjeciach atmosfere marsa, bo ja nie ,a mars ma atmosfere chyba ze ja sie myle???
Napisano 17.09.2008 - 07:57
Jej... Zamiast się wczytać to mi to samo pytanie zadajesz... Jeśli potrafiłbyś czytać ze zrozumieniem wywnioskowałbyś z mojej wypowiedzi, że żądasz odpowiedzi na swoje pytanie od człowieka, który zupełnie nie wierzy w to, że te sondy, lądowniki itd. dotarły i wylądowały na planecie
Twoje niedowiarstwo jest aż nazbyt oczywiste, dlatego właśnie zapytałem, skąd w takim razie wzięły się te dokładne mapy topograficzne i setki tysięcy zdjęć Marsa. Czy widoczne tam różne dziwaczne twory są autentyczne, czy ktoś je po prostu wymyślił? Nie wątpię, że potrafisz zrozumieć tak proste pytania i bez trudu możesz się do nich ustosunkować.
Napisano 17.09.2008 - 09:13
Napisano 17.09.2008 - 09:37
Napisano 17.09.2008 - 10:16
Pisząc "obważanka" chyba nie zdajesz sobie sprawy z jaką konstrukcją masz do czynienia i dlatego lot na inną planetę po kupę piachu nie robi na mnie wrażenia (a w zasadzie wysłanie tam robota sterowanego bądź co bądź z ziemi z opóźnieniem rzędu 40 minut, który na nią już nie powróci. Bilet w jedną stronę) i tym bardziej dopuszczam myśl, że takie rzeczy się działy, dzieją i będą działy. Nie planowano by bazy na marsie na rok ok. 2020 nie wysyłając tam wcześniej robotów i nie znając topografii tej planety. Twój sceptycyzm powinien raczej być skierowany do ludzi, którzy we wszystkim widzą spisek i manipulację zamiast stawać się jednym z nichJeśli chcesz już porównywać to popatrz kiedy rozpoczęto budowę zderzacza i pomyśl co teoretycznie wymaga większego wkładu finansowego i roboczego: wybudowanie obważanka czy lot na inna planetę.
Napisano 17.09.2008 - 10:33
Napisano 17.09.2008 - 11:15
Napisano 17.09.2008 - 11:37
Napisano 17.09.2008 - 15:06
Ty nie jesteś sceptykiem, jesteś po prostu orędownikiem teorii spiskowych i jedynie wierzysz, nie masz żadnych suchych faktów o których mówisz, nie masz w zasadzie czym brylować prócz tego, że przeciw mocnej argumentacji Dagera przeciwstawiasz swoje przypuszczenia z sufitu wzięte.Mój sceptyzm to suche podejście do sprawy ale w sumie jakbym był na Twoim miejscu to też pewnie tak bym ripostował .
Napisano 17.09.2008 - 15:44
Napisano 17.09.2008 - 15:53
0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych