Skocz do zawartości

Zdjęcie

NASA retuszuje zdjęcia z MARSA!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
392 odpowiedzi w tym temacie

cycloneye.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Te zdjęcia ze znikającymi kamieniami, są dowodem tylko na to, że ludzie od teorii spiskowych mają problem z wyobraźnią przestrzenną i perspektywą :P Przecież to od razu widać, że kamienie leżą na wzniesieniu. Te, które "znikają" leżą po drugiej stronie. A zdjęcie, na których ich nie widać, zostało wykonane z niższej wysokości lub pod innym kątem względem powierzchni. No i oczywiście tak jak napisał 22z z różnych miejsc.

Edit:
Ironmacko i mariush mnie wyprzedzili :P

Rozumiem ze znikniecie tego małego po prawej można wytlumaczyc tym ze on "chowa sie" za linią uskoku terenu. Ale ten duzy po lewej? Różnica w kącie ujecia przeciez nie jest tak duza. Na sklejance Mariusha widac to bardzo dobrze
  • 0

b0mber0.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Te zdjęcia ze znikającymi kamieniami, są dowodem tylko na to, że ludzie od teorii spiskowych mają problem z wyobraźnią przestrzenną i perspektywą :P

Kto ma ten problem to od razu widać.. kąt nachylenia zmienia się tylko o kilka stopni, natomiast zmienia się bardziej punkt z którego jest ono zrobione - zdjęcie się "przekręca" ale wtedy ten duży kamień po lewej powinien być lepiej widoczny!..

tylko po co ze zdjęcia usuwać kamienie? no chyba że te "kamienie" same sobie poszły..
  • -1

Lia.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie rozumiem o co ta afera. Jak dla mnie to zdjęcia mogą być zupełnie różnymi, a głupi przypadek zrządził, że ułożenie kamieni jest bardzo podobne. :)
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

...

Rozumiem ze znikniecie tego małego po prawej można wytlumaczyc tym ze on "chowa sie" za linią uskoku terenu. Ale ten duzy po lewej? Różnica w kącie ujecia przeciez nie jest tak duza. Na sklejance Mariusha widac to bardzo dobrze

Ten maly kamyk jest widoczny (jego maly fragment) a duzy jest poza kadrem... Zobacz moj rysunek (kilka postow wczesniej) i wektory przesuniecia dla malego i duzego kamienia, zauwazysz ze duzy "wypadl za ekran"

I tak jak ktos juz to napisal zdjecia sa zrobione z roznej wysokosci
  • 0

Mr. Mojo Risin'.
  • Tematów: 23
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jest tam. Widać jego czubek i trochę prawej ścianki, wystających zza mniejszego kamienia najbardziej po lewej.
  • 0

#336 Gość_Horror

Gość_Horror.
  • Tematów: 0

Napisano

Perspektywa... tyle powinno wystarczyc..
Jesli nie:
Zdjecie z dnia 1830 i 1833 sa pod zrobione pod innymi katami... i nie tylko te dwa kamienie roznia sie na zdjeciu...

A tutaj dowod:
Dołączona grafika

Bardzo mi przykro ale ta analiza jest nietrafiona.
Ten kamień po lewej nie wypadł z kadru, bowiem porusza się w przeciwnym kierunku 8)
Na zamieszczonej fotce zaznaczyłem charakterystyczne elementy krajobrazu i pozostawię to bez komentarza.
Dołączona grafika
Nadmienię tylko że punkt "B" nie musi być dokładnie tym samym kamieniem, ale prawdopodobnie nim jest.

Nic więc nie znika i niczego nie retuszowano. Ot, przyroda:)
  • 1

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Perspektywa... tyle powinno wystarczyc..
Jesli nie:
Zdjecie z dnia 1830 i 1833 sa pod zrobione pod innymi katami... i nie tylko te dwa kamienie roznia sie na zdjeciu...

Bardzo mi przykro ale ta analiza jest nietrafiona.
Ten kamień po lewej nie wypadł z kadru, bowiem porusza się w przeciwnym kierunku 8)
Na zamieszczonej fotce zaznaczyłem charakterystyczne elementy krajobrazu i pozostawię to bez komentarza.

Nadmienię tylko że punkt "B" nie musi być dokładnie tym samym kamieniem, ale prawdopodobnie nim jest.

Nic więc nie znika i niczego nie retuszowano. Ot, przyroda:)
Modyfikacja postow (brak zdjec - zeby nie smiecic)

Masz 100% racji... moj blad. Odpowiadalem na szybko/ za szybko, i rzeczywiscie odwrocilem sobie kadr w zla strone. Nie zmienia to jednak faktu, ze twierdzenie: "na tych niektorych zdjeciach sa kamienie, a na innych ich nie ma. Cos jest z tymi zdjeciami nie tak" jest po prostu naiwne, a to chcialem w swojej analizie przekazac.
  • 1

b0mber0.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co do punktu B to może wskazałeś ten ale na punkt A to już się nie zgodzę! są tam dwa kamienie podobnej wielkości zaznaczyłem je nr 1 i 2, ten pierwszy powinien być schowany za dużym a drugi (2) widzimy, a ty błędnie wskazujesz na niego jako ten zaginiony który ja oznaczyłem nr 3 i który jest znacznie większy od kamyków nr 1 i 2 !!

Na porównaniu widać czego szukamy? jakiej skali jest owy kamień, jak ktoś chce sądzić iż ten kamień na drugim zdjęciu pomniejszył się tak - to jego sprawa.

Dołączona grafika

za to mnie wszyscy zjadą i zdyskredytują powyższe jakże trafne spostrzeżenia, ale co tam..
przy powiększeniu robiąc górne porównanie nijak nie mogę pozbyć się tego skojarzenia jakie wywołuje we mnie ten kamień:

Dołączona grafika

ja tu widzę gada z wyraźnymi oczami, nozdrzami, pyskiem.. do tego z uszami lub rogaty jak nie jedne gatunki na ziemi.. tylko ten jest bardziej smoczy.. osobowy z pyska.
To tyle - jechać po mnie możecie... TERAZ!
  • -1

Rainbow Lizard.
  • Tematów: 11
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kilka słów odnośnie samej idei fałszowania zdjęć.

b0mer0 w swoich postach niestrudzenie stara się udowodnić, że NASA retuszowała zdjęcia, na co dowodem ma być rzekome "znikanie" kamieni (które, moim zdaniem, da się wytłumaczyć zwykłą perspektywą...). Jak często w przypadku teorii spiskowych, tak i tutaj brakuje dwóch rzeczy: sensu i motywu.

Po co NASA miałoby usuwać jakiś nic nie znaczący kamień ze zdjęcia? Na jednym ze zdjęć kamień jest widoczny - i nie ma w nim absolutnie nic podejrzanego. Na drugim rzekomo go nie ma (dla mnie to perspektywa...) - dlaczego go usunęli? Grafik odpowiedzialny za rzekome "retuszowanie" fotek miał zły dzień i postanowił się wyżyć na widocznym na zdjęciu kamieniu? (die, stone, DIEEE!!! xP) A może inny grafik stwierdził, że kamień psuje kompozycję zdjęcia, przez co fotka nie wpasowuje się w kanony siedemnastowiecznego malarstwa, jest "fe" i trzeba go usunąć?

Ktoś ze zwolenników tej teorii powie zapewne, że to najprawdopodobniej błędy popełniane przez owych "grafików". Jakoś trudno mi wyobrazić sobie sytuację, w której profesjonalny grafik z NASA usuwa kamień ze zdjęcia na zasadzie "bo tak i już", a na innym je pozostawia. Poza tym, gdyby to rzeczywiście były błędy grafików, to rodzą (wykluwają?) się dwa pytania:
- dlaczego światowy (tak, światowy - ponieważ nie tylko NASA ma dostęp do teleskopów etc.) spisek, którego celem jest "ukrycie" rzeczy widocznych na zdjęciach marsa, zatrudnia niekompetentnych amatorów?
- dlaczego, skoro popełniają oni tyle błędów, nie doszło jeszcze do sytuacji, w której NASA opublikowała zdjęcia, na których jest widoczny wielki, bardzo wyraźny kompleks/baza obcych, ze wszystkimi szczegółami etc.?

Ot, kolejna teoria, która nie ma rąk i nóg... Another fail.

[quote name='b0mber0' date='16.08.2009 - 12:15' timestamp='1250414148' post='355907']
(...)za to mnie wszyscy zjadą i zdyskredytują powyższe jakże trafne spostrzeżenia, ale co tam.. [/quote]
Jeśli ktoś nie uważa twoich spostrzeżeń za trafne, to oczywistym jest, że ma prawo je podważać. Ty to nazywasz "jechaniem i dyskredytowaniem", ja "wolnością słowa" i "dyskusją".
[quote name='b0mber0' date='16.08.2009 - 12:15' timestamp='1250414148' post='355907']
przy powiększeniu robiąc górne porównanie nijak nie mogę pozbyć się tego skojarzenia jakie wywołuje we mnie ten kamień:
Dołączona grafika

ja tu widzę gada z wyraźnymi oczami, nozdrzami, pyskiem.. do tego z uszami lub rogaty jak nie jedne gatunki na ziemi.. tylko ten jest bardziej smoczy.. osobowy z pyska.[/quote]
Niejedne pisze się razem. "Ziemia" w kontekście "trzecia planeta od Słońca" pisze się z dużej litery.

Mi to bardziej przypomina Pedobeara widzianego z profilu. Czy pedobear jest czymś więcej niż tylko internetowym memem? Czy istnieje on w rzeczywistości? Czy ma bazy na Marsie, w których przetrzymuje dzieci? Dlaczego rząd USA współpracuje z pedobearem? Jaki udział ma w tym wszystkim Raptor Jesus?

A teraz nieco poważniej: jakaś ledwo widoczna sylwetka, którą można zinterpretować jako smoka to dla mnie "trochę" za mało. Powiedziałbym raczej, że przykład ten pokazuje, jak bardzo jesteś spragniony sensacji i wszędzie starasz się dostrzec "dowody", nawet tam, gdzie ich nie ma.

Co masz na myśli, pisząc "jak niejedne gatunki na Ziemi"? Ja w różnych artworkach (czy to towarzyszących grom komputerowym, czy to różnym systemom RPG i tak dalej), grach komputerowych, filmach, encyklopediach etc. widziałem dziesiątki, jeśli nie setki różnych "designów" smoka. Którą z tych tysięcy "wersji" smoka przedstawia widoczny na zdjęciu kamień? Dlaczego pozostałe "wersje" uważasz za fałszywe? W końcu wszystkie pochodzą z ludzkiej wyobraźni...

Gdyby NASA powiedziało, że owy kamień przedstawia smoka, to od razu zwolennicy teorii spiskowych rzuciliby się na NASA twierdząc, że przecież są tysiące różnych wersji "smoków" w fantastyce, że nie widać oczu etc. xP

[/quote]
To, że ty "jedziesz" każdego, kto ma inne poglądy nie oznacza od razu, że inni też tak robią..
  • 1

b0mber0.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

b0mer0 w swoich postach niestrudzenie stara się udowodnić, że NASA retuszowała zdjęcia,

taaaak w setkach postów... spójrz kolego na moją aktywność od 2006 roku i porównaj do swojej z paru miesięcy..

ja tylko nie zgodziłem się z marnym wytłumaczeniem perspektywy!

jak to jest że do czegoś nie zrozumiałego sceptycy podchodzą "dajcie nam niezbite dowody!!" a dla was samych wystarczy domysł do podważenia i zignorowania czegoś i wzięcia tego za prawdę jaką wam wbito wcześniej do głowy!
to ja mówię:
DAJ MI DOWÓD że to nie pedobear czy jakiś inny patafian z którym usa nie współpracuje!!

Jak często w przypadku teorii spiskowych, tak i tutaj brakuje dwóch rzeczy: sensu i motywu.

w takich teoriach zawsze jest motyw tylko do ciebie nie dociera! a czy wszystkie teorie mają sens.. na pewno nie

Po co NASA miałoby usuwać jakiś nic nie znaczący kamień ze zdjęcia?

choćby po to by uniknąć skojarzeń, bo ja w nim widzę co napisałem tak samo jak w chmurce mogę zobaczyć psa, twarz.. znamy wszyscy z filmów choćby test z plamą na kartce jaki robi się ludziom i każdy powinien z czymś to umieć skojarzyć - wariat z czymś i zdrowy z czymś a ten co nie potrafi wcale to też ma zaburzenia.. tak drogi kolego brak wyobraźni to poważne zaburzenie!

Na jednym ze zdjęć kamień jest widoczny - i nie ma w nim absolutnie nic podejrzanego.

no cóż jw :/

Na drugim rzekomo go nie ma (dla mnie to perspektywa...)

a gdzie dowód?? bo dla mnie twoje zdanie nie ma znaczenia jak moje dla ciebie..

- dlaczego go usunęli? Grafik odpowiedzialny za rzekome "retuszowanie" fotek miał zły dzień i postanowił się wyżyć na widocznym na zdjęciu kamieniu? (die, stone, DIEEE!!! xP)

typowa broń sceptyków - ośmieszanie

Jakoś trudno mi wyobrazić sobie sytuację

to już przerobiliśmy..

- dlaczego światowy (tak, światowy - ponieważ nie tylko NASA ma dostęp do teleskopów etc.) spisek, którego celem jest "ukrycie" rzeczy widocznych na zdjęciach marsa, zatrudnia niekompetentnych amatorów?

NASA ostatnio wiele ważnych wydarzeń przeoczyło, o których poinformowali ich obserwatorzy amatorzy..
niemożliwe? nawet hiszpańska inkwizycja była omylna :lol
awarie promów, satelitów.. różne nieudane próby to wg ciebie specjalnie robili bo oni się przecież nie mają prawa pomylić? czegoś przeoczyć?

Niejedne pisze się razem. "Ziemia" w kontekście "trzecia planeta od Słońca" pisze się z dużej litery.

co to ma być? chcesz udowodnić tym innym że jesteś mądrzejszy, by poprzeć swoje wcześniejsze słowa!
a zwróciłeś uwagę że zdanie zaczynam z małęj litery? nie zwracam uwagi na przejrzystość tekstu, jego składnie - nie poprawiam błędów jak mi się palec omsknie.. tak samo jak na gg i w smsach nie używam polskich znaków tak i tu chodzi przekaz a nie poprawną gramatycznie formę opowiadania, to nie forum polonistyczne ani dla grzecznych chłopczyków więc daruj sobie takie uwagi - od rażących błedów lub uniemożliwiających czytanie ze zrozumieniem jest moderator!

b0mer0 w swoich postach

jaki b0mer0?? b0mber0!!!!!!!!!!!!!!!!!

u siebie błędów szukaj

Co masz na myśli, pisząc "jak niejedne gatunki na Ziemi"?

miałem na myśli nie jeden gatunek jaszczurek..

sprostuję że nie wierzę w reptalian itp ale jestem pewien o życiu na innych planetach, wierzę że mogą odwiedzać ziemię oraz w to że nauka wiele raz już była błędna i za każdym razem ci co ją głosili byli święcie przekonani swoich racji!
  • -1

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Dołączona grafika

ja tu widzę gada z wyraźnymi oczami, nozdrzami, pyskiem.. do tego z uszami lub rogaty jak nie jedne gatunki na ziemi.. tylko ten jest bardziej smoczy.. osobowy z pyska.

Kolego b0mber0, moze zanim bedziesz nam opowiadac co widzisz to moze najpierw dokladnie obejrzysz zaznaczony przez siebie obszar...

... przyjrzales sie???...

... tak glowa Twojego smoka nie nalezy do tego kamienia... to jest grupa innych kamieni na dalszym planie zdjecia..., no chyba ze ktos urwal glowe i polozyl dalej... pozostala by sprawa proporcji no ale coz jak ktos widzi smoka w tym kamieniu...

Edit: zdjecie
Dołączona grafika

(obszar zielony nie pokazuje w calosci innych planow... czyt: nie otacza dokladnie kamienia jest tylko jako informacja)

Użytkownik Ironmacko edytował ten post 16.08.2009 - 13:24

• 2

b0mber0.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

masz na myśli maczugę którą trzyma w ręce przed sobą.. to oczywiste myślałem że nie muszę o tym pisać..
  • -1

Ironmacko.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

masz na myśli maczugę którą trzyma w ręce przed sobą.. to oczywiste myślałem że nie muszę o tym pisać..

Nie kolego mam na mysli glowe.... zaznaczony obszar !!!! czyt. ze zrozumieniem
  • -1

b0mber0.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

o nie jeśli już to ten fragment możemy wydzielić na wcześniejszy plan, faktycznie wyraźnie się odznacza przed pedobearem ;)

Dołączona grafika

ej już wiem skąd mam tyle minusów.. fajnie się je daje!! :P

o K..!!! ja dopiero wpisałem w google pedobear!! skąd ty to ortograficzny zwichrowańcu wytrzasnąłeś???

Pedobear (czyt. pedobea) – najpopularniejszy z meme'ów na 4chanie. Podobno pochodzi z Japonii, a pedofilem stał się dopiero po exporcie do juesej. Pedobear stał się ulubioną maskotką osób, które brudzą monitor kilka razy dziennie surfując po 4chanie. Gustuje w małych dziewczynkach zwanych Loliconkami.

i z TYM TOBIE TAKIE KLEKSOWE PLAMY SIĘ KOJARZĄ???

to ja już wolę w tym dalej widzieć smoki..
  • 0

Rainbow Lizard.
  • Tematów: 11
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

(...)
ja tylko nie zgodziłem się z marnym wytłumaczeniem perspektywy!

jak to jest że do czegoś nie zrozumiałego sceptycy podchodzą "dajcie nam niezbite dowody!!" a dla was samych wystarczy domysł do podważenia i zignorowania czegoś i wzięcia tego za prawdę jaką wam wbito wcześniej do głowy!
to ja mówię:
DAJ MI DOWÓD że to nie pedobear czy jakiś inny patafian z którym usa nie współpracuje!!

Errr... Słucham? Teoria z Pedobearem była żartem, ironią mającą na celu pokazać, że każdy może sobie wymyślić teorię spiskową.

Gdybym na poważnie stwierdził, że owy kamień przedstawia Pedobeara, to JA musiałbym przedstawić dowody popierające taką teorię, zaś osoby nastawione do tej teorii powinny starać się obalić te dowody, wytykać błędy logiczne etc.

Nie do końca rozumiem, o co chodzi w ostatniej linijce cytowanego fragmentu... Sugerujesz, że powinienem znaleźć dowód na to, że ów kamień NIE jest podobizną smoka/jaszczura? To ty powinieneś raczej przedstawić dowody zaświadczające, że ten kamień to podobizna smoka/jaszczura, nie na odwrót.

Edit: pięknie, nie wiedziałeś nawet, co to jest Pedobear (i w sumie nadal do końca nie wiesz, bo Nonsensopedia nie jest raczej zbyt wiarygodnym źródłem informacji...), ale od razu założyłeś, że to współpracownik USA. Przecież napisałem, że to mem i zasugerowałem, że raczej nie istnieje on w rzeczywistości...

(...)w takich teoriach zawsze jest motyw tylko do ciebie nie dociera! a czy wszystkie teorie mają sens.. na pewno nie

Skoro jest w nich zawsze motyw, to dlaczego, chociaż pytałem się kilka razy, zwolennicy TS nie odpowiedzieli na tak proste pytania, jak na przykład "dlaczego NWO, zamiast wlecieć samolotami w WTC, wolało odpuścić sobie prawdziwe samoloty i podrobić tysiące zdjęć, wynająć tysiące świadków etc.?".

Przy okazji, kropki ustawionej poziomo używa się albo pojedynczo ( . ) albo w postaci wielokropka ( ... ), nie ma czegoś takiego jak poziomu dwukropek.

(...)choćby po to by uniknąć skojarzeń, bo ja w nim widzę co napisałem tak samo jak w chmurce mogę zobaczyć psa, twarz.. znamy wszyscy z filmów choćby test z plamą na kartce jaki robi się ludziom i każdy powinien z czymś to umieć skojarzyć - wariat z czymś i zdrowy z czymś a ten co nie potrafi wcale to też ma zaburzenia.. tak drogi kolego brak wyobraźni to poważne zaburzenie!

Ok, czyli NASA znajduje na Marsie kamień, który komuś przypomina chmurę i... Usuwa go, bo komuś jeszcze się skojarzy? WTF? Skojarzenie nie jest żadnym dowodem, chociażby ze względu na to, że jest to rzecz subiektywna - jednej osobie krzesło będzie się kojarzyło ze stołem, innej ze stadionem, a jeszcze innej z krzesełkiem elektrycznym. Gdyby NASA rzeczywiście kasowało zdjęcia ze względu na skojarzenia, to musiałoby wymazać 99% rzeczy z fotek.

To raz. Dwa, w poście Mariusha na samej górze są pokazane dwa "znikające" kamienie. Środkowy "znikający" kamień też nie wygląda dla mnie podejrzanie - po co więc go usuwać?

Z mojego punktu widzenia kiepskie coś to wytłumaczenie o "skojarzeniach".

I słowo odnośnie braku wyobraźni - jestem raczej jedną z ostatnich osób, którym można to zarzucić.

(...)
no cóż jw :/

Też jak wyżej. Na fotce na samej górze rzekomo "wyparowały" dwa kamienie, z czego jeden ponoć tylko dlatego, że TOBIE się kojarzy ze smokiem, z drugi bo tak i już.

(...)
a gdzie dowód?? bo dla mnie twoje zdanie nie ma znaczenia jak moje dla ciebie..

Dowodem na istnienie perspektywy jest zdjęcie... Poza tym - ja, NASA i sporo innych osób twierdzi, że fotka jest w porządku. Ty twierdzisz, że nie - powinieneś więc to... Nie wiem, może udowodnić albo coś w tym stylu? xP Jeśli chcesz podważać zdanie NASA (dla której pracuje cała masa naukowców, techników, i która wysłała nawet sprzęt na Marsa), to wypada, żebyś miał coś więcej niż "swoje zdanie".

(...)
typowa broń sceptyków - ośmieszanie

No tak, ośmieszyłem hipotetycznego grafika z NASA, sugerując, że miał zły dzień... Ah, jakiż to jestem mhoczny, aż czuję to pradawne zło płynące w moich żyłach.

(...)
to już przerobiliśmy..

Nie do końca, bo dla mnie uzasadnienie "oni usunęli ten kamień, bo MNIE się kojarzy ze smokiem" jest nieco naciąganie, by nie powiedzieć: egocentryczne. No i dalej pozostaje sprawa kamieni, które ci się nie kojarzą...

NASA ostatnio wiele ważnych wydarzeń przeoczyło, o których poinformowali ich obserwatorzy amatorzy..
niemożliwe? nawet hiszpańska inkwizycja była omylna :lol
awarie promów, satelitów.. różne nieudane próby to wg ciebie specjalnie robili bo oni się przecież nie mają prawa pomylić? czegoś przeoczyć?

Oczywiście, że NASA nie jest nieomylne, ale celowe kasowanie nic nie znaczących kamieni na jednym zdjęciu (i pozostawianie ich na drugim) jest błędem na poziomie dzieciaka z trzeciej klasy podstawówki. Co innego popełnić błąd w równaniu długim na 500 linijek, a co innego popełnić błąd w dodawaniu 2 i 2...

Nie widzę nic dziwnego w tym, że większości odkryć dokonują amatorzy. Nie dość, że jest ich więcej (a co za tym idzie - jest większe prawdopodobieństwo, że to właśnie oni coś odkryją), to jeszcze bardzo często mają oni sprzęt niewiele gorszy niż fachowcy. Oprócz tego istnieją inne organizacje, które mogłyby zrobić/zrobiły zdjęcia Marsa - na przykład Europejska Agencja Kosmiczna, Chińska Agencja Kosmiczna, swego czasu Związek Radziecki... Dlaczego tylko u NASA widać zawsze coś podejrzanego?

Skoro to rzekomy błąd, to ponownie się pytam: dlaczego jeszcze nie wyciekło żadne zdjęcie, na którym wyraźnie (WYRAŹNIE, czyli tak, jak na "zwykłym" zdjęciu robionym na Ziemi) widać całą bazę Obcych, ze wszystkimi detalami etc.?

Poza tym, wyczuwam tu hipokryzję - najpierw twierdzisz, że zdjęcia z NASA są przerabiane, ale jednocześnie widoczną na fotce (przerobionej twoim zdanej) skałę, która przypomina ci smoka, uznajesz za dowód... Nie wiem jak dla ciebie, ale jeśli według mnie jakieś zdjęcie było retuszowane, to całkowicie traci ono wiarygodność.

(...)
co to ma być? chcesz udowodnić tym innym że jesteś mądrzejszy, by poprzeć swoje wcześniejsze słowa!

Jeśli nie zauważyłeś, czepiam się ortów etc. tak często, jak to tylko możliwe. Po prostu mam dosyć mocną awersję do wszelkich "poprafnyh ortograwicznie postuw".

a zwróciłeś uwagę że zdanie zaczynam z małęj litery? nie zwracam uwagi na przejrzystość tekstu, jego składnie - nie poprawiam błędów jak mi się palec omsknie..

To DoBż3 B4rdżo Bo jA TeSh NjE sfRasAm óFaGi nA PsheIsHyStH0źć TheKsthU lOlrofLLmfAo. MoRz3 KaSHdY BeNdZie PisAó T4k iAk mó wYk0Dnj3?!?!!!!!!!!!!!!!!!!!! <-- skoro nie liczy się przejrzystość tekstu, jego składnia etc., to zapewne nie miałbyś nic przeciwko, gdybym tak pisał...

Mi się wydawało, że paranormalne.pl jest forum polskojęzycznym, a nie forum, na którym obowiązują różne wersje języka polskiego. Cóż za ignorancja z mojej strony! Gdzieś czytałem o tym, że niestosowanie się (z lenistwa) do zasad pisowni jest okazywaniem braku szacunku dla rozmówcy - stwierdzenie to ma nawet sens, bo przecież pisząc posta nikomu łaski nie robisz i powinieneś się starać, aby dało się go czytać bez zgrzytania zębami. Wątpię też, czy notoryczny stosowanie " .. " jest omsknięciem się palca...

Skoro sugerujesz, że poprawiam ci błędy, aby inni pomyśleli, że jestem inteligentniejszy, to cóż... W końcu nikt ci nie broni pisać poprawnie, czyż nie?

tak samo jak na gg i w smsach nie używam polskich znaków tak i tu chodzi przekaz a nie poprawną gramatycznie formę opowiadania, to nie forum polonistyczne ani dla grzecznych chłopczyków więc daruj sobie takie uwagi - od rażących błedów lub uniemożliwiających czytanie ze zrozumieniem jest moderator!

I co z tego, że to nie forum polonistyczne? Wystarczy, że polskojęzyczne.

Owszem, od zwracania uwagi na błędy są moderatorzy - jednak jestem pewien, że nikt z kadry raczej nie miałby mi za złe tego, że wypominam innym błędy. Mniej pracy dla nich.

(...)
jaki b0mer0?? b0mber0!!!!!!!!!!!!!!!!!

u siebie błędów szukaj

Dziękuję za zwrócenie uwagi na tą literówkę.

Maksymalna akceptowalna ilość wykrzykników pod rząd to trzy. Walnięcie 10 "!" nie spowoduje, że twój przekaz stanie się "mocniejszy".

Co masz na myśli, pisząc "jak niejedne gatunki na Ziemi"?

miałem na myśli nie jeden gatunek jaszczurek..

sprostuję że nie wierzę w reptalian itp ale jestem pewien o życiu na innych planetach, wierzę że mogą odwiedzać ziemię oraz w to że nauka wiele raz już była błędna i za każdym razem ci co ją głosili byli święcie przekonani swoich racji!

I co z tego, że ci, którzy ją głosili, byli święcie przekonani swoich racji? Ty też jesteś święcie przekonany do swoich racji.

Tak przy okazji, coś mi się tutaj nie zgadza - twierdzisz, że nie wierzysz w Reptilian, ale jednocześnie uważasz, że na Marsie znajdują się skały, które NASA usuwa ze zdjęć, ponieważ kojarzą się z Reptilianami (którzy, według ciebie, nie istnieją, czyli NASA nie ma czego chować...).

Odnośnie posta niżej: skoro twierdzisz, że sam popełniam sporo błędów ortograficznych, gramatycznych etc., to może byś je wymienił? Nie krępuj się. xP
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych