Skocz do zawartości

Zdjęcie

A jeśli nic sie nie wydarzy ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
160 odpowiedzi w tym temacie

Baal.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

1.Majowie,Egipcjanie i inni.Mówili o końcu świata.Jeśli nic się nie wydarzy czemu mielibyśmy wiezyć w inne ich bajeczki??

Nie jestem pewnien ale oni chyba nie mówili o przebiegunowaniu tylko o końcu naszych czasów (czy jakos tak).. A koniec może byc metaforyczny...

2.Zapisane w Bibli słynnym kodem.Jeśli nic się nie wydarzy czym jest wiara i pismo święte jeśli kłamie??

Odnośnie 2012 to nie wiem co tam pisze ale napewno cos sie wydarzy w tym roku :>

3.Naukowcy.Twierdzą że przebiegunowanie ziemi no normalka a jak go nie będzie??Okaże się że to wcale nie są tacy geniusze za jakich ich bieżemy.

Naukowcy moga sie mylić. Niby to przebiegunowanie ma być ale jedni mówią tak a drudzy tak..
  • 0

#47 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

No ale dajmy np. Nibiru.Ma obok nas przelecieć w 2012 a nie przeleci bo powinno być już ją widać.Tak wiem było to już poruszane.A co do stracenia wiary to chyba każdy bedzie się czuł lekko zawiedziony jeśli nie bedzie przebiegunowania.czemu tak twierdze??
1.Majowie,Egipcjanie i inni.Mówili o końcu świata.Jeśli nic się nie wydarzy czemu mielibyśmy wiezyć w inne ich bajeczki??
2.Zapisane w Bibli słynnym kodem.Jeśli nic się nie wydarzy czym jest wiara i pismo święte jeśli kłamie??
3.Naukowcy.Twierdzą że przebiegunowanie ziemi no normalka a jak go nie będzie??Okaże się że to wcale nie są tacy geniusze za jakich ich bieżemy.

Nibiru okraza ale czy w 2012 zblizy sie? moze chodzi o okres w tym wieku, niekoniecznie o ta date?

Majowie i Egipcjanie nie mowili nic o koncu swiata. Mieli na mysli cos w rodzaja koniec czegos starego a poczatek nowego.oczywiscie poprzedzane to ma byc kataklizmami.

to jak wytlumaczysz nadmierna aktywnosc slonca i spadek przez ostatnie 2000lat natezenie pola na ziemi?
  • 0

Tengron.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Aktywność słońca??To jest normalne bo tak się składa że słońce się powiększa i na dodatek każdy naukowiec mówi że ze słońcem jest już od setek tysięcy lat coraz gorzej.
  • 0

#49 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

moze ldatego sa te przebiegunowania? ;-)
  • 0

Traper.

Tajny Współpracownik

• Tematów: 31
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

no aktywność słońca ma tu duże znaczenie :D
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

[quote=Tengron]Poprostu już zbyt mocno uwieżyłem więdz będe zawiedziony.Chodzi mi głównie o przebiegunowanie które ma być w pare godzin.Jeśli to się nie wydarzy moja wiara w rzeczy paranormalne

chlopie ty zeby wierzyc w zjawiska paranormalne nie musisz patrzec tylko na rok 2012, co powiesz o OOBE, psychokinezie i co powiesz o tzw. "magach chaosu" i innych ???

nawet jesli nic sie nie stanie w 2012 to moja wiara dalej bedzie trwala, dopuki sam doswiadczam tych zjawisk

moja wiara zachwieje sie gdy na swiecie nie bedzie internetu :crazy:
  • 0

#52 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

ah ten internet...beda jeszcze ksiazki...chyba :P
  • 0

Pit.

pies Darwina

• Tematów: 28
  • Artykułów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

a ile razy miał już być koniec świata?? Gdyby wszystkie przepowiednie o końcu świata się sprawdzały, Ziemia byłaby już w strzępach, a my na tamtym świecie. Oto kilka dat:
666rok, 1666rok, 1999 rok, 2000rok(awaria wszystkich komputerów ze względu na 00 w końcówce daty) tak można by wymieniać w nieskończoność, a co się tyczy kalendarza Majów mam dwie tezy:
a)ktos kto przeliczał ich daty na nasze mógł się pomylić
b)Majowie nie zdążyli go przedłużyć, bo ich cywilizacja upadła (z resztą kto wybiega tak daleko w przyszłość) ;-) ;-) ;-)
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

pit, Tak tylko poprzednie konce świata były wyssane z palca(że się tak wyrarze). A na to co nas czeka wskazuje wiele, wiele źródeł tylko, że trzeba niestety poszperać żeby się czegokolwiek dowiedzieć (proponuje szczegółową analize artykułów zapodanych na forum)... A poza tym motyw końca świata jest tak naprawde naciągany przez sceptyków(który nie zapoznali się z tematem, tylko szukają sensacji i zaczepek). Tak naprawde w gre wchodzą jeszcze inne opcje.. Pozostaje nam czekać i zmieniać się na lepsze...
  • 0

#55 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

czy wszyscy sceptycy sa tacy niepowazni? kto tu mowi o koncu swiata? to jest mylenie pojec
  • 0

Józek.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wg mnie ta afera z kompami bo się 99 na 00 zmieni to była prowokacja. Duzo kasy na pewno wiele firm utopiło aby wymienić oprogramowanie lub zatrudnić specjalistów. Dla mnie to tylko o kase chodziło i ktoś rozdmuchał to. :hmm:
  • 0

#57 Gość_muhad

Gość_muhad.

Napisano

no tu racja, jak nie wiesz o co chodzi...to zawsze chodzi o kase ;-)
  • 0

Arturus.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jak nic nie bedzie to moj siwatoboglad upadlnie...bardzo upadnie...
  • 0

HrX.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja to dostrzegam trochę inaczej, niż wiele osób tu obecnych. Skłaniam się ku teorii, że 21 grudnia 2012 może być ostatnim dniem ludzi na Ziemii. Może, nie musi - to generalnie zależy od nas samych. Obecnie mamy dość wysoki stopień zagrożenia wojną w Iranie, która może odbyć się przy użyciu bomby nuklearnej. Terroryści być może też takową już mają, lub wkrótce zdobędą. Nie widać końca konfliktu Palestyńczyków w Żydami - co jeśli jakiś islamski zamachowiec użyje ładunku nuklearnego? Co jeśli gatka prezydenta - psychopaty Iranu o zmazaniu Izraela z mapy nie jest tylko paplaniną? Nie sądzę, aby 21 grudnia 2012 dane nam było spokojnie wyjść sobie na dwór i popatrzeć w niebo w oczekiwaniu "czegoś". Widzę, że nikt tu o takiej możliwości nie pisał, a niestety należy sobie zdać sprawę z tego, iż perspektywa wojny atomowej jest bliższa niż kiedykolwiek. Obserwuję to, co dzieje się na świecie i nie bardzo widzę szans na jakąś diametralną zmianę - wszakże to wszystko polityka i pazerni na pieniądze ludzie. Jeśli zaś nic się nie zmieni, to jestem pewien, iż żyjemy w czasach ostatecznych. Jeśli jednak jakimś cudem zajdzie zmiana, to być może po 21.12.12 zostaniemy nagrodzeni przez "siłę wyższą".
  • 0

Szyderca z loży.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

HrX piszesz, ze nigdy tak bardzo nie byliśmy blisko wojny jądrowej. Mylisz się - a kryzys kubański :?: Wogóle cała Zimna Wojna. Teraz tylko przebąkują coś o ataku i to konwencjonalnym.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych